Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Sengen viza jedne zemlje, putovanje u drugu

38 odgovora na temu

#31 MrBuco

putnik

• Član
  • Poruka:126
  • muški

Napisano: 27. Aug 2009 - 17:36

Pogledaj porukum.aleks @ 24. 08. 2009 - 22:54

.. pitam se da li bih mogao da udjem u Grcku s austrijskom vizom (bez da prvo udjem u Austriju).

Mozes,
samo ces zato sledeci put malo teze i sporije dobiti istu, austrijsku vizu ;).

p.s. ja sam ulazio u Gr s madjarskim shengenom (ali sam prvo ishao u Hungary).

#32 MarijanaP

backpacker

• Član
  • Poruka:5

Napisano: 27. Aug 2009 - 17:48

Naravno da mozes. Pa ako recimo ides kolima u Francusku, ulazis u EU na nekoj drugoj granici. Posle vise nema granica. meni su overili francusku vizu na Madjarskoj granici i posle me vise niko nista nije pitao.
Pre nekoliko dana sam bila u Grckoj sa Madjarskim shengenom.

#33 strikan

backpacker

• Član
  • Poruka:46

Napisano: 02. Sep 2009 - 13:05

Ako mogu da dobijem pojasnjenje na ovaj deo posto mi nije najjasniji.

Citat

Vremekoje se, prema rumunskom Zakonu o kretanju stranaca, podrazumeva kaotranzit iznosi 5(pet) dana. Podrazumeva se, imajući u vidu odobrenovreme za tranzit, da viza, odnosno dozvola boravka, kao i putneisprave, prilikom ulaska u Rumuniju moraju važiti najmanje pet dana.

Posto moja supruga i ja planiramo put za Rim (letimo iz Temisvara), u Rimu ostajemo 8 dana, pa me zanima ovo u vezi tih 5 dana u tranzitu. Da li to znaci kalendarskih pet dana, ili kako, posto cemo mi u Rumuniji biti sve skupa 5 sati ali u roku 8 dana?

I jos ovo posto cemo imati italjansku vizu, da li je potrebno da vadimo i rumunsku, posto negde procitah da od prosle godine valjda, ako imas sengen vizu ne treba i rumunska.

Hvala

#34 Edge

putnik

• Član
  • Poruka:123
  • ženski

Napisano: 02. Sep 2009 - 14:31

Možeš, bez ikakvih problema - provereno i potvrđeno 2 puta! Srećan put!

#35 sladjap

backpacker

• Član
  • Poruka:1

Napisano: 08. Mar 2010 - 12:50

Molim za informaciju, ukoliko je neko imao slicnu situaciju.
Imam multi poslovnu vizu izdatu od italijanske ambasade, ali nisam je nijednom iskoristila ( kriza Postavljena slika ) . Htela bih da putujem turisticki u Grcku pa me brine da mi ne prave problem na granici - cula sam neka slicna iskustva, istina sa drugim zemljama ali ne bih bas da ostajem na granicnom prelazu zbog nekog zadrtog carinika. Unapred hvala na informacijama ili savetu gde bih se mogla raspitati o ovome!

#36 DraganV

svetski putnik

• Moderator
  • Poruka:5941
  • muški

Napisano: 08. Mar 2010 - 13:48

Pogledaj porukusladjap @ 08. Mar 2010 - 12:50

Molim za informaciju, ukoliko je neko imao slicnu situaciju.
Imam multi poslovnu vizu izdatu od italijanske ambasade, ali nisam je nijednom iskoristila ( kriza Postavljena slika ) . Htela bih da putujem turisticki u Grcku pa me brine da mi ne prave problem na granici - cula sam neka slicna iskustva, istina sa drugim zemljama ali ne bih bas da ostajem na granicnom prelazu zbog nekog zadrtog carinika. Unapred hvala na informacijama ili savetu gde bih se mogla raspitati o ovome!

Pretpostavljam da ti je viza u starom, plavom, pasosu. U principu mogu da ti prave probleme jer je potrebno da svoje putovanje zapocnes u zemlji koja ti je izdala vizu. Tu se ne racunaju tranzitne zemlje. Kada udjes, u tvom primeru Italiju, niko te dalje ne pita za vizu. Mozes slobodno da obilazis sve zemlje sengena.
Moja preporuka je da izvadis novi, crveni, pasos i resila si problem.
Postavljena slika

#37 funky Maki

backpacker

• Član
  • ženski

Napisano: 27. Mar 2010 - 15:12

Da li neko ko ima iskustva sa vizama za UK, može da mi kaze da li da se prijavim sama ili preko neke agencije?? Planiram da idem u London, imam smestaj ne znam da li je potrebno pozivno pismo? Nezaposljna sam...a na sajtu ambasade stoji sta treba od dokumenata za sve kategorije ( zapošljene, studente....) sem za nezapošljene! Pleaaasee help! :D :D

#38 Soma

turista

• Član
  • Poruka:67

Napisano: 27. Mar 2010 - 16:19

Pogledaj porukufunky Maki @ 27. Mar 2010 - 15:12

Da li neko ko ima iskustva sa vizama za UK, može da mi kaze da li da se prijavim sama ili preko neke agencije?? Planiram da idem u London, imam smestaj ne znam da li je potrebno pozivno pismo? Nezaposljna sam...a na sajtu ambasade stoji sta treba od dokumenata za sve kategorije ( zapošljene, studente....) sem za nezapošljene! Pleaaasee help! :D :D

Aranzman preko neke agencije nije garancija da ces dobiti vizu. Svakako bi vizu za UK morala da vadis individualno, agencije ne posreduju u tome.

Za dobijanje britanske vize je znacajno da mozes da im dokazes da: 1. imas sredstava kojima ces finansirati svoj boravak tamo, 2. da imas dobar razlog da se vratis ovde tako da nemaju osnova da posumnjaju da ces tamo pokusati da ostanes, 3. ako imas sponzora koji ce finansirati tvoj boravak - moras podneti dokaze o njegovom statusu u UK, naravno treba i pozivno pismo.

Ovde uglavnom pise sve: https://www.visainfo...px?Tag=FAQ_PAGE

#39 nada56

backpacker

• Član

Napisano: 08. Aug 2010 - 13:35

bog.ja sam poslala vizu za Budimpestu,2 slike ,rezerviranu kartu za avion.koji razlog moze biti da se odbije viza dali netko zna ???

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0