Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

METEORI

28 odgovora na temu

#1 igor.jankovic

putnik

• Član
  • Poruka:121

Napisano: 07. Aug 2008 - 11:04

razmisljamo da u povratku sa lefkade odemo na meteore. krenemo ujutru, vidimo sta moze da se vidi za tako kratko vreme i nastavimo do soluna. pa da pitam sta moze/treba/mora da se vidi za nekih 7, 8 sati? svaka informacija je dobrodosla...

#2 Putnica

svetski putnik

• Član
  • Poruka:1544
  • ženski

Napisano: 07. Aug 2008 - 12:01

Pogledaj porukuigor.jankovic @ 7. 08. 2008 - 11:04

razmisljamo da u povratku sa lefkade odemo na meteore. krenemo ujutru, vidimo sta moze da se vidi za tako kratko vreme i nastavimo do soluna. pa da pitam sta moze/treba/mora da se vidi za nekih 7, 8 sati? svaka informacija je dobrodosla...

Postoji 6 manastira koji su otvoreni za posete: Veliki Meteori, Varlam, Sveta Trojica, Sv. Nikola,Sv Stefan i zaboravila sam kako se zove zenski manastir. Poenta je da oni imaju neko svoje radno vreme i nisu svi otvoreni svakog dana. Ja sam pokusavala na netu da nadjem kad koji radi ali bezuspesno....Raspitivala se tamo u turistickim agencijama ali mrka kapa... Na kraju smo odabrali cetvrtak ali Varlam nije radio....
Svi manastiri su lepi, nema neke posebne preporuke..... Ono sto je veliki problem jeste gomila autobusa i razgacenih turista koji u hordama nagrnu u manastir i onda nit sta vidis, nit cujes, nit mozes da slikas od tog meteza...a kamoli da uzivas u tisini manastira. U jednom trenutku mi smo primetili da gomile turista idu na rucak, verovatno su imali uplaceno. U tom trenutku smo seli u auto i sjurili se do Sv. Nikole.... Kad smo se popeli bili smo sami, neverovatna tisina i mir, samo svestenik koji se odusevio kad je cuo da smo Srbi...Potpuno nestvaran dozivljaj, za razliku od prethodnih manastira gde je atmosfera kao na buvljaku.
Za ceo dan mi smo uspeli da obidjemo 4 manastira i prilicno se zamorili (Varlam nije radio, a za Trojicu vise nismo imali atoma snage). Bilo bi dobro da ne idete vikendom jer je sigurno veca guzva....Bilo bi dobro da poranite koliko mozete....I da koristite te pauze kad drugi idu na rucak da obilazite manastir u tisini...
Ako pitas bas "sta mora da se vidi" onda su to Veliki Meteori, mada je lep i Sv.Stefan, do njega dodjes direkt kolima, nema nikakvog napora....Za ostale morate da se penjete stepenicama... I obavezno se pristojno obucite da vam ne bi davali one njihove kecelje...

p.s. Opet Lefkada ove godine :P ?
Postavljena slikaMoj blog: http://putnica.mojblog.rs

Moje MFT: http://www.putovanja...retraga/putnica

Evia, Peloponez, Hidra, Spetses, Zante, Olimpija, Metsovo, Kefalonija, Skijatos, Pelion, Lefkada

#3 igor.jankovic

putnik

• Član

Napisano: 07. Aug 2008 - 14:09

hvala putnice,
na zalost moracemo subotom, jer se tada vracamo. verovatno cu se ograniciti na 2,3. samo jos da vidim koji rade subotom

PS opet lefkas ali kratko (7 dana). vec smo imali odmor u julu. ovo je cisto da se prikupi jos sunca pred zimu.

#4 igor.jankovic

putnik

• Član

Napisano: 07. Aug 2008 - 14:13

ako nekome zatreba ovde ima kada su manastiri otvoreni za posetioce (pri dnu strane)
http://www.kalampaka...monasteries.asp

#5 vladarr

putnik

• Član
  • Poruka:185
  • muški

Napisano: 08. Aug 2008 - 00:04

Slazem se sa Putnicom.Odaberi Velike Meteore zbog monumentalnosti i Sv.Stefan zbog lakoce pristupa.Provedite par sati u detaljnom razgledanju a potom sidjite do Kalambake.Na malom gradskom trgu sa fontanom ima poslasticarnica sa odlicnim pogledom na stene Meteora,tu malo odmorite i to je to. Uspomena za ceo zivot,videcete.
Nijedna zemlja ne postoji dok ne odeš i lično se uveriš u suprotno!

#6 Nikola S.

• Moderator
  • Poruka:15405
  • muški

Napisano: 08. Aug 2008 - 00:08

E, ovo kao da sam ja pisao! Pauza u toj poslasticari OBAVEZNO!
I, uopste, poseta Meteorima, 7-8 sati je dovoljno.

Ako ima vremena i za jedan sat u Larisi, jos bolje.

#7 Putnica

svetski putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 08. Aug 2008 - 08:35

Pogledaj porukuigor.jankovic @ 7. 08. 2008 - 14:09

vec smo imali odmor u julu.

Jeste bili na nekoj lepoj destinaciji (znajuci za Sardiniju, Kefaloniju...)?

Evia, Peloponez, Hidra, Spetses, Zante, Olimpija, Metsovo, Kefalonija, Skijatos, Pelion, Lefkada

#8 Ivana.Dj

putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 09. Aug 2008 - 14:19

Nadam se da nisam zakasnila sa odgovorom i da ce ova informacija biti od koristi. Evo rasporeda vremena posete manastirima.
Varlam 9-13 i 15i30-18 svakog dana osim petkom
Preobrazenje(Veliki Meteoron) 9-13 i 15-18 svakog dana osim utorkom
Sveti Stefan 8-12 i 15-18 svakog dana osim ponedeljkom
Sveti Nikola 9-13 i 15-18 svakog dana
Rusanu 9-13 i 15-18 svakog dana
Sveta Trojica 9-18 svakog dana
Presretna Deva-zatvoren
Ja sam detaljno obisla Preobrazenje i Rusanu, a vi koji tek putujete vidite koji vam se manastiri najvise uklapaju.

#9 igor.jankovic

putnik

• Član

Napisano: 14. Aug 2008 - 19:20

Pogledaj porukuPutnica @ 8. 08. 2008 - 08:35

Jeste bili na nekoj lepoj destinaciji (znajuci za Sardiniju, Kefaloniju...)?
opet Sardinija. samo ovaj put smo otisli vise na jug (oko kaljarija), a onda na krajnji sever (cannigione, costa esmeralda). stavicu slike u MFT (samo da ugrabim malo vremena)

#10 igor.jankovic

putnik

• Član

Napisano: 14. Aug 2008 - 19:35

kako stoje stvari sa radnim vremenom i vremenom povratka jedina nam je varijanta sta stignemo za 3 sata (15-18). znaci jedan, eventualno dva manastira (ukljucujuci i poslasticarnicu, za koju ste me zaista zaintrigirali).
hvala svima na odgovorima

#11 floki07

putnik

• Član
  • Poruka:126
  • ženski

Napisano: 14. Aug 2008 - 22:56

Pogledaj porukuvladarr @ 8. 08. 2008 - 00:04

Slazem se sa Putnicom.Odaberi Velike Meteore zbog monumentalnosti i Sv.Stefan zbog lakoce pristupa.Provedite par sati u detaljnom razgledanju a potom sidjite do Kalambake.Na malom gradskom trgu sa fontanom ima poslasticarnica sa odlicnim pogledom na stene Meteora,tu malo odmorite i to je to. Uspomena za ceo zivot,videcete.
Probajte i pileci giros ima u blizini..ubedljivo najbolji koji smo jeli u Grkoj.Ako imate vremena na putu do Solona svratite do Manastira Sv.Petke..treba videti,a na putu vam je.

#12 igor.jankovic

putnik

• Član

Napisano: 15. Aug 2008 - 08:01

Pogledaj porukufloki07 @ 14. 08. 2008 - 22:56

Ako imate vremena na putu do Solona svratite do Manastira Sv.Petke..treba videti,a na putu vam je.
floki, gde je taj manastir?

#13 Putnica

svetski putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 15. Aug 2008 - 08:07

Mislim da je Floki mislila na manastir u kanjonu Tebi (pise se Tempi). To ti je kad od Volosa krenes prema Larisi, vozis kroz taj kanjon i na jednom mestu ces videti parking i puno kola. Postoji podzemni prolaz da se prodje ispod puta jer je opasno prelaziti put na tom mestu. Dole ima viseci most, crkva i izvor Sv.Petke...izuzetno mesto....

Evo i jedna MFt: http://www.putovanja...ra/galerija/723

p.s. Ti postajes expert za Sardiniju, bas sam juce gledala Slobu Micica na Siciliji ... i uzelela sam se Italije....

Ovu poruku je izmenio Putnica: 15. Aug 2008 - 08:13

#14 vladarr

putnik

• Član
  • Poruka:185
  • muški

Napisano: 15. Aug 2008 - 16:59

Pogledaj porukuPutnica @ 15. 08. 2008 - 08:07

Mislim da je Floki mislila na manastir u kanjonu Tebi (pise se Tempi). To ti je kad od Volosa krenes prema Larisi,

Prodje se skretanje za Larisu pa nakon dvadesetka kilometara u pravcu Soluna pocinje kanjon Tempi
Nijedna zemlja ne postoji dok ne odeš i lično se uveriš u suprotno!

#15 Nikola S.

• Moderator
  • Poruka:15405
  • muški

Napisano: 15. Aug 2008 - 19:06

Mnogo lepa ladovina tamo u Tempiju. Gore ogromne krosnje a dole tekuca voda.

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0