Putovanja.info Forum: Etno selo Stanisici - Putovanja.info Forum

Skoči na sadržaj

Dragi forumaši,
Zašto ne biste iskoristili slobodne dane koji vas sleduju i otputovali do nekog evropskog grada ili možda otišli na skijanje?
U zavisnosti od toga da li želite da uzmete jedan slobodan dan od vašeg godišnjeg odmora, ili tri , Putovanja.info za vas izdvaja najzanimljivije ponude. :)
  • (6 Strane)
  • +
  • « Prva
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete pisati na ovoj temi

Etno selo Stanisici jeste li bili i kakva su vasa iskustva Oceni temu: ****- 2 Glasova

#76 Korisnik je offline   putnica18

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 19
  • Učlanjen: 20.07.11

Napisano: 23. avg 2011 - 18:16

Ja stalno putujem sa sinom, nekoliko puta smo u poslednje 2-3 godine isli u Bosnu, Hrvatsku i Sloveniju kolima i nijednom nisu trazili dodatne papire.Mislim da necete imati problema ako deca imaju vazece putne isprave.
0

#77 Korisnik je offline   nana78

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 2
  • Učlanjen: 22.08.11

Napisano: 24. avg 2011 - 07:32

Hvala svima na odgovorima :srce:
0

#78 Korisnik je offline   MINJA011

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 368
  • Učlanjen: 12.06.08

Napisano: 25. avg 2011 - 19:38

Одобрење другог родитеља је званично потребно, али никада нисам чуо да је некоме и тражено.

0

#79 Korisnik je offline   MINJA011

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 25. avg 2011 - 19:44

Pogledaj porukudimic_bata @ 17. avg 2011 - 20:46

... kursne razlike su minorne po meni da bih se zezao sa trazenjem menjacnica po gradu. Ponesite dinare ili evre i resen problem jer verovatno necete trositi astronomske cifre da bi "gubitak" na kursnim razlikama bio veliki.
Ja sam rucak za nas cetvoro sa po dva pića svakome ponaosob u Konobi platio 4200 din, na racunu je pisalo 70,5 KM. U kaficu pored hotela Pirg racun za dve kafe, dve tople cokolade i flasicu kisele vode je bio 10 KM, tj platio 600 din, no problem.

По овоме што сте написали испада да када плаћате у динарима узму Вам 15-20% више. То и није баш тако мала разлика да се не исплати претходно заменити новац.
Ја сам плаћао углавном у КМ, мада је курс био коректан и када сам плаћао еврима (нису се уграђивали ни близу толико колико Вама за динаре).
0

#80 Korisnik je offline   Lolaa

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 28
  • Učlanjen: 21.04.10

Napisano: 02. sep 2011 - 15:36

Verovatno glupo pitanje cu sada postaviti ali nema veze :)) jel potreban zeleni karton na granici, isao bi uskoro da posetim etno selo. Ovo pitam posto mi za Crnu Goru nisu trazili.

Hvala unapred na odgovoru

0

#81 Korisnik je offline   DraganV

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Moderator
  • Poruka: 5812
  • Učlanjen: 26.02.09

Napisano: 02. sep 2011 - 21:47

Da.

Postavljena slika uvek s Ljerkom
0

#82 Korisnik je offline   djolehg

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 31
  • Učlanjen: 14.07.10

Napisano: 02. sep 2011 - 21:48

Nijedno pitanje nije glupo, bolje pitati nego skitati :bez-zuba: . Zeleni karton ti je neophodan na ulazu u Bosnu i to redovno proveravaju. Možeš ga nabaviti i na granici (mada to ne preporučujem), najbolje je da uzmeš tamo gde registrujete auto ili u AMSS.

Srećan put i lep provod...
0

#83 Korisnik je offline   MINJA011

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 02. sep 2011 - 23:03

Зелени картон се не може извадити у АМСС (ако нешто није ових дана промењено). Може се извадити само у осигуравајућем друштву код ког је закључена полиса обавезног осигурања или код њиховог заступника.
0

#84 Korisnik je offline   djolehg

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 31
  • Učlanjen: 14.07.10

Napisano: 03. sep 2011 - 01:05

Ja uvek uzimam zeleni karton prilikom registracije, pa mi nije bilo potrebno da se raspitujem da li može da se uzme i na nekom drugom mestu.

Ono što sam čuo od prijatelja koji su krenuli kolima u Bosnu, a nisu imali zeleni karton, da su ga kupili na granici, što ih je koštalo znatno više para. Da li to važi i dalje, ne mogu da potvrdim. Takođe, bio sam ubeđen da je moguće to završiti i u AMSS, pošto ovo spada u međunarodna dokumenta. Ovih dana, moj drugar će pokušati da uzme zeleni karton u AMSS, kad bude vadio međunarodnu dozvolu, pa ćemo imati proverenu informaciju :bez-zuba: .

U svakom slučaju, najlakše je otići do mesta gde ste zaključili polisu i ne razmišljati mnogo ;) .

Ovu poruku je izmenio djolehg: 03. sep 2011 - 01:16

0

#85 Korisnik je offline   qwerty2

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 21
  • Učlanjen: 22.08.06

Napisano: 26. sep 2011 - 23:16

eh kad procitam kako neko neko kaze kako je Bijeljina lijep grad, stidim se :blush: jer je ja obicno napljujem. Sad, neko je pitao i za banju Dvorovi.... Nema se skoro nista vidjeti. Oronuli hotel i otvoreni bazeni koji rade ljeti, pored njih teniski teren nekoliko restorana i to je to.U principu je to lijepo naselje, ali nista turisticki bitno.

Inace, zvanicna valuta je konvertibilna marka i placanje svakom drugom valutom nije zakonski dozvoljeno. Ako negdje izadju u susret pa uzmu dinare ili eure mozete napraviti problem i sebi i osobi koja uzima. Mjenjacnice blizu etno sela imate u TC Fis (Bobar banka) i odmah pored u TC Tempo. Ako vam je cimanje da trazite mjenjacnicu platite karticom. U etno selu je primaju kao i u vecini lokala, benzinskih pumpi. Za placanje karticom nemate proviziju, ali imate proviziju za mjenjacke poslove koje uzima vasa banka i iznos zavisi od banke do banke, ali nesto malo, 2-3 %.

I tako ti se ja rasprica o etno selu.... :zvizduk: Stalno nesto grade novo....sto zaci da treba cesce navracati :klap:

0

#86 Korisnik je offline   MINJA011

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 28. sep 2011 - 16:29

Морам признати да у последње време уме да буде велика гужва, тако да ни у етно селу више није како је некад било.
0

• (6 Strane)
  • +
  • « Prva
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ne možete pisati na ovoj temi

Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0

Putovanja Info je deo Infostud grupe sajtova:
poslovi.infostud.com / mojtim.infostud.com / www.kursevi.com / www.najstudent.com / prijemni.infostud.com
www.polovniautomobili.com / www.unapredicv.com / www.internet-prodaja-guma.com