Zašto ne biste iskoristili slobodne dane koji vas sleduju i otputovali do nekog evropskog grada ili možda otišli na skijanje?
U zavisnosti od toga da li želite da uzmete jedan slobodan dan od vašeg godišnjeg odmora, ili tri , Putovanja.info za vas izdvaja najzanimljivije ponude. :)
- (7 Strane)
-
- 1
- 2
- 3
- →
- Poslednja »
Egipat Vs. Tunis Prednosti i mane
#1 Gost Gost_Ivan_*
Napisano: 21. mar 2006 - 19:19
Treba mi pomoc od putnika koji su bili i judnoj i u drugoj africkoj zemlji.U Egiptu sam bio proslog leta i odlicno se proveo (toliko dobro da bih svake godine isao tamo) .Medjutim, otisao bih i u Tunis, pa bih zeleo da cujem koje su to mane, a koje prednosti. Da li da ponovo kao destinaciju izaberem Egipat, ili mi preporucujete i Tunis (uz obrazlozenje ,naravno).
Hvala na pomoci
A sad, navalite!
#2 Gost milica_*
Napisano: 21. mar 2006 - 20:46
Kiss svima!
#3 Gost nemanja_*
Napisano: 22. mar 2006 - 18:30
Napisano: 28. mar 2006 - 22:56
#5 Gost Gost_Maki_*
Napisano: 29. mar 2006 - 20:26
#6 Gost Gost_Ivan_*
Napisano: 31. mar 2006 - 12:13
#7 Gost Gost_Maki_*
Napisano: 01. apr 2006 - 09:29
#8 Gost Guest_*
Napisano: 01. apr 2006 - 15:11
#9 Gost Gost_Ivan_*
Napisano: 01. apr 2006 - 15:13
#10 Gost Simo_*
Napisano: 12. maj 2006 - 11:53
Gost_Ivan @ 21. Mar 2006. 19:19
Treba mi pomoc od putnika koji su bili i judnoj i u drugoj africkoj zemlji.U Egiptu sam bio proslog leta i odlicno se proveo (toliko dobro da bih svake godine isao tamo) .Medjutim, otisao bih i u Tunis, pa bih zeleo da cujem koje su to mane, a koje prednosti. Da li da ponovo kao destinaciju izaberem Egipat, ili mi preporucujete i Tunis (uz obrazlozenje ,naravno).
Hvala na pomoci
A sad, navalite!
U Egiptu nisam bio, planiram ove godine. Prosle godine smo bili u Tunisu i upoznali devojke koje su bile u Egiptu pre Tunisa i kazu da je Egipat mnogo lepsi. Jedina stvar gde Tunis ima prednost je Sahara. Izlet je malo skup (oko 120 eura sa nocenjem u pustinji u lux hotelu) ali kazu da to ne moze da se poredi sa Egipatskom pustinjom. Sa druge strane ne razumem ljude koji po 5x idu u isto mesto, zapravo to su oni koji zele samo da leze po plazi i odmaraju, uvek sam za to da se posete i druga mesta.
Napisano: 29. jul 2006 - 13:27
Takodje, ja bih rekla da je Tunis mnogo sigurniji
Napisano: 30. jul 2006 - 00:55
Inače Tunis i Egipat su ipak dve različite priče. Ja sam bio u Tunisu posle Egipta i nimalo nisam razočaran, naprotiv, Tunis mi se dopao zbog svog šmeka francuske kolonije (natpisi na francuskom svuda) arhitekturom-belim kućama sa plavim prozorima, skoro svi hoteli su im građeni u arapsko mavarskom stilu, veoma lepo i interesantno, ima i prilično zelenila i maslinjaka pa je pejzaž drugačiji nego u Egiptu. Jednostavno, Tunis je drugačija zemlja od Egipta i treba ga videti. A i bezbednost je relativna stvar. Bilo je napada na strane turiste i u Tunisu (ostrvo Djerba) ne samo u Egiptu.
Napisano: 30. jul 2006 - 01:26
Ovako bih ja rangirao klimu po prijatnosti od onoga što znam:
1. Turska (potez Češme-Kušadasi-Bodrum. Mala vlaga i obilje sunca. Duva prijatan vetar imbat. Noći su veoma prijatne, čak i sveže, nema mučnog preznojavanja. Mislim da nema tog hroničnog bolesnika kome ovo ne prija. Južnije nisam bio ali po pričama drugih, tamo zna da bude veća vlaga i dosta neprijatno. ..Znali su stari Grci gde da grade svoje gradove Efes, Milet, Halikarnas...
2. Egipat (kraljevstvo sunca)
3. Tunis
.
.
.
Beograd, Srbija...Najgora klima, prosto nepodnošljiva..Ako su stari Grci znali gde da grade, stari Sloveni nisu imali pojma....
Pozdrav
Napisano: 26. avg 2006 - 00:23
natasa @ 28. Mar 2006. 22:56
pa sad...
ono sto vidis u egiptu najmanje je arapsko a za 3 nedelje koliko sam proveo u egiptu obisao sam apsolutno sve i stigao da odem jos 7 dana na more... zaista jeste fascinantno
ako hoces nesto arapsko, drugacije i puno veeeeooooma vrednih stvari koje mozes videti - Sirija+Jordan - kolevka civilizacija i religija
tamo sam proveo uz obilazak libana i sinaja u egiptu 28 dana i veruj mi da nisam stigao da vidim sve sto sam zeleo... a posto je sad situacija zategnuta u libanu predlazem turu sirija-jordan-egipat na moru ako ste vec obisli sam egipat
Napisano: 02. dec 2006 - 15:27
- (7 Strane)
-
- 1
- 2
- 3
- →
- Poslednja »

Citiraj
Odgovori na ovo