Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Jeftin hotelski smestaj u Atini

36 odgovora na temu

#16 baki70

svetski putnik

• Član
  • Poruka:628
  • muški

Napisano: 02. Jun 2010 - 18:01

Pogledaj porukuМарија Љ. @ 02. Jun 2010 - 06:29

Планирам летовање на Пелопонезу, аутом, а у повратку бих свратила у Атину на 3-4 дана (средина јула). Тражим пристојан хотел у Атини, по могућству са паркингом. На интернету сам претражила приличан број хотела, али нисам нашла онај "прави". Омонија ми се свиђа због положаја јер је све близу, али су коментари о том крају веома лоши: сумњиви типови, ноћне даме, бука... ( У Атину сам ишла раније са школском ексурзијом, били смо у неком кршу од хотела на Омонији, али сада, "пар" година касније, имам другачије критеријуме па ми то искуство није од неке помоћи.:D) Ако неко има неки конкретан предлог нека пише. Хвала.

Nije hotel, ali je pristojan smeštaj u hostelu ,,Athens Backpackers,,. Nalazi se u delu grada Makrygianni, tj. u centru grada (par stotina metara od novog muzeja Akropolja). Cena dvokrevetne sobe, sa doručkom u martu je bila 40 - 50 eura. Parking nema, ja sam se parkirao u nekoj maloj uličici pored hostela. Mislim da sam imao sreće, nisam siguran da tu može da se lako nađe mesto za parkiranje. Inače, prekoputa hostela nalazi se neka garaža, ali ne znam kolko je koštalo parkiranje.

#17 Goranns

backpacker

• Član
  • Poruka:15

Napisano: 10. Aug 2011 - 21:46

Pogledaj porukucodemaker @ 18. Jun 2009 - 14:20

MA možeš u obilazak i taksijem, uopšte nije skup.
Odrediš dnevno dve tri glavna tačke, odeš tamo taksijem, kružiš, vidš i natrag taksijem

Bio sam nekoliko puta u Atini i ne mogu se pohvaliti da sam se bas nesto navozao taksijem.
Taksi samo nocu kada zaglavite u nekoj diskoteci, taverni i sl i kada metro ne radi a zadnje linije polaze u 24h.
Metro od/do aerodroma kosta 8 evra, gradski autobus 4 evra a taksi 35 do 55 zavisi kako se iscenkate i koje je doba dana odnosno noci.
Ovo je prvi susret sa Atinom.
Redovna metro karta za gradske linije kosta 40 centi i vazi 60 min od momenta ukucavanja, sto ce reci da mozete promeniti bar tri linije. Imate i niz popusta kartu za 6, 8 voznji, dnevnu kartu, nedeljnu kartu...Gradski autobusi i trolejbusi su ako se ne varam kostaju 60 i 80 centi.
Na auto u Atini zaboravite, parkirajte se na nekom parkingu ili u nekoj mirnoj sporednoj ulicici a ima ih na stotine u kojima se ne placa parking a isto tako imate i na stotine malih mirnih hotela bas u ovakvim ulicicama.

#18 boxi

putnik

• Član
  • Poruka:103
  • ženski

Napisano: 30. Oct 2011 - 08:29

Pogledaj porukuGoranns @ 10. Aug 2011 - 21:46

Na auto u Atini zaboravite, parkirajte se na nekom parkingu ili u nekoj mirnoj sporednoj ulicici a ima ih na stotine u kojima se ne placa parking a isto tako imate i na stotine malih mirnih hotela bas u ovakvim ulicicama.

Mi planiramo 3-4 dana da provedmo u Atini za vreme prolećnog raspusta sledeće godine. Išli bi kolima i kao što ste napisali planiramo da parkiramo kola i obilazimo. Treba nam preporuka za neki hotel na dobroj lokaciji, npr. Plaka.....trokrevetna soba, obezbeđen parking...

#19 Barkmann

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:236
  • muški

Napisano: 07. Dec 2011 - 22:36

Pre par dana sam rezervisao hotel u Atini na Sintagmi. Veom sam iznenađen cenama hotela. Cene su izgleda dosta pale. Tako nas je 5 noćenja sa doručkom u hotelu sa 4* na Sintagmi izašlo 60€. Moglo se naći i za 200€ ali je iziskivalo plaćanje unapred. Imajući u vidu njihovu opsesiju štarjkovima odlučio sam se za skuplju ali sigurniju varijantu.
Bitno mi je da je u samom centru zbog obilaska znamenitosti. Nema potrebe za taxijem jer sa aerodroma redovno vozi shuttle bus X95. Ukoliko ste u Atini u nedelju, možete otići na Akropolj za dž. Karta inače košta oko 25€.

Ovu poruku je izmenio Barkmann: 07. Dec 2011 - 23:35

Basileus Basileon, Basileuon Basileuonton (цар царева царује царевима)

#20 dr_marty

turista

• Član
  • Poruka:54

Napisano: 03. Jan 2012 - 11:18

Pogledaj porukuBarkmann @ 07. Dec 2011 - 22:36

Pre par dana sam rezervisao hotel u Atini na Sintagmi. Veom sam iznenađen cenama hotela. Cene su izgleda dosta pale. Tako nas je 5 noćenja sa doručkom u hotelu sa 4* na Sintagmi izašlo 60€. Moglo se naći i za 200€ ali je iziskivalo plaćanje unapred. Imajući u vidu njihovu opsesiju štarjkovima odlučio sam se za skuplju ali sigurniju varijantu.
Bitno mi je da je u samom centru zbog obilaska znamenitosti. Nema potrebe za taxijem jer sa aerodroma redovno vozi shuttle bus X95. Ukoliko ste u Atini u nedelju, možete otići na Akropolj za dž. Karta inače košta oko 25€.

I mi smo, trenutno, u potrazi za hotelom u februaru. Može li pp sa imenima tih hotela? Hvala.

#21 boxi

putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 04. Jan 2012 - 19:18

Ja tragam za hotelom na dobroj lokaciji u Atini za april, ali te cene nisam uspela da dobijem.
Ako možete da stavite nazive hotela na forum ili da mi pošaljete na pp.
Hvala

#22 Nenad123

turista

• Član
  • Poruka:57
  • muški

Napisano: 06. Jan 2012 - 00:46

Pridruzujem se prethodnim molbama...
Hvala, pozz.

#23 Barkmann

iskusni putnik

• Član
  • muški

Napisano: 08. Jan 2012 - 00:06

Mi smo se opredelili za Acropolis Ami Boutique Hotel zbog odličnih komentara gostiju. Kasnije smo saznali da je naša prijateljica boravila u ovom hotelu i utisci su joj takođe odlični.

U užem izboru su bili:

1. Acroplois Hill 3* 280€ 5 noćenja. Nov hotel u samom centru grada (Plaka) sa odličnim pogledom sa krova na Akropolj. Besplatana internet. Ovaj nam je ispao u zadnjem krugu jer su nam sobe odobranog hotela izgledale lepše na slikama nego slike soba ovog hotela.

2. Hermes hotel 3* 244€ za 5 noćenja. Isto u centru grada sa odličnim preporukama turista.

3. Amalia hotel 4* 342€ je bila cena za 5 noćenja

4. Ilissos 4* 270 € za 5 noćenja. Bio je preporuka našeg prijatelja koji živi u Atini kao odlična odnos cena/kvalitet

5. Airotel Alexandros 4* 355€ za 5 noćenja

6. Aorotel Partenon 4* 384€ za 5 noćenja

Navedene cene su po sobi a ne po osobi.

Mala napomena, klonite se smeštaja oko Omonije jer je problematičan kraj sa dosta narkomana i ostalog društvenog taloga.

Ovu poruku je izmenio Barkmann: 08. Jan 2012 - 00:09

#24 boxi

putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 08. Jan 2012 - 08:47

Barkmann, hvala na spisku hotela. Neki od navedenih i nama su "zapali za oko" po odlicnim komentarima na booking.com.
Navešću cene koje sam dobila za 3 nocenja u aprilu za 2 odrasle osobe i dete od 5 godina:
Acroplois Hill 450€
Hermes hotel 3* 312€
Amalia hotel 4* 256,5€
Ilissos 4* 213€
Airotel Alexandros 4* 252,45€
Aorotel Partenon 4* 285,45€
Acropolis Ami Boutique hotel 282€ .

Da li imaš informaciju kakva je situacija za parking u ovim hotelima jer mi planiramo da se uparkiramo i kola ne koristimo već koliko možemo sa klincem peške, odnosno pomoću metroa?

Da li se parking dodatno naplaćuje i koliko je siguran?

Da li si plaćao depozit ili sve po dolasku u hotel?

Na osnovu navedenih cena i kako si upoznat sa kvalitetom šta bi od navedenog odabrao?

Ovu poruku je izmenio boxi: 08. Jan 2012 - 08:47

#25 Barkmann

iskusni putnik

• Član
  • muški

Napisano: 08. Jan 2012 - 11:54

Ja sam se opreselio za Acropolis Ami Boutique hotel. Bilo je reči da se ne mora platiti unapred ali hotel zadržava prava da skine određenu svotu novca prilikom rezervacije. To je uobičajena fraza koju koriste u uslovima plaćanja za on line rezervacije. Međutim ovo je bio prvi put da su mi skinuli 50% sa kartice. Budući da je pisalo u uslovima plaćanja da hotel može skinuti izvesnu svotu novca ne mogu da se žalim. Ova fraza je stjala i prilikom rezervacije hotela u Pešti, Pragu i Berlinu ali mi niko nije skidao novac do mog dolaska u hotel. Izbegavam plaćanje karticom jer su naše banke lopovske. Ja uplatim npr 250€ na devizni račun a prilikom transkacije oni te iste evre najpre prodaju sami sebi po najnižem mogućem kursu u Srbiji pa mi ih potom prodaju po najskupljem kursu. Tako da od 250€ ja zapravo imam 235€. Zato obično platim na recepciji hotela po dolasku. Naravno postoje i izuzeci pa sam tako u Berlinu platio hotel unapred jer je cena plaćanja unapred bila za oko 30% niža nego ako bi se platilo prilikom dolaska u hotel. Hotelski smeštaj u Berlinu je prilično skup pa mi je ovo bila značajna ušteda.
I ovaj hotel u Atini je imao sličnu ponudu. Čini mi se da je plaćanje unapred donosilo popust od nekih 10-20% ali Grci često štrajkuju. Nisam hteo da mi zbog 30-40€ uštede propadne 300€.
Za parking ne znam. Najbolje je da napišeš e-mail osoblju hotela. Odgovoriće ti u roku od 24 časa. Preciziraj sve do najsitnijeg detalja da ne bi ispalo da hotel ima parking ali kada stigneš tamo saopšte ti da se parking naplaćuje npr 5€ po satu :D
Mi smo mislili da idemo autobusom (95€ povratna karta) a onda smo našli avio kartu preko Olimpica za 105€ +10€ provizija agenciji. Od aerodroma ima shuttle bus X95 koji vozi do centra grada tako da nema potrebe da jurim taxi.
Tamo ću videti da uzmem rent a car i da odem do Epidaurusa i u Delfe. O tome moram još da se raspitam jer ne znam da li postoje direktni autobusi do lokaliteta.

#26 boxi

putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 08. Jan 2012 - 18:46

Plaćanje preko neta ni ja ne volim. U Budimpešti nam nisu skinuli ništa, Zakintos i Metsovo takođe, sve smo platili na recepciji. Kefalonija i Lefkada su prošle sa depozitom-koštalo je 30 eura više po svakoj transakciji.
Skoro mi se desilo da mi je nakon rezervacije (tj. pokušaja rezervacije) jednog hotela (zove se Athos, odlična lokacija na Plaki, OK komentari, cena je pre par nedelja bila 190 eura za nas troje za 3 noćenja, sada je već 255eura) u Atini stigla poruka da moja VISA kartica ne može biti deautorizovana, a u banci tvrde da je sve OK?!?
Mi planiramo kolima: Meteori - Atina - Solun.
Poruke koje sam dobijala za parking u Atini je 15-20 eura po danu kod nekih hotela. Kod nekih ne postoji mogućnost parkiranja, već kao postoji javni parking u blizini ali se hotel ne obavezuje za parking mesto i kao ne znaju cenu (što mi je odmah sumnja da se plaća po satu).

#27 Barkmann

iskusni putnik

• Član
  • muški

Napisano: 09. Jan 2012 - 01:31

Iskreno ne razumem šta se deslio tokom proteklih par nedelja. Cene su bile bagatelne i odjednom su se skoro udvostručile. Gledao sam danas booking.com i prosto ne verujem. Nama je bila dilema da li da idemo u Atinu ili Madrid ali su definitivno prevagnule niske cene smeštaja u Atini u momemntu kada smo rezervisali sobu. Čitao sam postove forumaša pa mi je bilo čudno da su oni hostele plaćali po ceni soba u hotelima sa 3 ili čak 4*.
Iskoristićemo odlazak u Atinu za obilazak lokaliteta klasične Grčke: Sunion, Delfi, Epidaurus i naravno sama Atina. Biće teško sve to izvesti za 5 dana ali koliko stignemo :klap:

Ovu poruku je izmenio Barkmann: 09. Jan 2012 - 01:40

#28 wolfvaga

backpacker

• Član
  • Poruka:29

Napisano: 18. Jan 2012 - 21:42

Ja sam za Novu Godinu u Atini bio u hotelu Jason Inn, na Psiriju (nešto iznad nalazišta Keramikos). Vrlo čisto, 3 zvezdice, jednolični doručak po principu švedskog stola. Cena oko 130E za 4 noći. Preporučujem, odatle se na Monastiraki stiže za 5, a na Sintagmu za 15min pešaka...

#29 boxi

putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 09. Feb 2012 - 22:25

Pogledaj porukuBarkmann @ 09. Jan 2012 - 01:31

Iskoristićemo odlazak u Atinu za obilazak lokaliteta klasične Grčke: Sunion, Delfi, Epidaurus i naravno sama Atina. Biće teško sve to izvesti za 5 dana ali koliko stignemo :klap:

Da li ste bili u Atini?

Kakva je situacija sa strajkovima, slobodnom setnjom i obilascima?

#30 Barkmann

iskusni putnik

• Član
  • muški

Napisano: 12. Feb 2012 - 21:47

Pogledaj porukuboxi @ 09. Feb 2012 - 22:25

Da li ste bili u Atini?

Kakva je situacija sa strajkovima, slobodnom setnjom i obilascima?

Evo nas u Atini u hotelu blizu Sintagme. Danas je bilo dosta ljudi na protestima ali je sve delovalo OK. Mada se stvari malo otrgle kontroli. Kao i svuda, uvek se nadje grupa koja iskoristi situaciju za pustosenje izloga. Protestanti su svih uzrasta od 17 do 70 godina. Atmposfera je u pocetku bila karnevalska, sa muzikom (cak i latino ritmovi), uz dosta kafenisanja i girosa. Smejali smo se da je ovo vise docek Nove Godine nego protest. Sada je ostala manja grupa koja pravi probleme. Najbucniji su kao i uvek komunjare i anarhisti koji i prave sr@#$ po gradu i pale (a kada levicari nisu pravili probleme osim kada su u zatvoru).
Juce nije radio gradski prevoz pa smo sa aerodroma dosli taxijem. Sve ostalo je sasvim OK. Danas i juce obilazili grad. Muzeji, restorani i prodavnice rade.
Hotel je sjajan. Mali porodicni hotel u blizini Akropolja. Domacini su ljubazni i predusretljivi. Prava domacinska atmpsfera. Domacica nam cak i palacinke pravi. Osecam se kao da sam dosao u posetu rodajcima a ne u hotel. Nema one ustogljene poslovnosti vec je sve potpuno spontano. Svojski se trude oko gostiju. Hotel je u stambenom delu Atine tako to jos vise pojacava utisak domacinske atmosfere.

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0