Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Kuda sama na odmor?

21 odgovora na temu

#1 cokoladica

backpacker

• Član
  • Poruka:10
  • ženski

Napisano: 22. Jul 2008 - 19:01

Dragi forumaši,

krajem avgusta - početkom septembra na žalost idem sama na odmor. S obzirom da sam bez kola a zanima me priroda, kupanje u nekom zatvorenom bazenu (sigurnost zbog lošeg vremena), negde gde se može ići na organizovane izlete. Imam preko 40 godina i ne zanimaju me kafići i diskoteke već samo šetnja i plivanje. Jako mi se dopala Tara i hotel Omorika ali sam čula da tamo ništa ne može da se obiđe bez kola što mi je veoma žao a ne znam šta bih radila u slučaju kiše. Molim vas posavetujte me gde da idem!

Hvala

#2 suki

svetski putnik

• Moderator
  • Poruka:2395
  • ženski

Napisano: 23. Jul 2008 - 09:27

Zlatibor je lep za tako nesto, pogotovu u tom periodu. Tamo bih bez problema mogla sama da boravim! A ako ti se ne ide samoj, pogledaj forum partner za putovanja, mozda nadjes nekog sa slicnim interesovanjima. Neki su se lepo proveli.

#3 goca

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:437
  • ženski

Napisano: 24. Jul 2008 - 13:11

Ja bi preporucila Vrnjacku banju,ima hotela sa zatvorenim bazenom,a ako vreme bude lepo postoji mogucnost odlaska i na otvoreni bazen(ja znam za jedan u V.B),ali verovatno ih ima i vise.Osim toga ima mogucnosti za izlete.Koliko sam upucena(davno sam isla u banju)postoji organizovan izlet do Goca,moze se otici i do manastira Zice i Ljubostinje,a verujem da ce u tom periodu biti lepo vreme pa se moze i setati gradom koji je na mene ostavio predivan utisak.Cula sam od koleginice da jedan od privatnih pansiona za svoje goste organizuje i te ekskurzije,ali da ne reklamiram sad ime pansiona,jer opet nisam sigurna koliko je to tacna informacija.

#4 /Aleksandar/

backpacker

• Član
  • Poruka:39
  • muški

Napisano: 24. Jul 2008 - 14:52

Možda neko mesto tipa Palića?! Nema baš nekih mesta u okolini za izlete, ali je Subotica blizu...
Hotel Lepenski vir u D.Milanovcu, sa Kladovom... ali to bez kola i nije baš dobra ideja... :bolje-da-cutim:

#5 kekica

backpacker

• Član
  • Poruka:8

Napisano: 24. Jul 2008 - 18:43

ja sam bila prosle godine na "medenom mesecu" s muzem na Tari i ove godine....IDEMO OPET !!!
Meni se Tara bas dopala...
U omorici smo billi, ali meni se bazen tamo npr. nije svideo!
Nismo bili u hoteli, uzeli smo privatan smestaj, mozda 200m od Omorike...i super smo se proveli...em privatan smestaj nije tako skup :-)

Mi smo npr. isli na izlete...svakog dana imas nesto !!!!
Ne znam da li Vi to mozda niste znali...ali svakog dana ima nesto!
Mi smo jednom bili na splavarenju, onda smo isli u setnju sa ostalima...mogli smo stvarno SVAKI dan ici!

Rucali i vecerali smo u restoranu Javor (odmah preko puta "omorike") i tamo nam je kelner UVEK rekao gde se ide sledeci dan....tako da smo uvek mogli da odlucimo sta cemo i kako....

Zasto ne bi opet isli na Taru?
Mi idemo opet u avgustu, kao i prosle godine, jer samo u tom periodu mozemo, ali ja mislim da je Tara preko cele godine lepa....

Razmislite...

ako ne, onda bi preporucila banju...one su tihe i mirne...a i bazena ima....

pozdrav

#6 kekica

backpacker

• Član
  • Poruka:8

Napisano: 24. Jul 2008 - 18:45

jos nesto na temu da "nista ne moze da se obidje bez auta"...
Ne moze bez auta...ali moze BUSOM !!!!
Mi smo isli u izlete do manastira, do Bajine Baste, do drugih mesta kroz sume i PRELEPU prirodu BUSOM !!!!

Razmislite o tome...

pozdrav

#7 presretach

backpacker

• Član
  • Poruka:20

Napisano: 25. Jul 2008 - 10:06

Nije lose i Srebrno jezero, tamo je uglavnom "starija garda".
Sve je blizu nema potrebe za kolima.

#8 Nikola S.

• Moderator
  • Poruka:15405
  • muški

Napisano: 25. Jul 2008 - 19:55

Ja bih uzeo u obzir i Nisku Banju.

Hotel Radon sa odlicnom uslugom (spa, wellness i slicno). Okolina nije previse divlja i stimulativna za neko istrazivanje, MADA u blizini je Suva Planina, vrh Trem, pa u kombinaciji sa planinarima tamo moze da se organizuje. Blizu je Nis (gradska linija) pa moze da se seta po parkovima, knjizarama, sedi u kaficima ... ode na rucak u Svrljig kod cuvenih "Kamiondzija".

Neka nazovi urbana varijanta odmora, ko je za to.

#9 dejzi99

svetski putnik

• Član
  • Poruka:508

Napisano: 26. Jul 2008 - 11:46

Još jedan glas za Zlatibor! Dva puta sam išla sa sinom na jednonedeljni odmor, a mogla bih mirne duše da odem i sama i nikad mi ne bi bilo dosadno! Prelepa priroda, mnogo staza za pešačenje i uživanje u čistom vazduhu, mnogo drugih mogućnosti za rekreaciju uključujući i zatvoreni bazen (mi smo koristili onaj u hotelu "Čigota"). Povrh svega, centar koji je pravo "gradsko jezgro" sa brojnim kafićima, restoranima, prodavnicama, i blizina autobuske stanice odakle polaze autobusi za okolna mesta, uz mogućnost uplate nekih izleta (Sirogojno, Mokra Gora)... Možete se izolovati i uživati u samoći, ali i u gužvi i svim blagodetima civilizacije, već prema afinitetu i trenutnoj inspiraciji! Mislim da je to najviše što Srbija u ovom trenutku može da ponudi za ovakav tip odmora.
Nije loša ni Vrnjačka banja, za one koji preferiraju "banjsku varijantu". U mojoj glavi su banje i dalje više "penzionerska destinacija" (bez obzira na wellness i spa centre), ali svakako, biće prilike i za njih :bez-zuba: ...

#10 predrag

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:265
  • muški

Napisano: 26. Jul 2008 - 15:01

mozda http://www.hotelkablar.com/

tamo ima i info o izletima, bazenu, wellness i drugim sadrzajima...
user posted image

#11 casopis horizont

backpacker

• Član
  • Poruka:48

Napisano: 28. Jul 2008 - 20:50

Predlog definitivno neka od seoskih domacinstava, Info sa telefonima i galerijom slika....

Imaju bazene, ljubazne domacine, odlicnu trpezu...

http://www.casopisho...odmor_selo.html

Ovu poruku je izmenio casopis horizont: 28. Jul 2008 - 20:52

#12 Putnica

svetski putnik

• Član
  • Poruka:1544
  • ženski

Napisano: 29. Jul 2008 - 11:30

Pogledaj porukudejzi99 @ 26. 07. 2008 - 11:46

Možete se izolovati i uživati u samoći, ali i u gužvi i svim blagodetima civilizacije, već prema afinitetu i trenutnoj inspiraciji! Mislim da je to najviše što Srbija u ovom trenutku može da ponudi za ovakav tip odmora.

Jes' da ga unistise :besan: ....ali bio je i ostao moja prva ljubav. Kada sad mislim na to gde bih isla sama bez kola, jedino bi Zlatibor ispunio sve uslove.... Definitivno nije dosadno, pruza mnoge mogucnosti za setnju ali i urbani zivot....
Postavljena slikaMoj blog: http://putnica.mojblog.rs

Moje MFT: http://www.putovanja...retraga/putnica

Evia, Peloponez, Hidra, Spetses, Zante, Olimpija, Metsovo, Kefalonija, Skijatos, Pelion, Lefkada

#13 floki07

putnik

• Član
  • Poruka:126
  • ženski

Napisano: 19. Aug 2008 - 22:56

Pogledaj porukukasiopa @ 22. 07. 2008 - 19:01

Dragi forumaši,

krajem avgusta - početkom septembra na žalost idem sama na odmor. S obzirom da sam bez kola a zanima me priroda, kupanje u nekom zatvorenom bazenu (sigurnost zbog lošeg vremena), negde gde se može ići na organizovane izlete. Imam preko 40 godina i ne zanimaju me kafići i diskoteke već samo šetnja i plivanje. Jako mi se dopala Tara i hotel Omorika ali sam čula da tamo ništa ne može da se obiđe bez kola što mi je veoma žao a ne znam šta bih radila u slučaju kiše. Molim vas posavetujte me gde da idem!

Hvala
Tara ili Lepenski vir ili Brestovacka banja i mozes busom do Gamzigradske banje i do Romulijane u obilazak.

Ovu poruku je izmenio floki07: 19. Aug 2008 - 22:58

#14 Nikola S.

• Moderator
  • Poruka:15405
  • muški

Napisano: 19. Aug 2008 - 23:04

Ja bih pre u toj varijanti Sokobanju.

Zivlji je gradic, ima gde da se seta i da se sedne u njemu, ima hotela sa bazenom, po blizoj i daljoj okolini nekoliko mesta za obilazak...

#15 Infoputnik

Putolov

• Moderator
  • Poruka:9422
  • ženski

Napisano: 19. Aug 2008 - 23:20

Moze Zlatibor ili Niska banja.
Urbano je,prevoz dostupan,kretanje siroko,solidno i korisno,a lepo i opusteno!
......................................................
Postavljena slika Postavljena slika

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0