Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Cetinje, Lovcen

20 odgovora na temu

#1 lutalica

putnik

• Član
  • Poruka:118
  • ženski

Napisano: 09. Sep 2008 - 10:33

Planiram jednodnevnu posetu Cetinju u oktobru.
Nisam nikada bila, i bas se radujem jer sam cula da ima jako puno toga da se vidi.

Po Cetinju cu se verovatno snaci, ali mi je Lovcen veliki znak pitanja. :unsure:

Kako se stize na Lovcen (bez automobila sam)? Sta je to sto tamo treba obici?
Odakle su najlepsi pogledi na zaliv?
Ima li potrebe da se penje na mauzolej, posto cujem da ima nekih 450 stepenika a to mi zvuci prilicno nehumano :smorilo:

#2 slatkiš

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:279
  • ženski

Napisano: 09. Sep 2008 - 15:25

Bila sam pre neku godinu ali svojim kolima , tako da ne znam šta da ti kažem kako bez auta gore. Zapravo mislim da je bilo dosta reklama za obilazak Lovćena tj, mauzoleja organizovano, pa možda možeš tako gore, ja sam prevashodno išla gore radi mauzoleja. Pogled je zaista neverovatan, vidi se (kako kaže vodič) cela Crna Gora dokle god ti pogled dobaci ;)) stepenica imaaaaa negde toliko, i moram ti priznati da sam se jedva popela. Kaže moj suprug, ti si prava vojvodjanka, navikla na ravnicu pa ti zato zlo od ovoga. Priroda je neverovatna, sve dok se "penješ" nebu pod oblake zelenilo na sve strane, zaista je jako lepo. Put je uzan , krivudav poprilično i što si bliže vrhu to je gore ;) .Mimoilaženje automobila je gotovo neverovatno, ali vredi otići. Inače tad je mauzolej tj. ceo taj vidikovac bio otvoren do 17h pa vodi računa i o tome. Iako je bio avgust na Lovćenu je bilo poprilično sveže. Gore duva, ali to i ne čudi s obzirom koja je visina u pitanju. Svakako ti preporučujem da ideš i vidiš ukoliko si već negde tamo.

#3 Nikola S.

• Moderator
  • Poruka:15405
  • muški

Napisano: 09. Sep 2008 - 18:11

Samo da podrzim odlazak na Cetinje.

Ja sam napravio jednu pauzu od Budve tamo i ne mogu da opisem koliko mi je prijalo, oni svezina i mir.

Do Mauzoleja nisam bio, u Cetinju ima taksista koji nude voznju. Koliko sam video po nekim slikama, prilaz i sam objekat su jako zapusteni.

U Cetinju sam obisao manastir (ne znam da li su vratili ruku Jovana Krstitelja?), riznicu, dva muzeja, i ostatak vremena pio kafu na trgu.

#4 lutalica

putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 10. Sep 2008 - 15:32

Hvala na odgovorima!

Nadam se da postoji neko mesto osim mauzoleja odakle se vidi ceo zaliv, a ako ne mozda se i ja popnem na vrh Crne Gore
:smorilo:

#5 Nikola S.

• Moderator
  • muški

Napisano: 10. Sep 2008 - 18:24

Obavezno probaj.
Ako probas - onda ces sigurno i da uspe (ako si zdrava, nemas ne daj boze neki baj-pas i slicno).

Ne zuris nigde, polako, sa pauzama, i to je to...

#6 Ljubitelj_prirode

backpacker

• Član
  • Poruka:5

Napisano: 11. Sep 2008 - 13:22

Priloženi fajl  mauzolej.jpg   126.01K   18 Broj preuzimanja
Mozda su ove informacije dovoljne da se opredijelis da posjetis lovcen.

#7 Ljubitelj_prirode

backpacker

• Član

Napisano: 11. Sep 2008 - 13:32

http://www.cetinje.c...Cetinje-WEB.jpg

evo ti i plan grada sa svim sta ima da se vidi na Cetinju.

#8 Ljubitelj_prirode

backpacker

• Član

Napisano: 11. Sep 2008 - 13:35

i jos par informacija, ulaz u nacionalni parko lovcen je 2evra, i ulaz u mauzolej 3evra. Kada sve to platis i pregledas i izdrzis napor da se vratis, na kraju stepenica te ceka restoran sa divnim pogledom, lijepo je popiti hladno NIKSICKO.

#9 Nikola S.

• Moderator
  • muški

Napisano: 11. Sep 2008 - 18:34

Uh, Niksicko...

Ljubitelju prirode, jel moze na put do gore da istrci neka zmija?

#10 lutalica

putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 12. Sep 2008 - 10:50

jao Nikola, nemoj jos i sa zmijama da me plasis Postavljena slika ... dosta su me preplasile stepenice Postavljena slika

inace sam zdrava i prava, i cak jako volim da se pentram gde god moze, samo mnogo ne volim stepenice Postavljena slika
drugarica sa kojom idem nije zdrava, i fizicki je prilicno slaba, ali resena je da bar proba posto dolazi iz daleka i videla je fascinantne slike sa Lovcena, a ja ne mogu da je pustim samu
Postavljena slika

Ovu poruku je izmenio DraganV: 11. Jan 2011 - 00:47
nema potrebe citirati ako se poruka odnosi na prethodni post

#11 Ljubitelj_prirode

backpacker

• Član

Napisano: 12. Sep 2008 - 14:10

vjerovatnoca je kao u knez mihajlovoj.

#12 Ljubitelj_prirode

backpacker

• Član

Napisano: 12. Sep 2008 - 14:30

"drugarica sa kojom idem nije zdrava, i fizicki je prilicno slaba, ali resena je da bar proba posto dolazi iz daleka i videla je fascinantne slike sa Lovcena, a ja ne mogu da je pustim samu"

nije to alpinisticka tura...to jeste veliki broj stepenica, ali lagano....pa odmor...........pa opet....tako se moze jednostavno savladati taj napor....

#13 Nikola S.

• Moderator
  • muški

Napisano: 12. Sep 2008 - 17:57

Pogledaj porukulutalica @ 12. 09. 2008 - 09:50

jao Nikola, nemoj jos i sa zmijama da me plasis :huh: ... :rolleyes:

Ja kad sam se peo po starom gradu iznad Kotora, bilo ih je. Volim da nosim kamencice sa sobom pa ih bacam kad je negde malo nepreglednije gde treba da prodjem.

Pogledaj porukuLjubitelj_prirode @ 12. 09. 2008 - 13:10

vjerovatnoca je kao u knez mihajlovoj.

Hm. Pa i nije bas. U Knezu je NULA a tamo nije.

#14 pute

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:305
  • ženski

Napisano: 14. Sep 2008 - 21:57

Pogledaj porukulutalica @ 10. 09. 2008 - 15:32

Hvala na odgovorima!

Nadam se da postoji neko mesto osim mauzoleja odakle se vidi ceo zaliv, a ako ne mozda se i ja popnem na vrh Crne Gore
:smorilo:
Postoji jedno mesto odakle moze da se vidi zaliv, a da se ne popnes do mauzoleja, nego sa puta se vidi, ali posto nikad nisam bila - ne znam kako doci do tamo. Moguce da je to na putu za Lovcen, vidi se u filmu Lajanje na zvezde, i ona poznata slika kotorskog zaliva je odatle. Ako neko zna o cemu pricam, neka napise posto sam i ja zainteresovana za ovo.

Sto se tice zmija, oprez! Ovog leta sam ih vidjala u kotoru i to i u naseljenim mestima, i blizu plaze, gde god ima neka sumica. Prosle godine takodje, a znam da ih ima i u budvi, u baru zamalo da zgazim jednu itd.. Tako da ih verovatno ima i gore, samo pazi gde stajes nogom i bice ok.

#15 Nikola S.

• Moderator
  • muški

Napisano: 15. Sep 2008 - 02:44

Pa ja lepo kazem...

Sto se onog mesta tice, mislim da je to stari put za Kotor. Levo od tunela.
Ja se ne secam iz "Lajanja na zvezde", ali nema CG muzickog spota, od Kneza do Montenigersa da nisu snimali i tamo...

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0