Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Jeftin hotelski smestaj u Atini

36 odgovora na temu

#31 leprsava

svetski putnik

• Član
  • Poruka:1368
  • ženski

Napisano: 12. Feb 2012 - 22:11

Pa, nama sa strane uvek to deluje daleko strasnije nego sto jeste. Mi smo rezervisali more i kada sam danas videla vesti nije mi bilo dobro, rekoh konacno se prelomih da idem u tu Grcku i ETO!
Nekako imam osecaj da ce se to ovih dana prelomiti nastaće neki haos kratko ili neće, i posle ce zivot nastaviti dalje.

#32 boxi

putnik

• Član
  • Poruka:103
  • ženski

Napisano: 12. Feb 2012 - 22:30

Meni na vestima izgleda strašno, ne ide mi se sa detetom u takvo okruženje.
Do mora ima još dosta, a i u letovalištima se ne oseti bilo šta od toga...Bar mi nismo prošle godine bilo šta osetili na jonskim ostrvima iako su u Atini bili protesti. Mi zbog posla ove godine nismo u mogućnosti da vršimo ranu rezervaciju, ali svakako razmišlajmo i čitamo forum o nekim destinacijama u Grčkoj.
Mi smo planirali prolećni raspust Meteori-Atina-Solun sa klincem od 5 godina i ne bih da srećem "grupicu huligana", slučajno se nagutam suzavca ili slično.
Možda nam je bolje prolećni raspust iskoristiti za obilazak nekog drugog zanimljivog mesta...
A u Atinu dolazimo čim Grci malo reše svoju situaciju, na TV-u danas to nazivaju "istorijskom odlukom".

#33 Barkmann

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:236
  • muški

Napisano: 12. Feb 2012 - 23:24

ma taj epitet istorijski koriste vec godinama unazad. Stalno kukaju da je kriza ali ta njihova kriza is nase perspektive izgleda smesno. Danas moj prijatelj nije mogao da veruje da je prosecna plata u Srbiji manja od 300 evra... kao sto je rekao Boxi, u letovalistima se nece osetiti nista. Atina kao prestonica je uvek epicentar zbivanja.
Supruga i ja smo merkali ove godine Spaniju i Portugal ali kada smo videli da zbog bankrota Spainaira i Maleva vrtoglavo skacu (sa 140 na preko 500 evra) plus veliki pad dinara polednjih dana, opredelicemo se za neko skromnije letovanje.
Cekamo sajam turizma i first minute ponude.

Basileus Basileon, Basileuon Basileuonton (цар царева царује царевима)

#34 boxi

putnik

• Član
  • Poruka:103
  • ženski

Napisano: 16. Feb 2012 - 18:26

Barkmann, kakva je situacija u Atini?
Ja sam kao odustala od našeg puta i počela da se raspitujem o obilasku Beča za vreme Usrkšnjeg raspusta ali i dalje razmišljam o Atini, sve se potajno nadajući da će se situacija dole "malo" srediti uskoro?

Ovu poruku je izmenio boxi: 16. Feb 2012 - 18:27

#35 Barkmann

iskusni putnik

• Član
  • muški

Napisano: 18. Feb 2012 - 12:21

Vratili smo se u četvrtak uveče iz Atine. Situacija je potpuno mirna i sve normalnio funkcioniše. Nema štrajkova, protesta i slično. U nedelju kada je bio onaj famozni D Day, okupilo se više od milion ljudi. U tolikoj masi će se uvek naći par desetina koji će iskoristiti gužvu za pljačku i pustošenje (setimo se samo kada se protest protiv proglašenja fake state of Kosovo pretvorio u pljačku butika). Verujte da je to bio opšti protest na kome su se pojavili roditelji sa decom i starci od 70 godina da izraze svoje nezadovoljstvo. Samim Grcima je veoma neprijatno i izvinjavaju se na svakom koraku i pokušavaju da obajsne da je to delo fanatika uglavmom levičara koji su zapalili zgrade banaka. Najviše je stradala Panepistimiou ulica gde se nalaze radnje eksluzivne robe i banke. Na televiziji je to prikazano kao zemlja na rubu građanskog rata a u stvari zaplajene su zgrade tri ili četiri zgrade. Na samoj Sintagmi da nije jednog oštećenog semafora ne bismo ni znali da se išta događalo. Ermou, Sofia i druge ulice su u ponedeljak oko 9.00 bile bez ikakvog traga pređašnje noći.
Bili smo tamo do četvrtka uveče i sve je savršeno funkcionisalo (javni prevoz, prodavnice i sl).
Slobodno se zaputite put Grčke bez brige a i poslednje rasprodaje su u toku :). Sve cene su spuštene na najnižu meru. U Zari su muške košulje npr 10€

Ovu poruku je izmenio Barkmann: 18. Feb 2012 - 12:31

#36 tetka

putnik

• Član
  • Poruka:149
  • ženski

Napisano: 18. Feb 2012 - 20:58

Dobro nam došli i hvala za utiske! :klanja:

#37 Barkmann

iskusni putnik

• Član
  • muški

Napisano: 18. Feb 2012 - 22:49

Par reči o hotelu u kome smo odseli... naime hotel se zove Acropolis Ami Boutique Hotel. Opredelili smo se za njega zbog dobrih kritika koje smo našli na inostranim sajtovima i ispostavio se kao pun pogodak. Hotel je novootvoren i ima još par stvari da se doradi. Sobe u skladu sa tipom hotela boutique ali veoma uredne i čiste. Nameštaj je nov, sa besplatnim interntom. Nažalost od onih sam koji moraju zbog posla da nose lap top i na odmor i da budem dostupan bar dva tri sata dnevno:angry:.
Sobe su uredene i čiste. Sobarica vam svaki dan menja peškire i dopunjuje potrepštine u kupatilu.
Na prvom spratu se nalazi mali restoran dok se u potpunosti ne opremi restoran na krovu hotela koji ima pogled na Akropolj. Klopa je ok mada može i bolje. Tokom celog dana i večeri imate besplatnu kafu, čaj sveže voće u neograničenim količinama, mogućnost da cedite pomorandže i sl. Lep gest :klap:
Prilikom rezervacije možete tražiti sobu sa pogledom na Akropolj i dobićete je bez ikakve dodatne naplate. Terasa je ogromna sa velikim stolom i stolicama za uživanje u pogledu na antički grad.
Ono što me je stvarno oduševilo su ljudi. Stvarno su ljubazni i srdačni. Supruga i ja smo imali osećaj da se nalazimo u poseti kod rođaka a ne u hotelu. Domaće palačinke, prijateljska atmosfera, osoblje koje koje vam je na usluzi neprestano. Jedne večeri smo bili gladni a mrzelo nas je da pešačimo do centra (oko 10 minuta pešaka) i recepcionar je otvorio frižider i dao nam je da izaberemo šta želimo da uzmemeo za sendviče. By the way gazda hotela je jedan dan pravio roštilj i čim nas je video kaže ''hajdete sa nama da ručate'' Naravno nije dosadan i ne smara da jedete sa njim po svaku cenu kao moj teča koji vam za slavu napuni tanjir mesa i dok ne pojedete nema odlaska.
Stvarno su ok i kome ne smeta opuštenija atmosfera moja je preporuka tamo da odsedne. Objasnili su nam da su svi koji rade u hotelu porodični prijatelji.
Hotel se nalazi u centru Atine (metro stanica Sigrou Fix). Udaljena je oko 10 minuta hoda do Akropolja, Plake Hadrijanovog luka i Sintagme. Hotel je u mirnoj sporednoj ulici tako da do vas ne dopire buka velegrada.
Do hotela se stiže lako. Sa aerodroma vozi shuttle bus X 95 do Sintagme pa dve stanice crvenom linijom metroa do Sigrou Fix (cena karte 5€ za bus + 1.40€ za metro) ili plavom linijom metroa do Sintagme pa dve stanice crvenom linijom metroa do Sigrou Fix (cena karte 7€ + 1.40€). U svakom slučaju možete uzeti taxi koji ima 35€ fixnu cenu za sve delove grada. Mi smo sa jednim parom iz Australije podelili račun i taxista se nije bunio.
Ako vas zanima još nešto, tu sam
:klap:

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0