miki @ 26. Mar 2007 - 20:15
Rezervisali smo odmor u Asprovalti početkom jula u vili Aspprovalta Beach preko agencije Monix. Kakva su iskustva forumaša o ovom mestu? Može li neko da mi kaže ima li nešto od arheoloških iskopina u blizini, ili nečeg drugog zanimljivog za obilazak? B)
Da li je vodeni park kod Soluna pogodan za decu od 6 i 10 godina?

Ja sam isla prosle godine preko Monix-a,ali u Stavros,par km od Asprovalte,tako da smo otisli do Asprovalte na par sati.Mesto je malo,uredno,cisto,ali je voda odmah duboka,na metar od obale je vec strmina i duboko,pa za decu i nije bas preporucljivo.Vetar duva neprekidno u celom tom zalivu,pa i u Asprovalti.Od Stavrosa je mnogo cistija,ali i skuplja.Mi smo obisli samo jednu crkvu u gradicu,drugog cega sto se spomenika tice nije bilo.Na par km od grada je manastir sv.Lidije,zenski,imaju stampariju,primaju srpsku decu iz ratom pogodjenih podrucija svake godine,dosta monahinja govori srpski.Sto se arheologije tice,kada krenete na jug,tu je mesto Stagira,juznije od Stavrosa,tu je jedna tvrdjava ostala,rodno mesto Aristotelovo je inace.Jos juznije je jedno ostrvo Kafkanas gde je bila zatocena majka Aleksandra Makedonskog Olimpijada.Drugo nesto,nismo videli.Solun je na 70-ak km,mi smo otisli taksijem po 6 evra po osobi,Grk je bio car,ostavio nas pored bus stanice da bismo znali kako da se vratimo,pa smo obisli grad detaljno,kupili mapu pre toga.Inace,imate organizovane izlete za Meteore,ali se putuje dobrih 5 sati ako se ne varam,ima oko 350 km do tamo.Mozete i na krstarenje do Sv.Gore,ide se busom,a onda idete na brod.Cene su onako,zavisi od dubine dzepa.Do Sv.Gore je bilo 16 evra,do Meteora oko 25 evra.
Monix vas vodi do Stavrosa busom,a onda vas minibusom odvezu do Asprovalte.Prosle godine je jedan od buseva bio u ocajnom stanju,ljude je promaja ubila,mi smo imali srece i bili u onom boljem.
Ovu poruku je izmenio suki: 16. Dec 2010 - 13:03