Jeftin hotelski smestaj u Atini
Napisano: 12. Feb 2012 - 22:11
Nekako imam osecaj da ce se to ovih dana prelomiti nastaće neki haos kratko ili neće, i posle ce zivot nastaviti dalje.
Hotel Grand Blue Sky Kušadasi 2010 Artemidin Hram i Bogorodičina kuća 2010 Efes2010
Napisano: 12. Feb 2012 - 22:30
Do mora ima još dosta, a i u letovalištima se ne oseti bilo šta od toga...Bar mi nismo prošle godine bilo šta osetili na jonskim ostrvima iako su u Atini bili protesti. Mi zbog posla ove godine nismo u mogućnosti da vršimo ranu rezervaciju, ali svakako razmišlajmo i čitamo forum o nekim destinacijama u Grčkoj.
Mi smo planirali prolećni raspust Meteori-Atina-Solun sa klincem od 5 godina i ne bih da srećem "grupicu huligana", slučajno se nagutam suzavca ili slično.
Možda nam je bolje prolećni raspust iskoristiti za obilazak nekog drugog zanimljivog mesta...
A u Atinu dolazimo čim Grci malo reše svoju situaciju, na TV-u danas to nazivaju "istorijskom odlukom".
Napisano: 12. Feb 2012 - 23:24
Supruga i ja smo merkali ove godine Spaniju i Portugal ali kada smo videli da zbog bankrota Spainaira i Maleva vrtoglavo skacu (sa 140 na preko 500 evra) plus veliki pad dinara polednjih dana, opredelicemo se za neko skromnije letovanje.
Cekamo sajam turizma i first minute ponude.
Napisano: 16. Feb 2012 - 18:26
Ja sam kao odustala od našeg puta i počela da se raspitujem o obilasku Beča za vreme Usrkšnjeg raspusta ali i dalje razmišljam o Atini, sve se potajno nadajući da će se situacija dole "malo" srediti uskoro?
Ovu poruku je izmenio boxi: 16. Feb 2012 - 18:27
Napisano: 18. Feb 2012 - 12:21
Bili smo tamo do četvrtka uveče i sve je savršeno funkcionisalo (javni prevoz, prodavnice i sl).
Slobodno se zaputite put Grčke bez brige a i poslednje rasprodaje su u toku
Ovu poruku je izmenio Barkmann: 18. Feb 2012 - 12:31
Napisano: 18. Feb 2012 - 20:58
Napisano: 18. Feb 2012 - 22:49
Sobe su uredene i čiste. Sobarica vam svaki dan menja peškire i dopunjuje potrepštine u kupatilu.
Na prvom spratu se nalazi mali restoran dok se u potpunosti ne opremi restoran na krovu hotela koji ima pogled na Akropolj. Klopa je ok mada može i bolje. Tokom celog dana i večeri imate besplatnu kafu, čaj sveže voće u neograničenim količinama, mogućnost da cedite pomorandže i sl. Lep gest
Prilikom rezervacije možete tražiti sobu sa pogledom na Akropolj i dobićete je bez ikakve dodatne naplate. Terasa je ogromna sa velikim stolom i stolicama za uživanje u pogledu na antički grad.
Ono što me je stvarno oduševilo su ljudi. Stvarno su ljubazni i srdačni. Supruga i ja smo imali osećaj da se nalazimo u poseti kod rođaka a ne u hotelu. Domaće palačinke, prijateljska atmosfera, osoblje koje koje vam je na usluzi neprestano. Jedne večeri smo bili gladni a mrzelo nas je da pešačimo do centra (oko 10 minuta pešaka) i recepcionar je otvorio frižider i dao nam je da izaberemo šta želimo da uzmemeo za sendviče. By the way gazda hotela je jedan dan pravio roštilj i čim nas je video kaže ''hajdete sa nama da ručate'' Naravno nije dosadan i ne smara da jedete sa njim po svaku cenu kao moj teča koji vam za slavu napuni tanjir mesa i dok ne pojedete nema odlaska.
Stvarno su ok i kome ne smeta opuštenija atmosfera moja je preporuka tamo da odsedne. Objasnili su nam da su svi koji rade u hotelu porodični prijatelji.
Hotel se nalazi u centru Atine (metro stanica Sigrou Fix). Udaljena je oko 10 minuta hoda do Akropolja, Plake Hadrijanovog luka i Sintagme. Hotel je u mirnoj sporednoj ulici tako da do vas ne dopire buka velegrada.
Do hotela se stiže lako. Sa aerodroma vozi shuttle bus X 95 do Sintagme pa dve stanice crvenom linijom metroa do Sigrou Fix (cena karte 5€ za bus + 1.40€ za metro) ili plavom linijom metroa do Sintagme pa dve stanice crvenom linijom metroa do Sigrou Fix (cena karte 7€ + 1.40€). U svakom slučaju možete uzeti taxi koji ima 35€ fixnu cenu za sve delove grada. Mi smo sa jednim parom iz Australije podelili račun i taxista se nije bunio.
Ako vas zanima još nešto, tu sam
Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0