Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

zaraza u Crnoj Gori

• Ne možete pisati na ovoj temi
112 odgovora na temu

#31 petariva

turista

• Član
  • Poruka:84
  • ženski

Napisano: 03. Sep 2008 - 22:34

Naravno da sada pricaju, kad je jos pre nedelju dana objavljeno u medijima. Bas me interesuje me ko prica, oglasi li se iko iz drzavnih organa CG ili Srbije?
Budite i dalje dobro, zdravo i veselo. Postavljena slika

Ovu poruku je izmenio DraganV: 10. Jan 2011 - 01:51
nema potrebe za citiranjem ako se odgovara na prethodni post

#32 cozmo

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:234
  • muški

Napisano: 04. Sep 2008 - 11:35

Objavili su koje su bakterije u pitanju, utvrdjuju gde se pojavila i kako, dolaze i predstavnici Svetske zdravstvene organizacije da ispitaju slucaj.

To je saopstilo ministarstvo zdravlja CG juce na svim medijima.

#33 padabre

putnik

• Član
  • Poruka:154
  • muški

Napisano: 04. Sep 2008 - 11:44

Radi potpune preciznosti, ne radi se o bakterijama, vec o virusima.
Doduse nisu 1/1 sigurni, jer nemaju tehnicke uslove za bezbedan transport uzoraka, radi potvrde u referentnim ustanovama.Mada iz saopstenja nisam siguran da su sve vrste izolovane, vec su tvrdnje iznate na osnovu simptoma i klinicke slike pacijenata.

Medjutim od toga je mnogo bitnije da se utvrdi gde je izvor zaraze, da li se radi o vodi, ili o necem drugom,a ukoliko su se virusi nalazili u vodi, da li je zaraza nastala na izvoru ili u transportu, a to ja mislim da nikad necemo saznati.

Drugim recima lakse je utvrditi tip infekcije od nacina nastanka i prenosenja.

Ovu poruku je izmenio DraganV: 10. Jan 2011 - 01:52

#34 Nikola S.

• Moderator
  • Poruka:15405
  • muški

Napisano: 04. Sep 2008 - 18:06

O kom broju ljudi se radi?

#35 odmor

turista

• Član
  • Poruka:71
  • muški

Napisano: 04. Sep 2008 - 18:24

O kolikom broju Nidzo, kolikom! :D

#36 Nikola S.

• Moderator
  • muški

Napisano: 04. Sep 2008 - 19:03

:)

Ok, ok... Toliko sam bio fokusiran da ne kazem "CIFRI", da sam zaboravio sve ostalo.
Dakle za one koji ne razumeju sta sam pitao :P :
O kolikom broju ljudi se radi?

(ma jel si ti siguran da je bas ovo pravilno?)

#37 padabre

putnik

• Član
  • Poruka:154
  • muški

Napisano: 04. Sep 2008 - 19:59

Oko 2 000 ljudi je u podgorici od 24.08 do danas zatrazilo pomoc u zdravstvenim ustanovama, a svi znamo iz iskustva da ne idu svi kod lekara zbog takvih tegoba pa iskustveno taj broj mozes da pomnozis koeficijentom koji je veci od dva a manji od tri.

Sada sam odgledao dnevnik TV CG ni reci o tome.

Ovu poruku je izmenio DraganV: 10. Jan 2011 - 01:53

#38 Nikola S.

• Moderator
  • muški

Napisano: 04. Sep 2008 - 20:16

To je bas mnogo.

#39 Infoputnik

Putolov

• Moderator
  • Poruka:9422
  • ženski

Napisano: 04. Sep 2008 - 21:36

Ima li onda tamo neko da nije zarazen :rolleyes:
......................................................
Postavljena slika Postavljena slika

#40 odmor

turista

• Član
  • Poruka:71
  • muški

Napisano: 04. Sep 2008 - 22:16

E samo da razjasnim, nemam pojma sta je tacno cisto mi bilo zanimljivo zbog one zezancije na opstoj diskusiji. Mislim da je Maja u pravu ali treba proveriti.

Ovo sa zarazom je stvarno strasno. Secam se jos pre 10ak godina kada mi je Crna Gora bila opcija za more da sam se stalno po povratku razboljevao od stomacnih zavrzlama, mislio sam da mi put ne prija. Onda,... prosle godine odem u Grcku i kada sam se vracao vec sam mislio da sam nadrljao .....al' nista. Sad, dal' je il' nije?

#41 cozmo

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:234
  • muški

Napisano: 05. Sep 2008 - 10:22

Moja zena u Grckoj je recimo imala stomacne probleme, nesvesticu i povracanje zadnji dan, kao i jos neki iz grupe koji nisu ni bili blizu nas (niti u istom smestaju).

Ja nisam. Ni u Tunisu.

A u CG joj nije bilo nista, kao ni meni ni detetu. Sve zavisi kad, gde i na sta naletis i kakav ti je organizam u tom trenutku.

#42 sandra4

backpacker

• Član
  • Poruka:5

Napisano: 05. Sep 2008 - 10:50

Ja sa trogodisnjim detetom treba 19. septembra da idem dole. Uzasnuta sam. Cak razmisljam da sve otkazem. Ne klopa, ne sladoled, ne kafa, grozno. U DZ sam pitala pedijatra o situaciji u CG, ali me je ona samo pogledala i rekla kako će do 19-og to sve proći, čim se smanji broj turista. U totalnoj sam konfuziji.
Tako smo i u Hanioti otišli dva dana posle pozara, jer nismo mogli da otkazemo (bilo je prekasno i agencija bi zadrzala svu lovu). Bilo nam je ok i baš smo se naodmarali jer nije bilo guzve. Tesim se da će i sada biti tako.
Uh. :tuzni:

#43 jele

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:492
  • ženski

Napisano: 05. Sep 2008 - 13:24

Sandra, sasvim je moguce da ce sa smanjenjem turista proci i ta zaraza kao sto ti lekar kaze, ali opet bi trebalo prvo zasigurno utvrditi i resiti pitanje izvora zaraze. Ali ako ces ti na moru konstantno brinuti i strepeti, to ce ti svakako pokvariti odmor, pa bi mozda bilo bolje da izaberete neku destinaciju na kojoj ces biti opustena i zaista se odmoriti. Ne znam da li ste vec uplatili aranzman ili idete u sopstvenoj reziji, ali znam koliko konstantna briga ume da pokvari sve.
Putopis: Krf

#44 tasko

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:213

Napisano: 05. Sep 2008 - 15:48

Mi smo trebali da idemo sa 7-mesecnom bebom od 8 sep i odustali smo. Komsije ,koje su se pre neki dan vratili iz cg ,je pokosio virus, petogodisnja devojcica je zavrsila u bolnici.

Ovu poruku je izmenio DraganV: 10. Jan 2011 - 01:54

#45 jerotije_legenda

svetski putnik

• Član
  • Poruka:888
  • muški

Napisano: 05. Sep 2008 - 18:37

Strashno.......
oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0