Napisano: 26. Oct 2008 - 14:57
Bio sam u Baru proslog meseca, i cesto se vozio taksijem.
Koristio sam istu taksi sluzbu, na taksimetar... zaboravih cene, a znao sam i njihove i taksista iz BD.
U svakom slucaju, divljaka ima, kao i svuda. Pre sam se od stanice (po dogovoru sa taksistima) vozio za 5EUR, ali su postali bezobrazni, pa sada traze i 8-10eur (oni sto vuku za rukav cim izadjes iz voza, kako bi te odvukli u svoj taxi, pre no sto izadjes napolje u ugledas dve taxi stanice), te je pametnije bilo zvati taksi sluzbu (voze samo nova vozila - Mondeo i CMax), gde je na taksimetar izlazilo oko 4.2 €. Zanimljivo je da duze povratne voznje naplacuju samu u jednom pravcu+cekanje, dok je povratak besplatan.
Vozio sam se i sa taksijem iz BD, novi Seat (klima , GPS), decko je inace iz Jagodine (ili Paracina) ... Rade na procenat, cini mi se 20%. Ali od baksisa se razvaljuju, posebno u BD u sezoni, kada je haos na ulici i svi se voze taksijem. Ne mogu da se setim koliko rece da je naplatio voznju od BD do Bara, ali mi je delovalo relativno jeftino (30ak eur). Takodje, drugi lik iz BD mi je pricao da taksi sluzbe masovno kupuju nove automobile (cak i Toyota Prius se vozi)...
pogledah sada na , taxi u PG, start - 0€, km 0.7€
Rezime, vozila su OK, po taksimetru je prihvatljiva voznja, a neki su cak i ljubazni...