Zašto ne biste iskoristili slobodne dane koji vas sleduju i otputovali do nekog evropskog grada ili možda otišli na skijanje?
U zavisnosti od toga da li želite da uzmete jedan slobodan dan od vašeg godišnjeg odmora, ili tri , Putovanja.info za vas izdvaja najzanimljivije ponude. :)
Kopnom do Kejptauna
Napisano: 18. jan 2009 - 17:37
Kad si vec spomenuo Zambiju: ima jedna zanimljiva knjiga "Africa House" od Christina Lamb. Prica o Englezu koji, posle Prvog Svetskog rata, u Zambiji pravi pravo englesko imanje (Shiwa House), sa namerom da time osvoji srce svoje voljene... Na tom imanju Kenet Kaunda je napisao jednu knjigu, a osnivac imanja je jedini belac koji je u Zambiji sahranjen uz drzavne pocasti. Mozda vam bude usput pa svratite i tamo, kad ja vec ne mogu :(
Elem, u Keniji imam par prijatelja - jedna je lekar u Nairobiju, pa ako bude trebalo mogu da probam da vas spojim, za planiranje ali i za sam put.
I jos jedan savet, iz sopstvenog iskustva: ako ne idete samo asfaltnim putem, obratite paznju na ocekivane kisne periode. Ja sam jednom zamalo ostao zaglavljen u nacionalnom parku Amboseli u Keniji. Kisa nije padala jedno 10 meseci pre toga, i pocela je da pada isto vece kad smo stigli u park. Sutradan popodne smo jedva uspeli da izadjemo iz parka i dokopamo se asfaltnog puta, iako smo isli sa vozilom sa pogonom na sva 4 tocka. Mogu samo da zamislim kako izgleda kad kisa pada po nedelju i vise dana...
Pozdrav
Napisano: 18. jan 2009 - 20:54
Napisano: 18. jan 2009 - 22:21
Napisano: 18. jan 2009 - 23:11
Napisano: 19. jan 2009 - 10:52
Ukoliko idete preko Tanzanije i Zambije, ovo vam je definitivno usput.
Pozdrav
Napisano: 19. jan 2009 - 11:05
Napisano: 27. feb 2009 - 22:06
organizuju se ture, od caira do cape towna u trajanju od 4meseca, to bi bila neka sigurnija varijanta, valjda. elem, cena koliko se secam je nekih 2000 do 2500 eura. bez avio karata do i od... te kad se sabere sve...mnogo je... (overland tours-evi)
no, nije losa varijanta samoorganizacije uz manju ili vecu grupu ljudi iz srbije, papirologija bi bila prob, komarci... cena avio karte iz cape t do beg je nekih 800e +taksa ....
ah, afrika....
Napisano: 27. feb 2009 - 22:14
nesto kao ovo npr...
javi kad predajes za vize, da spremim pasos)))pozz
Napisano: 27. feb 2009 - 22:45
anahita @ 27. 02. 2009 - 21:14
nesto kao ovo npr...
javi kad predajes za vize, da spremim pasos)))pozz
Mi cemo jeftinije proci,znamo skoro svako selo do Zambije
Napisano: 27. feb 2009 - 23:49
moze i madagaskar))
dakle januar ili mart , onda je dogovoreno
samo 3kg ? uf....
Ovu poruku je izmenio anahita: 27. feb 2009 - 23:50
Napisano: 19. jul 2009 - 01:05
Stvarno sve pohvale!
Mislim da se nikad ne bi usudila da tako nesto uradim...
pre ne bih isla nigde par godina...
i onda kada bih skupila pare isla avionom i uzela dobar hotel...
~ Remember the past and plan for the future, but live for today, because yesterday is gone and tomorrow may never come. ~
Napisano: 10. avg 2009 - 21:32
Napisano: 16. avg 2009 - 20:02
Apsolutno podržavam akciju. Da nisam oženjen (žena ,deca...) ne bih mnogo razmišljao. I ja sam se sa ortacima palio da pazarimo neki polovni bus pa da se spustimo do JR, ali naravno sve je ostalo na ideji. Ako idete srećno vam bilo.
Napisano: 17. avg 2009 - 15:14
Svaka cast za poduhvat...drugari i ja se isto dogovaramo za J.A....Bili smo sada u Konstanci sa Rumunijom kada se igralo...
Ovo bi bio predivan nacin da se proputuje...samo jaaako naporan...ali u svakom slucaju vredan...
Videcu kako mi obaveze sa poslom krenu...mada mislim da bi moglo nesto da se iskombinuje...
Jos jednom svaka cast i pohvala za ideju...
Napisano: 21. avg 2009 - 12:12
Transmongolska+Tibet je veca kilometraza(25000 predjenih kilometara kopnenim putem) ,nego Cacak-Kejptaun,tako da sto se kilometraze tice,put za Afriku biti laksi trening,ali za sve ostalo mnogo teze i ...

Citiraj
Odgovori na ovo