1. Praski Hrad, odnosno zamak, sad stvarno ne znam koliko je karta, ali vredi uzeti onu za sve, za katedralu, za sve muzeje i citav objekat. Ako ne zelite da jurcate i ako idete u jeku sezone za ovo ce vam definitivno trebati citav dan.
2. Staromestanske namesti, to je centralni trg na kome se nalazi cuveni Atomski sat, prelepa crkva Sv.Trini, u okolini je i Power Tower sa kog se vidi citav Prag
3. Vlcavske namesti, ulica koja lici na nasu Kneza Milosa na vrhu je narodni muzej koji vredi pogledati, bar tako kazu, ja nisam stigla da ga obidjem.
4. Karlov most
5. Obavezno prosetati uvece pored reke
6. Obici jevrejsku cetvrt (kazu da je Hitler dok je mislio da ce poubijati sve Jevreje na svetu zeleo da ostavi ovaj deo u Pragu kao spomenik na jednu veru koja vise ne postoji)
7. Namesti miru - prelep park i crkva
8. Karlove namesti (nisu Karlove vari, ovo je deo Praga) tu se u blizini nalazi Pravoslavna crkva, i kad se od Karlovih namesti krene ka reci Vlcavi, nailazi se na zgradu "raspevani ljubavnici" koja je moderno zdanje koje zaista lepo izgleda.
9. Visehrad je deo Praga koji je udaljen malo od centra ali je prelepo izletiste nesto kao nas Kosutnjak i ako ikako imate vremena idite i do njega.
10. Kafkin muzej
11. E da, ja sam prosetala od Praskog Hrada preko Rojanih basta do Karlovog mosta...nije mnogo ali nije ni malo ali ako je vreme lepo Rojalne baste ne treba propustiti jer su prelepe..
12. Fakultativni izlet do Karlovih vari..ja nisam bila ali kazu da je prelepo
Sto se samih ulaznica tice stvarno se ne secam tako da ne znam sta da vam kazem...sto se prevoza tice i on funkcionise po istom principu kao i u Becu sa 24h kartama...Novac treba menjati u velikom marketu kod novog pozorista