Putovanja.info Forum: Usa Turicticke Vize - Putovanja.info Forum

Skoči na sadržaj

Dragi forumaši,
Zašto ne biste iskoristili slobodne dane koji vas sleduju i otputovali do nekog evropskog grada ili možda otišli na skijanje?
U zavisnosti od toga da li želite da uzmete jedan slobodan dan od vašeg godišnjeg odmora, ili tri , Putovanja.info za vas izdvaja najzanimljivije ponude. :)
  • (17 Strane)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Poslednja »
  • Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete pisati na ovoj temi

Usa Turicticke Vize potrebna dokumentacija

#16 Korisnik je offline   twixy

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 550
  • Učlanjen: 22.03.07

Napisano: 27. mar 2008 - 12:38

da, i ja sam juce cula da ce poceti sa radom 1.4.
0

#17 Korisnik je offline   miroslavg

• turista
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 63
  • Učlanjen: 08.01.08

Napisano: 28. mar 2008 - 13:41

Obavezno ponesi i dokument od firme u kome je naveden iznos posledenje tri neto mesecne zarade. Pozeljno je da bude dobra cifra......
viza se dobija za jedan dan tako da ne treba da brines ako otvaraju sledece nedelje.....
0

#18 Korisnik je offline   Vesna Ks

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 1520
  • Učlanjen: 05.06.06

Napisano: 29. mar 2008 - 19:50

Sve to ne deluje komplikovano!
0

#19 Korisnik je offline   miroslavg

• turista
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 30. mar 2008 - 17:37

Mislim da nije potrebno više od sat vremena računovodstvu da pripremi dokument o prosečnim primanjima. to je bar lako.
0

#20 Korisnik je offline   Vesna Ks

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 30. mar 2008 - 23:53

Pogledaj porukumiroslavg @ 30. 03. 2008 - 17:37

Mislim da nije potrebno više od sat vremena računovodstvu da pripremi dokument o prosečnim primanjima. to je bar lako.

Ma znam,mnogo krace od sata,vec sam uzimala kad su deca putovala..
0

#21 Korisnik je offline   gemini

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 46
  • Učlanjen: 03.06.07

Napisano: 03. apr 2008 - 23:20

dodatno pitanje za vas iskusne:

da li je pored potvrde o zaposlenju i visini primanja neophodno poneti i reshenje o koriscenju godisnjeg odmora u periodu kada cu boraviti u Americi????

kod nas u firmi je takvo reshenje prosto nemoguce izvaditi s obzirom da se reshenja dele na leto i pripisuju se 3 nedelje godishnjeg, od chega se samo DVE nedelje koriste u letnjem periodu a treca nedelja se koristi od novembra pa do juna naredne godine uz dodatnu 4 nedelju prolecnog (odnosno zimskog) odmora. dakle, teshko da cu to izboksovati, a to je prvo sto mi je teta sa druge strane slushalice rekla da mi treba kada sam zvala da zakazem za termin. U dilemi sam velikoj....mom kolegi to nije trebalo, ali sta ako mi traze?
0

#22 Korisnik je offline   twixy

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 04. apr 2008 - 09:49

Gemini, ne znam sta pametno da ti kazem. Za koju god vizu da sam aplicirala, dobijala sam potvrdu iz firme na kojoj pise od kad sam u radnom odnosu, koja mi je plata i da cu koristiti godisnji odmor od... u trajanju od... Znaci sve na istom listu papira.
Jedino da zamolis ljude iz firme da ti izdaju sve na istom papiru, na kome ce pisati da vazi samo za izdavanje vize.
Ili naravno da se pravis luda pa ako prodje prodje.
0

#23 Korisnik je offline   Vesna Ks

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 14. apr 2008 - 14:43

Ja danas zvala-zakazase mi intervju za 7 maj. I kaze zena da ponesem papirologiju(osim obaveznih stavki) koju ja nadjem za shodno....
0

#24 Korisnik je offline   gemini

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 46
  • Učlanjen: 03.06.07

Napisano: 17. apr 2008 - 00:23

juhuuu...ja sam sve zavrshila...dobila sam vizu...ali su mi dali samo na 3 meseca sa jednim ulaskom...sto je meni sasvim dovoljno ali mi nije jasno zbog chega drugi dobijaju na 3 godine sa multi ulascima?! Ali necu se zaliti....vazno je da idem na odmor...

@Vesna

ja sam nosila bas malo papira...potvrdu o zaposlenju, radnu knjizicu...izvestaj o stanju na deviznom racunu...i garantno pismo i saobracajnu dozvolu (posto je autic na moje ime)..i to je sve. malo ali dovoljno...
u ambasadi sam se zadrzala cela 2 sata. Svi su mi govorili da sve traje oko 5 minuta kada udjes, ali se meni malo oduzilo...bila je jako velika guzva...valjda su svi mucenici cekali da prorade pa smo se svi nabili u prvih par dana aprila....ali je sve super organizovano tako da nije problem cekati i tih dva sata.
0

#25 Korisnik je offline   igor.jankovic

• putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 121
  • Učlanjen: 15.07.06

Napisano: 17. apr 2008 - 08:42

Pogledaj porukugemini @ 17. 04. 2008 - 00:23

dobila sam vizu...ali su mi dali samo na 3 meseca sa jednim ulaskom...sto je meni sasvim dovoljno ali mi nije jasno zbog chega drugi dobijaju na 3 godine sa multi ulascima?! .

verovatno sto ti je prva. i ja sam prvu vizu dobio na 3 meseca sa jednim ulaskom. vec sledeca je bila na 3 godine/multi
0

#26 Korisnik je offline   miroslavg

• turista
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 17. apr 2008 - 12:22

Pogledaj porukuigor.jankovic @ 17. 04. 2008 - 08:42

verovatno sto ti je prva. i ja sam prvu vizu dobio na 3 meseca sa jednim ulaskom. vec sledeca je bila na 3 godine/multi

ja sam prvu vizu dobio na tri godine, multi, tako da nema pravila....
0

#27 Korisnik je offline   twixy

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 17. apr 2008 - 12:49

i ja, kao i jos 10-ak ljudi koje znam
0

#28 Korisnik je offline   Bata

• putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 155
  • Učlanjen: 03.07.06

Napisano: 18. apr 2008 - 00:21

Odvratna procedura, odvratna nacija, gadna drzava. Kenja mi se od US. Nemam zelju da putujem tamo. Doduse, treba otici zbog pomenutih nagona. :smorilo:
0

#29 Korisnik je offline   twixy

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 18. apr 2008 - 09:33

O ukusima ne treba raspravljati
0

#30 Korisnik je offline   Xenon

• turista
  • Ikonica
  • Član
  • Učlanjen: 29.04.07

Napisano: 23. apr 2008 - 01:38

Procedura je, bar za studente, jednostavnija nego kod šengenskih viza. Ali jeste skuplja.
0

• (17 Strane)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Poslednja »
  • Ne možete pisati na ovoj temi

Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0

Putovanja Info je deo Infostud grupe sajtova:
poslovi.infostud.com / mojtim.infostud.com / www.kursevi.com / www.najstudent.com / prijemni.infostud.com
www.polovniautomobili.com / www.unapredicv.com / www.internet-prodaja-guma.com