Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Obilazak Srbije

• Ne možete pisati na ovoj temi
6 odgovora na temu

#1 Malani

backpacker

• Član
  • Poruka:2
  • ženski

Napisano: 10. Sep 2008 - 10:07

cao ljudi,
treba mi velika pomoc. krajem meseca mi dolazi neki prijatelji iz Amerike. to su stariji ljudi, ali verujte mi uvek su spremni za neko putovanje, obilske i tako to... tako da nisu neki smor ljudi...
nego, bice jedno 10tak do 15 dana pa mi trebaju neke ideje gde da ih vodim. inace bili su oni vec jednom u srbiji isto tako 10tak dana, i obisli smo da kazem glavne turisticke destinacije.
ako imate ideju i za crnu goru napisite.

spasicete mi dane mozganja :)

#2 Nikola S.

• Moderator
  • Poruka:15405
  • muški

Napisano: 10. Sep 2008 - 19:09

Ja mislim da treba prvo da pitas ljude za sta su raspolozeni. Okvirno, znaci - more, planina, ravnica, reke, istorija, gradovi...

Onda vidi sta su od toga vec videli, i sistemom eliminacije ces lako da dodjes do odgovora.

Ti mozes za to vreme da citas ovde podforum "Srbija". Ljudi su putovali po raznim lepim mestima, ostavljali svoje komentare i prakticne savete za put, smestaj, restorane i slicno.

#3 Infoputnik

Putolov

• Moderator
  • Poruka:9422
  • ženski

Napisano: 10. Sep 2008 - 21:00

Dopuna na Nikolin predlog-
 Napravis plan za 3-4 ture, koncentrisane na regione, da te ne iznenade :bez-zuba:  
......................................................
Postavljena slika Postavljena slika

#4 Margarita

putnik

• Član
  • Poruka:183
  • ženski

Napisano: 10. Sep 2008 - 23:04

Ћао!

Моја велика љубав је Мокра Гора, поведи их тамо, обиђи Дрвенград ( Кустурица је саградио горе, на ски стази и мини дрвени хотел), провозај их Шарганом, преспавај обавезно у Дрвенграду ( мени је гушта да ујутру устанем и да ми "пукне" поглед на околна шумовита брда, која нису наружена ни са једном неприкладном зградом ( ја то увек алудирам на Златибор, који не подносим))...

Е, онда их мало провозај до Вишеграда, покажи им мост, објасни да је он мотив за ремек дело које је почаствовано са Нобеловом наградом... седните у добар, али не и скуп ресторан крај самог моста, и уживајте у добром јелу и фантастичном погледу...
У повратку свратите до Таре, можеш и до манастира Рача, а не знам за кућу Тарабића, мислим да је и њу могуће обићи ( видећеш знак на главном путу од Мокре Горе до Калуђерских Бара за скретање).

Ако би им показивао манастире ја увек препоручујем Манасију ( са тим старим утврђењем стварно делује ванвременски) и Раваницу ( обавезно недељом када откривају мошти цара Лазара), у комбинацији са Ресавском пећином ( као природним феноменом)...

А онда, ако су чули за Ђавољу Варош, па би тамо... па да!... свакако, а туру допуни тако што ћеш им успут показати и манастир Неупара ( најлепше розете моравске школе налазе се управо на њему), као и цркву Брвнару, где је цар Лазар по предању причестио војску пре боја, и где се већ стотинама година, по предању од туге за страдалом војском, стабла шљива увијају око своје осе ( само и једино на том месту!)..

А ако би само мало да одете негде и лепо презалогајите у фином аутентичном окружењу, онда у обзир узми салаш 137, а ту је и Фрушка Гора, па у повратку можете и обићи неки од мноштва манастира.

Умало заборавих да су тада и дани вина, па... куд ти воља!

Да ли ћеш у Вршац на грожђебал, који је последњег викенда у септембру, или ти се више свиђа варијанта рајачких пимница, где би смештај могао да пронађеш, рецимо у селу Црнајка ( изузетно добар смештај у домаћој радиности)... свеједно је... провод је и на једном и на другом месту у то време и више него добар и аутентичан.

А има још небројено могућности, питај можда, мало конкретније.... ( градови, равница, брда, манастири, искључиво природа....?)

Ovu poruku je izmenio Margarita: 10. Sep 2008 - 23:18

#5 Nikola S.

• Moderator
  • Poruka:15405
  • muški

Napisano: 11. Sep 2008 - 01:05

Pogledaj porukuMargarita @ 10. 09. 2008 - 22:04

Ако би им показивао манастире ја увек препоручујем Манасију ( са тим старим утврђењем стварно делује ванвременски) и Раваницу ( обавезно недељом када откривају мошти цара Лазара), у комбинацији са Ресавском пећином ( као природним феноменом)...

Ponesite nesto toplo za unutra ako idete. Da vam uzivanje ne pokvari cvokotanje i zelja da se sto pre izadje... Manasija je stvarno, ne znam. Instant mir koji predje na tebe.

#6 buba-Mara

backpacker

• Član
  • Poruka:21
  • ženski

Napisano: 13. Sep 2008 - 09:36

Pogledaj porukuMalani @ 10. 09. 2008 - 10:07

ako imate ideju i za crnu goru napisite.
Crna gora ne mora da znaci samo more! Mozete lepo na Durmitor par dana... mir, tisina, cist vazduh i prelepa priroda oko Crnog jezera... Odete do Ostroga, Cetinja... Putem kroz Srbiju usput su najlepsi manastiri (Sopocani, Djurdjevi stupovi, Studenica), a kad se odvojite prema Zabljaku, nezaobilazan je velelepni manas. Mileseva sa Belim Andjelom...

#7 suki

svetski putnik

• Moderator
  • Poruka:2395
  • ženski

Napisano: 13. Sep 2008 - 17:07

Pogledaj predloge na temi Prelepa Srbija.

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0