Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Prevoz do SOFIJE

26 odgovora na temu

#16 petronije2

turista

• Član
  • Poruka:93
  • muški

Napisano: 18. Jan 2012 - 21:03

Pogledaj porukuartichoka @ 18. Jan 2012 - 17:57

Ostajemo 2 do 3 dana, znas li okvirno cenu vinjete?

Odsescu kod prijatelja u Sofiji verovatno, ne znam koji kraj grada, tako da ce auto biti parkiran na ulici, valjda ce mu biti ok :)

I koliko sati si putovao? Prema Viamichelin treba jedno 4 i po sata, ne znam koliko je to realno.

Sedmodnevna bugarska vinjeta kosta 10 leva (vinetka). Moze se kupiti na bilo kojoj pumpi koja je do 30 kilometara od granice (obavestenje o ovom stoji na samom granicnom prelazu, kao i opis bugarskih policijskih vozila :) ). Ja obicno kupujem na prvoj Lukoilovoj pumpi, a tu je i Shell odmah iza granice i placam karticom, a moze i eurima. Vinjeta se lepi u donji desni ugao! Pise na samoj vinjeti sta i kako treba uciniti.

Od Nisa do Sofije mi obicno treba 2,5 sata plus granica uz postovanje ogranicenja, pogotovo u Bugarskoj.

Sto se tice kvaliteta puta, od granice do Sofije je dobar. Policije i radara ima na par mesta. Postoji tabla koja upozorava gde se nalazi radar. U svakom slucaju, preporucujem postovanje ogranicenja jer ne moze puno da se ustedi brzom voznjom na tih 60ak kilometara.

Ako imas jos pitanja, rado u pomoci ako mogu.

Ovu poruku je izmenio petronije2: 18. Jan 2012 - 21:16

Putopis: Postavljena slika MFT: Postavljena slika Postavljena slika Postavljena slika Postavljena slika Postavljena slika

#17 artichoka

turista

• Član
  • Poruka:94
  • ženski

Napisano: 18. Jan 2012 - 21:48

jos ako znas koliko je plin kod njih jer sam jelte lenja da googlam sve si mi pomogao :cvetak:

#18 petronije2

turista

• Član
  • muški

Napisano: 18. Jan 2012 - 21:53

Letos je plin bio oko 60 evro centi. Ne verujem da moze biti nesto mnogo skuplje :zvizduk:.

Putopis: Postavljena slika MFT: Postavljena slika Postavljena slika Postavljena slika Postavljena slika Postavljena slika

#19 artichoka

turista

• Član
  • Poruka:94
  • ženski

Napisano: 18. Jan 2012 - 22:00

hvala, hvala, hvala
nema dalje, spremna sam za put

:thankyou2:

#20 petronije2

turista

• Član
  • muški

Napisano: 18. Jan 2012 - 22:02

Nema na cemu.

Srecan put i lep provod!

#21 Sall

backpacker

• Član
  • Poruka:2

Napisano: 08. May 2012 - 17:51

Posto vidim da ovde dosta stvari nije od skoro(prevoz,cene,itd),
da li neko moze da napise sta je sve od papira potrebno za ulazak u Bugarsku(jel nas crveni pasos dovoljan?)
Takodje,kako je iz Beograda moguce doci do Sofije? Svi pominju neki voz,,ali ja nigde na internetu nisam uspeo da nadjem taj voz,tako da,ako moze neka pomoc. Mozda je voz ukinut,pa ga ja iz tog razloga ne mogu naci.

Jos jedna stvar. Da li neko zna neke jeftine hostele,gde se nalaze,i koje su cene? Meni taj hostel treba samo da se istusiram 2 puta dnevno i da prespavam,tako da nikakav specijalan luksuz niti komfor mi nije potreban. Ne moraju bas pacovi da setaju po sobi,ali ono... :)

Pozdrav.

Ovu poruku je izmenio Sall: 08. May 2012 - 17:52

#22 baki70

svetski putnik

• Član
  • Poruka:628
  • muški

Napisano: 08. May 2012 - 18:36

Od papira ti nije potrebno ništa, samo pasoš. Postoji voz koji kreće uveče 21,50 i stiže ujutru u Sofiju. Imaš na sajtu železnice srbije. Ranije je postojao i jutarnji koji je kretao oko 8 izjutra, ali mislim da je taj ukinut. Cena je pre pola godine bila oko 2000 dinara.

U Sofiji sam ja odsedao u hostelu Mostel, nije bilo skupo, ali ne mogu da se setim. Pogledaj cene na njihovom sajtu.

#23 Sall

backpacker

• Član

Napisano: 08. May 2012 - 19:47

Hvala ti za informacije. Malo sam gledao digitalnu kartu Sofije,pohvatao sam gde je ste. gde je autobuska i zeleznicka stanica,gde je taj motel,i tako to.
Inace,jesi li prenociste u tom Mostelu rezervisao preko interneta,ili moze samo da se pokuca na vrata i dobije krevet? Da li je bilo guzve? Takodje,da li se secas koliko je ljudi bilo sa tobom u sobi?

#24 baki70

svetski putnik

• Član
  • muški

Napisano: 08. May 2012 - 22:58

Bilo je to pre dve godine, tako da se nesećam baš najbolje, ali mislim da ništa nisam ranije rezervisao. Inače nas je bilo dvoje i uzeli smo dvokrevetnu sobu. Tačnije nisu imali dvokrevetnu sobu u samom hostelu, ali oni imaju i par stanova u blizini hostela. Mi smo dobili dvokrevetnu sobu u jednom takvom ogromnom stanu.

#25 Zauberer

backpacker

• Član

Napisano: 16. May 2012 - 09:38

Zdravo svima!

Ja želim da idem iz Beograda do Varne u kraju Jula. Da li možete da kažete kako bi bilo bolje putovati? Ima li neki direktan voz do Varne ili prvo moram da putujem do Sofije? Nisam Beograđanin niti Srbin, stoga ne znam red vožnje. Da li možete da kažete kakvi varijanti se imaju?

Hvala unapred.

Ovu poruku je izmenio Zauberer: 16. May 2012 - 09:39

#26 baki70

svetski putnik

• Član
  • muški

Napisano: 16. May 2012 - 12:16

Nema direktan voz. Imaš voz koji u 21,50 kreće iz Beograda i ujutro stiže u Sofiju. Od Sofije možeš lako i autobusom do Varne, pošto su železnička stanica i autobuska stanica jedne pored druge.

#27 Zauberer

backpacker

• Član

Napisano: 18. May 2012 - 14:48

Dobro. Hvala, baki70.

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0