SANTORINI
#1 Gost Kaja_*
Napisano: 20. Apr 2006 - 08:06
#2 Gost Guest_*
Napisano: 04. May 2006 - 15:20
Mila
#3 Gost *elleni*_*
Napisano: 04. May 2006 - 15:43
Guest @ 4. May 2006. 15:20
Mila
#4 Gost stevan_ns_*
Napisano: 05. May 2006 - 23:40
Plaze su relativno ok (monolitos je kao novosadski strand-znaci pesak, crvena plaza me nazalost nije jako dojmila, ali to je stvar ukusa, kamari plaza je malo krupniji sljunak pa moze biti nezgodno za ulaz/izlaz iz vode, perisa nam se definitvno najvise svidela sitan sljunak kao u becicima ali crni i ima dosta sredjih talasa, sem ovih plaza ima i nekoliko do kojih ces morati kolima/mopedom ima ljudi na njima ali nema guzve npr karterados na kojoj smo i najvise bili, voda je cista svuda. Na santoriniju bas neces videti previse rastinja pa tako nema ni nesto hlada na plazama izuzev na monolitosu, cene lezaljki i suncobrana su od 5-6 evra kako gde, peskir mozes ostaviti na lezaljki ako ides na rucak ne prave problem, izlet brodicem je ok ali obrati paznju nema hlada nigde na vulkanu a put do vrha je nekih 2 km uzbrdo, cene u prodavnicama su ok(nazalost znam samo za kamari), restorani nisu jako skupi npr za dvoje te izadje vecera oko 30E-35E (bez vina) pretpostavljam da su fira i ia(oia) skuplji. Obavezno otici na zalazak sunca u iu(oia), ulice su skroz interesantne poplocane mermerom... videces i sama. Nasih turista ima jak malo, isli smo preko Filip Travela, od naseg coveka tamo odmah mozes da dignes ruke posto nema on bas vremena za turiste, covek radi kao dj u nekom baru pa onda po ceo dan spava...Hotel u kome smo bili je skroz ok bazen je odlican i mozes se fino iskupati posle plaze uvece (ako nema previse talijana) dorucak je svedski sto kontinentalan tako da znas o cemu se radi (aranzman je bio bez vecere), sobe su ciste i prostrane, terasa takodje, peskire menjaju svaki drugi dan, krevete namestaju svaki dan, posteljinu su promenili dva puta za 11 dana, klima i sef se ne placaju posebno. Nadam se da sam ti pomogao malo oko odluke za odmor.
Napisano: 10. Jul 2006 - 12:01
Od agencija koje imaju adekvatne ponude su TravelHouse i FilipTravel, pa bih vas zamolio za vasa iskustva sa njima.
Primetio sam da se cesto desavaju stvari koje su izuzetno neprijatne, ali ocigledno primerene na nasem prostoru, pa ne bih voleo i da se meni slicne dese.
Stoga hvala unapred na svim odgovorima...
p.s. Ako je neko bio na Santoriniju i ima predlog za dobar hotel bio bih jos vise zahvalan
Napisano: 25. Dec 2006 - 00:24
Napisano: 25. Dec 2006 - 10:32
Napisano: 25. Dec 2006 - 21:52
Napisano: 23. Apr 2007 - 22:21
Napisano: 24. Apr 2007 - 09:10
Hvala unapred!
Pozdrav
Napisano: 24. Apr 2007 - 21:36
Napisano: 25. Apr 2007 - 11:18
Ako ti nije problem, imam jos jedno pitanje: posto jedan odmor planiram u drugoj polovini juna, a drugi u prvoj polovini septembra koji period je po tvom misljenju bolji za odlazak na Santorini imajuci u vidu temperaturu mora i vazduha, guzvu i cene?
Sto se smestaja tice, na osnovu tvog posta definitivno bih izabrao Firu, jer planiramo da svakako uzmemo rent-a-car, a i moja iskustva sa drugih ostrva govore da je smestaj u glavnom gradu uvek najbolja opcija zbog vecernjih izlazaka, shoppinga i razgledanja, a preko dana odlazak na neku od plaza i upoznavanje ostatka ostrva.
Jos jednom hvala na informacijama i pozdrav!
Napisano: 25. Apr 2007 - 12:16
90% turista je smesteno u Kamariju i Perivolosu ,a onih 10% u Thiri su bogatasi koji to mogu da priuste i koji dolaze da se tu vencaju( svakog dana su u proseku 4 vencanja).Sa litice je pogled na vulkan. Radi se izlet koji je fantastican sa posetom vulkanu, onda kupanje u zutoj od sumpora morskoj vodi ispod vulkana, ta voda je veoma topla, zatim odlazak na ostrvo Thiramisa, bar mislim da se tako zove, na rucak i onda pristajanje u Oiu do koje se stize magarcima. Oia je mozda i lepsa od Thire, sve one slike su odatle, i najzad autobusom natrag u Kamari
Napisano: 25. Apr 2007 - 12:35
Pozdrav
Napisano: 25. Apr 2007 - 15:08
Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0