Spanija
Napisano: 13. Jan 2007 - 05:40
Jos me zanima da li je izvodljivo rezervisati smestaj preko neta pa na osnovu rezervacije dobiti vizu i otici sopstvenim prevozom. Jel uspelo nekome to?
Ili bolje da rezervisem smestaj i sredim vizu preko agencije, pa onda da odem u sopstvenom aranzmanu. Bas kao sto obicno idemo u Grcku, taj fazon. Jel ima neko takva iskustva.
Ja bih da odem najpre kod druga u Italiju, pa odande da zapalimo za Spaniju. To mi je plan. Ali bih da obezbedim smestaj na vreme.
Bilo koji savet.
Thanx
Napisano: 13. Jan 2007 - 22:50
Napisano: 15. Jan 2007 - 00:12
Napisano: 15. Jan 2007 - 03:12
Opet vazi pitanje: Da li neko ima iskustva sa rezervisanjem smestaja u Spaniji (ili bili gde u EU) preko Neta, iz Srbije? I koje agencije rade Spaniju, onako masovnije i povoljnije od npr. Kontikija ili Travel House-a... Nisam se ranijih godina raspitivao, ali neki moj utisak je da jos nema Spanije u masovnoj ponudi na nasem trzistu...
Napisano: 15. Jan 2007 - 05:08
Napisano: 15. Jan 2007 - 05:24
Napisano: 19. Jan 2007 - 02:07
Svidja mi se ova varijanta Borodin.
U kom mesecu si bio? Kakvi su ti utisci?
Napisano: 06. Feb 2007 - 23:41
Reci cu ti samo to da je flasirana voda od 2 litre u prodavnici celih 27 centi !!!
Ovu poruku je izmenio skupljac oglasa: 07. Feb 2007 - 00:46
Napisano: 22. Feb 2007 - 08:16
A što svi idu u taj Lloret? Hotel diskoteka raspomamljeni zapadni Evropljanin hotel diskoteka Evropljanin...Ja sam sticajem okolnosti bila jednom i ne pada mi na pamet da idem opet. Ove godine sam se raspitala kod moje drugarice Spanjolke i ona mi je preporucila da idem u Andaluziju, tako da cemo mi da idemo u Spaniju i na more, najverovatnije u Kadiz, i u obilazak Malage, Kordobe, Sevilje...Idemo kolima, a smestaj cemo da trazimo usput, pa sta bude...
Napisano: 22. Feb 2007 - 09:14
Mnogo...
Napisano: 22. Feb 2007 - 21:01
Lloret kao i Balearska ostrva su poznate party zone, za mlade koji dolaze više zbog provoda, diskoteka, izlazaka, droge (da, na žalost). Lloret je od cele Španske obale verovatno najjeftiniji i zato privlači najlošiju kategoriju turista. Ako želiš dobar noćni život, Lloret je odličan izbor.
Dosta lokalnih ljudi kaže da je najlepša obala severno od Lloreta, tzv Costa Brava (www.costabrava.org). Razlikuje se od ostatka obalskih delova jer je u brdima pa je manje neboderskih hotela. Pogledi iz mora su samim tim mnogo lepši. Plaže su manje, ima dosta uvalica medju stenama, sa krupnijim peskom.
Tossa je presladak gradić na nekoliko km severno od Lloreta. Grad je dosta mali pa nema neki život, ali postoji jeftini lokalni bus koji spaja ova dva grada. Ovo je odlična opcija ako hoćeš da izbegneš ludilo Lloreta a opet da si dovoljno blizu da možeš u njemu i da učestvuješ.
Do Barselone je malo jače od sat vremena autobusom, za nešto malo manje od 20 evra povratna karta.
Andaluzija (izvan plaža) je predivna, prepuna fascinantnih belih mestašaca, predivne arhitekture, sjajne i jeftine kuhinje, flamenka, itd. Sevilla, Granada i Cordoba su blizu i svaki na svoj način predivan i ne treba propustiti da se obidju.
Što se klime tiče, to je najtopliji deo Španije. U toku leta u pomenutim gradovima se temperatura retko spušta ispod 40 stepeni.
Gradovi na moru su naravno vrlo turistički u sezoni. Uglavnom je to mnogo visokih hotela i beskonačne krcate peščane plaže. Ima dosta malih gradova u kojima se teško čuje i vidi Španski jezik, sve je na Nemačkom. Ovde takodje letuje dosta Engleza, kao i Severno Američkih turista.
Inače, za većinu gradova u Španiji može puno toga da se nadje i rezerviše online.
Nadam se da će ti nešto od ovoga biti od pomoći ...
Pozzz
Napisano: 23. Feb 2007 - 09:12
Meni ne smeta toliko kad je vruce, koliko kad se udruze toplota i vlaga...Ne bih da ispadnem neka hoce piski-nece piski, ali sam se u Barseloni bas isfrustrirala po tom pitanju.
Napisano: 25. Feb 2007 - 22:00
Nisam bila u letnjoj sezoni na plažama Andaluzije, uvek izbegavam gužve
Mislim da je to ipak sve kako ti se potrefi, i kako klimu doživiš u datom momentu.
Ja lično nalazim klimu Barselone mnogo podnošljivijom nego ono što sam osetila u Andaluziji. Tamo sam se krajem septembra osula od vrućine i vlažnosti, prvi put u životu, nisam ni shvatila šta me snašlo
Napisano: 26. Feb 2007 - 09:42
Nego znaš, nešto razmišljam, ako nastavimo da pričamo o osipima, znojenju i vlažnim, lepljivim kožama, mislim da će nas definitvno proterati sa ovog foruma
Napisano: 28. Feb 2007 - 17:20
Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0