nounoursic @ 27. Feb 2011 - 16:19
i ja sam zainteresovana za Kos ovog leta, mislim da cemo vec uskoro da uplatimo aranzman. Meni je vazno da imam neki lep gradic, kao sto mi izgleda Kos u kom cemo i biti smesteni, da su plaze lepe, da ima sta da se poseti i vidi od istorije, i eto, cini mi se da Kos odgovara ovome.
Zanima me, kao i prethodni sto su pisali, da li je neko bio prosle godine, koje su cene, nesto sam nacula da se cene jace pa me zanima na sta se to odnosi. Ja sam bila na Sitoniji proslog leta, prilicno je skupo, kafa je oko 3,4,5 evra, hrana je isto skuplja, sve je dosta skupo s obzirom na to da nije ostrvo. Da li na Kosu ima neki veliki hipermarket u kome moze da se nabavi klopa za apartman, ili moze da se jede napolju , koliko je giros...? Vidim da ima tih izleta, u bodrum, ako sam dobro shvatila 25 evra je taj izlet, ima i do Rodosa, koliko je to, da li je neko isao i kako izgleda?
I neko je vec pitao, prevoz, busevi, putevi kakvi su, da li moze skuterom?
svasta sam pitala
Imate dosta informacija u mojim prethodnim postovima, cak mislim i cene pica i hrane, ali da ponovim neke stvari. Najbolje je da pazarite u Lidlu ili Marinopulosu jer su cene dosta nize, Konstantinos marketi rade samo tokom sezone i namenjeni su turistima (cene su cak pomalo i bezobrazne). Problem moze predstavljati sto su oba ta hipermarketa van grada na magistrali izmedju Kosa i Tigakija (mozda postoji neki i u samom gradu,ali nisam upoznat), dok su Konstantinos marketi u svakom gradicu duz ostrva.
Ja nisam isao za Bodrum iz nekih svojih razloga, neki prijatelji su bili, ali nisu nesto posebno odusevljeni. Cene nisu bas bile povoljne, garderoba vec vidjena po nasim pijacama (kopije poznatih brendova), higijena na veoma niskom nivou. Ide se preko agencija, cene bas dosta variraju od jedne do druge agencije, najcesce u zavisnosti od prevoza.
Moj savet je da dobro cuvate pasose u Turskoj, do nase ambasade u Ankari ima dosta da se prodje kroz nepoznatu zemlju, potpuno drugaciju kulturu...