Zašto ne biste iskoristili slobodne dane koji vas sleduju i otputovali do nekog evropskog grada ili možda otišli na skijanje?
U zavisnosti od toga da li želite da uzmete jedan slobodan dan od vašeg godišnjeg odmora, ili tri , Putovanja.info za vas izdvaja najzanimljivije ponude. :)
TAJLAND-INFO
Napisano: 09. feb 2010 - 02:37
Napisano: 16. feb 2010 - 21:05
cao svima,
procitali smo svih 30 stranica u jednom dahu i odusevili se opisima i naravno thailandom.
planirali smo da idemo u julu u izrael i tamo provedemo godisnji odmor ali posle ovako neverovatnih prica ozbiljno razmisljamo da promenimo pravac i da na 2-3 nedelje obidjemo thai uzduz i popreko.
naravno isli bi smo u svojoj reziji.
par pitanja za sve:
1) isli bi smo u septembru (citali da nije bas najbolje vreme zbog kisa ali nemamo izbora zbog god. odmora)
2) planirali smo bankok nekoliko dana, sever nedelju i jug nekoliko dana. da li je ovo izvodljivo sa nekih 3000€ (ukljucujuci karte-leteli bi smo iz beca, trenuta cena karte za sept. oko 720€)
3) koje vakcine i med. oprema su potrebni
itd.
za sada toliko.
hvala ljudi
i pozdrav od
ivane i ranka
Napisano: 17. feb 2010 - 00:18
Napisano: 17. feb 2010 - 02:27
Ovu poruku je izmenio DraganV: 13. dec 2010 - 15:55
Razlog promene: obrisan citat
Napisano: 17. feb 2010 - 10:16
Napisano: 17. feb 2010 - 11:00
Bilo bi lepo kada naidjete na jeftine karte da nas ovde informisete.
Ja bih rado isla krajem oktobra-pocetkom novembra, nisam nasla nista povoljno(s' obzirom na iskustvo u toj oblasti nije ni cudo
Verovatno ce sve akcije biti kasnije, a jedini razlog zbog kog zurim je sto ako nema povoljne karte nista od Tajlanda, pa da onda rezervisem letovanje negde u okolini na vreme.
Napisano: 17. feb 2010 - 13:45
Napisano: 17. feb 2010 - 15:54
cao svima,
....
par pitanja za sve:
....
Septembar nije najsrecnije resenje ali ako vec drugacije ne moze... Thai je uvek interesantan a ovaj period iako se smatra kishnim ne znaci da se ne moze sve obici samo sto vas nekada kisa moze malo usporiti... Inace 2-3 sedmice nije bas dovoljno za uzduz i popreko pa bi moj savet bio da se pored Bangkoka, Aytaje i Kanchanaburija odlucite jos za Jug ili za sever jer onako cete biti bas u jurnjavi... 720e u tom periodu za kartu je previse! Sigurno moze da se nadje daleko jeftinije Iz Milana je neko vec pomenuo varijantu, takodje iz Londona leti Air Asia, ia Istambula AlArabia je imala ultra jeftine letove... treba procackati a cak i velike kompanije imaju akcije gde bi se ya taj period mogla naci karta za do 500e... Sto se finansija tice recimo da vas karte kostaju cak i 1500e a to je najcrnja opcija opet vam ostaje 1500e za 20 dana je to vise nego dovoljno (unutrasnji transferi, smestaji u guest hosima i bungalovima, hrana, pice, po koji izlazak, suverniri, ulaznice...) Sve sto imate preko vam je eventualno za neki shoping... Za Thai vam nije piotrebno nista od medicinske opreme ili vakcina.... Sve je krajnje bezbedno i zemlja je vise nego urbana tako da i ako bi se ukazala potreba za nekim lekom mogli bi tamo kupiti... ovo vazi i za sve ostalo tipa hrane, pica, kozmetike... Svega ima i sve je ili kao u Evropi ili jeftinije....
Ovu poruku je izmenio DraganV: 13. dec 2010 - 15:57
Napisano: 18. feb 2010 - 01:14
Napisano: 19. feb 2010 - 19:03
Ja sam bio mesec dana,od toga 5 dana u BKK,a ostatak na Puketu.Od toga sam dva dana bio na Phi Phi-u,sto bih svima toplo preporucio,jer mi je to najlepse bilo od svega.Ali 2-3 dana najvise,jer vise od toga moze da bude dosadno.Bar za mene i moje drustvo koje ipak voli i da izadje po diskotekama i jednom u dva tri dana da prodje Bangla roudom...
Tajlandjani su dobri ljudi i veliki vernici,zakon im je veoma strog i zbog toga nema skoro nikakvih problema,u smislu kradje,tuce,ili bilo kakvih drugih neprijatnosti.Osim sto ako uspeju da vas prevare,prevarice vas i to debelo,sto vise mogu.I to je neka rupa u zakonu,jer je to vasa,odnosno nasa greska,ako im iz neznanja to i dopustimo.Ne dozvolite da vas taxisti vode po nekim restoranima ili klubovima,jer su oni sa gazdama u talu i onda vas to sve trostruko kosta.Ustvari cela zemlja je u talu i zato vodite racuna da ne dolazite u neki konflikt,jer cete uvek izvuci deblji kraj.Npr panduri te zaustave da ti provere da li nosis dozvolu ili ako nemas kacigu za voznju motora,a pored njega stoji taksista koji ce te naravno odvesti do policijske stanice da platis kaznu uz duplo vecu cenu neko kada bi uzeo drugog taksistu,koji naravno nece da ti stane kada ih zaustavljas.
Plaze na kojima sam se najvise kupao i koje su se nama najvise svidele jesu Surin,Laem sing,Karon,freedom...Sve imaju cisto morre i ekstra pesak na plazama,koji vam skripa pod nogama kao da ste na snegu,pogotovu na karonu.
Ovo sam nesto ukratko zbrzio,jer vidim kada bih sve napisao sta zelim i detaljno kako bih vam docarao sto lepse i verodostojnije,ostao bih pored kompa narednih 2 sata,a zurim.
Ako neko zeli nesto da pita,spreman sam svima da prenesem moja licna iskustva i prenesem ono sto sam video i kako sam doziveo na svoj nacin.
Vakcine vam ne trebaju,a ponesite osnovne lekove a ako vam nesto zatreba,apoteke su dobro sredjene i snadbevene,bolnice ciste(ako vam ne daj Boze nesto zatreba) i veoma su ljubazni tako da ce vam za sve izaci u susret. Pozdrav...
Napisano: 20. feb 2010 - 17:07
dzonizec @ 19. feb 2010 - 18:03
Ja sam bio mesec dana,od toga 5 dana u BKK,a ostatak na Puketu.Od toga sam dva dana bio na Phi Phi-u,sto bih svima toplo preporucio,jer mi je to najlepse bilo od svega.Ali 2-3 dana najvise,jer vise od toga moze da bude dosadno.Bar za mene i moje drustvo koje ipak voli i da izadje po diskotekama i jednom u dva tri dana da prodje Bangla roudom... ............................................................... ............ ..................... ............ ............................... ............................................................ ........................................... ......................................... ...................... ...............Vakcine vam ne trebaju,a ponesite osnovne lekove a ako vam nesto zatreba,apoteke su dobro sredjene i snadbevene,bolnice ciste(ako vam ne daj Boze nesto zatreba) i veoma su ljubazni tako da ce vam za sve izaci u susret. Pozdrav...
...tesko je reci nesto novo o Thai jer kako vreme prolazi ovo lagano postaje mas turisticka destinacija cak i za nas sa prostora Ex YU... elem, ostalo je da iznesemo samo nase licne impresije, po neko iskustvo ali se onda dolazi u situaciju da se pocne sa raspravom o ukusima a to definitivno nema svrhe... Ako neko ide na Thai pre svega zbog provoda onda je tvoja ruta sasvim razumna jer je Puket u ovom trenutku sigurno broj 1 za zabavu i nocni zivot iako nesto skuplji u odnosu na ostatak obale ali... rekosmo da je broj 1
Napisano: 21. feb 2010 - 10:53
Nikolav11 @ 17. feb 2010 - 09:16
A kako stici do Kieva ?
I mene interesuju povoljne karte do Tajlanda....
Koliko do sada znam, za Bankok se moze iz Istanbula, ili Aeroflotom preko Moskve ....
Napisano: 21. feb 2010 - 14:53
Ovu poruku je izmenio DraganV: 13. dec 2010 - 15:57
Napisano: 21. feb 2010 - 22:54
ALEKS_MKD @ 21. feb 2010 - 07:17
Pa... nista

Citiraj
Odgovori na ovo