Sta god vas zanima pitajte slobodnooooo...
Zašto ne biste iskoristili slobodne dane koji vas sleduju i otputovali do nekog evropskog grada ili možda otišli na skijanje?
U zavisnosti od toga da li želite da uzmete jedan slobodan dan od vašeg godišnjeg odmora, ili tri , Putovanja.info za vas izdvaja najzanimljivije ponude. :)
Hurgada aktuelnosti Upravo se vratili iz Hurgade
Napisano: 30. avg 2010 - 19:12
Napisano: 30. avg 2010 - 19:44
Drago mi je sto ti je bilo lepo, nadam se da cu se i ja vratiti sa istim utiscima:). Reci mi, molim te, da li su i nocu visoke temperature (pitam zbog garderobe), i sta je najprakticnije obuci za put do Kaira? Da li ti je bio potreban Antinal? Hvala.
Napisano: 30. avg 2010 - 20:29
Klara65 @ 30. avg 2010 - 19:44
Verujem da hoces. Samo se pripremi na pomalo dosadne arape koji zele da ti prodaju parfeme, papiruse...
Ne zameri im...oni od toga zive
Nocu je posebno prijatno jer duva vetric... Ja nista dugi rukav nisam nosila. Cak ni patike nisam nosila.
Sto se tice Kaira, ja sam bila u dugoj laganoj suknji i majici na bretelice, a na nogama baletankice. U Kairo sam isla prosle godine. I bilo je ok. Bitno je samo vode sa sobom da imas. I ako imas lepezicu, bice od koristi. Kairo nije mnogo naporan. Luxor je vec druga prica. Tamo je preeeetoploooo, ali vredi pogledati.
Antinal je u apoteci sa desne strane hotela Elysees 5 funti. Meni nije bio potreban. A jela sam bas sve...
Eto tako...
Ako se jos neceg setis...pitaj...tu sam!
p.s.
Obavezno da probas, ako nisi, freš đus mango, guava...
Na plazi "Dream beach" kosta 20 funti, kao i u hotelu "Elysees", a u Marini moze da se nadje po 15 funti, dok u Sakali ima i po 10 funti.
I za sve preporuka: Obavezno posetite "Granadu" koja se nalazi preko puta "Felfele", tacnije na suprotnoj strani...pa jos malo prema Sakali. Vlasnik "Granade" je bio vlasnik "Felfele". Ambijent je odličan, a hrana ukusna i nije mnogo skupo!!!

Ovu poruku je izmenio Tikki: 30. avg 2010 - 20:42
Napisano: 30. avg 2010 - 21:20
Ovu poruku je izmenio cekiceki: 30. avg 2010 - 21:22
Napisano: 30. avg 2010 - 21:25
Verujem da hoces. Samo se pripremi na pomalo dosadne arape koji zele da ti prodaju parfeme, papiruse...
Hvala ti mnogo na odgovoru, prvi put idem van Evrope, i svaki savet mi je dragocen. Sto se tice Arapa i njihovog ponasanja, to shvatam kao deo kulture, kome se ne svidja, taj neka ih zaobidje! (neka letuje u Svedskoj:)). Jos jednom hvala, i veliki pozz
Napisano: 31. avg 2010 - 10:35
Napisano: 31. avg 2010 - 12:22
Meni je mango "zvucao" prvi put kao ukisla narandza, a posle nisam mogla da prestanem da ga pijem!
Cekiceki, mislim da ima i ribljih specijaliteta, ali nisam sigurna...Tada nismo imali u planu ribu da jedemo...jer smo mislili ici u Star fish. Ali nismo stigli tamo. Izgleda da je to ostalo za treci put u Hurghadi.
Mi smo u Granadi jeli...tacnije ja sam jela pizzu i pila fresh juice od guave , a moj muz neki burger jeo i pio sakaru i jos smo malu vodu porucili. Racun nas je izasao oko 90 funti. ( burger (20), pica(30), fresh juice(15)
Stavicu posle i slicicu, ako hocete da vidite kolike su porcije...
p.s.
Po preporuci naseg vodica Bojana iz Spirita, otisli smo u Cinnabon i pojeli predivan kolac od cimeta. Znaci fantasticno! Tako da i to preporucujem. Cinnabon je u Memši.
Ovu poruku je izmenio Tikki: 31. avg 2010 - 12:25
Napisano: 31. avg 2010 - 13:22
Citat
Meni je mango "zvucao" prvi put kao ukisla narandza, a posle nisam mogla da prestanem da ga pijem!
Uh, ma naravno
Napisano: 01. sep 2010 - 19:42
Hvala ti mnogo na odgovoru, prvi put idem van Evrope, i svaki savet mi je dragocen. Sto se tice Arapa i njihovog ponasanja, to shvatam kao deo kulture, kome se ne svidja, taj neka ih zaobidje! (neka letuje u Svedskoj:)). Jos jednom hvala, i veliki pozz
Da budem i ja od pomoci....decko i ja smo bili prosle godine u Hurghadi...samo reci hvale imam....crveno more najlepse na svetu..verujteeee.....Uvece su jake vrucine...vetrica i ako ima strasno je..mada mi smo bili polovinom jula kada je bas hoticno zbog vrucine...Mi smo uplatili ALBATROS PALACE najbolji hotel...kada smo stigli niko nije dobio hotel koji je uplatio pa je izbio haos(toga se cuvajte jer to tamo redovno rade)na kraju smo mi koji smo uplatili hotele sa 5 zvezdica smesteni u DANA BEACH HOTEL...koji je takodje vrrrh...i svima bih ga preporucila...narocito ljude sa decom...komplesk je ogrooman...kao mali gradic...Egipcani su kao manijaci...strasnoo...bez obzira sto sa deckom setam trce za tobom...dobacuju...ma strasnooo...devojke same da izlaze,bez muske pratnje van kompleksa hotela-NE PREPORUCUJEM!!!Nocni zivot..van kompleksa hotela slabo...Izleti...najegzoticniji i najlepsi je...RAJSKA OSTRVA...preleepoo,safari,dzipovi..jahanje Kamila...ronjenje...-divnooo.Kairo nismo posetili jer smo mi bili u onoj grupi nasih turista sto su nastradali pa smo sve otkazali...:((((((((Tako da koliko je Hurgada divna toliko me vezu tuzna secana...I jos jedna napomena...izbegavajte voznju taxijem...voze kao ludaci zakon im dozvoljava da nocu voze bez svetala..tako da ih nikada ne pale..i upravo zbog toga i dosta turista strada:((( Ako vas jos nesto interesuje..pitajte
Napisano: 01. sep 2010 - 22:24
Napisano: 02. sep 2010 - 01:39
Klara65 @ 30. avg 2010 - 18:44
Ja sam bila u suknjici i majicici ali sam nosila i sesirce, da mi nije bilo njega, ostala bih pored Sfinge
Meni licno, u Kairu je bilo toplije nego u Luksoru. A i Luksor mi se vise dopao
Kao sto svi kazu, voda je najbitnija, narocito za Nacionalni muzej u Kairu koji je jako zagusljiv...
Napisano: 02. sep 2010 - 10:18
lilihipsojic @ 02. sep 2010 - 00:39
Meni licno, u Kairu je bilo toplije nego u Luksoru. A i Luksor mi se vise dopao
Kao sto svi kazu, voda je najbitnija, narocito za Nacionalni muzej u Kairu koji je jako zagusljiv...
Ja sam kupila sesir sa obodom od pola metra, ne znam kako cu ga spakovati! Malo je glupo da ga nosim nocu u avionu:). Ponecu indijske tunike-haljine, one su prozracne, pa cu izdrzati. Hvala puno. U ponedeljak polecem!
Napisano: 02. sep 2010 - 21:57
Napisano: 06. sep 2010 - 20:27
Mani ga se Mito!
To su ti oni koji od svih kafica u ponudi odu tamo gde se pusta nasa muzika pa onda arapima demonstriraju lomljenje casa, penjanje po stolovima i stolicama i sve ostalo cime mozemo da se `pohvalimo`... to je bio slucaj pre 2 god kad je nastao ozbiljan problem i kad su kontaktirani i vodici i agencija u Bg i policija...
To sto si videla iz autobusa ili setnjom po tebi bucnoj i prljavoj Sakali je nedovoljno da se ljudima savetuje da ne idu u te hotele jer nisi boravila u njima.
Licno za Reginu mogu da kazem sve najlepse! Svaki dan su nam cistili sobe, menjali peskire...buka koja je napolju uopste se ne cuje i nema veze sa hotelom i boravkom u sobi u kojoj je mir, usluga je odlicna, hrana takodje, bazeni se ciste svaki dan, iza hotela koji ima predivnu plazu se nalazi bukvalno biljna oaza koja se zaliva svaki dan tako da je prolazak do plaze kroz tu svezinu nesto prelepo. Odrzava se tako da neretko vidis ljude koji su zalegli po travi i uzivaju. Momci koji rade kao bastovani su se pentrali uz palme da nam uberu urme da jedemo, animacioni tim je super, sa njima je zabave bilo na pretek...
A kad iskoracis iz hotela i osetis onaj topli vetar, upoznas ljude po okolnim radnjama koji te pozdravljaju posle svaki put kad te ugledaju, dozivaju, cimaju da odes kod njih u radnju da popricate, popijete pice, i nakon toga neobavezno odete (ne cimaju bas svi da vam nesto prodaju), osetis ljubaznost i gostoljubivost koje su nama strane delimicno.
Meni ce ovo biti 3 put da idem u Hurgadu, i ako Bog da otici cu jos 33 puta, jer se svaki put radujem tome koga cu od njih koje sam upoznala tamo sresti i gde ce me ovaj put voditi da vidim nesto novo a njihovo tradicionalno...
To su moji utisci...samo nisam mogla da precutim `Jedan veliki savet za sve:Izbegavajte hotele Roma,Regina,Souvenir,i sve hotele u Sakali,jer je to ljudi moji ,strasno.`
Mozda tebi jeste, ne znam na sta si navikla ali hoteli sa 4* su sasvim pristojni za pare koje damo za njih. Hvala ti na savetima ali nemoj biti tako iskljuciva po pitanju onoga sto nisi proverila jer dosta ljudi ce biti u panici kad procitaju da je u Sakali uzasno i sta li ce tamo naci kad stignu ukoliko ne odsednu u Hiltonu i ostalim ultra all inclusive rizortima sto je bzvz sem ako tamo ne ides da bi jeo, jeo, jeo i pio, pio, pio i pio dok ne pojedes i ne popijes vise nego sto si platio pa budes srecan jer si ih zaje...
Napisano: 06. sep 2010 - 20:30

Citiraj
Odgovori na ovo