Putovanja.info Forum: TAJLAND-INFO - Putovanja.info Forum

Skoči na sadržaj

Dragi forumaši,
Zašto ne biste iskoristili slobodne dane koji vas sleduju i otputovali do nekog evropskog grada ili možda otišli na skijanje?
U zavisnosti od toga da li želite da uzmete jedan slobodan dan od vašeg godišnjeg odmora, ili tri , Putovanja.info za vas izdvaja najzanimljivije ponude. :)
  • (49 Strane)
  • +
  • « Prva
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Poslednja »
  • Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete pisati na ovoj temi

TAJLAND-INFO

#511 Korisnik je offline   Sirkepa

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 293
  • Učlanjen: 13.01.08

Napisano: 19. avg 2010 - 09:14

Pogledaj porukuleyla @ 18. avg 2010 - 13:47

.....................
@skirepa Ti hvalis Chang mai ali si pisao u svom postu da si bio na tom izletu koji te nije odusevio pa sam pomislila da ne vrijedi ici...
.............

Ne bih voleo da me pogresno shvatis ali se bojim da sa previse "odgovora" ne dodjes pogresnu sliku o svemu jer moras imati na umu onu narodnu "Koliko ljudi-toliko ćudi" , elem ovde svako postuje sa najboljom namerom da nekome pomogne svojim iskustvom ali je problem sto svi imamo različite afinitete, navike, standarde, očekivanja... Vraćam se na ono da trebaš isčitati sve što je ovde napisano ali na kraju ipak sama skockati neki plan ne oslanjajući se slepo na naše savete... Prosta stvar neko je oduševljen Thai hranom i pričaće ti u zanosu o njoj, a neko ne može očima da je vidi, neko ko je video Maldive ili Karibe neće baš pasti u nesvest na Phi Phi ostrvu, neko ko juri lud provod i nocne klubove će svakako glasati za Puket pre Ko Lante, itd... Ono što tebi treba da bude na umu je to da je na Tajlandu masovni turizam, da je sve podredjeno turisti, da je lakše snaci se tamo nego u Crnoj Gori, da je bezbedno, da su cene podnošljive (ne bagatelne), da se može opušteno ici bez ikakvih predrasuda... Meni ne smeta da spavam u drvenom bungalovu na plaži za 300-400bht ali znam ljude koji su se žalili i na lux bungalov koji je imao sve što pomisliš i kostao 3500bht, tako da... Ja sam stavio primedbu na trek koji se nudi na severu jer mislim da je namenjen zapadnim turistima koji lako gutaju neke fore a ja sam se lično osećao kao kreten dok sam 3 dana hodao dobro utabanim stazama, ali...nebitno... Sever je sjajan, priroda, vegetacija, ljudi, hrana... i to stoji ali vi nemate vremena za to i ovaj put zaboravite ali bez brige jer ko jednom ode na Thai uvek se pre ili kasnije vrati tako da... Poenta ovog mog posta bi trebala biti ta da vam skrenem pažnju na to da sa ovog foruma trebate pokupiti isključivo servisne informacije tipa :gde, šta, kako, koliko, a sve ostalo što se tiče kako je neko nešto doživeo, koliko se nekome nešto dopalo ili ne... to je sve vrlo individualno i taj deo ostavite za sebe kada već budete tamo... ;)
...every journey begin with a single step!
1

#512 Korisnik je offline   Mikac

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 43
  • Učlanjen: 08.11.07

Napisano: 19. avg 2010 - 12:36

Pogledaj porukuleyla @ 19. avg 2010 - 09:00

@mikac ovaj hotel u Aonangu koji si platio 800 bahta (koji je najbolji u kojem si bio :)) , jesi li ga ranije rezervisao ili te je taksista po svojoj procjeni doveo ispred?

Ovo je upravo ono o čemu je Sirkepa govorio u poslednjem postu :D Hotel nije ništa posebno, ali je meni bio full jer nisam očekivao tu uslugu za 800 bahta. Pronašao sam ga u preporukama na thaivisa forumu par dana pred polazak za Ao Nang. Nisam ga rezervisao već sam sleteo u Krabi, rekao taksisti da me odveze u Ao Nang, J Hotel i pitao jel ima slobodnih soba...ima...može! :)

Što se tiče smeštaja, evo ovaj je recimo na samoj plaži bukvalno i bio je prepun matorih zapadnjaka :) http://www.lantalong...h.com/rate.html kao što vidiš, preskupo je i bukvalno odmah iza njega (deset metara je u pitanju) su ostali smeštaji koji su po cenama koje sam naveo...Nažalost nemam slike smeštaja na Ko Lanti. U slučaju Lante, nisam našao nikakav pristupačan bungalov preko neta, tako da sam rekao tuk tuk vozaču da me odvede na long beach pa ću se snaći...I tako je i bilo, najbolje na licu mesta ako imate živaca, dosta se uštedi.

Ovu poruku je izmenio Mikac: 19. avg 2010 - 12:40

1

#513 Korisnik je offline   hmmm

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 2176
  • Učlanjen: 13.04.10

Napisano: 20. avg 2010 - 00:49

Pogledaj porukuSirkepa @ 19. avg 2010 - 08:14

Ne bih voleo da me pogresno shvatis ali se bojim da sa previse "odgovora" ne dodjes pogresnu sliku o svemu jer moras imati na umu onu narodnu "Koliko ljudi-toliko ćudi" , elem ovde svako postuje sa najboljom namerom da nekome pomogne svojim iskustvom ali je problem sto svi imamo različite afinitete, navike, standarde, očekivanja...

Tacno tako - ja sam se skroz razocarala u neke savete vezane za smestaj u Grckoj od veeeelikog broja forumasa na jednoj specificnoj temi, tako da smo ipak promenili smestaj jednom kada smo se nasli na licu mesta.

Sama lepo sve iscitaj - i idi sa svojim instinktom nakon sopstvenog istrazivanja. Tako se nikada nisam pokajala, a u svakom slucaju, sopstvene greske je mnogo lakse prihvatiti. :-P

Prosta stvar neko je oduševljen Thai hranom i pričaće ti u zanosu o njoj, a neko ne može očima da je vidi

Hehehe! Zanesen je moj dragi, a ja sam licno gadljiva - toliko o ukusima!

Ono što tebi treba da bude na umu je to da je na Tajlandu masovni turizam, da je sve podredjeno turisti, da je lakše snaci se tamo nego u Crnoj Gori, da je bezbedno, da su cene podnošljive (ne bagatelne), da se može opušteno ici bez ikakvih predrasuda... Meni ne smeta da spavam u drvenom bungalovu na plaži za 300-400bht ali znam ljude koji su se žalili i na lux bungalov koji je imao sve što pomisliš i kostao 3500bht, tako da...

Tacno.

Samo polako, videces da na kraju za sebe ti najbolje znas - misljenja ima vise nego samih ponuda. Imas jos vremena da sve istrazis i proucis, no nemoj ni previse da se opterecujes, da ti nesto sto u sustini treba da bude jedno od najlepsih iskustava ne presedne pre nego sto je i pocelo.

Pozdrav.
"Ljudi koji ne mogu videti svet u sebi, jos manje mogu videti sebe u svetu." - Vladika Nikolaj Velimirovic

MFTPostavljena slika / Oman-Dhofar-SalalahPostavljena slika / Posao i zivot na srednjem istoku / Kampovanje u pustinji

0

#514 Korisnik je offline   Vladan77

• turista
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 61
  • Učlanjen: 28.04.08

Napisano: 21. avg 2010 - 10:42

Pozdrav drugari,

Da li se neko vratio skoro sa Tajlanda? Kakva je situacija tamo s obzirom da su relativno skoro bili nemiri? Razmisljam da opet odemo tamo krajem septembra. Ako neko ima info o povoljnim kartama slobodno nek predlozi... :-P Ja trenutno znam za THY oko 780e. Tezak sam komformista tako da mi odgovara iskljucivo jedno presedanje i bez cimanja sa dodatnim prevoznim sredstvima(da da nemam ja veze sa bekpekerima :bez-zuba: )
0

#515 Korisnik je offline   jagodica

• turista
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 55
  • Učlanjen: 18.04.07

Napisano: 23. avg 2010 - 11:09

Da li se neko raspitivao o cenama karte za Bangkok u januaru 2011? Prosle nedelje sam bila u Aeroflotu cena je 120.000 dinara po osobi, Emirati oko 1000e, a Turkish ima cenu oko 106.000 dinara!!!!!!!!!!!!!!

Prosle godine Turkish je imao cenu od 670e u januaru, a ove godine kazu da su puni letovi i da nece biti promotivnih cena...
0

#516 Korisnik je offline   Mikac

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 43
  • Učlanjen: 08.11.07

Napisano: 23. avg 2010 - 13:32

Idi na sajt turkisha pa probaj par varijanti. Ne znam koliko planiraš da ostaneš, ali za polazak recimo 7. Januara i povratak 8. Februara je oko 750 eu. Mislim da je to korektna cena, može i jeftinije preko drugih kompanija, sa polascima iz budimpešte pa preko milana itd...ali je veće cimanje.

Ovu poruku je izmenio Mikac: 23. avg 2010 - 13:32

0

#517 Korisnik je offline   jagodica

• turista
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 24. avg 2010 - 10:27

Da li mozes konkretno da mi kazes na koje avio kompanije preko Budimpeste mislis

Ja se i dalje nadam da ce u septembru biti nekih popusta, jer ih bukvalno svake godine ima, samo tada treba reagovati u roku od jednog dana

Hvala

Ovu poruku je izmenio DraganV: 13. dec 2010 - 15:42
Razlog promene: obrisan citat

0

#518 Korisnik je offline   Sirkepa

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 293
  • Učlanjen: 13.01.08

Napisano: 24. avg 2010 - 11:04

Ako gledas iz Budimpeste obrati paznju na Aerosvit i na Malev ali ne verujem da ces dobiti bitno povoljniju cenu, ma da... vredi probati... sto se tice septembra ili bilo kog drugog perioda nema pravila za popuste jer jedino pravilo je da se popusti prave kada prodaja opada a obzirom da ti trazis karte za period high seson tesko da ce biti nekih narocitih snizenja... Ukoliko ti imas vremena i raspolozena si da se malo iscimas ima bezbroj varijanti da se dodje do Thai za oko 500e i da se uz put vidi jos po nesto... e sad ne bih da se prolupavam ako te to ne zanima ali neke od opcija su npr... iz Zagreba Wizair do Londona pa onda AirAsia London-KL i onda iz KL mozes kako hoces do BKK ili pravo negde na jug... Druga opcija je iz Istambula do Kolumba sa Al Arabijom pa onda odande ima nekoliko varijanti za ultra jeftin prevoz do BKK ili opet nekog grada u regionu... itd... Ako ti je interesatna i ova opcija reci pa cu ti rado pomoci da nadjes najpovoljniju varijantu... ako hoces da letis direkno iz Bg onda je tu Turkish ili Aeroflot, nema nista jeftinije ali ipak to nisu one cifre koje si ti pomenula... mislim ima fora da se dobije bitno jeftinije...

Ovu poruku je izmenio DraganV: 13. dec 2010 - 15:42

...every journey begin with a single step!
0

#519 Korisnik je offline   jagodica

• turista
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 24. avg 2010 - 15:20

Ja sam bas neprijatno bila iznenadjena sa cenama avio karata iz Beograda do Bangkoka. Isla sam prethodne dve godine tamo jednom sa Aeroflotom, drugi put sa Turkishom. Karte za januar sam kupovala u deptembru i zato se nadam da ce i ove godine biti popusta.

Prosle godine je ista bila prica, da su avioni puni i da nece biti promocija pa je na kraju bilo. Zato se ja i ove godine nekako nadam. Naravno Aeroflot je katastrofa , Turkish je sto puta bolji.

Ovu poruku je izmenio DraganV: 13. dec 2010 - 15:47

0

#520 Korisnik je offline   igor.jankovic

• putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 121
  • Učlanjen: 15.07.06

Napisano: 24. avg 2010 - 16:23

vidi emirates iz Beca. sad sam na emirates.com video VIE - BKK - VIE(9 SEP- 29 SEP) za 542EUR.

Ovu poruku je izmenio igor.jankovic: 24. avg 2010 - 16:24

0

#521 Korisnik je offline   jagodica

• turista
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 25. avg 2010 - 12:04

Hvala ti pogledacu

Ovu poruku je izmenio DraganV: 13. dec 2010 - 15:47

0

#522 Korisnik je offline   pedjalon

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 35
  • Učlanjen: 29.02.08

Napisano: 31. avg 2010 - 21:42

Pogledaj porukuVladan77 @ 21. avg 2010 - 10:42

Pozdrav drugari,

Da li se neko vratio skoro sa Tajlanda? Kakva je situacija tamo s obzirom da su relativno skoro bili nemiri?

Evo ja se vratih pre dve nedelje.
Apsolutno je bezbedno i nema nikakvih protesta.
Ja sam se "cimao" Aerosvitom, presedao u Kijevu, ali nisam imao nikakvu zamerku.

Ovu poruku je izmenio DraganV: 13. dec 2010 - 15:48
Razlog promene: skracen citat

1

#523 Korisnik je offline   skater

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 7
  • Učlanjen: 20.09.10

Napisano: 20. sep 2010 - 23:13

ej raja :)
Nov sam na ovom forumu,a posto sam ovde nasao neke bitne informacije,,odlucih i ja da se uclanim i neke ja mislim veoma bitne informacije podelim sa vama..
naime planiram put u jugoistocnu aziju, pocetkom februara..nekih 30-tak dana..naravno 15 dana je odvojeno za Tajland.
ono sto mnoge zanima je i cena karte..
ja sam nasao najjeftiniju soluciju iz Istanbula u pitanju je royal jordanian i karta povratna za Bangkok je 440eur..
sajt je www.rj.com pa pogledajte..
0

#524 Korisnik je offline   boca80

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 48
  • Učlanjen: 17.02.08

Napisano: 28. sep 2010 - 12:33

Ja sam danas stigao na Tajland tako da ako nekoga budu zanimale informacije sa tetrena nek pita a ujedno da se i zahvalim forumasima koji su mi svojim savetima pomogli da organizujem ovo putovanje

Ovu poruku je izmenio DraganV: 13. dec 2010 - 15:48

0

#525 Korisnik je offline   deki011

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 262
  • Učlanjen: 31.07.05

Napisano: 28. sep 2010 - 14:18

@boca80
A reci gde si smesten?Ako si u Pataji ili planiras tamo da svracas zanimao bi me tvoj putopis,mozemo i preko pp.Pozdrav

Ovu poruku je izmenio deki011: 28. sep 2010 - 14:18

0

• (49 Strane)
  • +
  • « Prva
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Poslednja »
  • Ne možete pisati na ovoj temi

Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0

Putovanja Info je deo Infostud grupe sajtova:
poslovi.infostud.com / mojtim.infostud.com / www.kursevi.com / www.najstudent.com / prijemni.infostud.com
www.polovniautomobili.com / www.unapredicv.com / www.internet-prodaja-guma.com