Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Istanbul u sopstvenoj režiji?

138 odgovora na temu

#106 leki

backpacker

• Član
  • Poruka:2
  • ženski

Napisano: 18. Nov 2011 - 00:35

Koji autoprevoznik vozi na relaciji Beograd-Istanbul?

#107 alanya84

svetski putnik

• Član
  • Poruka:666
  • ženski

Napisano: 09. Dec 2011 - 14:51

Видела сам на станици у Београду пре не знам ког времена рекламу, таблу на којој је писало име превозника који вози до Истанбула. Међутим, када сам погледала управо на сајту аутобуске, не налазим те информације.
Такође знам да сам на главној буској у Истанбулу видела на излогу агенције написано да возе до Београда за неку смешну цену од 100 тл.
Покушаћу преко њихове станице да нађем тог превозника.

Ovu poruku je izmenio alanya84: 09. Dec 2011 - 14:54

#108 MirjanaP

backpacker

• Član
  • Poruka:30
  • ženski

Napisano: 09. Dec 2011 - 15:02

Koliko košta taxi od aerodroma do starog dela Istanbula?
Nemam ideju, idem u sopstvenoj režiji avionom i sa aerodroma osim taxijem ne znam kako bih stigla do hotela koji je pored Odri coddese.

#109 alanya84

svetski putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 09. Dec 2011 - 15:21

Нађох само једног.

http://www.yaziciogl...guzergahlar.htm

На другој мапи је показано. Он прелази преко Београда у одласку, али нема информације за повратак. Једино путем мејла, телефона или директно се распитати.
Док други нуде још мање. Списак превозника што возе ван земље:

http://www.otogarist...?sayfa=yurtdisi

Док ови возе до Косова и Македоније. Србија као дестинација не стоји ни код кога од превозника, барем не на сајту.

http://www.otogarist...ex.php?firma=85

Знам да сам видела рекламу и још рекла себи да ћу се вратити да се распитам, али пошто сам трчала на бус од превозника Alanyalılar остах без информација. :nea:

#110 baki70

svetski putnik

• Član
  • Poruka:628
  • muški

Napisano: 09. Dec 2011 - 16:12

Pogledaj porukuMirjanaP @ 09. Dec 2011 - 15:02

Koliko košta taxi od aerodroma do starog dela Istanbula?
Nemam ideju, idem u sopstvenoj režiji avionom i sa aerodroma osim taxijem ne znam kako bih stigla do hotela koji je pored Odri coddese.

Od Ataturk aerodroma ide metro i sa njim ideš do poslednje stanice metroa, gde samo pređeš na tramvaj koji vozi do centra. Pogledaj na temi Vozom do Istanbula pisali smo o tome.

#111 Fulton

backpacker

• Član
  • Poruka:3

Napisano: 19. Dec 2011 - 12:41

Mene zanima smeštaj za 4-voro članu porodicu,dvoje odraslih i dvoje dece,termin u avgustu mesecu.Znam da je sada još rano,ali bismo otišli na letovanje do Grčke i odatle produžili do Istanbula par dana.Da li je neko tako išao?Najviše me brine smeštaj auta u toj varijanti,tj. ima li parkinga i za koliko para se može naći smeštaj?Ima li 4-voro krevetnih apartmana i pošto su?

#112 mikap

svetski putnik

• Moderator
  • Poruka:3893
  • ženski

Napisano: 19. Dec 2011 - 14:30

Evo mape javnog prevoza u Istanbulu

mapa prevoza, sa strane stoji legenda,
klikni za uvećanje

Postavljena slika

#113 zaratustra

putnik

• Član
  • Poruka:105
  • muški

Napisano: 19. Dec 2011 - 14:50

Pogledaj porukuFulton @ 19. Dec 2011 - 12:41

Mene zanima smeštaj za 4-voro članu porodicu,dvoje odraslih i dvoje dece,termin u avgustu mesecu.Znam da je sada još rano,ali bismo otišli na letovanje do Grčke i odatle produžili do Istanbula par dana.Da li je neko tako išao?Najviše me brine smeštaj auta u toj varijanti,tj. ima li parkinga i za koliko para se može naći smeštaj?Ima li 4-voro krevetnih apartmana i pošto su?
Ja sam bio letos kolima u Istanbulu, na putovanju kroz TR u sopstvenom aranzmanu(hotel nasao preko booking-a a potom direktno kontaktirao i rezervirao u strogom centru Sultanahmeta, odmah do Topkapija).
Da nije bilo GPS-a naci hotelcic u onoj guzvi dok stignes do Sultanahmet, pa onda same uske ulicice Sultanahmeta koji na mapama izgledaju kao da se mozes snaci iz prve - bi bilo sci-fi).
Neki hoteli imaju parkinge u ulicicama, obavezno se raspitaj pre rezerviranja dali ima parking sam hotel ili koristi placen parking/garaze kojeg sam video bas kod topkapija u okolini hotela.
Oko smestaja mi smo placali 110 eur/nocenje sa doruckom za sestoro ljudi(apartman sa dve sobe i 2 kupatila).
Ima velik izbor, jeftiniji su u Beyazit-u ali ja sam hteo u samom `srcu` Istanbula jer smo bili kratko.
Da ne zaboravim-parking hotela se placao(16 lira/8 evra za dan za auto!cenkaj se)! U nekim hotelima se ne placa, raspitaj se.

Ovu poruku je izmenio zaratustra: 19. Dec 2011 - 14:55

#114 Fulton

backpacker

• Član
  • Poruka:3

Napisano: 20. Dec 2011 - 13:40

Hvala Zaratustra na brzom odgovoru.Gledala sam juče na bookingu hotele i videla da ima različitih varijanti za parkinge i ostalo mi je nejasno šta im znači da je privatan parking moguć u blizini.
Cena koju ste postigli je baš ok,da li mi možeš reći u kom ste hotelu bili smešteni?

#115 Natasa Westie

backpacker

• Član
  • Poruka:11

Napisano: 25. Dec 2011 - 01:03

Da li neko može da objasni kako doći do mertera?

#116 funky girl

backpacker

• Član
  • Poruka:18
  • ženski

Napisano: 27. Feb 2012 - 16:21

Planiram putovanje u Istanbul u sopstvenoj režiji, rezervacija hotela preko booking.com, avionska karta preko agencije, i obilasci po vlastitom planu...

Samo jedna stavka mi je ostala nedefinisana...prevoz sa aerodroma do hotela? Na Istanbulskom aerodromu sam bila samo jednom i to presjedala na lokalni let za Antaliju...šta bi bilo najbolje ... taxi ? Planirala sam rezervaciju hotela negdje u Sultanahmetu... Negdje sam pročitala da imaju specijalizovane agencije samo za prevoz sa aerodroma...gdje to ugovoriti ?

Hvala unaprijed
...born 4 fun & travel

MFT Prag

#117 baki70

svetski putnik

• Član
  • Poruka:628
  • muški

Napisano: 27. Feb 2012 - 18:39

Nisam nikad išao avionom do Istanbula, ali znam da od Ataturk aerodroma ide metro kojim možeš da se odvezeš do tramvaja, pa sa tramvajem do centra. Nisam siguran, ali proveri, mislim da možeš da sa metroa siđeš, valjda, na stanici Zejtiburu, a možeš i do poslednje metro stanice Aksaraj, pa odatle tramvajem.

#118 alanya84

svetski putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 27. Feb 2012 - 19:49

Најбржа, најпроверенија и најскупља опција ти је такси.
После тога је могуће да идеш метроом, одмах испод аеродрома ти се налази и одлична је повезаност, само провери добро која линија иде где.
Тај превоз који ти спомињеш је Havaş аутобус који је аеродромски сервис и који кошта, по информацијама са сајта између 5 и 17 тл у зависности од дужине пута.

http://www.havas.net...urk-havalimani/

Ту је наведено када полазе са Ататурк аеродрома ( Servis Kalkış Saatleri, Havalimanından ) , куда им иде траса ( Servis Güzergahı ), где су станице за излазак ( Yolcu İndirme Noktaları ) и колико траје путовање са урачунатим саобраћајем без неких гужви изненађења ( Yolculuk Süresi ).

Спрам локације свог хотела одабери која траса ти одговара, ако ћеш ићи са њима.

Ovu poruku je izmenio alanya84: 27. Feb 2012 - 19:51

#119 girl79

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:218
  • muški

Napisano: 28. Feb 2012 - 16:06

funky girl, mozda bi mogla da ti pomognem malo :)

Ja sam bila u Januaru u Istanbulu u sopstvenoj reziji. Rezervisali smo hotel preko booking-a, po preporuci jedne clanice ovde sa teme.
Mi smo rezervisali hotel Maywood 4* u Sultanahmetu, lokacija je dobra, hotel isto. Ono sto mi je bilo presudno je sto nude besplatan transfer od aerodruma do hotela :) Cena je bila 3 nocenja sa doruckom za 2 osobe 180 eur. i to smo rezervisali mozda 10 dana pred put.

Avio karte smo kupili preko agencije Fantast iz NS, u tom trenutku su nam u JAT-u trazili 211 eur za kartu a preko njih sam dobila ponudu prvu za 160 eur, ali dok sam se ja smislila 2 dana posle je vec bila karta 190 eur.

U povratku smo na aerodrum otisli metroom, vrlo je jednostavno i ukupno nas je kostalo ni 5 eur. Ako se budes odlucila za tu varijantu, objasnicu ti sve kako ide.

#120 nounoursic

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:202
  • ženski

Napisano: 08. Mar 2012 - 13:38

Caos svima,
da li je neko iznajmljivao mozda stan u Istanbulu? Tako sam bila u Budimpesti, mislim da je najbolji vid smestaja.

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0