Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

* * * * * 36 Glasova

Ah taj Kušadasi...

• Ne možete pisati na ovoj temi
1891 odgovora na temu

#31 maslacak

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:293
  • ženski

Napisano: 08. Jul 2008 - 22:33

Roli, izvini ako te gnjavim, ali mene taj muzej bas zanima.

Kazes da su vam rekli u obilasku da svratite - nije predvidjeno turom, kad se ide u Efes Argusom da se poseti i muzej, ako dobro razumem.

Kako da svratite u tom slucaju? Da dodjete sami nekom drugom prilikom?

Hvala za adresu one turske agencije i havala ti sto si mi odgovorio.

Mi treba da idemo 31.jula u Kusadasi. I uplatile smo hotel Dias, a vidim iz tvoje price da je to dobra lokacija zbog nosenja kofera ili ranaca. :)

Sto se tice samog Efesa i drugih lokaliteta, razumevanja, ima dosta mapa na netu sa podrobnim objasnjenjima ostataka, gde se sta nalazi i sta je sta, kao virtualni vodici.

#32 Hedonist

backpacker

• Član
  • Poruka:23

Napisano: 08. Jul 2008 - 23:36

A kakve su cene Bar streetu i tim barovima gde si bio?

#33 Alejandra

svetski putnik

• Član
  • Poruka:612
  • ženski

Napisano: 09. Jul 2008 - 00:06

Roli, uživala sam dok sam čitala što si napisao. Jedva čekam da opet to sve proživim. Reci mi gde je najbolja hrana u centru. Mi smo uplatili ND i planiramo da jedemo šta nam se svidi. :D :bez-zuba: I jel si našao onaj restoran Pizza Pizza?

#34 mariyuca

svetski putnik

• Član
  • Poruka:3738
  • ženski

Napisano: 09. Jul 2008 - 00:07

vrhunski odradjen putopis...iako si se malo smorio da znas da je vredelo i puno ce koristiti
e sad da sumiramo, kad bi sad glasao za omiljenu plazu, koja bi to bila i da li si uopste isao na to krstarenje ili je to bolje odraditi u slobodnoj reziji...eto to mi je malo ostalo nejasno...

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover. (Mark Twain)
mft:Parga i izleti, Drevni Efes
moj putopis: Kuşadası

#35 palija

putnik

• Član
  • Poruka:111
  • muški

Napisano: 09. Jul 2008 - 01:34

Roli pravi si master!hvala i od mene na ovako iscrpnom i opsirnom opisu.meni ce sigurno,a mislim i ostalima,mnogo koristiti ovo sto si napisao.
samo stvarno,malo je vremena da se sve obidje.ti si mi nesto bio cesto umoran...

#36 meelanche

backpacker

• Član
  • Poruka:9
  • muški

Napisano: 09. Jul 2008 - 01:48

:cool: ROLI,  SVAK CAST ZA OPIS!

e sad jos kada bi mi pomogao oko nekih sitnica....

sefe, da li bi znao da mi kazes nesto o hotelu minay???

mnogo me muci taj hotel jer nikako da nadjem prave informacije o njemu...sve neki povrsni komentari!!!

u blizine ladies mu je lokacija, kazu 300m od plaze. uplatio sam ga za 18.8. pa ne znam da li sam se...znate vec sta!

zahvaljujem se svima koji mi eventualno mogu pomoci...

#37 posejdon

backpacker

• Član
  • Poruka:49

Napisano: 09. Jul 2008 - 06:30

Rolli reci mi molim te za SOKE posto sam zainteresovan da odem i jel ima jeftinijih patika tamo.Unapred hvala

#38 suki

svetski putnik

• Moderator
  • Poruka:2395
  • ženski

Napisano: 09. Jul 2008 - 09:58

Gde si Roli!
Bas mi je drago sto si se lepo proveo! Uzivala sam citajuci izvestaj!
Molila bih te samo da mi ovo razjasnis. Da li su to neke turske fore?!
:D :P :bez-zuba: :P :D

Pogledaj porukuRoli @ 8. 07. 2008 - 11:31

3 kriške paradajza, 3 parčića paradajza

#39 vis

putnik

• Član
  • Poruka:182
  • ženski

Napisano: 09. Jul 2008 - 11:20

Ne znam ko je pitao za Dzozefov restoran ali evo ti odgovcora-zove se Albertos.Najboli put do tamo-dodjes do butika Ambar(koji smo svakog dana posecivali),krenes malo napred kroz setaliste,prva desno pored jednog restorana i mislim da je onda prva levo ili 2.levo.Roli ispravi me. :D

Roli nije bio sa nama na krstarenju posto je tog dana bio na Pamukalama.Isli smo preko Mamkove agencije.Ide se brodicem Big baba koji krece iz male luke kraj ostrva ptica.Kosta 10 evra i vredi svake pare.Sastanak je kod agencije odakle vas kombi vozi do broda.Ukrcavanje je oko 10 i odmah se krece ka prvom odredistu.Voznja traje oko sat i 45 min.Posle usidravaja imate sat vremena da se iskupate,isplivate,skacete sa broda.U 13h je rucak(jako bogat) i posle rucka se krece ka drugom odredistu.Tu je voda vec malo toplija i ja sam prebrodila strah od skakanja sa broda bas na tom mestu.Posle prvog skoka sam se toliko primila pa mi je bilo jako zao sto je tih 45 min proletelo brzo.Ubrzo se stize do treceg odredista gde je voda najtoplija pa i najvece smrzotine mogu da se brckaju.Opet se ostaje 45 min i to bi bilo poslednje kupanje za taj dan.Extra ugodjaj je suncanje na palubi uz divne letnje ritmove i ljuljuskanje broda.Da bi nam sve ovo ostalo u lepom secanju potrudio se Turcin koji radi na brodu.Izvodio je trbusni ples sa jos par putnica(u pitanju su Turkinje).Ne propustite ovo uzivanje.

Roli zaboravio si da kazes da smo vec prvo vece isli kod Dzozefa i da je on samo zbog nas dosao sa Longa(gde ima svoj kafic).Konobari su ga pozvali telefonom cim sam im spomenula njegovo ime i za oko sat se Dzej stvorio u centru.I poslednji sat letovanja smo opet proveli u Albertosu uz turkish apple tea.

Roli je vec spomenuo variranje kursa.Najgori kurs je ujutru kada svi menjaju novac posto su prethodne veceri sve popili,ali i uvece kada svi tek krecu u provod.Najbolje vreme za razmenu je kada je i najtoplije.Znaci oko 13h,14h.Taman kd se probudite,oporavite se malo od mamurluka i krenete na plazu.

Ma dovoljno je i manje novca ali ko ce odoleti svoj toj jeftinoci.Jel tako Roli? :D
Roli je bio najgori od sve dece po pitanju sopinga.Nadmasio je nas tri zene zajedno.Ja sam uspela da iskontrolisem svoju manijakalnost po pitanju sopinga.Kupila sam super koznu jaknu,samo 2 haline(ali bile su dzabe-u Ambaru),majice,poklone(na koje smo i potrosili najvise novca).Ali sve u svemu,za normalne ljude je i 500 evra(naravno za 2 osobe)sasvim dovoljno.

Ovu poruku je izmenio vis: 09. Jul 2008 - 11:22

#40 vis

putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 09. Jul 2008 - 11:27

Pogledaj porukuAlejandra @ 9. 07. 2008 - 00:06

Roli, uživala sam dok sam čitala što si napisao. Jedva čekam da opet to sve proživim. Reci mi gde je najbolja hrana u centru. Mi smo uplatili ND i planiramo da jedemo šta nam se svidi. :D :bez-zuba: I jel si našao onaj restoran Pizza Pizza?

Piate Rolija da li je nasao Pizz pizza.Mislim da mu je prva stvar koju je uradio kad je dosao u Kusadasi bilo trazenje dobrih picerija. :bez-zuba: Taj nigde ne moze ostati gladan :D Samo da znate da ako zelite da jedete u 12 nocu kao neki,mozete slobodno da odete u bilo koji restoran,ali ako vam se pizza jede u 11 ujutru onda cete morati da sacekate 12 h kada se sve otvara.Sta cete-ljudi rade do sitnih sati pa moraju malo da spavaju.

#41 mikap

svetski putnik

• Moderator
  • Poruka:3893
  • ženski

Napisano: 09. Jul 2008 - 11:42

@vis

Ne mogu da verujem, mi smo 2004 bili u Kusadasiju i isli na sve izlete preko iste agencije, cak smo isto isli na krstarenje sa brodom Big Baba, i slazem se da vredi svaku paru. :D Mi kad smo bili je bila fora, da pred kraj krstarenja, dva broda idu uporedu, svi dobijaju balone koje smo punili vodom i gadjali susedni brod, takodje su to i na susednom brodu dobili, tako da je bio neki opsti rat balonima napunjenim vodom. Ovo sad neizgleda tako zanimljivo, ali verujte kad ste tamo podetinjite i samo vam je cilj da nekog pogodite, po mogucstvu u glavu :bez-zuba: Naravno i na drugom brodu tako razmisljaju, pa smo i mi dobili bar balona u glavu.

Ovu poruku je izmenio mikap: 09. Jul 2008 - 11:45

#42 vis

putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 09. Jul 2008 - 11:46

@mikap

Joj jeste.Skroz dobijete deciju pamet.Mislim da je to cak izrazenije u Aqua parku.Mi smo potpuno otkacili.

Ovu poruku je izmenio mikap: 15. Mar 2012 - 14:02
Obrisan citat, direktan odgovor na post

#43 Roli

kosmopolita

• Moderator
  • Poruka:5052
  • muški

Napisano: 09. Jul 2008 - 11:48

Pogledaj porukusuki @ 9. 07. 2008 - 09:58

Gde si Roli!
Bas mi je drago sto si se lepo proveo! Uzivala sam citajuci izvestaj!
Molila bih te samo da mi ovo razjasnis. Da li su to neke turske fore?!
:D :P :bez-zuba: :P :D
Suki,suki... od celog teksta ti mi tražiš greške! :besan: Ostaviću te još malko samu na forumu! :bez-zuba:

Mislio sam na 3 kriške paradajza i 3 parčića krastavca! :P

Pogledaj porukumeelanche @ 9. 07. 2008 - 01:48

:cool: ROLI, SVAK CAST ZA OPIS!
:)

Pogledaj porukumeelanche @ 9. 07. 2008 - 01:48

sefe, da li bi znao da mi kazes nesto o hotelu minay???
Stvarno ti ne mogu pomoći,jer niti sam video hotel,niti sam čuo za njega! Postavljena slika

Ovu poruku je izmenio mikap: 15. Mar 2012 - 14:03

#44 Roli

kosmopolita

• Moderator
  • Poruka:5052
  • muški

Napisano: 09. Jul 2008 - 11:50

Pogledaj porukuposejdon @ 9. 07. 2008 - 06:30

Rolli reci mi molim te za SOKE posto sam zainteresovan da odem i jel ima jeftinijih patika tamo.Unapred hvala
E nisam patige gledao uopšte! Ima nekoliko radnji sa sportskom obućom,ali nisam ni ulazio,jer sam kupio patike pre polaska! Na nekoj od ekskurzija je neko pominjao,da je patike dosta teško naći,jer imaju svega koji od broj od svih modela! Probaj,izgubićeš samo 11 lira! Ali ako ih i ne nađeš kupićeš nešto drugo! :)

Pogledaj porukumariyuca @ 9. 07. 2008 - 00:07

kad bi sad glasao za omiljenu plazu, koja bi to bila
Dvoumim se između Long-a i Silver Sand-a! Moraću još malo da razmislim! :)

Pogledaj porukumariyuca @ 9. 07. 2008 - 00:07

i da li si uopste isao na to krstarenje ili je to bolje odraditi u slobodnoj reziji...eto to mi je malo ostalo nejasno...
Na krstarenje ja nisam išao,ali je društvo iz hotela išlo i vredi ići preko Mamka! Vidim i Vis je malo dala detalje o krstarenju! :)

Ovu poruku je izmenio mikap: 15. Mar 2012 - 14:03

#45 mikap

svetski putnik

• Moderator
  • Poruka:3893
  • ženski

Napisano: 09. Jul 2008 - 12:02

@ vis

A o aqua parku necu ni da pricam, tamo ne da podetinjite, nego ste derista :bez-zuba: Potpuno se slazem, covek tamo totalno otkaci.

Ovu poruku je izmenio mikap: 09. Jul 2008 - 12:04

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0