gemini @ 13. 02. 2008 - 21:14
aj malo da ozivim temu

)
kako kaze Guest_Sigor_* iznad mene potrebno je u ambasadu uci naoruzan dokazima...mene iskreno zanima sta sve spada u dokaze...
na sajtu ambasade nije bas precizirano sta mi treba za turistichku vizu. Imam radnu knjizicu, potvrdu o stalnom radnom odnosu i proseku primanja. Imam potvrdu o saldu na deviznom racunu, kao i potvrdu da sam vlasnik kreditne kartice sa velikim limitom. Imam auto na svoje ime, pa i to mogu dokazati...ALI sta je jos neophodno pored toga. GARANCIJA mi stize za koji dan, pa cim stigne kupicu i AVIO kartu, ako me sa svim tim odbiju ja cu se samoubiti....i imacete chlana manje na forumu. S toga ako je neko u skorije vreme bio molila bih ga/je da napise par reci. Sta je potrebno za vizu, i koliko se ceka na razgovor od momenta poziva i zakazivanja razgovora??? Kolega mi je rekao da je cekao svega par dana od poziva, i da je u roku od 10 dana sve zavrsio. da li je i sada tako ili se ceka mesecima??
novo je to da garancija uopste nije potrebna. to cak i pise na oficijalnom sajtu.... Potrebno je dokazati da postoji razlog ili veza tvoga vracanja u srbiju. a zena i dete mogu biti samo motiv da se tamo ostane kako bi im se slao nova c za izdrzavanje....
ja nisam imao ni garantno pismo, ni posao, ni zenu, ni dete, ni nektretnine, niti auto.....cak sam i razvukao studiranje pa sam pored svega toga i dobio vizu na tri godine.
jedino sto sam imao je pun pasos sengenskih viza i dokaz da sam puno puta boravio u tim zemljama turizma radi,......e sada, da bih nadoknadio to sto nemam posao, prilozio sam dokument u kome rodjena sestra izjavljuje da ce snositi sve moje troskove.....a prilozio sam uverenje iz kompanije u kojoj radi o iznosu mesecne plate....
ne ceka se duze od deset dana na razgovor a ako se viza odobri, podize se sledeceg dana.