Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Sta se sme uneti u Grcku

25 odgovora na temu

#1 ijhot11

backpacker

• Član
  • Poruka:33

Napisano: 06. Jul 2008 - 17:14

Ja sam citao skoro sve ove teme i nigde nisam video da ljudi pisu o tome da li je nesto zabranjeno uneti u Grcku. Tipa od mesnih preradjevina, voca, povrca itd.?
Zanima me to jer idem kolima pocetkom avgusta pa bih voleo da ponesem i neku hranu a vidim da su Crnogorci stavili spisak namirnica koje ne smes da uneses kao neke mesne preradjevine i ne znam sta jos...
Da li moze neko da mi kaze da li je bilo sta zabranjeno na ulazu i kakvi su na izlazu iz Grcke, takodje i jeste li svracali mozda na izlazu u one freeshopove i kako su snabdeveni> >>>
Pozdrav svima!!!

#2 VesnaM

turista

• Član
  • Poruka:56

Napisano: 06. Jul 2008 - 17:26

Mozes da uneses sta hoces.
U Freeshopu (jednom jedinom na gr granici) - parfemi, cigare, cokoladice, ostali slatkisi, alhoholna piica, uglavnom toga najvise...

#3 jerotije_legenda

svetski putnik

• Član
  • Poruka:888
  • muški

Napisano: 06. Jul 2008 - 18:15

ZVANICNO za cigarete znam da mozes da unesec 2 boksa po glavi putnika i po njihovom zakonu osim sto ce ti oduzeti sleduje i kazna od 350 eura ako uneses vise mada u praksi nije tako vec godinama. Niko te ne pita koliko imas a pogotovo kad ides autobusom
oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs

#4 kacha

backpacker

• Član
  • Poruka:18
  • ženski

Napisano: 07. Jul 2008 - 21:02

zakonski ne znam sta sme a sta ne sme da se unese u Grcku, ali znam da nas na granici nikada niko nije ni pogledao ni pitao sta nosimo od prehrambenih proizvoda a nosili smo i jogurt i mleko i suhomesnate proizvode i smrznuto meso ... a bili smo do sada jedno 7 - 8 puta u Grckoj svojim kolim.

ponesi slobodno sve sto zelis i prijatan odmor

pozdrav kacha
kacha

#5 HaMa3aHa

putnik

• Član
  • Poruka:184
  • ženski

Napisano: 08. Jul 2008 - 00:08

u zemlje EU kojma pripada i GR nije dozvoljeno unositi hranu životinjskog porekla, mlečne proizvode i više od 1 litra alkohola.
tako piše na granici bilo koje eu zemlje.
ali niko nikada nije pitao.
verovatno ako bi se neko nameračio...bilo bi belaja.

#6 Infoputnik

Putolov

• Moderator
  • Poruka:9422
  • ženski

Napisano: 08. Jul 2008 - 00:57

Pogledaj porukuijhot11 @ 6. 07. 2008 - 17:14

Ja sam citao skoro sve ove teme i nigde nisam video da ljudi pisu o tome da li je nesto zabranjeno uneti u Grcku. Tipa od mesnih preradjevina, voca, povrca itd.?
Zanima me to jer idem kolima pocetkom avgusta pa bih voleo da ponesem i neku hranu a vidim da su Crnogorci stavili spisak namirnica koje ne smes da uneses kao neke mesne preradjevine i ne znam sta jos...
Da li moze neko da mi kaze da li je bilo sta zabranjeno na ulazu i kakvi su na izlazu iz Grcke, takodje i jeste li svracali mozda na izlazu u one freeshopove i kako su snabdeveni> >>>
Pozdrav svima!!!

Prilikom ulaska u zemlje EU,ne mozete nositi meso i mesne preradjevine,mleko i mlecne proizvode,osim dugotrajnih hermeticki zatvorenih navedenih proizvoda i to u kolicini namenjenoj za potrebe putovanja.To isto vazi i za nasu zemlju.Medjutim,pouzdano znam da ne morate da brinete konkretno za GR,iz razloga sto se na to precutno prelazi.Nasi se sluzbenici takodje ne bave njihovim studentima i njihovim friziderima.Itd.
Zato svi koji nose hranu,moja je preporuka da ne brinu,naravno dobro je obezbedite zbog vrucina i duzeg zadrzavanja na GP.
Pozdrav!
......................................................
Postavljena slika Postavljena slika

#7 Infoputnik

Putolov

• Moderator
  • ženski

Napisano: 08. Jul 2008 - 01:03

Pogledaj porukuINFOPUTNIK @ 8. 07. 2008 - 00:57

Prilikom ulaska u zemlje EU,ne mozete nositi meso i mesne preradjevine,mleko i mlecne proizvode,osim dugotrajnih hermeticki zatvorenih navedenih proizvoda i to u kolicini namenjenoj za potrebe putovanja.To isto vazi i za nasu zemlju.Medjutim,pouzdano znam da ne morate da brinete konkretno za GR,iz razloga sto se na to precutno prelazi.Nasi se sluzbenici takodje ne bave njihovim studentima i njihovim friziderima.Itd.
Zato svi koji nose hranu,moja je preporuka da ne brinu,naravno dobro je obezbedite zbog vrucina i duzeg zadrzavanja na GP.Voce i povrce je nepotrebno nositi jer je kvarljivo a tamo imate solidan izbor,cene slicne kao kod nas.
Na izlazu iz GR moze se svracati na fri shop,cigarete su jeftinije nego kod nas,a ostala roba nije bas povoljna,osim ako naletite na promo kojim slucajem.

#8 ijhot11

backpacker

• Član
  • Poruka:33

Napisano: 08. Jul 2008 - 09:55

Pogledaj porukuINFOPUTNIK @ 8. 07. 2008 - 00:57

Zato svi koji nose hranu,moja je preporuka da ne brinu,naravno dobro je obezbedite zbog vrucina i duzeg zadrzavanja na GP.
Pozdrav!

LJudi hvala puno na ovim odgovorima! JA sam nekada isto putovao kolima u Grcku i mi smo nosili sve i svasta ali nisam odavno isao pa reko da se nesto nije promenilo!!!

#9 Infoputnik

Putolov

• Moderator
  • ženski

Napisano: 08. Jul 2008 - 14:51

Pogledaj porukuijhot11 @ 8. 07. 2008 - 09:55

LJudi hvala puno na ovim odgovorima! JA sam nekada isto putovao kolima u Grcku i mi smo nosili sve i svasta ali nisam odavno isao pa reko da se nesto nije promenilo!!!

Ok,nema na cemu,samo pitaj,sve sto znam odgovaram.Prijatan odmor!

#10 Bata

putnik

• Član
  • Poruka:155

Napisano: 08. Jul 2008 - 22:19

Droga nije pozeljna, znaju da hapse :uplakani:

#11 Peca72

svetski putnik

• Član
  • Poruka:604
  • muški

Napisano: 11. Jul 2008 - 13:14

Ma niko te nista ne pita sta nosis samo nemoj da nosis oruzje i drogu, a za hranu niko nece nista da ti kaze

#12 Bata

putnik

• Član
  • Poruka:155

Napisano: 11. Jul 2008 - 23:46

Pod ovim oruzje je i upozorenje devojkama da ostave svoje svakodnevno '' oruzje " kod kuce, razoruzajte se devojke, idete na odmor ! :D

#13 smesko

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:408
  • ženski

Napisano: 17. Aug 2011 - 11:21

tema je malo starija,i vidim da dugo niko nije pisao,al ajde da probam da pitam ,da li znate koliko cigareta se moze poneti u Grcku

#14 aleksa5

putnik

• Član
  • Poruka:107
  • muški

Napisano: 17. Aug 2011 - 11:31

Zvanicno 2 pakla po osobi.Mi (3 pusaca)nosili 8 boksova i nisu nas ni pitali za cigarete.

#15 smesko

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:408
  • ženski

Napisano: 17. Aug 2011 - 11:37

hvala na brzom odgovoru,tako nesto sam i ja cula,nas ide 4-oro i svi smo pusaci,sto bi znacilo da bi u autu imali 8 boksova (po 2 po osobi) ostajemo 15 dana u Gr pa smo tako planirali da ponesemo, od hrane skoro pa da ne nosimo nista, jedino me ovo brine

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0