Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Hocemo li dobiti vizu?

• Ne možete pisati na ovoj temi
5 odgovora na temu

#1 pute

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:305
  • ženski

Napisano: 09. Jul 2008 - 21:35

Planiramo putovanje po Evropi kroz sledece zemlje: Madjarska - Austrija - Ceska (eventualno Poljska) u trajanju od oko 15 dana, sa otprilike jednakim zadrzavanjem u tim zemljama, i prvim ulaskom u Madjarsku. E sad, da li mislite da ce nam Madjari odobriti vizu(za nju konkurisemo) ako vide da necemo citavo vreme boravka biti u Madjarskoj, vec samo 3-4 dana na pocetku, a ostalo u drugim zemljama?? Jel imao neko slicno iskustvo?

#2 ja_ns

turista

• Član
  • Poruka:91

Napisano: 10. Jul 2008 - 17:53

U sengenskom sporazumu lepo stoji da, ukoliko neka osoba nema jednu konkretnu drzavu kao ciljnu destinaciju, nego ima vise drzava u kojima planira da provede priblizno isti broj dana, vizu treba da trazi u ambasadi one drzave u kojoj ce prvo boraviti. U tvom slucaju, to je Madjarska. Ako je, pak, Ceska glavni cilj a ostale drzave samo tranzit do nje, onda trazis kod Ceha. Sve u svemu, pokusas kod Madjara, pa ces videti. Niko ti ne garantuje da ces dobiti vizu, pa sve i da si Madjar, tako da nemas sta da izgubis... Samo mozes da dobijes- odbijenicu u pasosu :D

#3 pute

iskusni putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 11. Jul 2008 - 14:14

Da, pa mi najduze ostajemo upravo u Madjarskoj, pa smo zato odabrali da u njihovoj ambasadi trazimo vizu.

A ako te odbiju to se upisuje u pasos? Do sad me inace nikad nisu odbili, da li ce nesto znaciti sto sam dobila madjarsku vizu pre 2 godine (samo sto tad nije bio sengen)

#4 ja_ns

turista

• Član
  • Poruka:91

Napisano: 11. Jul 2008 - 21:35

A, na koji nacin planiras da trazis vizu, preko pozivnog pisma ili vaucera hotela? Ako ti neko salje pozivno pismo, reci mu da ti posalje na tih 15 dana koliko planiras da provedes na putu. Ne znam kako bi bilo sa vaucerima hotela, jer ako Madjarima predas vaucer hotela u Madjarskoj u kome ces odsesti, npr. 5 dana oni ce ti izdati vizu samo na taj period! Mozda onda treba da im se predaju vauceri svih hotela i u ostalim zemljama. Ne znam....

Naravno da se odbijenica belezi u pasosu. Mislim da to sto si dobila madjarsku vizu pre 2 godine nece mnogo uticati, jer tada su izdavali kome su stigli, a sada ipak odgovaraju za mnogo siri prostor. Uostalom, sengen pravila su mnogo strozija.

#5 pute

iskusni putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 11. Jul 2008 - 21:48

Znam, glupi sengen.. Imamo vec potvrde o rezervaciji hotela, u svim gradovima u koje idemo, i mislili smo da budemo potpuno iskreni i da im sve to predamo ako treba, upravo za to da nam ne bi dali samo za te dane u madjarskoj.

Ovu poruku je izmenio DraganV: 21. Jan 2011 - 01:23
nema potrebe za citiranjem ako se odgovara na prethodni post

#6 zokiNBGD

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:323
  • muški

Napisano: 13. Jul 2008 - 15:53

To će biti dovoljno, i ne zaboravite da zdravstveno osiguranje pokrije kompletan boravak, plus još par dana.

Ovu poruku je izmenio DraganV: 21. Jan 2011 - 01:24
nema potrebe za citiranjem ako se odgovara na prethodni post

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0