Istanbul u sopstvenoj režiji?
Napisano: 18. Nov 2011 - 00:35
Napisano: 09. Dec 2011 - 14:51
Такође знам да сам на главној буској у Истанбулу видела на излогу агенције написано да возе до Београда за неку смешну цену од 100 тл.
Покушаћу преко њихове станице да нађем тог превозника.
Ovu poruku je izmenio alanya84: 09. Dec 2011 - 14:54
Napisano: 09. Dec 2011 - 15:02
Nemam ideju, idem u sopstvenoj režiji avionom i sa aerodroma osim taxijem ne znam kako bih stigla do hotela koji je pored Odri coddese.
Napisano: 09. Dec 2011 - 15:21
http://www.yaziciogl...guzergahlar.htm
На другој мапи је показано. Он прелази преко Београда у одласку, али нема информације за повратак. Једино путем мејла, телефона или директно се распитати.
Док други нуде још мање. Списак превозника што возе ван земље:
http://www.otogarist...?sayfa=yurtdisi
Док ови возе до Косова и Македоније. Србија као дестинација не стоји ни код кога од превозника, барем не на сајту.
http://www.otogarist...ex.php?firma=85
Знам да сам видела рекламу и још рекла себи да ћу се вратити да се распитам, али пошто сам трчала на бус од превозника Alanyalılar остах без информација.
Napisano: 09. Dec 2011 - 16:12
MirjanaP @ 09. Dec 2011 - 15:02
Nemam ideju, idem u sopstvenoj režiji avionom i sa aerodroma osim taxijem ne znam kako bih stigla do hotela koji je pored Odri coddese.
Od Ataturk aerodroma ide metro i sa njim ideš do poslednje stanice metroa, gde samo pređeš na tramvaj koji vozi do centra. Pogledaj na temi Vozom do Istanbula pisali smo o tome.
Napisano: 19. Dec 2011 - 12:41
Napisano: 19. Dec 2011 - 14:50
Da nije bilo GPS-a naci hotelcic u onoj guzvi dok stignes do Sultanahmet, pa onda same uske ulicice Sultanahmeta koji na mapama izgledaju kao da se mozes snaci iz prve - bi bilo sci-fi).
Neki hoteli imaju parkinge u ulicicama, obavezno se raspitaj pre rezerviranja dali ima parking sam hotel ili koristi placen parking/garaze kojeg sam video bas kod topkapija u okolini hotela.
Oko smestaja mi smo placali 110 eur/nocenje sa doruckom za sestoro ljudi(apartman sa dve sobe i 2 kupatila).
Ima velik izbor, jeftiniji su u Beyazit-u ali ja sam hteo u samom `srcu` Istanbula jer smo bili kratko.
Da ne zaboravim-parking hotela se placao(16 lira/8 evra za dan za auto!cenkaj se)! U nekim hotelima se ne placa, raspitaj se.
Ovu poruku je izmenio zaratustra: 19. Dec 2011 - 14:55
Napisano: 20. Dec 2011 - 13:40
Cena koju ste postigli je baš ok,da li mi možeš reći u kom ste hotelu bili smešteni?
Napisano: 25. Dec 2011 - 01:03
Napisano: 27. Feb 2012 - 16:21
Samo jedna stavka mi je ostala nedefinisana...prevoz sa aerodroma do hotela? Na Istanbulskom aerodromu sam bila samo jednom i to presjedala na lokalni let za Antaliju...šta bi bilo najbolje ... taxi ? Planirala sam rezervaciju hotela negdje u Sultanahmetu... Negdje sam pročitala da imaju specijalizovane agencije samo za prevoz sa aerodroma...gdje to ugovoriti ?
Hvala unaprijed
Napisano: 27. Feb 2012 - 18:39
Napisano: 27. Feb 2012 - 19:49
После тога је могуће да идеш метроом, одмах испод аеродрома ти се налази и одлична је повезаност, само провери добро која линија иде где.
Тај превоз који ти спомињеш је Havaş аутобус који је аеродромски сервис и који кошта, по информацијама са сајта између 5 и 17 тл у зависности од дужине пута.
http://www.havas.net...urk-havalimani/
Ту је наведено када полазе са Ататурк аеродрома ( Servis Kalkış Saatleri, Havalimanından ) , куда им иде траса ( Servis Güzergahı ), где су станице за излазак ( Yolcu İndirme Noktaları ) и колико траје путовање са урачунатим саобраћајем без неких гужви изненађења ( Yolculuk Süresi ).
Спрам локације свог хотела одабери која траса ти одговара, ако ћеш ићи са њима.
Ovu poruku je izmenio alanya84: 27. Feb 2012 - 19:51
Napisano: 28. Feb 2012 - 16:06
Ja sam bila u Januaru u Istanbulu u sopstvenoj reziji. Rezervisali smo hotel preko booking-a, po preporuci jedne clanice ovde sa teme.
Mi smo rezervisali hotel Maywood 4* u Sultanahmetu, lokacija je dobra, hotel isto. Ono sto mi je bilo presudno je sto nude besplatan transfer od aerodruma do hotela
Avio karte smo kupili preko agencije Fantast iz NS, u tom trenutku su nam u JAT-u trazili 211 eur za kartu a preko njih sam dobila ponudu prvu za 160 eur, ali dok sam se ja smislila 2 dana posle je vec bila karta 190 eur.
U povratku smo na aerodrum otisli metroom, vrlo je jednostavno i ukupno nas je kostalo ni 5 eur. Ako se budes odlucila za tu varijantu, objasnicu ti sve kako ide.
Napisano: 08. Mar 2012 - 13:38
da li je neko iznajmljivao mozda stan u Istanbulu? Tako sam bila u Budimpesti, mislim da je najbolji vid smestaja.
Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0