Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

TASOS - OSTRVO KOJE SE VOLI

64927 odgovora na temu

#31 mirarbi

tasofilka

• Moderator
  • Poruka:7679
  • ženski

Napisano: 23. Feb 2008 - 00:36

Znam da mnogi koriste Photobucket, al' ga ja nisam probala. Meni i ImageShack upload-uje fotke brzo.

Evo linka za tebe:

PHOTOBUCKET

#32 GSM doctor

svetski putnik

• Član
  • Poruka:3895
  • muški

Napisano: 23. Feb 2008 - 00:37

Postavljena slika

#33 sonja_bg

svetski putnik

• Član
  • Poruka:1068
  • ženski

Napisano: 23. Feb 2008 - 00:42

Ljudi, vaše slike oduzimaju dah...

#34 Inspektor Blaža

svetski putnik

• Član
  • Poruka:644
  • muški

Napisano: 23. Feb 2008 - 08:26

Kud svi Turci tu i mali Mujica :bez-zuba:

Ovu poruku je izmenio hasek: 23. Feb 2008 - 08:35

#35 trotter

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:278

Napisano: 23. Feb 2008 - 08:54

Pogledaj porukuhasek @ 23. 02. 2008 - 07:26

Kud svi Turci tu i mali Mujica :bez-zuba:

Pardon, dva Mujice :bez-zuba:

Evo fotke za čip...

Postavljena slika

#36 popito

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:373
  • ženski

Napisano: 23. Feb 2008 - 10:15

Miro, Doktore lepo vas je ponovo cuti, videti :) nastavljamo :cool:

#37 Vesna Ks

svetski putnik

• Član
  • Poruka:1533
  • ženski

Napisano: 23. Feb 2008 - 10:34

Ala ste vredni.....ove me slike teraju da brojim---jos "samo" 4 meseca do mora :stidljivko:

#38 mirarbi

tasofilka

• Moderator
  • ženski

Napisano: 23. Feb 2008 - 11:34

Dobro jutro !!! Dobro nam dosli !!!
Drago mi je sto je vecina starog drustva ponovo na okupu !!!

Postavljena slika
Pefkari u zoru

Ovu poruku je izmenio mirarbi: 23. Feb 2008 - 11:39

#39 milenaidaki

svetski putnik

• Član
  • Poruka:2623
  • ženski

Napisano: 23. Feb 2008 - 18:36

Ajde Bodrume, kada si TAKO pametan pokaži nam neke slike Turskih plaža, mislim ne moraš u ovoj temi. Imaš li neku Foto Turu. Mora da imaš, kada toliko voliš Tursku. nemam baš ništa protiv turske, ali reći za slike sa lepim morem, lepim plažama isl ono što si ti rekao SKROZ JE BEZVEZE ako ne i GLUPO. Idi u Rima pa fotografiši ARHITEKTURU SLOBODNO.

I NEMOJ DA NAS SMARAŠ AKO NEĆEŠ DA RAZGOVARAMO O TASOSU

Ovu poruku je izmenio milenaidaki: 23. Feb 2008 - 20:01

#40 mirarbi

tasofilka

• Moderator
  • ženski

Napisano: 23. Feb 2008 - 18:47

Postavljena slika

"Vozimo" dalje putevima ostrva koje se voli...

#41 Inspektor Blaža

svetski putnik

• Član
  • Poruka:644
  • muški

Napisano: 23. Feb 2008 - 19:20

Bodrume, nema potrebe da te bilo ko pljuje. Nismo mi sekta. Izneo si svoje mišljenje i zaključke na osnovu fotografija.
Moram ti priznati da sam bio vrlo sličnog mišljenja kao i ti dok sam utisak sticao samo na osnovu fotki.
I ja sam se isto pitao, šta ovi tu pišu hvalospeve, kad sve to liči na "sutomore", kako ti okarakterisa, a i ja sam bio blizu tome.

Ali hteo sam da odem i da se lično uverim.
Da - nema arhitekture, nema onog mediteranskog šmeka na koji smo navikli (više je nekako karibski), puno je ruiniranih kućica i uopšte - na osnovu fotki nikad ne bi tamo otišao.
Radoznalost me odvela i mogu ti reći da sam postao fan tog ostrva.
Mene ne zanimaju udobnosti savremenog sveta - uvek mi je kod kuće udobnije nego u najboljem hotelu, jer je moja kuća.
Ono što me kod Tasosa privlači je što nema gužve a nije ni pusto. Taman koliko treba. Sve mi je na dohvat ruke. Ako imam volje - mogu da obiđem celo ostrvo, sve mi se nudi i sve mi je dostupno.
I zbog toga mi je svaki dan tamo različit.
Tasos osvaja svojom jednostavnošću - baš ono što ga na slikama ne prikazuje u najboljem svetlu, kada se ode tamo - ta jednostavnost jednostavno osvoji.
Ne osećate se ko "kuče u čakšire" niti "pile sa sisama" niti kao "potkovana žaba" - ostvro po meri prosečnog i jednostavnog čoveka, koje mu pruža srdačnost, osećaj da je kod kuće, ugodan odmor od svakodnevnih čuda civilizacije.

Eto, to je ono što većinu nas privlači kod tog ostrva.

A Mirabi je dobro napisala - fotke su tu ne da veličaju lepote nego da onome ko planira da poseti Tasos koliko toliko stvori jasniju sliku šta tamo može očekivati. Nema laži, nema prevare. Nekome će se dopasti, nekome ne - i to je to.

U vreme dok sam ja skupljao podatke o Tasosu - svi su vikali Limenarija, Potos, jug ostrva i 80% naših turista tamo je i išlo. Fotke koje su bile okačene su me odvratile od tih mesta. Meni se nisu dopala. Više mi se dopao Limenas. I bio sam zadovoljan svojim izborom - baš zahvaljujući tim fotografijama.

#42 bodrum2007

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:201

Napisano: 23. Feb 2008 - 21:23

Pogledaj porukusonja_bg @ 23. 02. 2008 - 17:20

Ljudi, nemojte molim vas.. Imamo temu Grčka ili Turska u pod-forumu Evrope , što mora svaka tema da bude ovakva. Please, samo nemojte da nastavljate. :tuzni:

A gde sam spomenuo, makar jednom recju Tursku.
Kako stvari stoje, izgleda da Turska na zalost odlazi u istoriju.
Nece opusteti naravno, ali ako prestanu da dolaze zapadnjaci, nema ni para a samim tim ni svih onih lepota.

Samo sam najiskrenije pitao sta je to sto sto se toliko voli!

#43 GSM doctor

svetski putnik

• Član
  • muški

Napisano: 23. Feb 2008 - 23:44

Ajd i ja da mu se obratim...
Bodrume, sto se mene tice, nikada ne bih otisao u sterilna i vestacka turisticka mesta, hotel sa koliko hoces zvezdica, da me vojska cuva od bombasa samoubice dok mi konobar titra.... vise sam za ono prirodno, kontas, uvece legnem i cujem blejanje ovaca... i onda razmisljam kako cu sutra kad ustanem da pocepam jednu tiropitu, pa na plazu da kuliram uz cigar i ladan icetea, onda se malo sa cerkicom igram u pesku, pa onda prodje par sisa i tu malo bacim pogled, pa malo kupanja, pa onda da vidimo gde cemo na jagnjetinu, pa koje vino da pijemo, uvece u setnju i kolace... razumes mi smo jednostavni ljudi, kakva arhitektura, kakav Bodrum, kakva Neda Arneric...

#44 mirarbi

tasofilka

• Moderator
  • ženski

Napisano: 23. Feb 2008 - 23:47

Bodrum, evo samo za tebe, kako sam kazes, strucnjaka i estetu, i ovakvih fotografija:

Postavljena slika
- fotografisano 2005. na plazi Aliki

Postavljena slika
- fotografisano 2006. iz nase sobe u hotelu "Akti" u Pefkariju

Postavljena slika
- fotografisano 2007. u predivnom vrtu "Iris Gold" radionice nakita u Limenariji

Jel' na njima osecaj za detalj i kompoziciju bolji?

Takve, po mom amaterskom misljenju, umetnickije fotografije, ne znace puno ljudima koji posecuju ovu temu, tj. ne pomazu im u odluci da li Tasos treba da bude njihova letnja destinacija ili koje odrediste na njemu treba da izaberu, a i usporavaju ucitavanje stranice, narocito kod korisnika bez brzog internet pristupa.

Ovu poruku je izmenio mirarbi: 24. Feb 2008 - 00:21

#45 GSM doctor

svetski putnik

• Član
  • muški

Napisano: 23. Feb 2008 - 23:51

Opaaa Iris Gold, muzic se otvorio za zuto, a?

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0