Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Bogovinska pecina

• Ne možete pisati na ovoj temi
6 odgovora na temu

#1 floki07

putnik

• Član
  • Poruka:126
  • ženski

Napisano: 15. Aug 2008 - 09:56

Moze da se poseti uz nekog od speleologa koji idu povremeno tamo.Najlepsa i najduza pecina kod nas.Prohodno je 5 km.Svodovi uglavnom visoki tako da nije problem za kretanje.Najbolje je da se poseti u toku leta ili rane jeseni zbog vode koje ima unutra..Nase slike mozete videti na http://www.zagi.co.y...ovina/index.htm

Ovu poruku je izmenio floki07: 15. Aug 2008 - 09:57

#2 Infoputnik

Putolov

• Moderator
  • Poruka:9422
  • ženski

Napisano: 16. Aug 2008 - 02:09

Prelepo,gde se nalazi ova pecina? :zaljubiska:
......................................................
Postavljena slika Postavljena slika

#3 Nikola S.

• Moderator
  • Poruka:15405
  • muški

Napisano: 16. Aug 2008 - 02:29

Jel ima ta pecina i neki drugi naziv?

#4 floki07

putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 16. Aug 2008 - 08:38

Pogledaj porukuINFOPUTNIK @ 16. 08. 2008 - 02:09

Prelepo,gde se nalazi ova pecina? :zaljubiska:
Pecina se tako zove i nalazi se u istocnoj Srbiji, nedaleko od sela Bogovina, koje je smesteno pored puta Boljevac-Zajecar. Bogovinska pecina je najduza pecina u Srbiji (duzina istrazenih kanala je preko 7,5 km) i svakako je jedna od najlepsih u Srbiji. U prvih 300 m u pecini postoje delimicno uredjene staze. Bogovinska pecina je zasticena Zakonom kao spomenik prirode.
nA putu do nje obisli smo zlotske pecine ,neke manastire i juzno od Dunava, kod grada Zajecara, nalaze se ostaci kasnoanticke utvrdjene palate Felix Romuliana. Palata je izgradjena izmedju 297. i 311. godine nase ere po zamisli rimskog imperatora Gaja Valerija Galerija Maksimijana, u stilu anticke dvorske arhitekture.

#5 Infoputnik

Putolov

• Moderator
  • ženski

Napisano: 17. Aug 2008 - 18:02

Pogledaj porukufloki07 @ 16. 08. 2008 - 08:38

Pecina se tako zove i nalazi se u istocnoj Srbiji, nedaleko od sela Bogovina, koje je smesteno pored puta Boljevac-Zajecar. Bogovinska pecina je najduza pecina u Srbiji (duzina istrazenih kanala je preko 7,5 km) i svakako je jedna od najlepsih u Srbiji. U prvih 300 m u pecini postoje delimicno uredjene staze. Bogovinska pecina je zasticena Zakonom kao spomenik prirode.
nA putu do nje obisli smo zlotske pecine ,neke manastire i juzno od Dunava, kod grada Zajecara, nalaze se ostaci kasnoanticke utvrdjene palate Felix Romuliana. Palata je izgradjena izmedju 297. i 311. godine nase ere po zamisli rimskog imperatora Gaja Valerija Galerija Maksimijana, u stilu anticke dvorske arhitekture.

U zlotskoj sam bila,palatu Romiliana sam obisla.Za ovu nisam znala.Ako me put povede tamo oticicu. ;)

#6 floki07

putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 17. Aug 2008 - 22:14

Pogledaj porukuINFOPUTNIK @ 17. 08. 2008 - 18:02

U zlotskoj sam bila,palatu Romiliana sam obisla.Za ovu nisam znala.Ako me put povede tamo oticicu. ;)
Samo da znas da u nju mozes da udjes ako ides sa nekim speleologom,jer nije otvorena za klasicne posete kao Resavska ..i neke druge

Ovu poruku je izmenio floki07: 17. Aug 2008 - 22:14

#7 Infoputnik

Putolov

• Moderator
  • ženski

Napisano: 18. Aug 2008 - 00:19

Pogledaj porukufloki07 @ 17. 08. 2008 - 22:14

Samo da znas da u nju mozes da udjes ako ides sa nekim speleologom,jer nije otvorena za klasicne posete kao Resavska ..i neke druge

Ok,shvatila sam :wacko:
Pozdrav

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0