Putovanja.info Forum: Egipat Vs. Tunis - Putovanja.info Forum

Skoči na sadržaj

Dragi forumaši,
Zašto ne biste iskoristili slobodne dane koji vas sleduju i otputovali do nekog evropskog grada ili možda otišli na skijanje?
U zavisnosti od toga da li želite da uzmete jedan slobodan dan od vašeg godišnjeg odmora, ili tri , Putovanja.info za vas izdvaja najzanimljivije ponude. :)
  • (7 Strane)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Poslednja »
  • Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete pisati na ovoj temi

Egipat Vs. Tunis Prednosti i mane

#31 Korisnik je offline   mackica

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 29
  • Učlanjen: 01.06.07

Napisano: 03. avg 2007 - 09:15

Bila sam u Tunisu,a pre par dana sam se vratila iz Egipta.Lepe su obe zemlje,ali nekako mi se cini da je Egipat sadrzajniji,isla sam na sve moguce izlete.More prelepo,isla bih ponovo samo da se izlezavam i :rolleyes: uzivam u Crvenom moru
0

#32 Korisnik je offline   Oblak_u_bikiniju

• putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 130
  • Učlanjen: 15.07.07

Napisano: 06. sep 2007 - 08:18

Pogledaj porukuKitKat @ 29. 01. 2007 - 23:21

dovoljno je reci da mi je decko kojeg sam letos upoznala u egiptu koji je tunizanin i radio je godinama na njihovoj rivijeri u svim turistickim mestima kada sam ga pitala "sta u tunisu ima da se vidi" odgovorio "nista" i ako nameravam da idem tamo na odmor da odem samo u yasmine hammamet i nikako negde drugde.

'Ajde da ne vrijedjam inteligenciju tvog poznanika. Ima i kod nas likova koji bi rekli "nema nista".

Ako je nista:
Tunis (glavni grad) sa muzejom Mozaika, Sidi Bu Said,
koloseum u El Dzemu (treci po velicini poslije rimskog i ne znam kog),
Berberska naselja (prastanovnici od kojih jedan broj i danas zii ukopan u stijenama, kao prave kuce, samo u zemlji!),
Sahara, reli dzipovima po dinama, jahanje kamila,
slana pustinja (ostatak presusilog mora),
plantaze palmi, maslina, pistaca, badema, eukaliptusa...,
Keruan (trece po vaznosti islamsko svetiste posle Meke i Jerusalima, sa Velikom Dzamijom i starim manufakturama cilima),
Douz (najveca oaza Sahare),
Tozer i privatni muzej (vostanih figura koje pokazuju nacin zivota tradicionalnih, starih Arapa, izlozene nosnje, posebno nevjestinske, tkane zlatom, obuca, nakit; slike i namjestaj...)

Ja ne znam mozda je bilo jos nesto, pa sam preskocila, a sigurno je bilo jos svasta sto nisam stigla da vidim! Ako to nije nista onda sam ja luda.

Nisam pomenula zabavne sadrzaje poput - letenja balonom vezanim za gliser, skutera, tobogana, odbojke na plazi, tenisa, zabavni park Kartagelend u Yasmin Hamametu i akvapark u Hamametu, medine, cak i diskoteka...

Nisam bila u Egiptu da bih komentarisala, ali meni je Tunis sjajan!
0

#33 Korisnik je offline   Suncica1

• turista
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 74
  • Učlanjen: 25.07.07

Napisano: 08. sep 2007 - 18:13

Nisam bila u Egiptu, ali verujem da je i tamo lepo. Dakle, bila sam u Tunisu i naravno da ima sta da se vidi i da je prelepo. Bar u Portu, gde sam bila. Takodje sam isla u Sharu, i taj izlet je stvarno nesto prelepo i posebno...
Verujem da svako mesto ima svoje prednosti i mane, a sve zavisi od osobe-svako od nas to razlicito dozivljava... Ne mogu da kazem sta je lepse od ta dva, jer, kako rekoh nisam bila u Egiptu, ali mogu da kazem da Tunis treba posetiti i da ima sta da se vidi. Ja bih svakako opet otisla tamo.
0

#34 Korisnik je offline   Verka

• turista
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 75
  • Učlanjen: 03.08.07

Napisano: 20. sep 2007 - 21:50

Zaboravili ste rusevine Kartagine, koje se nalaze odmah pored glavnog grada Tunisa.
0

#35 Korisnik je offline   bandzi

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 5
  • Učlanjen: 20.10.07

Napisano: 20. okt 2007 - 21:18

Na severu Tunis se nalazi grad Bizerta u koji su za vreme 1. sv. rata bili leceni srpski ranjenici, i tamo sada postoji srpsko vojno groblje i memorijal.
Mislim da nije tacna izjava da u Tunisu nema sta da se vidi, stvarno ko to kaze ne zna o cemu prica.
Inace, bila sam i u Tunisu i u Egiptu (tim redom) i mislim da se ne mogu porediti, ne u smislu da je negde bolje a negde losije, vec je rec o to da su to potpuno drugacije kulture, obicaji i klima su drugaciji, ljudi...
Znaci, treba ici u obe zemlje, jer potpuno je nezahvalno nekog ubedjivati da je negde sjajno pa kad covek ode tamo moze skroz da se razocara.
0

#36 Korisnik je offline   vesni

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 10
  • Učlanjen: 23.01.08

Napisano: 15. feb 2008 - 13:29

Ovo ljeto decko i ja smo odlucili da za godisnji odmor putujemo u Tunis ( do sinoc)! Sad bi mozda u Egipat!
Pomozite nam, jer ko zna kad cemo to sebi moci ponovo priustiti!
Svaki savjet i preporuka su nam dobro dosli.
Hvala!

Ovu poruku je izmenio vesni: 15. feb 2008 - 13:29

0

#37 Korisnik je offline   arandjele

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 19
  • Učlanjen: 09.11.07

Napisano: 15. feb 2008 - 13:36

Egipat :)
0

#38 Korisnik je offline   vesni

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 10
  • Učlanjen: 23.01.08

Napisano: 15. feb 2008 - 13:48

Hvala ,ali molim te (ako nije problem) i obrazlozenje zasto egipat a ne Tunis ?
0

#39 Korisnik je offline   tasmania

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 7
  • Učlanjen: 13.02.08

Napisano: 15. feb 2008 - 14:20

Hmm ja mislim Tunis pa Egipat. Decko i ja smo bili 2006 godine u Tunisu, a u Egipat idemo ove godine. Ako planirate da posetite obe zemlje mislim da je ovaj redosled bolji, vidim da je dosta ljudi koji su bili prvo u Egiptu pa posle u Tunisu razocarano Tunisom.. Mi smo se extra proveli u Tunisu, obavezno idite na sve moguce izlete ako se odlucite. Mislim da obe zemlje imaju jako puno toga sto vredi videti... :)
0

#40 Korisnik je offline   Nikola S.

• Ikonica
  • Moderator
  • Poruka: 15403
  • Učlanjen: 14.07.05

Napisano: 15. feb 2008 - 14:47

Na strani Tunisa su izlet u Saharu i (kako kaže većina ljudi) bolja hrana u hotelima, mada je to relativno i individualno.

Na strani Egipta su: neuporedivo bolje more, i istorijska čudesa (Piramide, Luksor, 
Karnak, Dolina Kraljeva), Nil, i gradovi Kairo i Aleksandrija.

Za odlazak prvi put (pa ko zna kad sledeći put) - EGIPAT.
0

#41 Korisnik je offline   tasmania

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 7
  • Učlanjen: 13.02.08

Napisano: 15. feb 2008 - 15:35

Naravno, razlika izmedju Tunisa i Egipta je i u ceni, jos ako zelite sve da obidjete razlika je poprilicna, takodje tu je razlika je i u broju dana.. Ako mozete da priustite Egipat sada a ko zna kada cete sledeci put moci da putujete u Afriku onda i ja navijam za Egipat. U svakom slucaju dobro cete se provesti!

Ovu poruku je izmenio tasmania: 15. feb 2008 - 15:37

0

#42 Korisnik je offline   snezana7

• turista
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 75
  • Učlanjen: 20.02.08

Napisano: 21. feb 2008 - 16:03

Ja bih ti preporucila Egipat,bila sam i odusevila se.Preporucujem Hurgadu zato sto je sve jeftinije u odnosu na Sharm el Shake.Plaze u Sharmu su pune koralnih grebena tako da se uglavnom na vecini plaza ulazi preko mola pravo u dubinu.Mada kazu da je bolji nocni provod koji nije bas jeftin.Za Hurgadu ponesi rezervnu torbu da pokupujes peskire koji su oko 5eura veliki 2m sa 1m.Pamuk je fantastican.U Sharmu taj peskir kosta 15eura.
0

#43 Korisnik je offline   Rina

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 34
  • Učlanjen: 28.07.07

Napisano: 26. feb 2008 - 01:27

Ja sam isla u Tunis, Egipat, pa opet Tunis... Prvi put kada sam bila u Tunisu bila sam odusevljena... Ipak u Egiptu ima znatno vise toga da se vidi. Poslednji put kad sam bila decko je birao izmedju Tunisa i Egipta jer je meni bilo svejedno. On je odabrao Tunis jer je hteo i da se odmaramo a bar ja kad sam bila u Egiptu nisam dolazila sa obilazaka jer mislim da je steta otici tamo i samo se kupati... Sem toga isli smo u julu pa mu se Egipat ipak cinio pretopao. Tako da sve zavisi sta ti je cilj na tom putovanju. Ja kad bih birala ipak bih izabrala Egipat.
0

#44 Korisnik je offline   Škomi

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 35
  • Učlanjen: 16.05.07

Napisano: 26. feb 2008 - 04:05

ne razmisljaj, pravac Hurghada, ja sam bio prosle godine i extra je, sve od izleta do ne znam ni ja cega, uz agenciju ODEON nece ti nista hvaliti !
0

#45 Korisnik je offline   jekica

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 274
  • Učlanjen: 10.03.08

Napisano: 29. mar 2008 - 14:21

Pogledaj porukuvesni @ 15. 02. 2008 - 12:29

Ovo ljeto decko i ja smo odlucili da za godisnji odmor putujemo u Tunis ( do sinoc)! Sad bi mozda u Egipat!
Pomozite nam, jer ko zna kad cemo to sebi moci ponovo priustiti!
Svaki savjet i preporuka su nam dobro dosli.
Hvala!

Pa ako vam je ovo jedinstvena prilika onda pravac Egipat a razloga ima koliko hoces: sve sto imas u Tunisu imas i u Egiptu i to jos vise i jos lepse, crveno more stvarno trba videti i zaplivati u njemu jer je jedno od najlepsih na svetu, ronjenje u crvenom moru koje je u sklopu izleta na rajsko ostrvo, obilazak hramova u karnaku i dolinu kraljeva, odlazak dzipovima u pustinnju i obilazak beduinskog sela i naravno kao najveci dozivljaj poseta Kairu i piramidama (ima agencija koja nude 3 dana Kairo i 7 dana negde na moru tako da pored piramida moze jos svasta da se obidje) :D Meni je bilo ne zaboravno....

A da i gledaj te da ne idete bas na leto jer je tamo mnogo vruce tad to vazi za obe destinacije.

Ovu poruku je izmenio jekica: 29. mar 2008 - 14:24

0

• (7 Strane)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Poslednja »
  • Ne možete pisati na ovoj temi

Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0

Putovanja Info je deo Infostud grupe sajtova:
poslovi.infostud.com / mojtim.infostud.com / www.kursevi.com / www.najstudent.com / prijemni.infostud.com
www.polovniautomobili.com / www.unapredicv.com / www.internet-prodaja-guma.com