Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Planina Rtanj

• Ne možete pisati na ovoj temi
42 odgovora na temu

#31 mirarbi

tasofilka

• Moderator
  • Poruka:7679
  • ženski

Napisano: 20. Sep 2008 - 01:32

Gde u Beogradu kupiti taj nabrani, ako je ikako moguce?

#32 Infoputnik

Putolov

• Moderator
  • Poruka:9422
  • ženski

Napisano: 20. Sep 2008 - 01:47

Ako znas nekoga ko bere bilje i susi. :D
......................................................
Postavljena slika Postavljena slika

#33 Nikola S.

• Moderator
  • Poruka:15405
  • muški

Napisano: 20. Sep 2008 - 01:53

A apoteka "Josif Pancic"?

#34 cmoka80

svetski putnik

• Moderator
  • Poruka:1499
  • ženski

Napisano: 20. Sep 2008 - 11:18

Pokušaj..
Nekada se desi da ga ima i u ''zdravoj hrani'' u rifuzi, ako ga nabave.
Fotografije: MFT
Putopisi: EGIPAT, o hotelu Hostmark Grand Seas, 2006.
                TASOS, Limenas 2008.
                SITONIJA, Paradiso/Neos Marmaras 2009.
                ZAKINTOS, Tsilivi 2010.

#35 Nikola S.

• Moderator
  • muški

Napisano: 20. Sep 2008 - 19:44

Ma jedan izlet na Rtanj ili u ovo vreme bolje u Sokobanju, i tamo se to prodaje svuda...

#36 Infoputnik

Putolov

• Moderator
  • ženski

Napisano: 20. Sep 2008 - 23:15

Slazem se za Sokobanju, bolje je.

#37 pefkari

tasoslijka, kaficanka, putofil

• Član
  • Poruka:21674
  • ženski

Napisano: 21. Sep 2008 - 20:33

Ili da ti neko donese sa Zlatibora ( ako je tamo ili se vraca iz CG preko Zlatibora). Da li ti je poznat Pokretni Zbun? On daje i savete kako se cajevi kuvaju, serviraju i piju, a ima toliko razlicitih cajeva kod njega da se kupi... Postavljena slika

#38 Infoputnik

Putolov

• Moderator
  • ženski

Napisano: 21. Sep 2008 - 22:07

Nisam sigurna da Pokretni Zbun ima pravi rtanjski caj :unsure:

#39 pefkari

tasoslijka, kaficanka, putofil

• Član
  • Poruka:21674
  • ženski

Napisano: 21. Sep 2008 - 22:37

Nisam ni ja, ali ako neko ide u tom pravcu, neka pita, nece da skodi! :D

#40 Nikola S.

• Moderator
  • muški

Napisano: 21. Sep 2008 - 22:54

Pokretni zbun, ili pokretna biljna apoteka... :)
Legenda, sa onim natpisima...

#41 ruzna78

turista

• Član
  • Poruka:62
  • ženski

Napisano: 20. Mar 2011 - 13:31

Od vas malobrojnih što ste bili na Rtnju, bilo bi lepo da dobijem koju informaciju :)
Za smeštaj bih se i raspitala, mislim da sam negde na netu našla nešto o tom planinarskom domu, al me zanima nešto drugo. Ima li na Rtnju gde da se šeta? Pri tom mislim na obeležene pešačke staze. Ima li ih do vrha ili možda i na samom vrhu?

#42 Bubica

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:355
  • ženski

Napisano: 20. Mar 2011 - 14:23

Pokusacu malo da ti pomognem. Dva-tri puta sam se "muvala" oko Rtnja ali se nikada nisam popela do vrha. Koliko sam cula moze da se ode do gore, idu planinari relativno cesto i nije tako veliki uspon (osim zavrsnice), znaci mogu i oni koji nisu u nekoj posebnoj kondiciji. Koliko sam cula do nekog mesta ima putic, ali ne i neka obelezena pesacka staza. U blizini se nalaze i ostaci tj. rusevine rudnika koji je drzala porodica Minh, jako zanimljivo ali totalno ne sredjeno. Sve u svemu treba mnogo uloziti u ovo mesto, a da ima sta da se vidi i obidje - ima.
Sto se tice smestaja na samom Rtnju postoji Planinarski dom i on je u losem stanju. U podnozju je hotel, etno kuca Rtanj - Balasevic, i on je dobro sredjen. Bila sam tamo pre nekoliko godina i stvarno je bilo lepo, hrana odlicna. Cujem da je ove zime bio tamo i Sasa iz Paklene kuhinje, da ih dovede u red. Ne znam, ja kada sam bila hrana je bila savrsena. Medjutim, ovaj hotel je dosta udaljen od samog vrha Rtnja, kao sto rekoh u podnozju je i ne moze se odatle doci gore peske, niti ima mnogo mesta za setnju. Doduse, domacini su nam se tada bili ponudili da nam organizuju izlete do nekih manastira i do vrha planine, sto smo mi propustili i bilo nam je po malo dosadno.

#43 katalin

backpacker

• Član
  • Poruka:21
  • ženski

Napisano: 24. Jun 2011 - 17:59

Mi (MM i ja) smo bili u julu 2009. Krenuli sa namerom da se popnemo gore. Međutim, iz pravca Sokobanje nije bilo znaka, pa smo promašili i otšli u Boljevac. Nekako sve vreme se voziš oko Rtnja, a nisi siguran gde da skreneš. Ako se još nekome desi da zna da u Boljevcu nema benzinske pumpe, već na putu ka Zaječaru. Onda smo se vratili i iz pravca Boljevca smo videli znak i skrenuli. Prvo smo pitali u tom planinarskom domu, koji je kao neki hotelčić, ali nismo baš stekli utisak da tu ima gostiju. Ljubazna gospođa nas je uputila u pionirski dom (zgrada veoma slična nekoj osnovnoj školi sa igralištima okolo). Tamo nije bilo nikog, ali smo opet naleteli na istu ljubaznu gospođu, koja nam je pokazala kako da preko neke livade stignemo do staze u šumi, odakle postoje putokazi. Putokazi su u stvari obeleženo kamenje. Tu vam je sličica. Nama su rekli da nam treba 5 sati do gore i nazad. Mi smo u dobroj formi, pa smo bez velikih pauza, uprkos vrućini uspeli za 4 sata. Ponesite dosta vode i neki duks, gore jako duva. Poželjno je i nešto za klopu, mi poneli samo one Medela štrudlice, umrli od gladi, pa smo posle u Sokobanji, uveče smazali gomilu ćevapa. Sreli smo neke berače trava, ali nikoga drugog. Malo se ide kroz šumu, a onda penjanje po goloj livadi u cik cak. Sve vreme vam se čini da ćete uskoro stići, ali to je varka. Nekako se vrh stalno pomera još malo gore. Takođe može da vam se učini da se obeležena staza može preseći, da se skrati put, ali verujte, posle par "sečenja" niste ni za šta, jer je veoma strmo. Iako su nas u povratku užasno boleli prsti na nogama od brzog hodanja nizbrdo bez pauza (da bi prošli šumu pre mraka), oduševljeni smo izletom i svima preporučujem. Samo dobro proračunajte vreme, da se u povratku ne nađete u sred šume kada se smrkava. Ima nešto slika u MFT, tu je link, pogledajte.

Priloženi fajlovi

Ovu poruku je izmenio katalin: 24. Jun 2011 - 19:03

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0