Putovanja.info Forum: Kopnom do Kejptauna - Putovanja.info Forum

Skoči na sadržaj

Dragi forumaši,
Zašto ne biste iskoristili slobodne dane koji vas sleduju i otputovali do nekog evropskog grada ili možda otišli na skijanje?
U zavisnosti od toga da li želite da uzmete jedan slobodan dan od vašeg godišnjeg odmora, ili tri , Putovanja.info za vas izdvaja najzanimljivije ponude. :)
  • (8 Strane)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Poslednja »
  • Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete pisati na ovoj temi

Kopnom do Kejptauna

#16 Korisnik je offline   rafiki

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 11
  • Učlanjen: 29.08.07

Napisano: 18. jan 2009 - 17:37

@CEJLON:
Kad si vec spomenuo Zambiju: ima jedna zanimljiva knjiga "Africa House" od Christina Lamb. Prica o Englezu koji, posle Prvog Svetskog rata, u Zambiji pravi pravo englesko imanje (Shiwa House), sa namerom da time osvoji srce svoje voljene... Na tom imanju Kenet Kaunda je napisao jednu knjigu, a osnivac imanja je jedini belac koji je u Zambiji sahranjen uz drzavne pocasti. Mozda vam bude usput pa svratite i tamo, kad ja vec ne mogu :(

Elem, u Keniji imam par prijatelja - jedna je lekar u Nairobiju, pa ako bude trebalo mogu da probam da vas spojim, za planiranje ali i za sam put.

I jos jedan savet, iz sopstvenog iskustva: ako ne idete samo asfaltnim putem, obratite paznju na ocekivane kisne periode. Ja sam jednom zamalo ostao zaglavljen u nacionalnom parku Amboseli u Keniji. Kisa nije padala jedno 10 meseci pre toga, i pocela je da pada isto vece kad smo stigli u park. Sutradan popodne smo jedva uspeli da izadjemo iz parka i dokopamo se asfaltnog puta, iako smo isli sa vozilom sa pogonom na sva 4 tocka. Mogu samo da zamislim kako izgleda kad kisa pada po nedelju i vise dana...

Pozdrav
0

#17 Korisnik je offline   CEJLON

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 460
  • Učlanjen: 09.01.08

Napisano: 18. jan 2009 - 20:54

Gde se nalazi to imanje,voleo bi da svratim ako mi vreme dozvoli?Pripreme za ovaj put teku vec par meseci,kise se najvise plasim,znam kako to izgleda,i najveci problem je preci put od Etiopije ka Keniji(jer tu asfalta i nema na dobrom delu puta)od Marsabita do Moyale.Hvala za info i za savete,ukljuci se u pricu ,svako je dobrodosao.
0

#18 Korisnik je offline   rafiki

• backpacker
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 18. jan 2009 - 22:21

E, nasao sam i web site: http://www.shiwangandu.com/index.html

Pozdrav
0

#19 Korisnik je offline   CEJLON

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 18. jan 2009 - 23:11

Hvala,9 sati voznje od Lusake,samo ne znam u kom pravcu.
0

#20 Korisnik je offline   rafiki

• backpacker
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 19. jan 2009 - 10:52

Nasao sam Shiva House i na Google Earth-u. Nalazi se oko 700km severoistocno od Lusake, prema Tanzaniji. Blizu puteva T1 i M1, a koordinate su: 11°12'35.93"S, 31°44'13.56"E.

Ukoliko idete preko Tanzanije i Zambije, ovo vam je definitivno usput.

Pozdrav
0

#21 Korisnik je offline   CEJLON

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 19. jan 2009 - 11:05

Da,preko Tanzanije,definitivno mesto odmora uz predivan ambijent :D
0

#22 Korisnik je offline   anahita

• putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 139
  • Učlanjen: 27.02.09

Napisano: 27. feb 2009 - 22:06

ja sam takodje razmisljala o tome)))
organizuju se ture, od caira do cape towna u trajanju od 4meseca, to bi bila neka sigurnija varijanta, valjda. elem, cena koliko se secam je nekih 2000 do 2500 eura. bez avio karata do i od... te kad se sabere sve...mnogo je... (overland tours-evi)
no, nije losa varijanta samoorganizacije uz manju ili vecu grupu ljudi iz srbije, papirologija bi bila prob, komarci... cena avio karte iz cape t do beg je nekih 800e +taksa ....
ah, afrika.... :D
0

#23 Korisnik je offline   anahita

• putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 27. feb 2009 - 22:14

http://gapyear.com/o...ore_africa/2623
nesto kao ovo npr...
javi kad predajes za vize, da spremim pasos)))pozz
0

#24 Korisnik je offline   CEJLON

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 27. feb 2009 - 22:45

Pogledaj porukuanahita @ 27. 02. 2009 - 21:14

http://gapyear.com/o...ore_africa/2623
nesto kao ovo npr...
javi kad predajes za vize, da spremim pasos)))pozz

Mi cemo jeftinije proci,znamo skoro svako selo do Zambije :D .Papirologija nece biti problem ,jer nam je put prohodan bez vecih komplikacija.Najavljuje se i objedinjena viza za 5 zemalja-Keniju,Tanzaniju,Ugandu,Ruandu,Burundi ,tako da ce i to olaksati pohod ka Kejptaunu.Meni licno,problem predstavlja komarac i prevelika tezina ranca,al sam doneo odluku da vise od 3 kg necu poneti :D .Datum polaska zavisi od toga dal ce Srbija plasirati na mundijal,znaci mart ako budemo ucestvovali i januar ako ne budemo na svetskom prvenstvu.Ja bi licno ubacio i Madagaskar,dobrodosla i ovde :D
0

#25 Korisnik je offline   anahita

• putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 27. feb 2009 - 23:49

hvala, bolje vas sve nasla)))) nova sam na forumu)))
moze i madagaskar))
dakle januar ili mart , onda je dogovoreno :D
samo 3kg ? uf....

Ovu poruku je izmenio anahita: 27. feb 2009 - 23:50

0

#26 Korisnik je offline   Hilary***

• turista
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 90
  • Učlanjen: 27.03.09

Napisano: 19. jul 2009 - 01:05

Pogledaj porukuCEJLON @ 11. 09. 2008 - 21:24

Vrlo tesko izvodljivo al moguce.Marsuta puta ide preko Bugarske ,Turske ,Sirije,Jordana,Egipta,Sudana,Etiopije,Kenije,Tanzanije,Zambie,Bocvane i konacno J.A.Put je dug oko 21-22000 km,sama Afrika 18000km.Problemi sa vizom daju se resiti u Kairu gde bi trebali izvaditi Sudansku i Etiopijsku.Ostale na granici,za Bocvanu ne treba viza a za J.A bi odavde preko agencije izvadili.Za ovu dream turu treba izdvojiti oko 1500-2000 e,u povratku stopirali bi avion-znam da moze jer bi isli u vreme svetskog prvenstva u fudbalu 2010 :D ,hocu reci da je moguce ako se Srbija plasira da se vratimo gratis avionom.Obavezna vakcinacija protiv zute groznice i tablete protiv malarije.Polazak 3 meseca pred svetsko prvenstvo ,znaci negde u martu 2010 g.Najveci problem za ovaj put su vidljive i ne vidljive zarazne bolesti,velika stopa kriminala,u dobrom delu puta nedostatak javnog transporta.Ne obecavam da cu ici jer za godinu i po dana mnogo toga moze da se promeni u mom zivotu al volja i velika zelja postoje .Zeleo bi da se sto vise ljudi ukljuci u ovu akciju i pomogne oko organizacije svojim znanjem i umecem.Pripreme pocinju-Sad :D

Stvarno sve pohvale!
Mislim da se nikad ne bi usudila da tako nesto uradim...
pre ne bih isla nigde par godina...
i onda kada bih skupila pare isla avionom i uzela dobar hotel... :D
~ Carpe diem ~

~ Remember the past and plan for the future, but live for today, because yesterday is gone and tomorrow may never come. ~
0

#27 Korisnik je offline   CEJLON

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 10. avg 2009 - 21:32

Usudjujem se reci da ova tura ide,i da je grupa zatvorena. :D
0

#28 Korisnik je offline   entuzajista

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 4
  • Učlanjen: 23.06.09

Napisano: 16. avg 2009 - 20:02

Pogledaj porukuCEJLON @ 11. 09. 2008 - 22:24

Vrlo tesko izvodljivo al moguce.Marsuta puta ide preko Bugarske ,Turske ,Sirije,Jordana,Egipta,Sudana,Etiopije,Kenije,Tanzanije,Zambie,Bocvane i konacno J.A.Put je dug oko 21-22000 km,sama Afrika 18000km.Problemi sa vizom daju se resiti u Kairu gde bi trebali izvaditi Sudansku i Etiopijsku.Ostale na granici,za Bocvanu ne treba viza a za J.A bi odavde preko agencije izvadili.Za ovu dream turu treba izdvojiti oko 1500-2000 e,u povratku stopirali bi avion-znam da moze jer bi isli u vreme svetskog prvenstva u fudbalu 2010 :D ,hocu reci da je moguce ako se Srbija plasira da se vratimo gratis avionom.Obavezna vakcinacija protiv zute groznice i tablete protiv malarije.Polazak 3 meseca pred svetsko prvenstvo ,znaci negde u martu 2010 g.Najveci problem za ovaj put su vidljive i ne vidljive zarazne bolesti,velika stopa kriminala,u dobrom delu puta nedostatak javnog transporta.Ne obecavam da cu ici jer za godinu i po dana mnogo toga moze da se promeni u mom zivotu al volja i velika zelja postoje .Zeleo bi da se sto vise ljudi ukljuci u ovu akciju i pomogne oko organizacije svojim znanjem i umecem.Pripreme pocinju-Sad :D

Apsolutno podržavam akciju. Da nisam oženjen (žena ,deca...) ne bih mnogo razmišljao. I ja sam se sa ortacima palio da pazarimo neki polovni bus pa da se spustimo do JR, ali naravno sve je ostalo na ideji. Ako idete srećno vam bilo.
0

#29 Korisnik je offline   Guru

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 274
  • Učlanjen: 10.02.06

Napisano: 17. avg 2009 - 15:14

Odlicna ideja...jeste naporan put...opasana...ali najlepsi nacin da se vidi neka zemlja jeste na taj nacin...a ne iz aviona i iz skupog hotela...
Svaka cast za poduhvat...drugari i ja se isto dogovaramo za J.A....Bili smo sada u Konstanci sa Rumunijom kada se igralo...
Ovo bi bio predivan nacin da se proputuje...samo jaaako naporan...ali u svakom slucaju vredan...
Videcu kako mi obaveze sa poslom krenu...mada mislim da bi moglo nesto da se iskombinuje...
Jos jednom svaka cast i pohvala za ideju...
0

#30 Korisnik je offline   CEJLON

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 21. avg 2009 - 12:12

Znaci videli smo se u Konstanci? :D
Transmongolska+Tibet je veca kilometraza(25000 predjenih kilometara kopnenim putem) ,nego Cacak-Kejptaun,tako da sto se kilometraze tice,put za Afriku biti laksi trening,ali za sve ostalo mnogo teze i ... :D
0

• (8 Strane)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Poslednja »
  • Ne možete pisati na ovoj temi

Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0

Putovanja Info je deo Infostud grupe sajtova:
poslovi.infostud.com / mojtim.infostud.com / www.kursevi.com / www.najstudent.com / prijemni.infostud.com
www.polovniautomobili.com / www.unapredicv.com / www.internet-prodaja-guma.com