Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

* * * * * 36 Glasova

Ah taj Kušadasi...

1891 odgovora na temu

#16 iwanicca

turista

• Član
  • Poruka:71
  • ženski

Napisano: 08. Jul 2008 - 15:28

Odlican si! Ovo ce nam svima puno pomoci!

#17 Roli

kosmopolita

• Moderator
  • Poruka:5052
  • muški

Napisano: 08. Jul 2008 - 15:37

Pogledaj porukumisko @ 8. 07. 2008 - 14:20

Ako ti nije problem, da napises da li je moguce u kafeima, restoranima placati u eurima, i koliki je odnos euro-lira?Hvala unapred i cekamo slike...
Moguće je svuda plaćati eurima,mada ti računaju uvek niži kurs nego u menjačnicama... Kada smo bili tamo,za jedan euro smo dobijali od 1,87lira do 1,94lira! Svaki dan se menja kurs,ponekad ujutro kada razmeniš pare,vidiš da je uveče već drugačiji! Meni su jedino dobar kurs računali u LBT-u u Soke-u! :)

Nemoj se brinuti za hotel,nisam ga video,ali svi sa 2-3 zvezdice su poput Abem-a,i dovoljne su za naše potrebe!

Pogledaj porukuiwanicca @ 8. 07. 2008 - 15:28

Odlican si! Ovo ce nam svima puno pomoci!
Hvala! Pa zato sam i napisao da što više pomogne svima koji ideu u Kušadasi! Opis će biti potpuniji sa slikama! :)

Već sam se bio smorio pri kraju,ali sam izdržao nekako! :)

Ovu poruku je izmenio mikap: 15. Mar 2012 - 13:56
spajanje poruka

#18 vis

putnik

• Član
  • Poruka:182
  • ženski

Napisano: 08. Jul 2008 - 15:39

Ah Roli hvala ti na svemu.Ja prosto ne znam kako da ti se zahvalim sto si sve uradio i za mene.Ne moram nista da pisem.
Hvala i na svim divnim trnucima provedenim sa vama.Jedva cekam sled.letovanje za koje cemo se nadam se uspeti da se iskombinujemo i opet odemo zajedno.

#19 maslacak

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:293
  • ženski

Napisano: 08. Jul 2008 - 16:02

Hvala ti na detaljnom izvestaju sa svog letovanja.

Zanima me da li u organizaciji Argusa postoji izlet u Prijene, Milet i Didim?

I, mozes li da mi ostavis adresu te turske agencije, sa kojom si ti isao na izlet?

Imam jos jedno pitanje, meni vazno:

da li je Argusov izlet u Efes obuhvatio i odlazak u Muzej ili ne? I koliko je vremena predvidjeno za boravak u Efesu?

Pretpostavljam da ste isli na poludnevni izlet. Jesi li video da li mini-busevi iz Kusadasija imaju tu marsrutu?

Ovu poruku je izmenio mikap: 15. Mar 2012 - 13:57
spajanje poruka

#20 crossbone79

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:299
  • muški

Napisano: 08. Jul 2008 - 16:33

Pogledaj porukumaslacak @ 8. 07. 2008 - 16:18

da li je Argusov izlet u Efes obuhvatio i odlazak u Muzej ili ne? I koliko je vremena predvidjeno za boravak u Efesu?

Pretpostavljam da ste isli na poludnevni izlet. Jesi li video da li mini-busevi iz Kusadasija imaju tu marsrutu?

Izlet je od 8 i 30 do 14 i 30.Idu dolmusi(gde im je pocetna stanica neznam).I mislim da muzej ponedeljkom ne radi.

#21 maslacak

iskusni putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 08. Jul 2008 - 16:45

Hvala na odgovoru. Znaci mi informacija o radnom vremenu muzeja u Efesu.

Vidim da taj muzej niko ne pominje.

A, ja bih volela da odem u Efes nekako u svojoj reziji i da se zadrzim koliko zelim. Efes je samo 18km udaljen od Kusadasija. Plasim se da su te agencijske ture, kao sto obicno biva, protrcavanje kroz prostor.

#22 Gandalf Sivi

turista

• Član
  • Poruka:58

Napisano: 08. Jul 2008 - 17:44

Gde si Roli , vidim lepo si se proveo , bas mi je drago...

Evo da ti posaljem ovde poruku private mi nesto ne radi...

Hajde ako ti nije problem napisi mi koliko je tebe i devojku zajedno kostalo celo letovanje,to jest, koliko para si dodatno potrosio tamo u Kusadasiju, sa sve izletima...

Pozdrav i hvala..

#23 crossbone79

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:299
  • muški

Napisano: 08. Jul 2008 - 18:22

Pogledaj porukumaslacak @ 8. 07. 2008 - 16:45

Vidim da taj muzej niko ne pominje.

A, ja bih volela da odem u Efes nekako u svojoj reziji i da se zadrzim koliko zelim. Efes je samo 18km udaljen od Kusadasija. Plasim se da su te agencijske ture, kao sto obicno biva, protrcavanje kroz prostor.

I da dodam da se muzej se nalazi u samom centru mesta Selcuk,prolazi se pored njega kad se ide u Efes.Ulaz u muzej je oko 10 lira(koliko se secam kad je vodic objasnjavao).

#24 maslacak

iskusni putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 08. Jul 2008 - 18:29

O, hvala puno. Ovo je jako vazno bilo.

Bila sam ubedjena da se muzej nalazi na samom lokalitetu Efes, a ne u tom mestascu. A, znam za to mesto. Ima mini-buseva koji voze iz Selcuka do Efesa.

Hvala jos jednom.

#25 Roli

kosmopolita

• Moderator
  • muški

Napisano: 08. Jul 2008 - 20:23

Pogledaj porukumaslacak @ 8. 07. 2008 - 16:02

Hvala ti na detaljnom izvestaju sa svog letovanja.
Nema na čemu! :)

Zanima me da li u organizaciji Argusa postoji izlet u Prijene, Milet i Didim?
Nisam video... Možda nađeš preko turskih agencija!

I, mozes li da mi ostavis adresu te turske agencije, sa kojom si ti isao na izlet?

Tayf Tours Travel Agency
Adnan Menderes Bulv, No. 46/A
09400 Kušadasi
www.tayftours.com

Orijentir: Kada idete od Abema,Anre,Diasa ka Dablakru i tamo skrenete desno,agencija je sa leve strane na pola ulice! Ima i ćirilični natpis tipa Dobro Došli...

#26 Roli

kosmopolita

• Moderator
  • muški

Napisano: 08. Jul 2008 - 20:44

Pretpostavljam da ste isli na poludnevni izlet.
Sa Argusom se na Efes kreće u pola devet i vraća se nazad do 16,30h! Od toga si na Efesu do nekih 13h,što je sasvim dovoljno! Na koji muzej misliš? Na samom lokaliteta Efesa,ima renoviranih kućica iz tog doba,koji se dodatno plaća,a u Selčuku imaš Efes muzej,koji su nam pokazali pri obilasku i preporučili da svratimo!

Jesi li video da li mini-busevi iz Kusadasija imaju tu marsrutu?
Idu ti dolmuši i do Efesa i do Selčuk-a! Koliko se sećam čekaju se baš u "srpskoj ulici"!

Vidim tek sada da ste odgonetnuli o kom muzeju se radi! smajl.jpg Nema veze! smajl.jpg Muzeji uglavnom ne rade ponedeljkom,mada u turističkoj sezoni je sve moguće!

Jedini problem pri posete o sopstvenoj režiji je što nećeš možda pohvatati sve niti priče! ima i da se iznajme sluške pa da slušaš priču na dosta jezika,ali ne i na srpskom! Ja koji sam dosta znao o Efesu,nisam siguran da bih se tek tako snašao tamo! Ipak je to veliki lokalitet,sa puno detalja! Inače od Veljka smo stvarno dobijali dobre informacije sa dosta detalja,ali sam već rekao šta mi je smetalo! Nije protrčavanje kroz prostor,uvek smo imali i vremena za slikanje i tako to! Uradi kako miliš da treba! smajl.jpg Inače ulaznica u efes je nešto smešno jeftina,videli smo kada smo ulazili... kroz sećanje mislim da je 5 ili 7 lira,ma neka bude i 10lira,ali je za dž! Ako misliš da iznajmiš slušalice ponesi depozit,koji moraš da ostaviš dok ih ne vratiš! Mislim da je 35 lira!

Ovu poruku je izmenio mikap: 15. Mar 2012 - 14:00
spajanje poruka

#27 Roli

kosmopolita

• Moderator
  • muški

Napisano: 08. Jul 2008 - 20:46

Pogledaj porukuGandalf @ 8. 07. 2008 - 17:44

Gde si Roli , vidim lepo si se proveo , bas mi je drago...
Evo me,onako turčinski! :) Stvarni je bilo lepo!

Pogledaj porukuGandalf @ 8. 07. 2008 - 17:44

Hajde ako ti nije problem napisi mi koliko je tebe i devojku zajedno kostalo celo letovanje,to jest, koliko para si dodatno potrosio tamo u Kusadasiju, sa sve izletima...

Pa sada neku finu računicu nemam! Da ti kažem koliko smo ukuno para potrošili ne vredi,jer smo za garderobu poneli posebno!

Ajde grubo rečeno potrošili smo ukupno 700 evra,znači tu ulaze sve ekskurzije za dvoje, izlasci, svakodnevni ručkovi,i koja večera,plaže,sokići,piva,grickalice, suveniri i sve ostalo što čini odmor i malo šopinga(možda 100-150evra)! Ali neki stvarni orijentir nemam,jer kada smo krenuli da kupujemo,od svuda smo vadili! :) Bez nekog ludog shopinga mislim da vam je dovoljno oko 600-700evra za dvoje!

Ovu poruku je izmenio Roli: 08. Jul 2008 - 20:49

#28 alexa

putnik

• Član
  • Poruka:120

Napisano: 08. Jul 2008 - 21:41

STA RECI? :D
Roli, dade opis u svom elementu!
Nema covek ni sta da ga pita :)
Pozdrav.

#29 majja_majja

svetski putnik

• Član
  • Poruka:3514
  • ženski

Napisano: 08. Jul 2008 - 21:46

Uhhh Roli, ja mislila da sam po prirodi detaljista i poprilično temeljna, ali ti me šiješ. Svaka čast na ovako iscrpnom odgovoru, mnogima će pomoći, a meni je bilo uživanje da pročitam, jer sam na trenutke proživljavala ponovno letovanje, kojeg sam ove godine uskraćena. :tuzni:

Ali vidim ja da ste se vi odlično proveli, i da nije bilo baš previše dana da se sve vidi, ali dobro propušteno će biti nadoknadjeno. :D

Šta puštaju u tom Green baru, domaću muziku 90-ih, da li sam dobro razumela?

Da li ti se dopao Another bar ili nije? Dopao ti se Kalemegdan?

Dobar izbor ekskurzija :P
Postavljena slika

#30 Roli

kosmopolita

• Moderator
  • muški

Napisano: 08. Jul 2008 - 21:52

Pogledaj porukumajja_majja @ 8. 07. 2008 - 21:46

Uhhh Roli, ja mislila da sam po prirodi detaljista i poprilično temeljna, ali ti me šiješ.
Šta ću kada sam taki! :D

Svaka čast na ovako iscrpnom odgovoru, mnogima će pomoći, a meni je bilo uživanje da pročitam, jer sam na trenutke proživljavala ponovno letovanje, kojeg sam ove godine uskraćena. :tuzni:
Moraćemo da smislimo nešto!

Šta puštaju u tom Green baru, domaću muziku 90-ih, da li sam dobro razumela?
Kada ima to takozvano "argusovo veče" najavljivali su veče devedesetih,ali su nam uglavnom puštali strane hitove i jednu domaćicu devedesetih! Mada se nismo dugo zadržali,jer nam se nije dopala atmosfera!

Da li ti se dopao Another bar ili nije? Dopao ti se Kalemegdan?
U Another kada smo otišli bilo je praznjikavo... U Kalemegdanu smo se ludo proveli! Sve u svemu ni jedan me lokal nije oborio sa nogu sada nešto... Svi nešto liče i slični su,kao i muzički repertoar! Inače Green i Another skoro identično izgledaju!

Dobar izbor ekskurzija :P
Detaljno isplanirano! :D Jedino nisam planirao tursko veče,ali dobro da to nisam propustio! :P

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0