Putovanja.info Forum: Egipat Vs. Tunis - Putovanja.info Forum

Skoči na sadržaj

Dragi forumaši,
Zašto ne biste iskoristili slobodne dane koji vas sleduju i otputovali do nekog evropskog grada ili možda otišli na skijanje?
U zavisnosti od toga da li želite da uzmete jedan slobodan dan od vašeg godišnjeg odmora, ili tri , Putovanja.info za vas izdvaja najzanimljivije ponude. :)
  • (7 Strane)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Poslednja »
  • Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete pisati na ovoj temi

Egipat Vs. Tunis Prednosti i mane

#16 Korisnik je offline   makii

• turista
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 53
  • Učlanjen: 14.07.05

Napisano: 02. dec 2006 - 19:22

Ja sam bio i u Tunisu i u Egiptu.
Definitivno Egipat,Tunis je bezveze i ne moze se porediti sa E.
Idi u septembru ili oktobru.Kod njih sezona tek pocinje krajem oktobra ,tako da je jeftinije van sezone(van sezona je juni,juli,avgust i septembar).
Crveno more je strava,ne moze se porediti sa Jadranskim,a ni ja nisam verovao dok se nisam okupao.
EGIPAT JE MAMA
0

#17 Korisnik je offline   leklerk

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 27
  • Učlanjen: 02.12.06

Napisano: 02. dec 2006 - 21:46

branko je napisao:"Beograd, Srbija...Najgora klima, prosto nepodnošljiva..Ako su stari Grci znali gde da grade, stari Sloveni nisu imali pojma...." a hahahha hahahhahah
slazem se

a shto se tice tunis vs egipat=
egipat ima bolje more
tunis bolju pustinju :)
egipat ima bogatiju istoriju glede spomenika
tunis ima dobru kuhinju
(a turska najbolju :))
.. ali ako zelish upoznat svet, idi na novu destinaciju..bez obzira shta ti drugi kazu...tvoje ochi ce mozda vidjeti ono shto je drugima promaklo

a mislim da bi bilo predivno umesto svega toga otici u siriju :)
0

#18 Korisnik je offline   KitKat

• putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 180
  • Učlanjen: 12.06.06

Napisano: 02. dec 2006 - 23:48

Egipat definitivno!
0

#19 Korisnik je offline   semenkare

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 27
  • Učlanjen: 20.12.06

Napisano: 18. jan 2007 - 14:56

AKO TI NEĆE SMETATI, što se autobus pokvario u sred pustinje, između Kaira i Hurgade a ti sat vremena da šetaš okolo po dinama dok ti vetar šiba lice i zabada pesak u kožu - idi u Egipat. Ako ti neće smetati da te sobar ubeđuje da je specijalno za tebe doneo novu krevetninu, konobar specijalno za tebe skuvao posebnu kafu, beach boy specijalno za tebe izabrao suve i cele peškire, da bi dobili nešto bakšiša - idi u Egipat. Ako ti neće smetati da te na ulici trgovci vuku za ruku i cenjkaju se do besvesti - idi u Egipat. Ako ti neće smetati da ti nude prijateljstvo na svakom trećem koraku - idi u Egipat. Ako ti neće smetati što su prljave ulice i oni na ulicama - idi u Egipat. Ako ti neće smetati da ti istetovirana Egipćanka, kojoj ne možeš odrediti da li ima 30 ili 300 godina, čita sudbinu iz dlana ili ušne školjke - idi u Egipat.
Ako te pak Ramzes u Memfisu oduševi, razapete Tutankamonove gaće u Kairskom muzeju iznenade, Sfinga u Gizi hipnotiše, grad mrtvih u Kairu sablazni, Anubis uplaši, Ra zaslepi, Nefertiti onemi, Ehnaton... - idi u Egipat.
Uveče kad sedneš na svoju terasu u hotelu i popiješ malo viskija (koji si kupio u avionu), videćeš kako su zvezde u Egiptu najgušće i najsjajnije a mesec tako blizu. Osetićeš da miriše pesak. Onaj u daljini će pevati Allah akhba (ako ti neće smetati), a ti ćeš osećati da su vekovi iznad tebe, ispod tebe, oko tebe - u tebi. Idi u Egipat.
Još malo i ja odoh - opet i opet... da sastavim svoje KA i BA.
Da ne promašim temu! Ako želiš kilometrima duge plaže, pristojne hotele i pamtljiv izlet u saharu - to imaš u Tunisu.
Ali Egipat ima magiju! AKO TI NEĆE SMETATI.

Ovu poruku je izmenio semenkare: 18. jan 2007 - 15:02

0

#20 Korisnik je offline   Zvoncica

• turista
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 58
  • Učlanjen: 08.09.06

Napisano: 18. jan 2007 - 23:49

B) u svakom slucaju i tunis i egipat...i jos mnogo mnogo destinacija,svaka nosi svoju draz!
jedan veliki plus na bilo koje od ove dve destinacije,uzeti hotel sa sto vise zvezdica,pa i ako se desi koja zamerka,smestaj ce ti to kompezirati.
naoruzaj se dobrom energijom,ako moze i dobrim drustvom,i onda je tako svejedno gde si,bitno samo DA SE PUTUJEEEEE :)
0

#21 Korisnik je offline   Nikola S.

• Ikonica
  • Moderator
  • Poruka: 15403
  • Učlanjen: 14.07.05

Napisano: 28. jan 2007 - 01:30

Egipat.
0

#22 Korisnik je offline   KitKat

• putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 29. jan 2007 - 23:17

dovoljno je reci da mi je decko kojeg sam letos upoznala u egiptu koji je tunizanin i radio je godinama na njihovoj rivijeri u svim turistickim mestima kada sam ga pitala "sta u tunisu ima da se vidi" odgovorio "nista" i ako nameravam da idem tamo na odmor da odem samo u yasmine hammamet i nikako negde drugde.
0

#23 Korisnik je offline   Ja_

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 425
  • Učlanjen: 28.05.06

Napisano: 08. mar 2007 - 15:09

hmmm...A vidis, ja planirao ovog leta bas u Tunis. U Egiptu sam bio i siguran sam da zaista nikako ne moze biti bolje u Tunisu. Ali nema preterano puno destinacija za neku prihvatljivu sumu novca ...
0

#24 Korisnik je offline   KitKat

• putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 08. mar 2007 - 15:51

Ja bih volela u Maroko...
0

#25 Korisnik je offline   ja_ns

• turista
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 91
  • Učlanjen: 02.07.06

Napisano: 08. mar 2007 - 23:23

Ma, Tunis je potpuno bez veze. Da nema ono parce Sahare, niko tamo ne bi ni isao! (pretpostavljam) Hoteli su stari i ne zasluzuju ni polovinu zvezdica koliko zvanicno imaju. Yasmin Hamamet je lep, ali deluje kao geto. Citavo naselje je izolovano, opkoljeno policijom,.... A cene :blink: . Glasam za Egipat!
0

#26 Korisnik je offline   Ja_

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 09. mar 2007 - 14:20

Pa gotovo sve sto sam cuo o Tunisu, bez obzira o kom mestu se radi, svodi se na taj dobar provod u pustinji. Bas ne znam da li mi se samo zbog toga isplati odlazak ? A sto se Maroka tice, eeeee, to je jedna lepa prica, o tome smo KitKat vec diskutovali :). Pa Jordan....
0

#27 Korisnik je offline   KitKat

• putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 09. mar 2007 - 21:14

jao da a tek Jordan... eh.. pa polako mladi smo, ima vremena za sve ;)
0

#28 Korisnik je offline   ja_ns

• turista
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 91
  • Učlanjen: 02.07.06

Napisano: 09. mar 2007 - 23:40

Tunis bi bez Sahare bio totalno bez veze! Jadni oni ljudi koji daju ogroman novac da idu tamo u julu i avgustu (kada su hoteli najskuplji!). Ja sam zato isao u oktobru jer sam imao veliku zelju da idem u pustinju, a u tom periodu su cene aranzmana za 30-40 % manje nego u julu i avgustu.
0

#29 Korisnik je offline   Ja_

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 10. mar 2007 - 16:13

Znaci, bio sam u pravu...E, Ja_ns , "imenjace" :) , ajde kontaktiracu te mailom da mi nesto detaljnije kazes, ako ipak resim da se ove godine prosetam do Tunisa, ok? Ja pre septembra svakako ne bih isao.
0

#30 Korisnik je offline   Minna :)

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 2
  • Učlanjen: 28.04.07

Ikonica poruke  Napisano: 01. maj 2007 - 11:58

Bila sam i u Egiptu, i u Tunisu. Svaka zemlja je lepa na svoj nacin! Tunus je mnogo razvijeniji, i ima lepsa setalista, i vise je Evrospki. Ja sam bila u Yasmine Hammametu, i zaista sam odusevljena. u Egiptu sam bila u Hurgadi, more je prelepo, jedno 10 puta lepse nego u Tunisu... :P U obe zemlje, bila sam u hotelima iz lanca Melia, i stvarno je super!
U Tunisu sam bila 2 puta, i mogla bih da odem jos jednom, dopada mi se klima :) , i setalista, kao i puno kafica, i ljubazni mestani! :lol:
Bila sam i u Portu, i on je lep, ali je dista manji, ali odusevlljena sam sa oba grada! Tunis je bio francuska kolnija, tako da se svuda srece taj francuski duh, kai smek Azurne obale! Za Yasmine kazu da je mala Nica! :D
U Egipat bih ponovo otisla samo zbog mora.... :D Doduse, vredi videti sve sto on ima, ali leto je bilo pakleno, pa pola destinacija nismo obisli! :o Nas je u Hurgadi pratiilo lepo vreme, do 35 stepeni, dok je u Sharmu u isto vreme bilo 40....... ;)
Obe zemlje imaju i prednosti i mane..... :P
0

• (7 Strane)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Poslednja »
  • Ne možete pisati na ovoj temi

Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0

Putovanja Info je deo Infostud grupe sajtova:
poslovi.infostud.com / mojtim.infostud.com / www.kursevi.com / www.najstudent.com / prijemni.infostud.com
www.polovniautomobili.com / www.unapredicv.com / www.internet-prodaja-guma.com