Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Hurgada aktuelnosti

704 odgovora na temu

#31 Lili

svetski putnik

• Član
  • Poruka:794

Napisano: 18. Jul 2008 - 15:41

Pogledaj porukuSuncica @ 18. 07. 2008 - 13:56

Lili mozes da preporucis neku morsku hranu...mislim imaju li neke morske specijalitete koje ne treba da propustimo?

ne znam bas da li su specijaliteti..mogu ti reci otprilike sta ja jedem:

supu od morskih plodova - e,da to nemoj da propustis, puna je skoljki i rakova i lignji..egipcani je zovu Vijagra soup :)

salatu od nekih plodova ili koktel od skampa

grilovane skampe,

ili u Falfeli:

supu obavezno

mesani riblji tanjir ( jastog, skampi, riba)

pijem mango juice

oba ova menija su ti oko 100 Le, dakle oko 12.5 eur..pa ti vidi da li se isplati :)
Postavljena slika

#32 lav

svetski putnik

• Član
  • Poruka:947

Napisano: 18. Jul 2008 - 16:42

Lili, hvala puno, puno si nam pomogla!
Gde se nalazi Falfela, da li je to taj drugi riblji restoran koji si preporucila?

Ovu poruku je izmenio lav: 18. Jul 2008 - 16:43

#33 Beren

turista

• Član
  • Poruka:55

Napisano: 18. Jul 2008 - 18:00

mmmmmm školjke.... :P

#34 marinav

backpacker

• Član
  • Poruka:16
  • ženski

Napisano: 18. Jul 2008 - 18:05

Pogledaj porukulav @ 18. 07. 2008 - 16:42

Gde se nalazi Falfela, da li je to taj drugi riblji restoran koji si preporucila?

skoro kod hotela Safir :bez-zuba:

#35 Lili

svetski putnik

• Član
  • Poruka:794

Napisano: 18. Jul 2008 - 23:50

Pogledaj porukulav @ 18. 07. 2008 - 16:42

Falfela nije riblji restoran, ima razne klope..to je u stvari lanac restorana po egiptu..u kairu je jako popularan..ali posto ja jedem sve iz mora kada sam na moru to je bio moj izbor..

nalazi se izmedju sun&sea i safira, ali bez obzira gde ste, svaki vozac ce vas odvesti tamo iz bilo kog dela hurghade..pogled je predivan, ako nista, samo zbog toga vredi..pokusajte da odete preko dana, odnosno dok je jos svetlo napolju..
Postavljena slika

#36 lav

svetski putnik

• Član
  • Poruka:947

Napisano: 19. Jul 2008 - 00:00

Super, ja sam u legendarnom S&S! Znaci blizu nam je i Falfela i Fish House, blago nama, uzivacemo!

#37 HBella

turista

• Član
  • Poruka:64
  • ženski

Napisano: 21. Jul 2008 - 08:13

Pogledaj porukudejancho @ 17. 07. 2008 - 14:09

To je 50 din pola sata interneta? Jesam li dobro razumela? Cula sam da je u hotelu Safir pola sata oko 400 din, da li je moguce da je toliko skuplje u hotelu?

Da to je bilo 50 din za pola sata neta. Moguce je da ti je u hotelu 400 din, ali ne brini, prosetaj se uvece, i na putu do centra ces sigurno videti reklamu za net cafe, i eto ti net za malo para.. :)

#38 Beren

turista

• Član
  • Poruka:55

Napisano: 21. Jul 2008 - 10:17

mozda je ovo nekome korisno, meni sigurno jeste!

Novac u Egiptu:

25 Piastres
Postavljena slika

50 Piastres
Postavljena slika

1 Pound
Postavljena slika

5 Pounds
Postavljena slika

10 Pounds
Postavljena slika

20 Pounds
Postavljena slika

50 Pounds
Postavljena slika

100 Pounds
Postavljena slika

#39 vjje

turista

• Član
  • Poruka:56
  • ženski

Napisano: 21. Jul 2008 - 10:18

U hotelima je skuplje, imaju i sulud kurs u menjacnici...mislim da je evro bio oko 7,nesto funti dok smo u banci menjali po 8,3 ili 8,4Le- govorim za Safir.
U Safiru je obican sendvic u tostu, sa piletinom, 30Le...za te pare -odes do, gore pomenutog, restorana Falfela, koji je na 5 min od Safira, i jedes normalan obrok na terasi sa predivnim pogledom u opustenoj atmosferi :D

Ovu poruku je izmenio vjje: 21. Jul 2008 - 10:28

#40 Suncica

turista

• Član
  • Poruka:59
  • ženski

Napisano: 21. Jul 2008 - 10:27

Beren stvarno si se bas potrudio, hvala i tebi i Lili.

#41 vjje

turista

• Član
  • ženski

Napisano: 21. Jul 2008 - 10:39

Kada se placa ili uzima kusur treba obratiti paznju na novcanice od 50 piasters i 50 pound jer
su slicne.
Da bi izbegli rasprave i nepotrebnu gnjavazu.. pozeljno je imati sitne novcanice za taxi, jer se redovno prave ludi kada trebaju vratiti kusur.

#42 Suncica

turista

• Član
  • ženski

Napisano: 21. Jul 2008 - 10:49

Vijje napisi i ti nesto o nekom restoranu, kaficu i sl. ako si bio ove godine, imas li ti nesto da preporucis? :)

#43 vjje

turista

• Član
  • ženski

Napisano: 21. Jul 2008 - 11:10

Bila:)
Od restorana Falfela, kao sto napisah, od fastfood restorana -Hardee's jer je osoblje najljubaznije a obroci odlicni..za 50Le rucaju dvoje.. ko voli fastfood.. a moj muskarac voli :D
Hard Rock Cafe- ako volite rock nemojte ici sredom i vikendima jer se pretvara u disco, mi smo dosli, seli, muzika super...i onda, posle 15 min- gruvanje..nismo se snasli a ni popili dovoljno da bi to podneli :D
Sredom i petkom..mislim..je besplatno pice za devojke od 11.00h do 01.00h

#44 Suncica

turista

• Član
  • ženski

Napisano: 21. Jul 2008 - 12:17

Izvini za >bio< :bolje-da-cutim: , samo mi jos reci da li je taj Hardee's fast food blizu Merriott hotela, i imas li preporuku za neki obrok?
Hvala ti unapred!

#45 Nina!

svetski putnik

• Član
  • Poruka:3449
  • ženski

Napisano: 21. Jul 2008 - 13:00

Preporuka za italijanski restoran La Luna ( nalazi se na putu od S&S ka centru ) i riblji restoran Fish House.

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0