DAN 1 – Put do Kušadasija
Aranžman sam uplatio preko Argusa,hotel Abem od 26.06.2008. godine i mesto sastanka je „Prokop“ ujutro pre pola sedam... Na „Prokop“-u ujutro gužva svako se traži na spisku od 5 autobusa,okolo vas prevaranti koji pokušavaju na sve načine da vam na prevaru uzmu koji evro na kvaran način! Na Prokopu NE VERUJTE nikom sem momcima u Argus majicama,koji imaju i svoje ID-ove sa slikama i imenom oko vrata.
Ispičaću vam prevaru kojom sam prisustvovao. Dok smo se vraćali iz kafića koji je nizbrdo,zaustavi nas četvoro jedan puniji čovek sa rečima „dobro jutro,jel ste spremni za put,zar ste morali da ponesete baš cele ormare“... U ruci drži Argusov katalog,obučen u košulju,oko vrata peškir i kaže da je vozač našeg busa... Pita nas za prezimena da nam kaže u kom smo busu,ja kažem da ja i devojka znamo u kom smo busu(broj 2),ali dvoje koje smo upoznali na stanici nisu znali i kažu mu prezimena i on kaže da su u istom busu sa nama i da nam je bus poslednji od 3 sa leve strane prokopa. Još nas pita gde želimo da sedimo,mi se izjasnimo, on opet nešto telefonira i kaže sve sređeno. Ja i devojka zadovoljni nastavimo put ka busu dok su dugo dvoje ostali da razgovaraju još sa njim! Kada stižem do busa,na busu stoji broj 5 i nigde na njemu naša imena! Sve postaje sumnjivo i pri tom stižu i naši novo stečeni drugari i kažu da će vozač još malo doći,da je otišao da razmeni 500 evra,za potrebe plaćanja usputnih taksi i putarina! Međutim,on je pitao njih da li imaju nešto sitno evara i jedan od njih nasedne i da mu 150evra,koje će mu dati u busu kada krenemo! E onda počinje traženje „našeg vozača“,međutim kasno je bilo. Spustio se niz ulicu dole i prema rečima očevidcaca otišao crvanim jugom u nepoznatom pravcu! Sreća što uz nagovor svojih prijatelja dečko nije odmah odustao od letovanja! Inače dobili su novi Argusov katalog za pomoć,od ljubaznog „vozača“! Užas
Posle pakovanja i nalaženja naših imena,sedamo u bus i tačno u sedam sati krećemo ka graničnom prelazu sa bugarskom! Do granice nismo imali pauze,sem što smo na nekoliko minuta stajali na određenim mestima gde smo kupili putnike! Prelaz preko naše granice se malo odužio i čekali smo nekih sat-ipo vremena,i onda smo imalu „pravu“ prvu pauzu u međugraničnom delu,između Srbije i Bugarske,gde imate jedan kiosk da kupite sladoled ili sokić za osveženje i 2 montažna toaleta... Cena toaleta 50 evro-centi ili 50dinara. Čistoću je suvišno komentarisati!
Ovu poruku je izmenio Roli: 02. Apr 2011 - 18:53