Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Sengen viza jedne zemlje, putovanje u drugu

38 odgovora na temu

#16 Estella

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:350
  • ženski

Napisano: 03. Jun 2008 - 17:25

Pogledaj porukusneza021 @ 22. 05. 2008 - 14:50

Vidim da si vadio madjarski sengen pa ako nije problem da napises koliko su madjari rigorozni i kakvu si garanciju imao?Sta traze od dokumentacije?

Hvala unapred

Evo ja sam vadila madjarsku vizu prosle nedelje. Potrebno je dosta dokumenata - potvrda o zaposlenju sa naznakom mesecnih primanja i datuma zasnivanja radnog odnosa (posto sam zaposlena), listing iz PIO, obrazac M3A - original na uvid, radna knjizica na uvid, potvrda o svrsi putovanja - u mom slucaju vaucer o rezervaciji hotela, fotokopije dokumenata, zdravstveno osiguranje za Sengen zemlje, 35 evra, mozda jos nesto - imas na sajtu www.mfa.gov.hu i na broju telefona 0800 127 127. Ceka se pet dana, i dobila sam je samo na 4 dana. Znaci, ako imas sva trazena dokumenta, dobices vizu. Medjutim, ja sam imala mnogo pozitivnije iskustvo sa britanskom vizom koju sam dva puta dobila na po sest meseci sa vise ulazaka.

#17 Milan#

backpacker

• Član
  • Poruka:4

Napisano: 09. Jul 2008 - 10:09

Zdravo svima,

Nameravam da idem u Francusku kod prijatelja koji je Italijan.
Dakle on mi moze poslati pozivno pismo za Italiju i ja mogu da izvadim italijansku vizu.
Da li se sa italijanskom vizom moze otici direkno u Francusku bez ulaska u Italiju???

Da li je neko imao slicnu situaciju? Da li neko pouzdano zna nesto o tome?

Pozdrav

#18 Milan#

backpacker

• Član

Napisano: 09. Jul 2008 - 10:40

i da... zaboravio sam da napomenem da bih putovao autobusom. Beograd - Pariz.
:)

#19 twixy

svetski putnik

• Član
  • Poruka:554
  • ženski

Napisano: 10. Jul 2008 - 08:57

Pa samim tim sto ides autobusom ne ides direktno u Francusku, vec ce ti zemlja ulaza biti Slovenija ili Madjarska (ne znam kuda ide bus), tako da po svim pravilima ne bi trebao da imas nikakvih problema.

#20 Milan#

backpacker

• Član

Napisano: 10. Jul 2008 - 09:43

Pogledaj porukutwixy @ 10. 07. 2008 - 08:57

Pa samim tim sto ides autobusom ne ides direktno u Francusku, vec ce ti zemlja ulaza biti Slovenija ili Madjarska (ne znam kuda ide bus), tako da po svim pravilima ne bi trebao da imas nikakvih problema.

Hvala puno

#21 Aedona

backpacker

• Član
  • Poruka:15
  • ženski

Napisano: 11. Jul 2008 - 18:00

Pogledaj porukuMilan# @ 10. 07. 2008 - 08:43

Hvala puno

Cao,

ja sam prosle godine otisla avionom u Pariz sa nemackom vizom i nisu me nista cak ni pitali...Ovde sire dezinformacije da to nije moguce, ali kad sam nazvala ambasadu, rekli su mi da nije nikakav problem da se promeni plan puta i da udjem sa drugom vizom osim sto na granici mogu da mi traze osiguranje i dokaz smestaja u Francuskoj. E sad, osiguranje platis, a za dokaz smestaja moze da ti posluzi odstampana rezervacija hostela/hotela (rezervisi neki skuplji koji ne naplacuje otkazivanje pa otkazi cim stignes- tako da te nista nece kostati). Provereno :)

Poz.

#22 jedy023

backpacker

• Član
  • Poruka:33

Napisano: 12. Jul 2008 - 12:31

Pogledaj porukuEstella @ 3. 06. 2008 - 17:25

Evo ja sam vadila madjarsku vizu prosle nedelje. Potrebno je dosta dokumenata - potvrda o zaposlenju sa naznakom mesecnih primanja i datuma zasnivanja radnog odnosa (posto sam zaposlena), listing iz PIO, obrazac M3A - original na uvid, radna knjizica na uvid, potvrda o svrsi putovanja - u mom slucaju vaucer o rezervaciji hotela, fotokopije dokumenata, zdravstveno osiguranje za Sengen zemlje, 35 evra, mozda jos nesto - imas na sajtu www.mfa.gov.hu i na broju telefona 0800 127 127. Ceka se pet dana, i dobila sam je samo na 4 dana. Znaci, ako imas sva trazena dokumenta, dobices vizu. Medjutim, ja sam imala mnogo pozitivnije iskustvo sa britanskom vizom koju sam dva puta dobila na po sest meseci sa vise ulazaka.
Ako imas sengen,bez obzira cije zemlje mozes da ides u bilo koju sengen drzavu,jer ti mozes imati u pasosu samo jedan sengen nema veze koje zemlje.Sto se tice ulaza diskreciono pravo policije a ne carinika te drzave da moze da te ne pusti u drzavu vazi za sve zemlje,viza je samo dokaz da ispunjavas uslove za putovanje.Ja putujem po Evropi vec pola godine i nikad nisam imao problema a imam madjarski sengen.

#23 Milan#

backpacker

• Član

Napisano: 14. Jul 2008 - 08:25

Pogledaj porukuAedona @ 11. 07. 2008 - 18:00

Cao,

ja sam prosle godine otisla avionom u Pariz sa nemackom vizom i nisu me nista cak ni pitali...Ovde sire dezinformacije da to nije moguce, ali kad sam nazvala ambasadu, rekli su mi da nije nikakav problem da se promeni plan puta i da udjem sa drugom vizom osim sto na granici mogu da mi traze osiguranje i dokaz smestaja u Francuskoj. E sad, osiguranje platis, a za dokaz smestaja moze da ti posluzi odstampana rezervacija hostela/hotela (rezervisi neki skuplji koji ne naplacuje otkazivanje pa otkazi cim stignes- tako da te nista nece kostati). Provereno :)

Poz.

Hvala ti. Odlicna fora ovo sa hotelom :-)
Pozz

#24 Zeko

backpacker

• Član
  • Poruka:1

Napisano: 04. Apr 2009 - 12:58

Molim vas za informaciju jer nemam bas previse iskustva sa sengen vizama! Namjeravam turisticki u Beč na tri dana pa sam mislio izvaditi slovensku senegen turisticku vizu jer mislim da cu je lakse dobiti, e sad da li bi trebalo biti problema na slovenskoj granici jer za beč idem bus linijom zagreb-beč, a u povratku isto tako beč-zagreb, mislim na probleme tipa ispitivanja zasto ides u beč a slovenski ti je sengen ili pak kad se budem vracao zasto se vracam iz beca? Hvala unaprijed na odgovorima!

#25 Aleksandar Đuričić

ex Verhogetornik

• Član
  • Poruka:1301
  • muški

Napisano: 04. Apr 2009 - 21:33

Prvo, neće te niko ništa pitati. Ja sam bio u Beču puno puta, a nemam nijednu austrijsku vizu. Nikad me niko ništa nije pitao. A i da pita, kako će neko na granici znati da ti ideš u Beč? Taj bus prolazi kroz Sloveniju, i verovatno negde staje, tako da možeš reći da si pošao u Sloveniju.

#26 tasa5

backpacker

• Član
  • Poruka:2

Napisano: 03. Aug 2009 - 10:01

Imam dve nedoumice i nadam se da ce clanovi ovog foruma uspeti da mi odgovore:

1. U oktobru putujem za Spaniju, i to iz Temisvara preko Milana do Madrida. Iz Temisvara imam let za Milano(rezervisan preko interneta). Posto Rumunija nije u Sengen zoni, da li je problem dobiti njihovu vizu za ono sto meni treba,tj. da odem samo do aerodroma? I koja je procedura za ovo?

2. Posle Spanije bih trebao da idem za Svajcarsku na praksu i to na 8 meseci. Vizu cu dobiti i od Spanije i od Svajcarske. Da li ja smem sa Spanskom vizom da odem u Spaniju i zatim odmah u Svajcarsku, tj. da li moram da izadjem iz Sengen zone jer sam u nju usao sa spanskom vizom?

Nadam se da sam bio dovoljno jasan.

Unapred sam zahvalan svima koji mi razjasne ovu nedoumicu.

#27 Зоки

svetski putnik

• Član
  • Poruka:795
  • muški

Napisano: 08. Aug 2009 - 14:11

Pogledaj porukutasa5 @ 3. 08. 2009 - 10:01

1. U oktobru putujem za Spaniju, i to iz Temisvara preko Milana do Madrida. Iz Temisvara imam let za Milano(rezervisan preko interneta). Posto Rumunija nije u Sengen zoni, da li je problem dobiti njihovu vizu za ono sto meni treba,tj. da odem samo do aerodroma? I koja je procedura za ovo?

2. Posle Spanije bih trebao da idem za Svajcarsku na praksu i to na 8 meseci. Vizu cu dobiti i od Spanije i od Svajcarske. Da li ja smem sa Spanskom vizom da odem u Spaniju i zatim odmah u Svajcarsku, tj. da li moram da izadjem iz Sengen zone jer sam u nju usao sa spanskom vizom?
1. Од прошле године је онима који имају важећу шенгенску визу омогућен транзит у трајању од 5 дана кроз Румунију, тако да не треба да вадиш румунску визу. Ево и текста који то прецизно објашњава:

--------------------
Od 11. jula 2008 stupa na snagu odluka o ukidanju tranzitnih viza za sve gradjane Republike Srbije koji imaju važeće vize i regulisan boravak u državama zemalja Šengena.
Ova odluka se takođe odnosi na građane Republike Srbije koj imaju regulisan boravak i važeće vize Danske, Islanda, Norveške, Bugarske, i Kipra. Srpski državljani koji poseduju dozvole boravka u Švajcarskoj ili Lihtenštajnu uživaju ista prava.
Vreme koje se, prema rumunskom Zakonu o kretanju stranaca, podrazumeva kao tranzit iznosi 5(pet) dana. Podrazumeva se, imajući u vidu odobreno vreme za tranzit, da viza, odnosno dozvola boravka, kao i putne isprave, prilikom ulaska u Rumuniju moraju važiti najmanje pet dana.

--------------------

2. Швајцарска од скоро (od 12.12.2008.) припада шенгенској зони па са шпанском шенгенском визом можеш и у Швајцарску. С обзиром да помињеш боравак у Швајцарској од 8 месеци вероватно се ради о швајцарској националној визи. Па, кад ти је буду дали, најбоље да се онда код њих распиташ о томе да ли са њом можеш да боравиш у шенгенском простору ван Швајцарске, рецимо ради транзита - или то није могуће, па ћеш се вратити у Србију авионом.
Member of Paidakia Thassos Group

#28 tasa5

backpacker

• Član
  • Poruka:2

Napisano: 08. Aug 2009 - 14:42

Hvala najlepse na odgovorima.

#29 andrej26

svetski putnik

• Član
  • Poruka:1002
  • muški

Napisano: 09. Aug 2009 - 13:55

Pogledaj porukuЗоки @ 8. 08. 2009 - 14:11

1. Од прошле године је онима који имају важећу шенгенску визу омогућен транзит у трајању од 5 дана кроз Румунију, тако да не треба да вадиш румунску визу. Ево и текста који то прецизно објашњава:

--------------------
Od 11. jula 2008 stupa na snagu odluka o ukidanju tranzitnih viza za sve gradjane Republike Srbije koji imaju važeće vize i regulisan boravak u državama zemalja Šengena.
Ova odluka se takođe odnosi na građane Republike Srbije koj imaju regulisan boravak i važeće vize Danske, Islanda, Norveške, Bugarske, i Kipra. Srpski državljani koji poseduju dozvole boravka u Švajcarskoj ili Lihtenštajnu uživaju ista prava.
Vreme koje se, prema rumunskom Zakonu o kretanju stranaca, podrazumeva kao tranzit iznosi 5(pet) dana. Podrazumeva se, imajući u vidu odobreno vreme za tranzit, da viza, odnosno dozvola boravka, kao i putne isprave, prilikom ulaska u Rumuniju moraju važiti najmanje pet dana.

--------------------

2. Швајцарска од скоро (od 12.12.2008.) припада шенгенској зони па са шпанском шенгенском визом можеш и у Швајцарску. С обзиром да помињеш боравак у Швајцарској од 8 месеци вероватно се ради о швајцарској националној визи. Па, кад ти је буду дали, најбоље да се онда код њих распиташ о томе да ли са њом можеш да боравиш у шенгенском простору ван Швајцарске, рецимо ради транзита - или то није могуће, па ћеш се вратити у Србију авионом.

Zoki, svaka cast na uvek dobrim i detaljnim odgovorima.

#30 m.aleks

backpacker

• Član
  • Poruka:1

Napisano: 24. Aug 2009 - 22:54

Da li mi neko moze pomoci savetom ili misljenjem.

U septembru supruga i deca idu u Grcku, dobili su grupnu vizu. Ja ne mogu s njima, ali bih mogao na produzeni vikend 4-5 dana maximalno. Obzirom da mi smestaj ne treba jer u tom apartmanu ima dovoljno kreveta, a da bez vaucera iz agencije ili pak garantnog pisma tesko mogu da dobijem grcku vizu, pitam se da li bih mogao da udjem u Grcku s austrijskom vizom (bez da prvo udjem u Austriju). Ovo pitam jer Austrijsku dobijam lako i brzo.

Hvala unapred na odgovoru svima koji imaju slicno iskustvo.

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0