Pozdrav Standza,
šteta što si ograničen na 20 dana, ali šta je tu je, može se svašta i za 20 dana
Što se tiče cene karata, mislim da je to best-buy, jer bi mogao da prodješ jeftinije za recimo stotinu evra, ali bi se mnogo više iscimao (voz do istanbula ili autobus do nekog evropskog grada + avion odande do bangkoka), tako da se drži te karte od €750 slobodno...
Viza za tursku ti nije potrebna ako ostaješ na aerodromu manje od 24 sata. Koliko imaš prostora izmedju dva leta u Istanbulu? Ja sam imao oko 6-7 sati, ali sam imao lap top uz sebe pa mi nije bio problem, jer je ceo aerodrom pokriven internetom. Ataturk aerodrom je pun sadržaja, tako da ćeš svakako uživati. Ako ipak imaš tipa 13-14 sati izmedju letova, onda možda nije loša ideja da nabaviš vizu i za Tursku, ali tu će morati neko drugi od forumaša da ti pomogne, jer zaista ne znam jel može da se izvadi na licu mesta.
Decembar je high-season na Tajlandu tako da su cene veće nego u ostalim mesecima. Decembar i Januar su najtraženiji meseci za Tajland, ali je i vreme najbolje! Obavezno ponesi što manje garderobe, jer ćeš lako tamo kupiti šta ti treba, a izbor je dosta velik i cene su pristupačne. Za mesec dana na Tajlandu sam poneo tipa 6-7 majica, 4-5 bermuda + shorc, desetak boxerica, isto toliko čarapa, možda dva duksa i jednu jaknicu (bilo hladno DO tajlanda

). Svakih par dana ćeš nositi veš negde na pranje zbog obilnih znojenja, tako da zaista ne treba puno odeće i pravilo je da spakuješ polu-pun kofer pred put na Tajland, jer ćeš se vratiti sa punim...
Preporučio bih ti da odmah napraviš spisak lokacija na Tajlandu koje bi OBAVEZNO posetio i onda da se vodiš sa time, jer nemaš previše vremena. 4 dana ti je sasvim dosta za bangkok jer ćeš verovatno provesti još jednu noć tamo pred odlazak kući, a to bih ti svakako preporučio. Bangkok je toliko velik grad sa toliko sadržaja da bi opušteno mogao biti tamo i dve nedelje, tako da nemoj da se zezneš kao ja da planiraš da ostaneš 3 dana u BKK pa se to na kraju razvuče na više od nedelju dana...All in all, bolje da napraviš bar neki okvirni plan pa ćeš lako modifikovati finese na licu mesta.
Smeštaj bi trebao rezervisati za Bangkok pred polazak, jer ćeš biti jako umoran od puta i nema potrebe da tada lutaš i tražiš smeštaje. U zavisnosti od budzeta, možeš ostati u hotelu ili guest housu (hostelu). Ako treba neka preporuka za budzet varijantu, javi, siguran sam da će ti neko pomoći. Obavezno uzmi sobu sa klimom za početak, pa ćeš kasnije videti da li ti je neophodna kada odeš na jug, ali Bangkok je zaista HOT. Što se tiče smeštaja na ostalim mestima koje posetiš, ako imaš snage i malo avanturizma, uvek je jeftinije da se dogovoriš na licu mesta.
Bangkok je prepun turističkih agencija i veoma je lako pronaći prevoz za jug, bilo autobusom, kombijem, vozom ili avionom. Prošetaš do prve agencije i sve se sredi za par minuta...
Pitaj šta god te interesuje