Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Koliko dana vazi sengen viza

• Ne možete pisati na ovoj temi
192 odgovora na temu

#181 Ultralamb

putnik

• Član
  • Poruka:154
  • muški

Napisano: 29. Aug 2009 - 15:03

Pogledaj porukuClara @ 17. 08. 2009 - 16:55

Ja sam isla brodom od Italije do Grcke, postoje posebni prolazi, samo pokazes pasos. I to na onom za nas nesretnike sa vizama nije bilo nikog, svi putnici prolaze kroz onaj regularni, mi se razmisljali da li i mi da zviznemo tuda, ali ipak odlucili da budemo posteni i lepo sacekali da neko dodje da mu prezentiramo nase vize.
Hvala, primljeno k znanju :) i bice od koristi ako se odlucimo da odemo do Italije iz ovog raja. Pozdrav sa Parosa i vascelih Kiklada!

#182 pixi

backpacker

• Član
  • Poruka:33

Napisano: 31. Aug 2009 - 09:21

Samo da se zahvalim visse nego ljubaznim forumasima na odgovorima u vezi francuse vize. zavrsila sam sve za jedan dan - predala dokumentaciju u 9h, uzela pasos u 15:30h. francuzi jako ljubazni, samo ovlas bacili pogled na paire. mislim da je ovo definitivno `u susret belom sengenu` :D

#183 sekira

backpacker

• Član
  • Poruka:1
  • ženski

Napisano: 01. Sep 2009 - 17:56

Pozdrav svima!
Unapred se izvinjavam ako sam promasila temu, ali nisam pronasla bolje mesto za moje pitanje.
A ono glasi: da li moze neko ko je nedavno vadio turisticku cesku vizu da mi kaze za koliko dana su mu izdali?
Kriticno mi je sa vremenom, predacu papire u ponedeljak, a u subotu treba da putujem. ( na sajtu stoji info da im je potrebno 5 radnih dana ( petkom ne rade), sto bi, u mom slucaju, bilo u naredni ponedeljak, a meni je to kasno).
Da li mislite da je realno da ne gnjave tamo i da izdaju vizu brze?
Hvala

#184 Зоки

svetski putnik

• Član
  • Poruka:795
  • muški

Napisano: 01. Sep 2009 - 23:11

Pogledaj porukusekira @ 01. Sep 2009 - 17:56

... da li moze neko ko je nedavno vadio turisticku cesku vizu da mi kaze za koliko dana su mu izdali?
Kriticno mi je sa vremenom, predacu papire u ponedeljak, a u subotu treba da putujem. ( na sajtu stoji info da im je potrebno 5 radnih dana ( petkom ne rade), sto bi, u mom slucaju, bilo u naredni ponedeljak, a meni je to kasno).
Нажалост, не верујем да ћеш моћи да добијеш визу пре следећег понедељка. Иако врло љубазни, ужасни су формалисти - у ствари то како они раде тај посао не знам како да назовем :ljutko:. Моји познаници су прошлог понедељка аплицирали за туристичку визу и јуче су подигли пасоше, није могло раније (није им, додуше, ни требало раније).

Њих двојица путују заједно, у организацији једне реномиране туристичке агенције и предали су поптуно идентичне документе, са разликом од 5 минута, на два шалтера. Једном је службеница примила све и рекла ОК, док је другом, друга службеница рекла: "Ах, па агенција Вам није дала потврду о уплати, знате, није довољан само ваучер... а агенција добро зна да то треба да нам достави! Доставите нам потврду о уплати у току недеље да би сте добили визу у понедељак - не морате Ви лично да је донесете, може било ко."

Човек није хтео да се расправља и убеђује или објашњава, само је јавио агенцији шта су му тражили. Агенција је сутрадан доставила факсимил писмене потврде чешког партнера да је аранжман плаћен, као и копију SWIFT-а из које се може видети да је комплетан износ уплаћен.

Тачно је да на сајту амбасаде Чешке пише да је поред ваучера потребна и потврда о уплати, али у пракси се не мора ићи баш до ситних црева што показује и предходни случај када је друга службеница проценила да је довољан ваучер.

Посебна прича је што обојица нису млади, дуго су запослени у својим фирмама, имају десетину шенгенских виза... и дали су им визе на месец дана, али са једним уласком :wacko: - глупост неопевана. Шта да кажем... гледају те у очи, трепћу, љубазно се смешкају и комуницирају и... понижавају те :besan:
Member of Paidakia Thassos Group

#185 zbunjena

backpacker

• Član
  • Poruka:1

Napisano: 22. Oct 2009 - 20:31

pozdrav svima!
evo ovako-putujem u italiju,planiram avionom (beograd-minhen-ancona),a vadim slovenacku vizu i ono sto me zanima je ,da li mogu sa slovenackom vizom tako da putujem,neko mi rece da mogu da me vrate sa aerodroma zato sto nisam prvo isla u sloveniju,kao pitace me zasto idem tako i sl. ja kapiram,a i uglavnom sam tako i ovde procitala,sengen je sengen i ne bi trebalo da me smaraju(ali opet posoji mogucnost),i da jedino mogu da imam problema ako budem ponovo vadila slovenacku,sto sigurno necu,posto ce svakako od 1.1.2010. biti ukinute vize:D

#186 lav

svetski putnik

• Član
  • Poruka:947

Napisano: 23. Oct 2009 - 01:45

Pa evo sama si odgovorila na pitanje, nadam se da ti nece praviti nikakve probleme.

#187 micika84

backpacker

• Član
  • Poruka:11

Napisano: 23. Oct 2009 - 18:47

Pa bitno je da prvi ulazak bude u zemlji ciju vizu imas i mogu da ti naprave problem,ja znam ljude kojima su pravili probleme(nisu ih pustili da predju granicu pa su stopovali do Bg-a nazad) a isto tako znam i one kojima nisu,u sustini sve zavisi od slucaja do slucaja.Nadam se da tebi nece praviti,obavezno javi sta je bilo sa tim! :)
A sto se tice toga da ce nam ukinuti vize od 1.01 u to bas ne verujem posto su mi trazili da pripremim dokumentaciju za pocetak decembra u jednoj agenciji za skijanje za mart 2010,tako da ja bih volela ali nesto nisam sigurna :(

#188 ElCid

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:290

Napisano: 16. Nov 2009 - 12:39

Da li je neko upoznat sa cinjenicom da nakon vizne liberizacije svaki putnik koji putuje u zemlje EU mora posedovati 66 evra za svaki dan proveden u sengen zoni? Citirao sam Jozefa Kaceka, sefa konzularnog odeljenja slovenacke ambasade

http://www.mtsmondo....php?vest=152773

Ima li istine u tome??????

#189 CyberKat

backpacker

• Član
  • Poruka:8
  • ženski

Napisano: 18. Nov 2009 - 13:37

Nakon sto se ukinu vize (kad god to bilo), prilikom ulaska u sengen zemlje, da li ce jos uvek biti potrebno da se ima naprimer zdravstveno osiguranje za odredjeni broj dana koliko putnik planira da ostane?

Ovo sto pise na linku "90 dana za celu godinu", pretpostavljam da je to cifra kada se sve sabere... ali da ce na carini prilikom ulaska u zemlju traziti da covek odma da informaciju koliko tacno dana planira da ostane?

Prijatelj kojeg planiram da posetim je tesko bolestan i nemam pojma ni ja sama kada odem da li cu ostati samo dve ili cetiri nedelje, ili mozda cak i vise od toga. Da li da uopste kupujem avio kartu povratnu, ili da uzmem u jednom pravcu pa da posle odlucim kad cu se tacno vratiti... da li ce na carini praviti problem ako nije povratna avionska karta? Ranije se nekako znala cela procedura oko viza, osiguranja i toga svega a sad je sve to malo zbunjujuce... :huh:

#190 DraganV

svetski putnik

• Moderator
  • Poruka:5941
  • muški

Napisano: 20. Nov 2009 - 14:58

Zdravstveno osiguranje nece vise biti obavezno ali moja preporuka je da se i dalje koristi.
Ako nisi sigurna za datum povratka naravno da ces uzeti kartu u jednom pravcu.
Zelim tvom prijatelju ozdravljenje.
Postavljena slika

#191 CyberKat

backpacker

• Član
  • Poruka:8
  • ženski

Napisano: 26. Nov 2009 - 19:09

Hvala na odgovoru Dragane.

Nasla sam danas link sa jos nekim objasnjenjima pa reko da ubacim posto verujem da ce jos nekoga zanimati:

Šta za građane znači „beli” šengen

p.s. izvinjavam se ako ovo je vec negde bilo al mi promaklo posto je vest jos iz avgusta.

Ovu poruku je izmenio CyberKat: 26. Nov 2009 - 19:12

#192 predrag

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:265
  • muški

Napisano: 30. Nov 2009 - 14:51

http://www.blic.rs/p...a.php?id=123159
user posted image

#193 Ultralamb

putnik

• Član
  • Poruka:154
  • muški

Napisano: 30. Nov 2009 - 18:03

E pa cestitam srecno ukidanje teme! :)
Edit: Izvinjavam se, prenaglio sam - jos ima ljudi sa plavim pasosem.

Ovu poruku je izmenio Ultralamb: 30. Nov 2009 - 18:09

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0