Hurgada aktuelnosti
Napisano: 24. Nov 2009 - 13:25
Ali cim se vratite u Hurgadu zaboravite nase i na sve ostale izlete idite sa lokalnom agencijom. I to ne bilo kojom vec najboljom - Magic lamp! Novac koji cete ustedeti (posto su izleti sa nasim agencijama 50-70% skuplji) nije osnovni razlog za izbor ove agencije. Sve ono sto sam citao na ovom forumu ili saznao od prijatelja, pokazalo se tacnim. Ljudi su izuzetni, cine sve da vam omoguce pravi uzitak, a ne samo da vam uzmu pare. A pogotovo sa Srbima imaju izuzetan odnos (dovoljno govori podatak da su na svoj brodic za izlete pored egipatske okacili i srpsku zastavu). Uostalom, zbog njih sam izabrao najslabiji hotel u ponudi "Sun and sea", zato sto se njihova agencija nalazi na plazi ovog hotela, a druzenje sa njima, ne samo na izletima vec i na plazi bilo je pravo zadovoljstvo, pogotovo za mog sina (10 god.) koji je na kraju sa njima aktivno razgovarao na tri jezika (srpski,arapski,engleski) uz ono obavezno: E brate 'de si brate! Svaka cast i Sherifu i ostalima a narocito jak utisak je ostavio Islam, mladic koji je sa nama bio kao da smo rod rodjeni.
Sa njima smo isli na dva izleta: Lovely island i Sharm el naga. S obzirom na to da smo vec bili pomalo umorni od velikog broja izleta, resili smo da od dva sjajna izleta izaberemo jedan. Izmedju Giftuna (Rajskog ostrva) i Lovely isl., dva slicna izleta, izabrali smo ovaj drugi izlet. Razlozi su sledeci: Lovely island (sto inace NE ZNACI ljubavno ostrvo) ili kako se zvanicno naziva ovaj izlet "Sunset trip" je poludnevni izlet, samim tim i manje naporan, oba izleta ukljucuju snorkling kod koralnih grebena i kupanje u tirkiznom plicaku, ali na Giftunu je veca guzva (dvadesetak brodica), a ovde smo mi bili jedini, zatim brodic sa staklenim dnom sto pruza mogucnost razgledanja korala i ribica, i kao kruna svega zalazak sunca se posmatra sa pescanog spruda (kao u najlepsim filmskim scenama). Naravno, sendvici, voce, sokovi upotpunjuju dozivljaj, uz srpsku muziku (pichi kolce nasred Crvenog mora).
Kao slag na tortu dosao je poslednji izlet: jedinstvena Sharm el naga. Nacionalni park 30 km juzno od Hurgade, gde se nalaze najlepsi koralni grebeni i ribice (i ostale zverke) raznih boja. Ne treba trositi reci na nesto sto se ne moze opisati, vec spremite maske i aparate pa put pod noge.
Bice jos jedan nastavak!
Napisano: 02. Dec 2009 - 17:21
Medjutim! Da nisam isao na kombinaciju 4 dana Kairo + izleti, vec da sam se odlucio da letovanje provedem u Hurgadi, nikada ne bih izabrao ovaj hotel (ovde cu se ograditi i reci: osim u slucaju da nemam novca za bolji hotel). Evo i zasto: prvo i osnovno - higijena. Ne znam da li zbog toga sto su u hotelu zaposleni samo muskarci (prosek godina 20-25), ali higijena nije na nekom nivou. Sobe su solidno opremljene, ali odrzavanje je problematicno. Ciscenje sobe zavrsavaju za deset minuta (probajte to kod kuce). Posteljinu ne menjaju, peskire da, ali ih ne peru lepo, pa se desi da dobijete peskir koji je prljaviji od prethodnog. Drugo - hrana. Prosao sam Mediteran sto se kaze uzduz i popreko, boravio u hotelima od 1+ pa do 5 zvezdica high class all inc., ali moram priznati da je hrana u ovom hotelu bila do sada najslabija. Namerno nisam rekao najlosija, jer hrana nije loseg kvaliteta, ali je ponuda ogranicena i veoma jednolicna. Nisam probirljiv, niti sam previse zahtevan, nismo nikad ostali gladni i to nam nije predstavljalo veliki problem, pogotovo sto u prodavnicama i restoranima mozete da birate sta cete da jedete za neku normalnu cifru. Ali ako u takvom hotelu treba da provedete desetak dana, onda to moze biti i neprijatno jer ste dosli da se opustite a ne da razmisljate gde cete da kupite hranu.
Nemam vise vremena, a mislim da sam rekao sve sto je bitno. Ukoliko ima pitanja - samo izvolite. Za kraj: ko nije bio neka obavezno poseti Egipat, kako istorijski tako i primorski, ali uz obaveznu pripremu. Srecan put!
Napisano: 09. Dec 2009 - 06:19
varam li se?
Napisano: 18. Jan 2010 - 00:41
Napisano: 25. Jan 2010 - 01:18
E pa mi koji smo bili, smo vec i pisali, a ti ako ti se cita - citaj! Ne otvaraj novu temu samo zato sto si lenja! Nemoj se ljutiti, ali zamisli da na svakih 15 dana svi ovako otvore novu temu o kojoj sve vec postoji napisano.... Nema smisla a i pokazuje nepostovanje prema onima koji su se trudili nasiroko da opisu sve u detalje, i sada tebi ponovo da pisu....
[/qunom
ma dobro ewo objasnicu ponowo...egipat je prediwan ne moze porediti ni sa grcom,turskom,tunisom...ni sa jednom destinacijom...hurgada je sama po sebi elitno letowalishte hoteli swi su wrhunski narawno i koshtaju...ja sam bila u beach albatrosu i hotel je EXTRA ima najbolju plazu imate 5restorana u kojima mozete da jedete bukwalno 24h ewoo mi smo swako wece u jednom od 5 restorana imali rakowe ili lignje kolaci su im prediwno...jagnjetina....salate...kuwana jela ma swe...i nemoj nekog da sam cula da je rekao da je hrana u egiptu katastrofa i da ne moze da se najede e taj onda nije bio u turskoj i nema pojma....hrana je kao u grckoj samo na mnogo wishem niwou...MORE....TO JE NAJLEPSHA STWAR U EGIPTU PA WI I DA SPAWATE U NEKOM SHATORU WREDI OTICI ZBOG MORA...MORE JE PREDIWNO...TOPLO SA MILION RIBICA KOJE MOZETE WIDETI SAMO NA DISKAWERIJU....NADAM SE DA WAM JE JASNO KAKWO JE MORE NI JEDNO MORE NA SWETU NIJE KAO U EGIPTU GOWORIM WAM IZ LICNOG ISKUSTWA....ljudi jesu napadni i swaki 2 bih da was zeni...ali more swe wadi...i naj bitnija stwar u egiptu CENJKAJTE SE....do iznemoglosti po pola sata neka was naziwaju banditom bash was briga to su washe pare...pozdraw..
Napisano: 16. Apr 2010 - 13:07
Napisano: 17. Apr 2010 - 00:16
Negativ @ 16. Apr 2010 - 13:07
Negativ interesuje me vise stvari, dali su bagiji dvosedi, i ako nisu dal ih vozis ti ili egipcanin, i koliko to brzo ide, i gde ste pronasli te lokalce ako su dvosedi, unapred hvala
Napisano: 05. May 2010 - 00:04
smokvica0000 @ 18. Jan 2010 - 00:41
Ma necemo ni Cairo preko nase agencije... jer sam vec slusala pricu o piramidama od nasih vodica pre nekoliko godina, a osoba s kojom idem i koju zanimaju piramide zna engleski dovoljno dobro.
Malo avanture sa lokalcima nije na odmet
Ionako nemam dobrih iskustava sa nasom jednom poznatom agencijom u vezi izleta, naprimer- nisu nas odveli na pravi kolarni greben i nismo imali cast da vidimo nista osim meduza- ni koral, ni ribicu :(
Lokalci me jos nisu ......
A posebno me nervira to sto je Smokvica spomenula- da se i ne raspakujemo, a odmah nasi vodici krenu da dave sa izletima.
Ovu poruku je izmenio ljerka: 03. Jun 2010 - 21:33
psovka, zabranjeno prav. foruma
Napisano: 03. Jun 2010 - 17:41
Hvala unapred
Napisano: 03. Jun 2010 - 18:03
[quote name='valjevac' date='11. jul 2008 - 04:05' timestamp='1215723912' post='59467']
E pa mi koji smo bili, smo vec i pisali, a ti ako ti se cita - citaj! Ne otvaraj novu temu samo zato sto si lenja! Nemoj se ljutiti, ali zamisli da na svakih 15 dana svi ovako otvore novu temu o kojoj sve vec postoji napisano.... Nema smisla a i pokazuje nepostovanje prema onima koji su se trudili nasiroko da opisu sve u detalje, i sada tebi ponovo da pisu....
[/qunom
ma dobro ewo objasnicu ponowo...egipat je prediwan ne moze porediti ni sa grcom,turskom,tunisom...ni sa jednom destinacijom...hurgada je sama po sebi elitno letowalishte hoteli swi su wrhunski narawno i koshtaju...ja sam bila u beach albatrosu i hotel je EXTRA ima najbolju plazu imate 5restorana u kojima mozete da jedete bukwalno 24h ewoo mi smo swako wece u jednom od 5 restorana imali rakowe ili lignje kolaci su im prediwno...jagnjetina....salate...kuwana jela ma swe...i nemoj nekog da sam cula da je rekao da je hrana u egiptu katastrofa i da ne moze da se najede e taj onda nije bio u turskoj i nema pojma....hrana je kao u grckoj samo na mnogo wishem niwou...MORE....TO JE NAJLEPSHA STWAR U EGIPTU PA WI I DA SPAWATE U NEKOM SHATORU WREDI OTICI ZBOG MORA...MORE JE PREDIWNO...TOPLO SA MILION RIBICA KOJE MOZETE WIDETI SAMO NA DISKAWERIJU....NADAM SE DA WAM JE JASNO KAKWO JE MORE NI JEDNO MORE NA SWETU NIJE KAO U EGIPTU GOWORIM WAM IZ LICNOG ISKUSTWA....ljudi jesu napadni i swaki 2 bih da was zeni...ali more swe wadi...i naj bitnija stwar u egiptu CENJKAJTE SE....do iznemoglosti po pola sata neka was naziwaju banditom bash was briga to su washe pare...pozdraw..
[/quote]
Ti sto grubo odgovaras,nauci lepo da pises slovo v.
Napisano: 03. Jun 2010 - 20:08
Hvala unapred
izbegavaj nakit da kupujes... uglavnom je samo posrebljen ili pozlacen (iako kazu da nije), ja sam kupila plocicu u hotelu sa mojim imenom i posle nekoliko godina je zardjala i tako...
kupila sam i neko deblje lance (debelo oko pola cm) kombinacija belog i zutog zlata, takodje u hotelu, kopca je brzo otpala, ali ne znam koliko je kvalitetno jer ne nosim cesto.
kupila sam u Sujecu i Hurgadi ona kozna tabureta (valjda je dobra mnozina) i jos traju, samo ne mogu da ih brisem vlaznom krpom- skida se boja.
kozni novcanici im nisu nesto kvalitetni, odlepljuju se, a i nekako su mi kicasti i itd...
a sa koznim jaknama koliko mogu da procitam ovde su kupci zadovoljni.
od suvenira po niskoj ceni mozes da kupis majice, papiriuse, figure od keramike njihovih vladara, nargile razlicitih velicina...
nas su na jednom izletu vodli u fabriku alabastera, nije jeftino, ali je lepa i trajna uspomena.
na izletu za Aleksandriju se posecivala fabrika parfema, parfemi i nisu nesto trajni.
cene skidaj i startu za 50%.
a sto se tice izleta imas cene na temi izleti.
Napisano: 03. Jun 2010 - 20:26
[quote name='tiki-carica' date='25. jan 2010 - 01:18' timestamp='1264375091' post='223273']
[quote name='valjevac' date='11. jul 2008 - 04:05' timestamp='1215723912' post='59467']
hurgada je sama po sebi elitno letowalishte hoteli swi su wrhunski narawno i koshtaju...
[/quote]
kakvo elitno letovaliste??? Hurgada je selendra prljava u poredjenju sa mnogim drugim prosecnim letovalistima!!!
Samo u Egiptu je od Hurgade lepsa i El Guana i Sarm El Seik i Stela Di Mare, a za Tabu nisam sigurna (ne znam kako izgleda).
A, i znas sta je Yasmin Hammamet ili Port El Kantaui u Tunisu za Hurgadu???
Da se razumemo, nije da pljujem Hurgadu, prva ja idem ovog leta tamo, al me nervira kad procitam da neko odvali ovako nesto. Toliko neiskusan i prepotentan odgovor...
Kao da neko kaze da je Karaburma (oko pancevackog mosta)najlepsi deo BG-a.
i kako mozes da kazes da su SWI hoteli vrhunski? halo...
cak su i hoteli sa 5 zvezdica neki daleko od vrhunskog (imaju propuste, a nesto sto je vrhunsko ne moze da ima), a da ne govorim o onim hotelima od 2 zvezdice (a ima ih).
svasta s tobom.
Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0