Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

ASPROVALTA

402 odgovora na temu

#31 Molder

backpacker

• Član
  • Poruka:41
  • muški

Napisano: 21. Sep 2006 - 09:04

Ćao svima!

Ja sam ove godine bio u Stavrosu ali sam prošetao i do Asprovalte pa zelim da sa vama podelim nekoliko fotografija. ;)

Postavljena slika

Šetalište u Asprovalti pored koga ima dosta kafića i prodavnica. Mnogo je bolje uredjeno nego u Stavrosu, mada sam primetio da su cene za nijansu više.

Postavljena slika

Plaža je od sitnog šljunka. Na plaži ima dosta kafića sa suncobranima i ležaljkama ali, po mom mišljenju nije za malu decu jer je dosta duboka odmah na početku i talasi su mnooogo veći nego u Stavrosu. Doduše na plaži ima spasilaca na svakih 200 metara. Tuševa i kabina ima na svakom koraku.

Postavljena slika
Ko voli talase ovde će se super osećati.

Postavljena slika
Još malo talasa...

O smeštaju i ostalom u Asprovalti ne mogu da pišem jer sam, kao što rekoh, bio u Stavrosu ali mi je samo mesto delovalo kao sasvim prijatno za odmor.

#32 miki

backpacker

• Član
  • Poruka:4

Napisano: 26. Mar 2007 - 20:15

Rezervisali smo odmor u Asprovalti početkom jula u vili Aspprovalta Beach preko agencije Monix. Kakva su iskustva forumaša o ovom mestu? Može li neko da mi kaže ima li nešto od arheoloških iskopina u blizini, ili nečeg drugog zanimljivog za obilazak? B)
Da li je vodeni park kod Soluna pogodan za decu od 6 i 10 godina? :rolleyes:

#33 Marina 03

svetski putnik

• Član
  • Poruka:770
  • muški

Napisano: 28. Mar 2007 - 15:21

Pogledaj porukumiki @ 26. Mar 2007 - 20:15

Rezervisali smo odmor u Asprovalti početkom jula u vili Aspprovalta Beach preko agencije Monix. Kakva su iskustva forumaša o ovom mestu? Može li neko da mi kaže ima li nešto od arheoloških iskopina u blizini, ili nečeg drugog zanimljivog za obilazak? B)
NIsam bila u Asprovalti, ali u vodenom parku kod Soluna jesam.
Prosle godine bilo je mnogo decice cak i mladje od 6 god.
Srecno!

Ovu poruku je izmenio suki: 16. Dec 2010 - 13:02

#34 bigi

backpacker

• Član
  • Poruka:9

Napisano: 28. Mar 2007 - 22:04

Po mom misljenju Asprovalta je najkvalitetnije mesto za odmor od svih ponuda nasih agencija. Velika je i ima FANTASTICNU OGROMNU plazu. I Solun je blizu pa ga treba posetiti. Moja najtoplija preporuka za sve uzraste je Asprovalta jer sam kao veliki grkofil obisao mnoga mesta. To je bas ono sto nasi ljudi traze od letovanja

Ovu poruku je izmenio suki: 16. Dec 2010 - 13:02

#35 optimista

putnik

• Član
  • Poruka:121
  • ženski

Napisano: 29. Mar 2007 - 16:52

Ja sam isla prosle godine preko Monix-a,ali u Stavros,par km od Asprovalte,tako da smo otisli do Asprovalte na par sati.Mesto je malo,uredno,cisto,ali je voda odmah duboka,na metar od obale je vec strmina i duboko,pa za decu i nije bas preporucljivo.Vetar duva neprekidno u celom tom zalivu,pa i u Asprovalti.Od Stavrosa je mnogo cistija,ali i skuplja.Mi smo obisli samo jednu crkvu u gradicu,drugog cega sto se spomenika tice nije bilo.Na par km od grada je manastir sv.Lidije,zenski,imaju stampariju,primaju srpsku decu iz ratom pogodjenih podrucija svake godine,dosta monahinja govori srpski.Sto se arheologije tice,kada krenete na jug,tu je mesto Stagira,juznije od Stavrosa,tu je jedna tvrdjava ostala,rodno mesto Aristotelovo je inace.Jos juznije je jedno ostrvo Kafkanas gde je bila zatocena majka Aleksandra Makedonskog Olimpijada.Drugo nesto,nismo videli.Solun je na 70-ak km,mi smo otisli taksijem po 6 evra po osobi,Grk je bio car,ostavio nas pored bus stanice da bismo znali kako da se vratimo,pa smo obisli grad detaljno,kupili mapu pre toga.Inace,imate organizovane izlete za Meteore,ali se putuje dobrih 5 sati ako se ne varam,ima oko 350 km do tamo.Mozete i na krstarenje do Sv.Gore,ide se busom,a onda idete na brod.Cene su onako,zavisi od dubine dzepa.Do Sv.Gore je bilo 16 evra,do Meteora oko 25 evra.
Monix vas vodi do Stavrosa busom,a onda vas minibusom odvezu do Asprovalte.Prosle godine je jedan od buseva bio u ocajnom stanju,ljude je promaja ubila,mi smo imali srece i bili u onom boljem.

Ovu poruku je izmenio suki: 16. Dec 2010 - 13:03

#36 kiza bg

backpacker

• Član
  • Poruka:20

Napisano: 11. Apr 2007 - 20:35

plaza na prelazu vrasne i asprovalte nije losa ali prosle godine je tu bilo veliko gradiliste pa se raspitajte malo o tome,ako je smestaj u vrasni to je mesto sasvim ok.prosle godine sam bio u vrasni i vec sam rezervisao i za ovu godinu idem krajem juna.aqva park u solunu nije los za decu je ok mislim da je udaljen od asprovalte oko 100-120 km. iskren da budem ja sam ocekivao da je malo bolji aqva park ali sve u svemu nije lose,opet cu ga obici ove godine. ako imate pitanja slobodno recite sta vas jos zanima. pozdrav B)

Ovu poruku je izmenio suki: 16. Dec 2010 - 13:04

#37 milenica

backpacker

• Član
  • Poruka:2

Napisano: 07. Jul 2007 - 14:35

Da li u Asprovalti ima mlade populacije??? Samo nailazim na mame sa decom... Ide li neko ove godine, a da ima 20 i kusur? Kakav je provod?

#38 djukasrbin

backpacker

• Član
  • Poruka:3

Napisano: 08. Jul 2007 - 00:44

Pogledaj porukumilenica @ 7. 07. 2007 - 14:39

Da li u Asprovalti ima mlade populacije??? Samo nailazim na mame sa decom... Ide li neko ove godine, a da ima 20 i kusur? Kakav je provod?
Idem ja 24. ovog meseca, imam 22 godine i bice tamo jos 5 ljudi iz mog drusta svi su moje godiste. A sto se tice provoda na internetu sam video da ima par odlicnih diskoteka ima cak i video klipova sa nekih zurka, mislim da ce biti super!

#39 mirarbi

tasofilka

• Moderator
  • Poruka:7679
  • ženski

Napisano: 09. Jul 2007 - 12:39

Jel' u Asprovalti uvek tako jako duva vetar i ima tih velikih talasa, kao na fotkama okacenim u postovima gore?

Jel' more zamuceno i puno trave zbog tolikih talasa?

#40 milenica

backpacker

• Član
  • Poruka:2

Napisano: 09. Jul 2007 - 23:24

Pogledaj porukudjukasrbin @ 8. 07. 2007 - 00:48

Idem ja 24. ovog meseca, imam 22 godine i bice tamo jos 5 ljudi iz mog drusta svi su moje godiste. A sto se tice provoda na internetu sam video da ima par odlicnih diskoteka ima cak i video klipova sa nekih zurka, mislim da ce biti super!
Super, i ja idem 24. sa drugaricom. Preko koje agencije idete? Mozda se i sretnemo :)

#41 djukasrbin

backpacker

• Član
  • Poruka:3

Napisano: 10. Jul 2007 - 00:10

Pogledaj porukumilenica @ 9. 07. 2007 - 23:28

Super, i ja idem 24. sa drugaricom. Preko koje agencije idete? Mozda se i sretnemo :)

Idemo preko Monixa i bicemo u Asprovalta Beach apartmanima

#42 Danijela PN

backpacker

• Član
  • Poruka:47

Napisano: 28. Jul 2007 - 17:52

da li je neko bio tamo ?putujem uskoro pa me interesuje kako je tamo ,snabdevenost prodavnica itd.da li ima lekara posto imai dvoje dece od 1 i 6 godina.da li je neko bio preko agencije atlantik

#43 slatkiš

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:279
  • ženski

Napisano: 28. Jul 2007 - 18:55

Pogledaj porukuDanijela PN @ 28. Jul 2007 - 17:52

da li je neko bio tamo ?putujem uskoro pa me interesuje kako je tamo ,snabdevenost prodavnica itd.da li ima lekara posto imai dvoje dece od 1 i 6 godina.da li je neko bio preko agencije atlantik
Bila sam tamo pre par godina,moji prijatelji se upravo vratili, mesto je slatko, ne mnogo veliko, prodavnica ima mnogo, butika, zlatara, ma svega, naravno i lekar postoji, plaža je lepa, uglavnom peščana , duga, dešava se da posle podne ima meduza, onih velikih, tamnih, ali kažu da te nisu opasne, mi smo se kupali..Solun nije daleko pa možete u obilazak, isto tako i Stavros, maleno mesto vrlo blizu, mi smo često išli tamo u šoping jer je bilo dosta jeftinije, mada ni sama Asprovalta ili Nea Vrasna koja je odmah uz nju nisu bile mnogo skupe, postoji dugo šetalište uz plažu i jako je bilo prijatno, ima uz istu karting, luna park i slično, u centru na trgiću ima fontanica, i oko nje mnogobrojni barovi i radnjice, sve u svemu meni je bilo jako lepo, mojim prijateljima isto, čak su uplatili dve smene...

Ovu poruku je izmenio suki: 16. Dec 2010 - 10:26

#44 pocetnik

backpacker

• Član
  • Poruka:1

Napisano: 31. Aug 2007 - 23:28

Zelela bih da dodam na sve komentare u vezi sa Asprovaltom i Asprovalta beach. Cini mi se da vila i nije u Asprovalti vec u Nea Vrasni. Sto se tice dela gde se vila nalazi i nije lose. Na plazi ste bez velike guzve , te ne morate da vodite racina hocete li nagaziti neko sicusno dete. A babbbbbbbaaaaaaa Hitler!!!!!!! Ne moze joj niko nista. Hitler na kub :( . Popodne pre izlaska iz apartmana pitali smo predstavnika agencije kad napustamo iste. Odgovor u njenom prisustvu je glasio da nas Hitler budi u pola devet. O.K. U 6 i 20 zvoni ona i tera napolje pa tako te remeti u poslednjim pripremama sve dok te ne istera. A mi lale iz NS poremetili raspored pakovanja spakovali gace i case, sve ludi i uzrujani i gladni a pomalo i zedni pa nekako uspeli da izadjemo tu nekako oko 9h. A jos nas je i pokrala. Moje nove stipaljke, pa bajgon sto smo kupili u CHEMPION -u( svake godine ga kupimo pa imamo i sledece leto kod kuce do sledeceg mora). Sto se tice ostalog bilo je ok.
Zakljucak : ASPROVALTA BEACH za one koji ne doruckuju, ne piju kafu , rano ustaju,
ASPROVALTA i NEA VRASNA - za sve. :rolleyes:

#45 janjicde

turista

• Član
  • Poruka:95
  • muški

Napisano: 10. May 2008 - 14:28

Cao

Potrebna mi je pomoc svih onih koji su bili na letovanju u Asprovalti ( valjda dobro izgovaram ) i koji imaju neku ili malo vise informacija o hotelu "Atina" za koji kazu da je malo (sta god to znacilo) udaljen od plaze ali je vise nego Ok.

Hvala

Ovu poruku je izmenio janjicde: 10. May 2008 - 14:31

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0