Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Prevoz do SOFIJE

26 odgovora na temu

#1 ana_proky

backpacker

• Član
  • Poruka:3

Napisano: 15. Oct 2008 - 21:11

Potrebne su mi informacije o prevozu do Sofije, videla sam da je neko vec postavio ovo pitanje ali nema odgovora.
Pa ako neko moze da pomogne bilo bi super, jer me zanima kako doci do Sofije vozom, koliko traje put i kolika je cena ???
Unapred zahvalna

#2 lutalica

putnik

• Član
  • Poruka:118
  • ženski

Napisano: 20. Oct 2008 - 08:18

postoji i autobus dva puta dnevno, tj jedan je nocni jedan dnevni .. voznja traje izmedju 9 i 10 sati

#3 bojana1986

backpacker

• Član
  • Poruka:3

Napisano: 08. Mar 2009 - 16:00

voz iz Bg-a uvece 1200 din karta

#4 vesna05

putnik

• Član
  • Poruka:192
  • ženski

Napisano: 10. Mar 2009 - 21:55

I meni treba prevoz do Sofije, u stvari do Varne ali ta linija vise ne postoji.Bas su mi dobro dosle ove informacije.Za voz sam znala i za bus iz Nisa,ali mi odgovara i ovaj iz Bg-a,pretpostavljam da je to isti.Jos kad bi stajao u Jagodini bilo bi divno ali to bi vec bilo mnogo za ocekivati.

#5 Nikola S.

• Moderator
  • Poruka:15405
  • muški

Napisano: 10. Mar 2009 - 22:10

Vesna, iz Niša imaš i privatne kombije. Ako ti je do udobnosti i brzine. Samo treba da kontaktiraš ljude i sve je manje-više stvar dogovora, dođu po tebe. Na žalost, nemam više te brojeve, ali može da se sazna.

#6 vesna05

putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 11. Mar 2009 - 13:46

Znam za te kombije,moj brat ide sa njima stalno ali do Budimpeste.Nije mi mnogo bitna brzina,bitno mi je da nije voz posto moram da putujem sama.
Hvala na informaciji u svakom slucaju.

#7 starlight_tp

backpacker

• Član
  • Poruka:4

Napisano: 30. Mar 2009 - 23:08

I ja bih mozda trebala do Sofije u aprilu,pa vas pitam,jel mislite da je rizicno da putujem sama vozom ?

#8 vesna05

putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 31. Mar 2009 - 12:55

Ako ides samo do Sofije bolje idi busom.U vozu imas posebna muska i zenska spavaca kola ali ja licno ne bih isla sama.

#9 Jelena8

backpacker

• Član
  • Poruka:7

Napisano: 08. Jan 2012 - 16:22

Treba da putujem do Sofije. Mislim da je najbolje da putujem busom. Koliko put traje i koliko košta?

E, da, i da li ima buseva iz Beograda?

#10 minastef

backpacker

• Član
  • Poruka:1

Napisano: 18. Jan 2012 - 02:06

poslednji put kad sam kupovala kartu, bila je oko 2800 dinara u jednom pravcu, cini mi se. nazalost, ne znam koliko je povratna. ali na informacijama ce ti reci.

autobuse iz beograda imas 2x dnevno u 12.30 i 00.45.

trajanje puta zavisi, najvise od zadrzavanja na granici, ali u principu bi trebalo da traje 9 sati, s tim sto presedas u nisu iz jednog u drugi autobus ili minibus, sto nije nista strasno, jer dodjes na jedan peron, overis kartu na salteru i sednes u vozilo na drugom peronu.
uglavnom, nije naporan put.

iz sofije autobusi krecu za beograd u 16:00 i 7:30, ali ne sa centralne autobuske stanice (centralna avtogara), vec sa dodatnog 'terminala' koji se nalazi 150 metara dalje. prevoznik je matpu 96 (imaju kombinaciju sa nis ekspresom).

#11 baki70

svetski putnik

• Član
  • Poruka:628
  • muški

Napisano: 18. Jan 2012 - 13:20

Pa toliko putuje i voz. Kakva da je god srpska železnica, mislim da je vožnja vozom udobnija od vožnje busom. Direktno do Sofije jesenas je karta koštala oko 2000 din, znači i dosta jeftinija. Postoji i ona poznata fora da se plati karta do Dimitrovgrada, pa se onda plati u vozu bugarskom kondukteru, činimi se da je onda još nekih 500 din jeftinije. Ko kako voli ali po meni je za sada najbolje do Sofije otići vozom.

#12 artichoka

turista

• Član
  • Poruka:94
  • ženski

Napisano: 18. Jan 2012 - 15:59

ja bogami planiram ici kolima... mislim da je brze, komfornije (iako su im putevi katastrofa) a svakako jeftinije posto nas je dve. jel isao neko autom i ima neke tips and tricks? osim cascavanja bugarskih saobracajaca? i imaju li putarine, vinjete?

#13 baki70

svetski putnik

• Član
  • muški

Napisano: 18. Jan 2012 - 16:59

Vinjetku kupiš na granici, imaš par varijanti zavisi od koliko dana. Pogledaj šta piše na koju stranu šoferšajbne se lepi (mislim da je gornji desni ugao, ali proveri), mene je zaustavljala policija zbog toga pošto sam je zalepio u pogrešnom uglu šoferke. Osim toga zaustavila me je policija i prilikom saobraćajnog prekršaja koji sam napravio, ali mi nisu naplatili kaznu. Tako da mi se čini da se bugarski žandari sada malo manje bave haračem. Ne znam da li odsedaš u Sofiji, ali preporučujem ti da izabereš neki hotel sa parkingom, mada može i da se parkira na ulici, ali onda kupuješ neke kupone ili slično, valjda se vikendom ne plaća parkiranje.

Ovu poruku je izmenio DraganV: 19. Jan 2012 - 11:29
ne citirati ako se poruka odnosi na prethodni post I NE PISI VELIKIM SLOVIMA

#14 artichoka

turista

• Član
  • Poruka:94
  • ženski

Napisano: 18. Jan 2012 - 17:57

Ostajemo 2 do 3 dana, znas li okvirno cenu vinjete?

Odsescu kod prijatelja u Sofiji verovatno, ne znam koji kraj grada, tako da ce auto biti parkiran na ulici, valjda ce mu biti ok :)

I koliko sati si putovao? Prema Viamichelin treba jedno 4 i po sata, ne znam koliko je to realno.

Ovu poruku je izmenio artichoka: 18. Jan 2012 - 17:59

#15 baki70

svetski putnik

• Član
  • muški

Napisano: 18. Jan 2012 - 18:56

Ne sećam se kolka je cena vinjete, išao sam pre malo više od godinu dana, ali nije to skupo, sigurno nije preko 10 eura. Ovo što sam ti pisao za parking odnosi se na najstroži centar, ali pošto ti ideš kod prijatelja nema problema on sigurno zna sve u vezi toga. Ja sam putovao malo izokola. preko Vrške čuke, pa Vidin, Belogradčik, pa tek onda Sofija.

Ovu poruku je izmenio baki70: 18. Jan 2012 - 18:56

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0