Ako je istina to sto pricas onda je obracunski period 6 meseci a ne godinu dana. To bi znacilo da ako je neko dobio muli ulazak na 30 dana a viza vazi godinu dana, moze da boravi u sengen zoni 60 dana, 30 dana u prvih 6 meseci a 30 u drugih 6 meseci.
zar ne?
Osim toga, nisam nigde pominjao kojeg su tipa moje vize.
Kad dobijem vizu na godinu dana multi, glasi na 180 ukupno, stim što pojedinačni boravak ne može biti duži od 30 dana.
Kad dobijem vizu na 6 meseci multi, glasi na 90 ukupno, stim što pojedinačni boravak ne može biti duži od 30 dana.
Ne pominjem ja obračunske mesece, nije 6 meseci nikakav reper. Govorim o tome da dobijam vize na 6 meseci ili godinu dana, uglavnom 6 meseci zadnje 4 vize, jer sam sam tako tražio.
Iz ličnog iskustva i iskustva prijatelja i rođaka, znam da na multi 6 meseci obično dobijemo 90 dana, a za multi godinu dana, dobijemo 180 dana, u oba slučaja u "apoenima" po 30 dana
Do sada nisam video da je neko dobio multi vizu na 30 dana, već na 6 meseci ili godinu dana. Možda se multi na kraće izdaju ali ja nisam video. Pogotovo nisam video multi vizu na godinu dana a sa ukupnim trajanjem posete 30 dana.
Doduše, to što ja nisam video ne znači da se tako i ne izdaje, mada, priznaćeš, zvuči malo nelogično dati nekome multi vizu pa još na godinu dana a ograničena ukupna poseta od 30 dana...