Putovanja.info Forum: TAJLAND-INFO - Putovanja.info Forum

Skoči na sadržaj

Dragi forumaši,
Zašto ne biste iskoristili slobodne dane koji vas sleduju i otputovali do nekog evropskog grada ili možda otišli na skijanje?
U zavisnosti od toga da li želite da uzmete jedan slobodan dan od vašeg godišnjeg odmora, ili tri , Putovanja.info za vas izdvaja najzanimljivije ponude. :)
  • (49 Strane)
  • +
  • « Prva
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Poslednja »
  • Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete pisati na ovoj temi

TAJLAND-INFO

#436 Korisnik je offline   jagodica

• turista
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 55
  • Učlanjen: 18.04.07

Napisano: 29. jan 2010 - 21:45

Pozdrav po drugi put sa Puketa,

ovde je jako toplo i vlaga je velika ali to naravno nije smetnja dobrom provodu. Imam par pitanja o izletima i sopingu

Prvo se tice izleta na 007 ostrvo. Imam nekoliko ponuda ali mislim da je ok ici speed brodom i videti:
monkey cave odnosno suwankuha temple, phang nga bay, brodom obici nacionalni park rucak u koh pany i videti ribarsko selo,kanuom ici u tum talu, videti 007 ostrvo i to traje od 10 do 18 20. Sve to kosta za jednu osobu 1100 bata. Da li e to ok izle i cena. Ovo jejedini izlet koji nudi monkey cave koja i se na slikama i dopala.

Drugo pitanje je vezano za grad Puket i soping mol i nocni bazr. Vredi li ici tamo vikendom

Sto se tice plaza moja preporuka je osim Singa i Surin kao definitivni naj naj plaza. Od Patonga ima da se ide skuterom ali se isplati. Za 100 bata po lezaljci imate i wc i tus sto na Patongu i sl plazama to se dodatno sve placa...a voda i pogled se ne mogu porediti sa lepotom ove plaze

Guzva je ogromna, Rusa ima i previse ali koga je to briga, za svakoga ima mesta. Najbucniji su Srbi i Italijani.

Jedan savet ali mozda je za to i kasno. Tema Tajland je postala presiroka, smatram da svako od nas ima pravo da iznese svoj stav o Tajlandu i da nema potrebe polemisati i ubedjivati jedni druge ko je u pravu. Ali jedno ste zaboravili ne idu svi na ovaj put iz istih razloga. E zato su i razlicite impresije.

Ja sam oba puta otisla ne da obilazim vec da uzivam u moru i letu. Ne kazem da zelim miran odmor ali nisam ni dosla iskljucivo zbog istrazivanja. Postujem isto tako i stav ljudi koji su otisli da istrazuju. Zato je mozda bolje u startu reci da li ste istrazivac ili turista....

Naravno da Je Tajland divna zemlja i da svako ko ima prilike treba da dodje, ali koje ostrvo ce izabrati, smestaj i gde ce se hraniti e to je vec nesto drugo. Tu ljudima treba pomoci a ne polemisati da li su po nekom pitanju u pravu ili ne. Koliko ljudi toliko i misljenja, zar ne??

Puno pozdrava svim dobronamernim forumasima

Ovu poruku je izmenio jagodica: 29. jan 2010 - 21:49

0

#437 Korisnik je offline   sandravoljena

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 3
  • Učlanjen: 22.01.10

Napisano: 31. jan 2010 - 01:38

Pogledaj porukuPetra57 @ 29. jan 2010 - 12:32

Procitala sam da neko zivi tamo vec tri godine, pa bih volela da cujem, o zivotu tamo, kakve su sanse da se radi, posto obozavam ovu zemlju i volela bih da odem tamo na duze....Mozda malo skrecem sa teme, ali unapred hvala svima koji mi odgovore...

na tajlandu moze jako lepo da se zivi,kao i bilo gde drugde ako se dobro organizujes.ja sam par puta dolazila kao turista i svaki put mi je bilo sve teze da se vratim kuci...6 meseci sam pripremala teren za odlazak i veruj mi da se isplatilo,jer ovako ja zamisljam savrsen zivot.posao je relativno lako naci,zavisi od toga sta te konkretno zanima i sta bi tacno volela i mogla da radis...stranci na tajlandu imaju veoma dobar tretman,jedino sto ne mogu da kupuju nekretnine i imaju firme u potpunom vlasnistvu...kuce za iznajmljivanje su veoma jeftine,kao i osnovni troskovi zivota..ja veci deo dana radim tako da mi i ne ostaje mnogo vremena za trosenje para...ne znam sta te jos zanima...ako mogu jos nesto da ti pojasnim ti pitaj...pozdrav
0

#438 Korisnik je offline   oljica70

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 200
  • Učlanjen: 29.12.08

Napisano: 31. jan 2010 - 14:17

Jagodice,drago mi je da se super provodis i ako ne kasnim sa odgovorom ,ta cena za 007 ti je uredu. Ja sam isla na taj izlet long tejlom i bilo je o.k. Ako vreme bude super voda ce biti mirna i nece biti talasa. Na Maja beach sam isla spid boutom i ne bih volela da ponovim to iskustvo. Mi mladji sedeli smo napred i ubrzo smo bili skroz mokri zat sto je more bilo nemirno i brod je poskakivao na tim talasima, zato ukoliko nije kasno obezbedi sebi jednu od onih marin bags da ti stvari i oprema ostanu suvi. Obrati paznju kad budete isli u Manki templ ,posle bi trebalo da se posete neki vodopadi. Blizu su Manki temla. Nisu to u opravom smislu vodopadi vise je u pitanju 7 kaskadnih bazena. Prva 4 koriste turisti a 3 lokalno stanovnistvo. Kupanje u tim bazenima je super. Ponesi sa sobom neki peskir da se obrises kad izadjes iz vode. Voda prvo deluje hladna a posle kad izadjes osecas se kao preporodjen.
0

#439 Korisnik je offline   Petra57

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 6
  • Učlanjen: 29.01.10

Napisano: 31. jan 2010 - 18:54

na tajlandu moze jako lepo da se zivi,kao i bilo gde drugde ako se dobro organizujes.ja sam par puta dolazila kao turista i svaki put mi je bilo sve teze da se vratim kuci...6 meseci sam pripremala teren za odlazak i veruj mi da se isplatilo,jer ovako ja zamisljam savrsen zivot.posao je relativno lako naci,zavisi od toga sta te konkretno zanima i sta bi tacno volela i mogla da radis...stranci na tajlandu imaju veoma dobar tretman,jedino sto ne mogu da kupuju nekretnine i imaju firme u potpunom vlasnistvu...kuce za iznajmljivanje su veoma jeftine,kao i osnovni troskovi zivota..ja veci deo dana radim tako da mi i ne ostaje mnogo vremena za trosenje para...ne znam sta te jos zanima...ako mogu jos nesto da ti pojasnim ti pitaj...pozdrav

Hvala puno na odgovoru. Pa mene u principu sve interesuje, s obzirom da sam skoro dosla na tiu ideju otici odavde, a najvise bih volela tamo, ali nikoga tamo neznam pa sam zato i pomislila da se raspitam putem foruma. Sto se poslova tice predpostavljam da mogu raditi neke poslove tiipa hotela i slicno,ali cak ni to mi nebi predstavljalo neki proble. Zato bih i volela stupiti sa nekim nasim u kontakt i cuti informacije od osoba iz moje zemlje. Reci mi jos u kom delu si ti, tj gradu? Hvala
0

#440 Korisnik je offline   sandravoljena

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 3
  • Učlanjen: 22.01.10

Napisano: 31. jan 2010 - 23:27

ja zivim na puketu,u puket townu,a radim na patongu u ronilackom centru.phuket town sam izabrala zbog internacionalne skole u koju mi deca idu,a i mnogo vise lici na "grad" od patonga..

Ovu poruku je izmenio DraganV: 17. dec 2010 - 11:23
Razlog promene: Obrisan citat

0

#441 Korisnik je offline   Petra57

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 6
  • Učlanjen: 29.01.10

Napisano: 01. feb 2010 - 13:28

Da Phuket je meni super, i o njemu sam i razmisljala, ma ko sta pricao, ali i ukusi su razliciti. Hvala puno na barem nekim informacijama, a potrudicu se da sto pre zavrsim sve sto treba i u potargu za poslom. Nadam se da cu svoje zelje i ostvariti. Pozdrav

Ovu poruku je izmenio DraganV: 17. dec 2010 - 11:23

0

#442 Korisnik je offline   M@Y@

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 11
  • Učlanjen: 01.02.10

Napisano: 02. feb 2010 - 00:08

Treba mi drustvo za Tajland u sopstvenom aranzmanu......
3 nedelje........Bangkok.....ostrva...........bilo koja varijanta........
Aeroflotom u maju 530 E povratna karta.........
Moze i april.......
Javite se, sto pre!!!
Maja
0

#443 Korisnik je offline   kriticarka_nickova

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 363
  • Učlanjen: 15.05.06

Napisano: 02. feb 2010 - 20:05

Ma ja na Tajland mogu samo u julu i do polovine avgusta.
0

#444 Korisnik je offline   igor.jankovic

• putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 121
  • Učlanjen: 15.07.06

Napisano: 03. feb 2010 - 04:14

Pogledaj porukujagodica @ 29. jan 2010 - 20:45

Pozdrav po drugi put sa Puketa,

Prvo se tice izleta na 007 ostrvo. Imam nekoliko ponuda ali mislim da je ok ici speed brodom i videti:
monkey cave odnosno suwankuha temple, phang nga bay, brodom obici nacionalni park rucak u koh pany i videti ribarsko selo,kanuom ici u tum talu, videti 007 ostrvo i to traje od 10 do 18 20. Sve to kosta za jednu osobu 1100 bata. Da li e to ok izle i cena. Ovo jejedini izlet koji nudi monkey cave koja i se na slikama i dopala.

mi isli u varijanti sa busom. imas ga svugde u gradu za 799BHT. dobili smo ga za 700BHT. ta varijanta mi je odgovarala jer mozes da budes na plazi do 12:30 tako da imas i kupanje taj dan. ide se 1.5 vremena busom, onda na longtail boat (veliki koji prima 30ak ljudi). obilazi se i suwankuha jedino sto nemas rucak (imas nekih sat vremena u ribarskom selu oko 17h pa tamo moze da se jede). i nemas obilazak kanuom. povratak oko 20h. sve u svemu OK varijanta.
0

#445 Korisnik je offline   jagodica

• turista
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 05. feb 2010 - 21:37

Pogledaj porukuoljica70 @ 31. jan 2010 - 13:17

<br />Jagodice,drago mi je da se super provodis i ako ne kasnim sa odgovorom ,ta cena za 007 ti je uredu. Ja sam isla na taj izlet long tejlom i bilo je o.k.
<br /><br /><br />

Hvala na odgovoru!! 007 izlet je bio prelep, ali phi phi onako, isli smo trajektom (velika greska 850 bata) i umesto na Maya beach mi smo je gledali i ronili i izgledali kao davljenici sa Titanika. Jedino je bilo super nakon rucka jer smo napravili lepeslike i kpali se.Manki templ nije bio u ponudi.

Ovu poruku je izmenio DraganV: 17. dec 2010 - 11:24
Razlog promene: skracen citat

0

#446 Korisnik je offline   jagodica

• turista
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 05. feb 2010 - 21:41

Pogledaj porukuigor.jankovic @ 03. feb 2010 - 03:14

<br />mi isli u varijanti sa busom. imas ga svugde u gradu za 799BHT. dobili smo ga za 700BHT. ta varijanta mi je odgovarala jer mozes da budes na plazi do 12:30 tako da imas i kupanje taj dan. ide se 1.5 vremena busom, onda na longtail boat (veliki koji prima 30ak ljudi). obilazi se i suwankuha jedino sto nemas rucak (imas nekih sat vremena u ribarskom selu oko 17h pa tamo moze da se jede). i nemas obilazak kanuom. povratak oko 20h. sve u svemu OK varijanta.<br />
<br /><br /><br />

Hvala na odgovoru, nije radio net pa sam tek sada videla poruk. Izlet je bio super, seta sto niste isli knuom jer je to za mene io najbolji deo izleta iako sam mislila da ce mi biti 45 minuta u kanuu dosadno. Mi smo isli gliserom i manje se putuje do luke ali se i manje kupa.
0

#447 Korisnik je offline   jagodica

• turista
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 05. feb 2010 - 21:51

Pogledaj porukuKANIGGIA @ 17. jan 2010 - 20:22

<br />Jagodice do kada si na Puketu?<br />Pozdrav sa Tajlanda, tacnije sa Pataje.<br /> Za par dana idem na KOh Samui, <br />pa onda Puket.<br /><br /><br />
<br /><br /><br />

Ostajem jos par dana i vracam se kuci.Mnogo mi je zao i ko moze treba da ostane minimum 2 meseca bilo turisticki ili istrazivacki. Ak si jos na Samuiju idi u Ninja cribs restoran u glavnoj ulici sa plasticnim stoicama i ogromnom guzvom, nikad bolju hranu nisam jela, takav meni neces naci ovde. Specificni su.......Bili su jeftini prosle godine ne znam sad.
0

#448 Korisnik je offline   KANIGGIA

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 9
  • Učlanjen: 07.07.09

Napisano: 06. feb 2010 - 18:56

pozdrav svima sa puketa
vracam se u srbiju za koji, pa cu napisati neka moja zapazanja i neke konkretne stvari koje mogu biti mozda nekome i od koristi
0

#449 Korisnik je offline   MirjanaP

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 30
  • Učlanjen: 20.07.08

Napisano: 06. feb 2010 - 20:37

Jedva cekam da se vratis pa da cujem sve, u kom si hotelu bila,kakve su plaze i gde je nalepse boraviti.
Bila sam na Koh samuiu i zelela sada na Puketu ali nisam nasla mesto jer sam imala vrlo kratko vreme.
No , sledeceg januara sam sigurni turista Puketa.

Ovu poruku je izmenio DraganV: 17. dec 2010 - 11:25

0

#450 Korisnik je offline   barbarella

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 1
  • Učlanjen: 07.02.10

Napisano: 08. feb 2010 - 18:40

Ljudi hvala na puno informacija!!
Ja odlazim slijedeći tjedan (UTORAK) preko Londona...U BKK sam otprilike tjedan dana, pa toliko Chiang Mail i okolica a 03.03. avionom idem do Phuketa, brzo na PHI PHI a dalje ovisi, 12. back to London, 13- za ZG!
Uglavnom, idem sama, pa ako je netko tamo u to vrijeme neka se javi za pivu..Lakše će mi biti pričati sa susjedima!
0

• (49 Strane)
  • +
  • « Prva
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Poslednja »
  • Ne možete pisati na ovoj temi

Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0

Putovanja Info je deo Infostud grupe sajtova:
poslovi.infostud.com / mojtim.infostud.com / www.kursevi.com / www.najstudent.com / prijemni.infostud.com
www.polovniautomobili.com / www.unapredicv.com / www.internet-prodaja-guma.com