Zašto ne biste iskoristili slobodne dane koji vas sleduju i otputovali do nekog evropskog grada ili možda otišli na skijanje?
U zavisnosti od toga da li želite da uzmete jedan slobodan dan od vašeg godišnjeg odmora, ili tri , Putovanja.info za vas izdvaja najzanimljivije ponude. :)
TAJLAND-INFO
Napisano: 22. feb 2010 - 06:22
Napisano: 26. feb 2010 - 19:02
Napisano: 27. feb 2010 - 06:35
Ovu poruku je izmenio DraganV: 17. dec 2010 - 11:26
Razlog promene: Obrisan citat
Napisano: 27. feb 2010 - 17:17
a lnigdje to nisam primjecivo medu agencijama...navodno je jos prije god dana to rezerviro pa otplacivo pomalo...
Napisano: 23. mar 2010 - 17:25
Meni je ovaj sajt pomogao mnogo narocito kada se radi o putovanju na Tajland.
Jedno nikada necu shvatiti, vec se ponavljam.....ali..........
LJUDIIIIIIIII KOGA JE BRIGA KOLIKO STE POTROSILI NOVCA...da li je moguce da ovde neki ljudi dolaze da bi se hvalili kako su potrosili citavo bogatstvo na Tajlandu....????????????
Poenta ovog sajta je da ljudima pomogne kako da dodju do zeljene destinacije na sto brzi i jeftiniji nacin, a koliko je ko novca potrosio je njegova licna stvar...Ja smatram da bi takve izjave trebalo cenzurisati..na sta to lici????
Moram takodje jos jednom da izrazim nezadovoljstvo da niko ne ukazuju na potencijalne greske ili nezgode koje se mogu desiti na Tajlandu...Ja sam licno dozivela da niko nece da mi usitni novcanicu od 100e zadnjeg dana i to sam vec napisala na ovom sajtu kao posebno upozorenje da svi ljudi vode racuna da se novcanice ne mogu usitnjavati vec koliko evra date u menjacnici ili banci toliko ce vam promeniti.....Meni trrebaju takve informacije. Ili naravno kako doci do jeftinog a dobrog hotela ili avionske karte a sve ostalo je stvar licnog ukusa i mogucnosti.
Manite se gluposti i dokazivanja nego pomozite ljudima dobronamenrnim savetima i sugestijama.....Hvalisanje o potrosenim hiljadama evra i razbacivanja sa stanovima od 100kv je potpuno neumesno i suvisno na ovom sajtu.....
Tacno je da na Tajlandu mozete ziveti i u hostelu za 5e i hranom na ulici ali je tacno i da se za dan moze potrositi 100.000e .
Zbog svega navedenog apelujem na administratora ovog foruma i ove teme da vodi racuna kakvi komentari se upucuju....Cenzura je uvek bila odlicna stvar...Na kraju krajeva zasto uopste postoji administrator??
Pozdrav svima
Napisano: 27. mar 2010 - 21:52
Ponekad ljudi imaju neizmernu potrebu da prikazuju svoju max toleranciju dubokog dzepa, ali je jako bitno istaci tu minimalnu, koju je tesko razvodnjiti. Poenta je prikazati realnu granicu moguceg sa sto manje potrosnje, sa sto vise sadrzaja.
Novac....besmislena prica o njemu u kategoriji visokog limita.
Napisano: 12. apr 2010 - 17:27
17. Februar - Bangkok
Sleteo sam u Bangkok posle 9 sati leta iz Istanbula na kome nisam oka sklopio. Nakon dobrog sletanja, pola aviona je pocelo da aplaudira, a ja zaista ne znam da li je to normalno ili smo imali nekih problema sa avionom (poslednji put sam leteo avionom pre 15 godina). Odmah po izlasku iz aviona osetio se vreli Bangkok, a ja sam se zaputio kuda i svi ostali. Nakon prve ispusene cigare nakon 12 sati apsinencije, malo mi se zavrtelo u glavi i uputio sam se ka izlazu. Provera pasosa i potraga za prtljagom mi je oduzela oko sat, sat i po. Nakon malo gubljenja po aerodromu, pronasao sam izlaz gde sam prosao jos jednu kontrolu prtljaga, doduse vrlo brzu. Izlazim napolje i odmah pocinjem da se znojim dok trazim taxi za grad. Pronalazim stand i ubrzo dolazi vozac koji uzima prtljag i krece do kola. Naravno, ja seljak, navikao kod nas u taxiju da sedim napred i otvaram prednja vrata, kad on meni Thank you. Ubrzo sam skapirao da sam otvorio vozaceva vrata, jer se na Tajlandu vozi levom stranom.
Cim smo krenuli, primetio sam da je taksimetar iskljucen, pa sam zamolio vozaca da ga ukljuci, ali je on odbio i rekao da ce me voznja izaci 400 bahta, sto sam prihvatio jer znam od ranije da voznja izadje oko 10 eura, dok je 400 bahta oko 800 dinara. Posle jednosatne voznje taksijem u toku koje je taksista platio putarinu od ukupno 100 bahta, ja sam zadovoljno izvadio 400 bahta i skontao da me nije uopste odrao. Taksista staje kod jedne zabacene ulice i ostavlja me tu. Tri puta sam ga pitao da li je siguran da je to ta ulica, na sta je on odgovorio potvrdno. Ali...to nije bila ta ulica. To ne bi bio toliki problem da ja nisam dehidrirao, a da ne pominjemo umor i neprespavana zadnja 2 dana. Zaista sam zeleo samo da stignem u hostel i zakuntam, a sada sam morao da se snadjem kako znam i umem. Nakon lutanja po ulici, odlucio sam se da pitam par mestana da li znaju gde je Happy guesthouse, da bi mi pola njih dalo pogresne instrukcije, a drugi me dovodili na mesta koja se zovu tipa K.C. House i tako...Uglavnom, morao sam da popijem nesto uskoro jer sam mislio da cu da umrem. Presao sam ulicu (a nisu me zgazila kola!) i uputio se ka malom parkicu jer sam tamo spazio par standova sa sokovima. Prilazim sipmaticnoj thai bakici i pitam je koliko kosta sok. Ona pocne da prica na tajlandskom i naravno, niko nista ne konta. Onda uzima u ruku 16 bahta i pokazuje mi (eh, jos kad bih ja znao sta je ona meni pokazala tada). Pritom prilazi mladja zena i kaze mi 17 baht. Ja reko okej, dajem 20 baht i kaze ona ok, 20 baht. Ja reko No, you said 17 baht before. I nakon minuta cenjkanja, ipak sam joj dao 20 bahta sto je u sustini ok cena, sa obzirom da sam za te pare dobio pola litre koka kole. Na kraju sam joj rekao da joj dajem 20 zato sto sam jako umoran i zedan. Posle popijene kole, naleteo sam na jednu turisticku agenciju i pitao za pravac za moj hostel...Ja kazem Do you know where is Happy Guest house, ona ne zna sta je pitam, pa je pitam 3x. Na kraju ona kaze oooooooo, Hepiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii house...Ja reko da...hepiiiiiiiiiiiiiiiiii...Thai ljudi jako cudno pricaju engleski jer je tajlandski tonski jezik, pa one tonove koje naglasavaju na tajlandskom, naglasavaju i kada pricaju engleski. Bilo kako bilo, ona me je uputila na pogresnu adresu. Konacno sam nasao lika u drugoj tur. agenciji koji zaista zna gde je Happy GH i koji prica engleski tu i tamo normalno. Dolazim na recepciju i kazem da sam rezervisao sobu, pronalazim se na listi rezervacija i upucujem u sobu, a na recepciji sam ostavio kusur od preko 300 bahta...Ipak, na Tajlandu te ljudi nece zeznuti na takav nacin, tako da cujem iza sebe Mister, Mister i lik me vija sa kusurom...
Naredna dva do tri dana sam proveo razgledajući Bangkok i boreći se sa nesanicom i jet lagom. U medjuvremenu sam upoznao nekoliko Thai osoba sa kojima sam proveo par meseci chata na internetu pre polaska. Odlučio sam se na taj korak jer sam zaista želeo da upoznam Tajland, kulturu i thai ljude na pravi način, tako da sam se trudio da što više vremena provedem sa njima, a što manje sa drugim turistima. Mogu reći da sam bio vrlo uspešan! Imam samo reči hvale o Tajlandjanima, ponašali su se prema meni kao prema svome, izvodili me u grad, vodili me hramove rezervisane za Tajlandjane, pravili mi večere, a čak sam i prespavao koju noć kod njih. Što je najgore od svega, nisu mi dali ništa da platim. Tako da priča o tome kako Thai ljudi i devojke žele samo novac, definitivno pada u vodu.
Moj plan za Tajland se već u biti tu izmenio, tako da sam ostao u Bangkoku čitavih 8 noći pre nego što sam se zaputio na jug. Suvišno je reći da sam osetio mešavinu tuge (što napuštam Bangkok i neverovatno dobro društvo) i sreće (što idem na rajska ostrva Tajlanda) pre puta za Krabi. Avionsku kartu za Krabi sam kupio dan pred polazak, tako da sam je prilično pretplatio (oko 60 eura) preko Thai Airways. Sigurno bi bilo znatno jeftinije da sam kartu kupio pre nego što sam stigao na Tajland, ali to bi definitivno uticalo na fleksibilnost koja mi je bila jako bitna na Tajlandu.
24. Februar - Krabi (Ao Nang)
U Krabi sam stigao Thai Airways letom iz Bangkoka. Let je potrajao oko sat i 20 minuta, a osoblje je bilo znatno ljubaznije nego u slucaju Turkish Airlines. Odmah po izlasku sa aerodroma uzimam taksi koji me nakon 40-minutne voznje ostavlja ispred J hotela u Ao Nangu. Za zadovoljstvo voznje taksijem u nepoznatoj zemlji sa likom koji izgleda kao da ima 12 godina i nemam pojma da li me vozi na pravo mesto sam morao da izdvojim 600 bahta. Stizem u Hotel i placam dvokrevetnu sobu 800 bahta, a soba je definitivno najbolja hotelska soba u kojoj sam ikada bio. (doduše nisam bio u previše hotela
Nakon ove ispovesti, red je da kažem koju reč i o Ao Nangu. U pitanju je veoma malo mesto koje se praktično može prepešačiti, mada su skuteri za rentanje dostupni po ceni od 200 bahta po danu. Ao Nang je odlična polazna tačka za sve izlete u okolini kao što su Ko Phi Phi, Maya Bay, Bamboo Island, James Bond Island itd. Ipak, pomalo sam bio razočaran hordom turista u istom i nedostatkom Tajlandjana. Ao Nang je verovatno najkomercijalnije mesto koje sam posetio na Tajlandu, a trudio sam se da izbegavam mesta prenatrpana turistima. Što se tiče izlazaka u Ao Nangu, izbor je prilično siromašan. Ako zanemarimo nekoliko mesta (Irish Pub, Reagge Cafe i recimo Skal Bar), sve ostalo se svodi na bar girls. Bukvalno postoje dve ulice u kojima su kafići i na moje veliko razočarenje, svi su puni prostitutki koje pokušavaju da vas uvuku u kafić. One dobijaju procenat od pića koje popijete, a naravno možete i da ih vodite kući...Cene klope na ulici su prihvatljive, tako da za 30 bahta možete dobiti Pad Thai, a za dodatnih 20 i Fried rice. Zaista sam se trudio da što više jedem Thai hranu, ali ponekad, uglavnom za doručak, sam morao da pojedem neku Evropsku hranu, koja je znatno skuplja. U Ao Nangu sam proveo 5 noći, što je definitivno previše za ovu lokaciju. Tri dana bi bilo taman. Ali, avaj...koje god mesto na Tajlandu da posetim, uvek mi je žao da ga napustim...A tako je bilo i sa Ao Nangom. Nakon burne noći tokom koje sam imao stomačnih problema zbog presnih kraba i thai ruma, kupujem kartu za mini bus do Ko Lante.
Napisano: 12. apr 2010 - 17:29
Kao i uvek, tuzan sto napustam jedno mesto i idem na drugo, nepoznato, tako je bilo i ovaj put kad sam stigao u Ko Lantu. Ko lanta je sasvim drugacija od drugih mesta, mada sam ja izgleda previse ocekivao. Dobio sam upravo ono sto sam zeleo, mirno ostrvo sa totalno opustenim ljudima i malo turista. Sa druge strane, skoro svi turisti koje sam video su parovi sa decom ili bez. Stigao sam u Ko Lantu minibusom iz Ao Nanga. Kad me je minibus ostavio u 'centru', uzeo sam tuk tuk za 65 bahta i rekao mu da me ostavi negde na Long Beach podrucju, pa cu se dalje vec snaci. Naravno, on me je ostavio ispred smestaja gde on dobija procenat ako ostanem tamo. Kako me je ostavio tamo, pogledao sam bungalove koji su kostali 800 bahta za sobu sa ventilatorom i 1000 bahta sa klimom...Sto mi bas i nije odgovaralo, jer sam hteo sobu sa klimom. Stoga, odlucio sam da prosetam blize plazi i vidim sta se jos nudi. Kako sam se priblizavao plazi, cene su rasle, tako da sam se uputio prema glavnom putu u nameri da nadjem smestaj u nekoj drugoj ulici. Pri kraju ulice, naleteo sam na stand sa sokovima i sladoledom, a posto sam bio prilicno zedan, kupio sam čašu kole za 10 bahta. Pritom sam upoznao rasta tajlandjanina koji me je pitao da li mi treba smestaj, a ispostavilo se da on radi u istom koji je svega par metara dalje. Pitam ga koliko je soba sa klimom, on kaze 800 bahta. Ok, pogledacu. Pokazuje mi bungalov sa kombinacijom klime i ventilatora, koji je prilicno skroman, jer nema tv-a ili frizidera, ali za mene skroz ok. Kazem mu da cu ostati minimum 3 noci tamo, tako da mi spusta cenu na 600 bahta po danu. Odlicno. Kaze mi da ne brinem za placanje itd, vec samo da iskuliram i odmorim se. Kasnije saznajem da mu je nadimak Jimmy, a resort se zove Kamalanta. Uprkos njegovom predlogu, odlucio sam da se samo tushnem na brzinu i prosetam kako bih nasao ATM i podigao nesto kesa, jer sam ostao na oko 1000 bahta. Navikao sam da svuda u Tajlandu mogu pristupiti ATM-u posle par minuta setnje, ali ovaj put se ispostavilo da je najblizi ATM dobrih 30 minuta daleko, ako ne i vise. Sa obzirom da nisam sa sobom poneo vodu, kupujem je usput u jednoj malo muslimanskoj prodavnici koja je istovremeno i kuca i nastavljam da se setam po suncu u 3 popodne. Usput shvatam da sam jedini idiot koji seta na ulici jer su svi ostali na skuterima, stoga odlucujem da u povratku iznajmim skuter kako bih stigao ziv do bungalova. Posle mnogo setnje, iznajmljujem Suzuki skuter od 125cc za 250 bahta dnevno. Dobijam skoro prazan rezervoar, pa stajem na samousluznoj benz. pumpi jedan kilometar dalje. Naravno, na pumpi je sve na tajlandskom i ja nemam pojma koje gorivo treba da sipam...Primetih lika kako slaze neke ploce u blizini, pa ga zamolim da mi pomogne sto on uradi bez oklevanja. Srecan sto sam resio problem, krecem dalje prema bungalovu kako bih uzeo peskir i otisao na plazu. A plaza...Jedna od najboljih na kojima sam bio, ukljucujuci i jako lep zalazak sunca. Kupam se u vrelom moru, pravim par fotki zalaska sunca i stena, pa se upucujem nazad u bungalov kako bih video sta dalje raditi. Po povratku vidim simpaticnu devojku kako sedi i prica sa gazdom bungalova, pa odlucujem da im se pridruzim. Ubrzo saznajem da je iz Amerike i da joj je ovo poslednje veche na Ko Lanti. Sutra putuje nazad za USA. Unaokolo se motao jedan smesan Englez, visok i mrsav, golobrad naravno. Nakon dvominutne rasprave sa Amerikankom, seda na skuter i odlazi. Koliko sam skapirao obecao joj je da ce je odbaciti na skuteru na par mesta, ali sad je morao da ide da se nadje sa nekim. Kao pravi dzentlmen, nudim joj da je ja istaksiram, sto ona prihvata i kaze da ce me castiti koktelom na plazi. Fino. Sedamo na skuter i obilizamo par mesta kako bi ona vratila knjigu, pokupila sliku iz galerije, kupila voce za put itd. Sve u svemu, oduzelo mi je samo pola sata jer je sve relativno blizu. Po povratku ostajemo jos malo da sedimo sa gazdom i krecemo ka plazi kako bi cugnuli nesto. Sedamo u prvi kafic na koji nailazimo gde sam popio pivo, a ona se odlucila za vodu, jer kako sam kasnije saznao, ima nekih zescih problema sa stomakom. Iako sam bio umoran, odlucujem da posetim jos koji kafic na plazi sa Britney, pa tako sedamo u jedan gde tajlandjani vrte poi poi. Uz pivce, dobru konverzaciju i vatrenu predstavu, uzivam u Ko Lanta Long Beach plazi.
Nakon veoma dobro prespavane noći u miru i tišini, pravim plan za tadašnji dan. Ispred bungalova nalećem na Dzimija i pitam ga za mapu ostrva, a na moje iznenadjenje momak uzima papir i olovku i crta mi mapu ostrva...Savršeno
Ko Lanta mora biti ubedljivo najopuštenije mesto koje sam u životu posetio. Zaista ne znam šta biste morali da uradite tamo da bi vam se desilo nešto loše. Mesto je totalno drugačije od Ao Nanga, recimo jako ćete teško videti prostitutke bilo gde, kafići i klubovi su normalni i ljudi su više nego prijatni. Rentanje skutera ja ovde pod obavezno, na ulici ne postoji trotoar i niko živi ne šeta, pa ni do 7-elevena. Cene su prilično pristupačne, ako uzmete u obzir da je u pitanju ostrvo. Za doručak sam klopao piletinu na štapiću i sticky rice, ukupno 20 bahta. Da li može jeftinije? Ukupno sam proveo 7 noći na Ko Lanti, ako se ne varam. A planirao sam da ostanem 4. Uvek ista priča...
Nakon Ko Lante, rezervisao sam mini bus nazad do Krabija i kupio avio kartu za Bangkok. Ovde sam potrošio mnogo para, jer su karte za Thai Airways već bile bukirane nekoliko dana unapred, tako da sam morao da letim Air Aisom. Verujem da sam kartu platio oko 90 eura u tom jednom pravcu. Opet ponavljam, ovo je sve moglo biti mnogo manje pare da sam unapred tačno odredio rute i držao se njih. Pri povratku za Krabi sam napravio grešku koju ne smete sebi da dozvolite na Tajlandu. Verovao sam da će mi minibus za Krabi kasniti bar pola sata, što je kod njih standardno, tako da sam se opustio i nisam na vreme spremio sve što mi treba za put nazad. Nisam kupio vodu. Setio sam se da svi govore da uvek morate imati vodu kod sebe na Tajlandu, ali nisam se mnogo brinuo jer sam išao klimatizovanim minibusom...E pa, ispostavilo se da klima nije radila baš najbolje, a minibus je bio pun do poslednjeg sedišta. već na prvom trajektu sam osetio da mi nije dobro i bio prinudjen da od bračnog para sa decom iza sebe tražim bilo šta što bi mi pomoglo. Dobijam jednu jabuku i malo pakovanje čokoladnog mleka, što me spašava! Hvala im !!!
9. Mart - Bangkok
Još 3 nezaboravna dana sa Thai prijateljima, nakon čeka se zapućujem sa drugaricom na četvorodnevnu posetu Koh Sametu.
12. Mart - Koh Samet
Koh Samet nije ostavio preveliki utisak na mene kao turistička destinacija i samim tim ne bih previše pisao o njemu. U pitanju je malo ostrvo sa malo previsokim cenama za moj ukus, dobrim plažama i gomilu gay ljudi (bez uvrede, samo konstatacija). Cene su veće nego na drugim popularnim ostrvima dalje od Bangkoka. Nekoliko dobrih restorana i kafića na plaži i to je to. Jednostavno, dobra destinacija za one koji neće da idu daleko od Bangkoka, a žele da provedu par dana na moru. Mada, čini mi se da je Koh Chang ipak bolji izbor za to.
16. Mart - Povratak za Bangkok i naredni dan let za Srbiju
Foto tura: http://www.putovanja...a/galerija/3941
Ovu poruku je izmenio Mikac: 12. apr 2010 - 17:30
Napisano: 15. apr 2010 - 11:34
Nasa preporuka bi bila da preko neke agencije vidite za karte, a da smestaj sami pokusate da nadjete ... Mi smo boravili na Railay ostrvu u Krabi provinciji u najskupljoj sezoni i nasli smestaj (drveni privatan bungalow) od 50 eura za noc. Ime rezorta na Railay-u gde smo bili je Anyavee Railay Resort. Njihov link:
Anyavee Railay Resort - Sve zaista izgleda bas kao na njihovim slikama!
Sto se Bangkoka tice, tamo smo boravili 3 dana, a smestaj moze da se nadje of 10 eura za noc pa nadalje ...
Ovo su neke slicice naseg boravka na jugu Tajlanda (bez slika Bangkoka, to cemo kao drugu foto turu da posaljemo):
Railay & Phi Phi
Pozdrav!
MFT
/ Oman-Dhofar-Salalah
/ Posao i zivot na srednjem istoku / Kampovanje u pustinji
Napisano: 20. apr 2010 - 23:03
Ovu poruku je izmenio DraganV: 13. dec 2010 - 15:54
Razlog promene: obrisan citat
Napisano: 21. apr 2010 - 09:42
Do Railaya moze da se stigne na nekoliko nacina - avionom od Bangkoka ili Phuketa (pa taksijem, pa brodicem), brodom direktno od Phuketa, kolima od Phuketa ili Bangkoka (pa brodicem), itd. Phi Phi ostrva se nalaze na otprilike pola sata brodom od Railaya. Iako veoma blizu Ao Nanga, Railay je mnogo privatnije i manje eksploatisano mesto, turisti su ili mladji ili porodice, i nema preterano velike guzve ...
Za vise informacija, pogledaj:
http://en.wikipedia....ki/Railay_Beach
http://wikitravel.org/en/Rai_Leh
http://www.railay.co...tro/intro.shtml
http://www.krabi-hot...eedo/railey.htm
http://krabidir.com/noseyparkers/
Nama je bilo predivno, nismo imali pojma sta da ocekujemo, a ostali smo bez reci! Planiramo da ponovimo iskustvo u Januaru 2011!
Pozdrav!
MFT
/ Oman-Dhofar-Salalah
/ Posao i zivot na srednjem istoku / Kampovanje u pustinji
Napisano: 18. maj 2010 - 13:58
Napisano: 18. maj 2010 - 23:36
Napisano: 19. maj 2010 - 14:36
Napisano: 20. maj 2010 - 00:28
Ja sam kupila povratnu kartu Bangkok-Phuket za 14 eura! Zna li neko za dobru cenu Beograd-Bangkok za 12.1.2011. i povratak 26.2.2011.?
A do tad se nadam da ce se nemiri na Tajlandu smiriti i “izbeglica” Thaksin vratiti na vlast iz Crne Gore!
Unapred hvala

Citiraj
Odgovori na ovo