Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Aeromiting Arhangelos

• Zaključana tema Tema je zaključana
8 odgovora na temu

#1 Losmi

backpacker

• Član
  • Poruka:5

Napisano: 17. Aug 2008 - 20:01

Od 11. do 14. septembra u grckoj vazduhoplovnoj bazi Tanagra(60 km severo-zapadno od Atine) odrzace se aeromiting Arhangelos 08 sto je jedan izuzetan dogadjaj na koji planiram da posetim. Tu krece moj prvi problem, nijedna agencija u Srbiji( bar ja nisam uspeo da primetim) nema aranzman koji bi meni odgovarao, trazeci po internetu slucajno sam naleteo na ovaj sajt pa se nadam da mi mozete pomoci nekim korisnim savetom.
Ima li uopste sanse da dobijem vizu do 11. septembra, koji prevoz da koristim (razmisljao sam o vozu) posto cu ocigledno morati da idem u sopstvenoj reziji.

#2 codemaker

svetski putnik

• Isključen
  • Poruka:4249
  • muški

Napisano: 17. Aug 2008 - 20:43

Pogledaj porukuLosmi @ 17. 08. 2008 - 20:01

Od 11. do 14. septembra u grckoj vazduhoplovnoj bazi Tanagra(60 km severo-zapadno od Atine) odrzace se aeromiting Arhangelos 08 sto je jedan izuzetan dogadjaj na koji planiram da posetim. Tu krece moj prvi problem, nijedna agencija u Srbiji( bar ja nisam uspeo da primetim) nema aranzman koji bi meni odgovarao, trazeci po internetu slucajno sam naleteo na ovaj sajt pa se nadam da mi mozete pomoci nekim korisnim savetom.
Ima li uopste sanse da dobijem vizu do 11. septembra, koji prevoz da koristim (razmisljao sam o vozu) posto cu ocigledno morati da idem u sopstvenoj reziji.
Ako već ideš u sopstvenoj režiji, svakako idi autobusom ili još bolje vlastitim kolima. Vozom moraš da presedaš u Solunu.
Inače, nema problema sa putom 11.septembra ako se na vreme prijaviš za predaju dokumenata
Postavljena slika
Danas smo stariji nego što smo ikad bili, ipak mlađi smo nego što ćemo ikada biti.
Uživajmo onda u ovom danu dok traje.....

#3 Losmi

backpacker

• Član
  • Poruka:5

Napisano: 17. Aug 2008 - 22:14

Nije mi problem uopste da idem vozom, samo ako je jeftinije, jedan poznanik mi je rekao da je to nekih 12 sati do Soluna i jos 6 Atine.
E sad,ambasada trazi hotelsku rezervaciju ali posto ja imam opciju da prespavam te tri noci kod prijatelja, da li je bolje(veca verovatnoca da cu dobiti vizu) da mi on posalje garantno pismo?

#4 GSM doctor

svetski putnik

• Član
  • Poruka:3895
  • muški

Napisano: 17. Aug 2008 - 23:43

Pogledaj porukuLosmi @ 17. 08. 2008 - 22:14

... da li je bolje(veca verovatnoca da cu dobiti vizu) da mi on posalje garantno pismo?

Godinama sam tako vadio vizu, kum ili njegovi drugovi odozdo su mi slali garantno pismo. Reci mu da ode kod organa javnog reda i mira i neka se tamo raspita, mislim da se to zove KEP, popuni tamo formular i obaveze se da ce tokom tvog boravka da snosi sve troskove, ali ce i materijalno da odgovara ako se napijes pa polupas kafanu.
Salim se malo, ali kada sam isao na garantno pismo, uvek sam dobio vizu na 3 meseca, iako sam trazio za 20 dana ili mesec dana.

#5 Infoputnik

Putolov

• Moderator
  • Poruka:9422
  • ženski

Napisano: 18. Aug 2008 - 00:12

Pogledaj porukuLosmi @ 17. 08. 2008 - 22:14

Nije mi problem uopste da idem vozom, samo ako je jeftinije, jedan poznanik mi je rekao da je to nekih 12 sati do Soluna i jos 6 Atine.
E sad,ambasada trazi hotelsku rezervaciju ali posto ja imam opciju da prespavam te tri noci kod prijatelja, da li je bolje(veca verovatnoca da cu dobiti vizu) da mi on posalje garantno pismo?
Sto se tice prevoza,mozes vozom,ali bolje je busom.Neznam kolika je razlika u karti :huh:
Za garanciju-prijatelj ti posalje garanciju koja se izdaje u policiji,kopiju njegove licne karte i obavezno da je podmirio porez.Sa time dobijas sigurno.Medjutim,ako ti zatraze jos neki dokumenat :smorilo: ,moze i faksom da ti pusti ili u ambasadu ili negde gde ti kazes,npr.agenciju gde ces uplatiti medjunarodno osiguranje.Ja imam vizu cele godine,daju mi na 6 meseci.Cim istekne odmah vadim. :kez:
Ako ti treba jos neka pomoc javi. ;)
......................................................
Postavljena slika Postavljena slika

#6 amai

backpacker

• Član
  • Poruka:37

Napisano: 18. Aug 2008 - 14:12

Sto se tice prevoza za Atinu, ja sam cuo, a nesto kasnije i proverio da jedna beogradska agencija radi iskljucivo transfer...Agencija Alamanis, nalazi se u ulici Svetog Save na Slaviji.Koliko se secam polasci su svakog petka u popodnevnim satima...Nemam broj telefona, ali ti pokusaj da saznas preko 988, ili otidji licno do njih...Pozdrav!!!

#7 Infoputnik

Putolov

• Moderator
  • Poruka:9422
  • ženski

Napisano: 18. Aug 2008 - 19:17

Pogledaj porukuamai @ 18. 08. 2008 - 14:12

Sto se tice prevoza za Atinu, ja sam cuo, a nesto kasnije i proverio da jedna beogradska agencija radi iskljucivo transfer...Agencija Alamanis, nalazi se u ulici Svetog Save na Slaviji.Koliko se secam polasci su svakog petka u popodnevnim satima...Nemam broj telefona, ali ti pokusaj da saznas preko 988, ili otidji licno do njih...Pozdrav!!!

Da dodam,imas i agenciju Sijamos,ide iz NS,nekoliko puta u nedelji.Za nasu ag.Falcon nisam sigurna da vise ide.Na 988 imas brojeve.
......................................................
Postavljena slika Postavljena slika

#8 Clara

putnik

• Član
  • Poruka:127
  • nije upisan

Napisano: 18. Aug 2008 - 23:00

Za ovu godinu sam cula da nece odrzavati miting, ali su se ipak u poslednjem trenutku predomislili. Evo nekih slicica sa "Arhangelos 05":

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

I pozdravi mi Atinu :cool:

#9 Nikola S.

• Moderator
  • Poruka:15405
  • muški

Napisano: 19. Aug 2008 - 20:46

U Plakim, recimo, ima puno agencija koje organizuju najrazlicitije izlete. Dobro je sto ne mora da se ceka na kartu tamo na licu mesta vec je oni obezbedjuju.

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0