Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Cetinje, Lovcen

• Ne možete pisati na ovoj temi
20 odgovora na temu

#16 lutalica

putnik

• Član
  • Poruka:118
  • ženski

Napisano: 20. Oct 2008 - 09:01

Posto sam se skoro vratila, ajde sama da odgovorima na sopstvena pitanja :D

Cetinje je vrlo sladak i kulturno bogat gradic, svakako ga vredi posetiti.
Dvorac kralja Nikole toplo preporucujem, za one koji vole stari namestaj, mada vas spolja zgrada nece ocarati.
Muzeji rade do 5, to znaci zaista do 4, a moze da se desi i do 3 po podne. :)
Karta za obilazak 5 muzeja kosta 8 evra, a pojedinacno izadje skuplje. Recimo, dvorac je 5, reljef CG je 1, a Njegosev muzej je 3.

Sto se Lovcena tice, do tamo nema organizovanog gradskog prevoza, niti postoje autobusi koji saobracaju starim putem za Kotor.
Ako nemate auto jedina varijanta je taxi, koji izadje 20-25 ako se dogovorite ili oko 35 na taximetar.
Da bi videli poglede na zaliv nema potrebe ici do mauzoleja. Kazete taxisti sta zelite da vidite i on ce vas vec odvesti gde treba, u ovom slucaju u pitanju je stari put za Kotor, i na jednom mestu cak postoje i dve klupice gde mozete sesti da se divite prizoru.

Ovu poruku je izmenio lutalica: 20. Oct 2008 - 09:02

#17 kriticarka_nickova

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:363

Napisano: 22. Jul 2011 - 11:42

Znaci na Lovcen ne mogu nikako bez prijevoza, nikako pjeske :(

#18 DraganV

svetski putnik

• Moderator
  • Poruka:5941
  • muški

Napisano: 22. Jul 2011 - 13:45

Ko kaze da ne moze pesice. Pa u doba Turaka se tako i islo. Mada dugo traje. Postavljena slika
Postavljena slika

#19 kriticarka_nickova

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:363

Napisano: 23. Jul 2011 - 10:55

U doba Turaka se islo na konjima ko sto se i danas ide do nekih mjesta u Crnoj Gori

#20 majapp

backpacker

• Član
  • Poruka:12
  • ženski

Napisano: 30. Jul 2011 - 16:57

Pogledaj porukukriticarka_nickova @ 23. Jul 2011 - 10:55

U doba Turaka se islo na konjima ko sto se i danas ide do nekih mjesta u Crnoj Gori

Ahahaha ulepsa mi dan Postavljena slika
Elem,do gore se NE MOZE peske,bila pa znam...mislim da je povoljnija varijanta rent a car nego taxi,a da vredi - vredi!!!
Secam se da se placao ulaz u podnozju (kao neka rampa) jer je to nacionalni park al sitno nesto...i da sam non stop pevala "Ivanova korita" Postavljena slika

Odozgo je pogled fantastican!
I jos nesto vrlo bitno...obavezno obucite ili ponesite trenerku (i gornji i donji deo) jer gore brise kolko duva!!

#21 drugarica

svetski putnik

• Član
  • Poruka:3809
  • ženski

Napisano: 30. Jul 2011 - 20:47

Taj pogled o kome pricate, kad se ide od Cetinja starim putem za Kotor, stvarno je za oduzimanje daha. ALI nemojte nikad kretati tuda u sred januara, ako bas ne morate. Mene je brat ubedio bas zbog tog pogleda da idemo tuda ali smo u par navrata izlazili iz auta da razbacamo sneg (ispod kojeg je bio LED :lud: ) da bi se mogli mimoici sa autima iz suprotnog pravca ("utesno", nismo bili jedini ludaci :lol: ). Bez obzira sto sam gledala iz predivne perspektive na moju omiljenu Boku, u sebi sam gundjala "**** te pogled" samo da zivu glavu izvucemo :wacko: . Serpentine, uzak put, led, sneg, krivine, provalije... su dozvoljavale kretanje od maksimalnih 20 km/h pa smo se siti nauzivali u pogledu, vise od 3h blenem u Kotor ali nikako stici do njega :srce: .

Pomenute klupice, pod snegom :grudva:

Postavljena slika

Na levoj strani fotografije mozete primetiti deo puta koji formira slovo "M", legenda kaze da je taj lik koji je gradio put (mrzim istoriju pa ne zamerite sto ne znam njegovo ime) bio zaljubljen u Milicu, kcerku kralja Nikole i buduci da je to bila nemoguca ljubav "ugravirao" je pocetno slovo njenog imena u vecnost :ljubav: .

Boka kao na dlanu :ljubav:

Postavljena slika

Kazu da ako se popnete do mauzoleja kad je vedro, moze se videti Italija :) .
Nesavrsenstvo nije negacija savrsenstva, konacnost ne porice beskonacnost.
To se samo celina pokazuje u delovima, to se beskraj otkriva u granicama...

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0