Zašto ne biste iskoristili slobodne dane koji vas sleduju i otputovali do nekog evropskog grada ili možda otišli na skijanje?
U zavisnosti od toga da li želite da uzmete jedan slobodan dan od vašeg godišnjeg odmora, ili tri , Putovanja.info za vas izdvaja najzanimljivije ponude. :)
Egipat Vs. Tunis Prednosti i mane
Napisano: 03. avg 2007 - 09:15
Napisano: 06. sep 2007 - 08:18
'Ajde da ne vrijedjam inteligenciju tvog poznanika. Ima i kod nas likova koji bi rekli "nema nista".
Ako je nista:
Tunis (glavni grad) sa muzejom Mozaika, Sidi Bu Said,
koloseum u El Dzemu (treci po velicini poslije rimskog i ne znam kog),
Berberska naselja (prastanovnici od kojih jedan broj i danas zii ukopan u stijenama, kao prave kuce, samo u zemlji!),
Sahara, reli dzipovima po dinama, jahanje kamila,
slana pustinja (ostatak presusilog mora),
plantaze palmi, maslina, pistaca, badema, eukaliptusa...,
Keruan (trece po vaznosti islamsko svetiste posle Meke i Jerusalima, sa Velikom Dzamijom i starim manufakturama cilima),
Douz (najveca oaza Sahare),
Tozer i privatni muzej (vostanih figura koje pokazuju nacin zivota tradicionalnih, starih Arapa, izlozene nosnje, posebno nevjestinske, tkane zlatom, obuca, nakit; slike i namjestaj...)
Ja ne znam mozda je bilo jos nesto, pa sam preskocila, a sigurno je bilo jos svasta sto nisam stigla da vidim! Ako to nije nista onda sam ja luda.
Nisam pomenula zabavne sadrzaje poput - letenja balonom vezanim za gliser, skutera, tobogana, odbojke na plazi, tenisa, zabavni park Kartagelend u Yasmin Hamametu i akvapark u Hamametu, medine, cak i diskoteka...
Nisam bila u Egiptu da bih komentarisala, ali meni je Tunis sjajan!
Napisano: 08. sep 2007 - 18:13
Verujem da svako mesto ima svoje prednosti i mane, a sve zavisi od osobe-svako od nas to razlicito dozivljava... Ne mogu da kazem sta je lepse od ta dva, jer, kako rekoh nisam bila u Egiptu, ali mogu da kazem da Tunis treba posetiti i da ima sta da se vidi. Ja bih svakako opet otisla tamo.
Napisano: 20. sep 2007 - 21:50
Napisano: 20. okt 2007 - 21:18
Mislim da nije tacna izjava da u Tunisu nema sta da se vidi, stvarno ko to kaze ne zna o cemu prica.
Inace, bila sam i u Tunisu i u Egiptu (tim redom) i mislim da se ne mogu porediti, ne u smislu da je negde bolje a negde losije, vec je rec o to da su to potpuno drugacije kulture, obicaji i klima su drugaciji, ljudi...
Znaci, treba ici u obe zemlje, jer potpuno je nezahvalno nekog ubedjivati da je negde sjajno pa kad covek ode tamo moze skroz da se razocara.
Napisano: 15. feb 2008 - 13:29
Pomozite nam, jer ko zna kad cemo to sebi moci ponovo priustiti!
Svaki savjet i preporuka su nam dobro dosli.
Hvala!
Ovu poruku je izmenio vesni: 15. feb 2008 - 13:29
Napisano: 15. feb 2008 - 13:48
Napisano: 15. feb 2008 - 14:20
Napisano: 15. feb 2008 - 14:47
Na strani Egipta su: neuporedivo bolje more, i istorijska čudesa (Piramide, Luksor,
Karnak, Dolina Kraljeva), Nil, i gradovi Kairo i Aleksandrija.
Za odlazak prvi put (pa ko zna kad sledeći put) - EGIPAT.
Napisano: 15. feb 2008 - 15:35
Ovu poruku je izmenio tasmania: 15. feb 2008 - 15:37
Napisano: 21. feb 2008 - 16:03
Napisano: 26. feb 2008 - 01:27
Napisano: 26. feb 2008 - 04:05
Napisano: 29. mar 2008 - 14:21
Pomozite nam, jer ko zna kad cemo to sebi moci ponovo priustiti!
Svaki savjet i preporuka su nam dobro dosli.
Hvala!
Pa ako vam je ovo jedinstvena prilika onda pravac Egipat a razloga ima koliko hoces: sve sto imas u Tunisu imas i u Egiptu i to jos vise i jos lepse, crveno more stvarno trba videti i zaplivati u njemu jer je jedno od najlepsih na svetu, ronjenje u crvenom moru koje je u sklopu izleta na rajsko ostrvo, obilazak hramova u karnaku i dolinu kraljeva, odlazak dzipovima u pustinnju i obilazak beduinskog sela i naravno kao najveci dozivljaj poseta Kairu i piramidama (ima agencija koja nude 3 dana Kairo i 7 dana negde na moru tako da pored piramida moze jos svasta da se obidje)
A da i gledaj te da ne idete bas na leto jer je tamo mnogo vruce tad to vazi za obe destinacije.
Ovu poruku je izmenio jekica: 29. mar 2008 - 14:24

Citiraj
Odgovori na ovo