Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Sengen viza jedne zemlje, putovanje u drugu

38 odgovora na temu

#1 Natha

backpacker

• Član
  • Poruka:1

Napisano: 09. Jun 2007 - 19:56

Da li mogu da se preklapaju sengen vize,tj imati grupnu vizu za Poljsku od 23-30 jula a traziti garantno pismo i vizu od 15-30 jula za Nemacku?[SIZE=7][FONT=Times]

#2 vukad

turista

• Član
  • Poruka:80

Napisano: 09. Jun 2007 - 21:08

Natha @ 09. juni 2007 u 18:52

Da li mogu da se preklapaju sengen vize,tj imati grupnu vizu za Poljsku od 23-30 jula a traziti garantno pismo i vizu od 15-30 jula za Nemacku?[SIZE=7][FONT=Times]
Naravno. Osim toga Poljska nije u Sengenu tako da te dve vize nemaju veze jedna s drugom.

#3 PetarPan

backpacker

• Član
  • Poruka:1

Napisano: 19. Jun 2007 - 12:39

Ne mogu dva sengena u isto vreme, provereno.
Ostale vize plus sengen moze.

#4 turizmolog

backpacker

• Član
  • Poruka:13
  • ženski

Napisano: 05. Aug 2007 - 13:11

U septembru bi trebalo da putujem za Barselonu na dve nedelje. Kako u pasosu vec imam jednu spansku odbijenicu iz 2003.godine, mislim da mi nije bas najpametnije da do vize dodjem preko spanske ambasade. Koji mi konzulat preporucujete? Nacula sam da je Nemacka ipak najbolja za izdavanje individualnih viza, koliko je to tacno?

#5 ironcurtain24

backpacker

• Član
  • Poruka:6

Napisano: 05. Aug 2007 - 13:25

iskreno govoreci...

ja ne znam da li pametno i da sa jednom odbijenicom ides do ambasade i trazis vizu... ja bih izvadio novi pasos..... a ti kako hoces :-)...

pozdrav..

#6 djolehaubica

backpacker

• Član
  • Poruka:37

Napisano: 13. Aug 2007 - 16:14

hmmm, nezgodno sa tom odbijenicom!

SVe ambasade imaju u upitu koji ispunjavas pitanje da li si i kada ima odbijenicu od neke ambasade! I to je veliki minus!

Ali ti imas olaksavajucu okolnost! To je iz 2003 tako da je proslo 5 godina i mirna backa! Nebi trebalo da bude nikakv problem, jer oni pitaju samo do 3godine unazad! Eventualno do 5 ali ti si opet vise od toga!

ALi moras drugi pasos da izvadis, inace ako vidi konzul unutra - obra bostan!

Ako imas papire kompletne, sve su ti ok, izbegavaj Italijane, Spance, Austirju(zbog guzve)

#7 turizmolog

backpacker

• Član
  • Poruka:13
  • ženski

Napisano: 13. Aug 2007 - 21:49

Hvala za savete, pokusacu ipak sa ovim starim , pa sta bude. Izvadila bih ja novi pasos, ali kako od Nove godine krece zamena pasosa, ne bih sad da uzimam drugi...Pokusacu da sarmiram sluzbenike ;)
Hvala Vam svima, super ste... Nadam se da ce ova tema pomoci mnogim drugima, sve dok ne dospemo na tu cuvenu "belu listu"...sto ce potrajati...

#8 nigor

backpacker

• Član
  • Poruka:7

Napisano: 29. Apr 2008 - 10:45

Ima li sanse da nas sa madjarskom sengen vizom puste u Grcku?

#9 zokiNBGD

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:323
  • muški

Napisano: 29. Apr 2008 - 17:25

Pogledaj porukunigor @ 29. 04. 2008 - 10:45

Da, jer je to šengenska viza. Ako je "multi" viza, poželjno je da prvo korišćenje bude tako što ćeš ući u Mađarsku.

O ovome smo skoro pisali, pretraži teme, koristi pretraživač.

#10 miros

backpacker

• Član
  • Poruka:19
  • muški

Napisano: 02. May 2008 - 13:04

Ne samo da je poželjno nego mora. Prvo u Madjarsku,a posle gde želiš. Znam lika kojeg nisu pustili u Sloveniju iz Hrvatske s madjarskim šengenom jer prethodno nije bio u Madjarskoj. Imam madjarski šengen,overio s
am ga na madjarskoj granici i kad sam išao u Grčku nije bili problema.

Ovu poruku je izmenio miros: 02. May 2008 - 13:04

#11 jedy023

backpacker

• Član
  • Poruka:33

Napisano: 21. May 2008 - 09:33

Pogledaj porukumiros @ 2. 05. 2008 - 13:04

Ne samo da je poželjno nego mora. Prvo u Madjarsku,a posle gde želiš. Znam lika kojeg nisu pustili u Sloveniju iz Hrvatske s madjarskim šengenom jer prethodno nije bio u Madjarskoj. Imam madjarski šengen,overio s
am ga na madjarskoj granici i kad sam išao u Grčku nije bili problema.
nisam razumeo ovaj deo overio na granici Madjsrskoj,ja takodje imam madjarski sengen a nije valda da si iz Madjrske isao u Grcku.
Pojasni mi malo jer bi ja da skoknem do ceske a oni se granice sa njima.

#12 jele

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:492
  • ženski

Napisano: 21. May 2008 - 13:32

Pogledaj porukujedy023 @ 21. 05. 2008 - 09:33

nisam razumeo ovaj deo overio na granici Madjsrskoj

To sto ga je 'overio' na Madjarskoj granici znaci da je prvo isao u Madjarsku. Znaci bitno je da madjarski sengen 'aktiviras' (tako da se izrazim), tako sto ces prvo uci u Madjarsku. A kasnije sa tom vizom mozes ici i u ostale zemlje sengena.
Putopis: Krf

#13 dintel011

backpacker

• Član
  • Poruka:40
  • muški

Napisano: 21. May 2008 - 23:03

Slovenci su tog lika mogli da kasiraju i sa slovenackim sengenom, diskreciono pravo svakog granicnog policajca je da nepusti lice cak i ako ima vazecu vizu.

To da prvi ulazak u neku sengen zemlju mora da bude u zemlju koja je dala vizu je cista zabluda, za neke zemlje cak i nije moguce dobiti pecat osim ako se ide avionom, ko ide za Austriju ili npr Nemacku dobija samo pecat od madjara i dalje nema granica kao ni pecatiranja pasosa.

Ako na vizi pise da vazi za sengen zemlje onda ona i vazi za sve zemlje i nije potrebno nikakvo aktiviranje.

#14 sneza021

turista

• Član
  • Poruka:73

Napisano: 22. May 2008 - 14:50

Pogledaj porukunigor @ 29. 04. 2008 - 10:45

Vidim da si vadio madjarski sengen pa ako nije problem da napises koliko su madjari rigorozni i kakvu si garanciju imao?Sta traze od dokumentacije?

Hvala unapred

#15 mehopuzic

backpacker

• Član
  • Poruka:34
  • muški

Napisano: 02. Jun 2008 - 14:44

Пре две године сам са "грчким" Шенгеном, (један улазак, боравак 7 дана), отишао колима преко Италије, Француске чак до Барцелоне, без икаквих проблема.
Словенци су мало гледали, а онда и Италијани...али није било никаквих проблема.
Напомињем да сам имао хотелске резарвације у Венецији и Барцелони, као и карте за фудбалску утакмицу у Барси...
Све је могуће :D

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0