Putovanja.info Forum: Borovi u Grčkoj? - Putovanja.info Forum

Skoči na sadržaj

Dragi forumaši,
Zašto ne biste iskoristili slobodne dane koji vas sleduju i otputovali do nekog evropskog grada ili možda otišli na skijanje?
U zavisnosti od toga da li želite da uzmete jedan slobodan dan od vašeg godišnjeg odmora, ili tri , Putovanja.info za vas izdvaja najzanimljivije ponude. :)
  • (4 Strane)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Poslednja »
  • Ne možete da započnete novu temu
  • Tema je zaključana

Borovi u Grčkoj?

#1 Korisnik je offline   dalmatinka

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 45
  • Učlanjen: 20.06.08

Napisano: 26. jun 2008 - 11:18

Prvi put planiram put u Grčku. Sad sam u fazi gledanja slika. Molim vas može li mi ko reći gde da idem u Grčku ako ne volim nepregledne peskovite plaže a volim BOROVE? Zna li neko?
0

#2 Korisnik je offline   tamariska

• turista
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 54
  • Učlanjen: 27.05.08

Napisano: 26. jun 2008 - 11:41

Ja sam to isto pitala u nekoliko agencija i preporucili su mi: Tasos, Krf i Skijatos.

Odlucili smo se za Krf (tamo sam dobila preporuku od mnogih ljudi da plaze podsecaju na Dalmaciju bas zbog borovih suma).
Na Tasosu sam bila, ali davno i koliko me secanje sluzi, jesu neke plaze sumovite (neke, napominjem), ali se vise ne secam da ima borova. Mislim da nema. Mozda Makrijamos bungalovi.
0

#3 Korisnik je offline   dalmatinka

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 45
  • Učlanjen: 20.06.08

Napisano: 26. jun 2008 - 11:55

I ja sam cula da je Krf najbolji ako sam zeljna mirisa borovine!
1

#4 Korisnik je offline   Dragan

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 982
  • Učlanjen: 02.06.06

Napisano: 26. jun 2008 - 12:19

Pogledaj porukudalmatinka @ 26. 06. 2008 - 11:55

Evo da dodamo jos par carobnih ostrva koja svakako ispunjavaju vase kriterijume: Skopelos (verovatno najzelenije grcko ostrvo), Alonisos te Itaka, dakle sitan sljunak, i na solidnom broju mesta borova suma koja se spusta gotovo do samog ulaza u more (miris borovine je tamo zaista neverovatan).
0

#5 Korisnik je offline   VesnaM

• turista
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 56
  • Učlanjen: 06.02.08

Napisano: 26. jun 2008 - 12:32

Pa Pefkohori ti u nekom bukvalnom prevodu znaci `obala borova`, sad sta je ostalo od borova, ne znam, u samom gradu ih nema, shuma se vise proteze daleko iznad. A Tasos je poznat po cuvenom `borovom medu`....
0

#6 Korisnik je offline   taci

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 273
  • Učlanjen: 21.06.07

Napisano: 26. jun 2008 - 13:47

Pefkohori i borovina????Tesko...Kad se samo setim kako je sve sto se zelenelo iznad Pefkohorija u jednoj noci nestalo u pozaru,a ni pre te noci nije bilo bas nesto borova,vise nekog zakrzljalog drveca ...Mislim da tamo malo sta od zelenila moze da se vidi...

Za ono sto devojka trazi...Slazem se,Krf...
It s the hardest thing I ever have to do...To walk away from you...
0

#7 Korisnik je offline   jadrankadz

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 48
  • Učlanjen: 28.07.06

Napisano: 26. jun 2008 - 14:39

Pogledaj porukudalmatinka @ 26. 06. 2008 - 11:55

I sam kao i ti ljubimac cuvenih dalmatinskih plaza sa borovinom. Dodala bih samo cuvenu plazu Kukunarijes na Skiatosu - zvanicno najlepsu plazu Mediterana 2003. godine. Prilazem ti i slicicu pa ti vidi. Imas jos jako lepih plaza i na Tasosu (i Krfu) ali Skiatosu dajem prednost.
0

#8 Korisnik je offline   Ivana.Dj

• putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 118
  • Učlanjen: 16.03.08

Napisano: 26. jun 2008 - 14:41

Krf, definitivno! Na koji god vidikovac da se popnes, puca pogled. Divan je Krf!
0

#9 Korisnik je offline   tamariska

• turista
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 54
  • Učlanjen: 27.05.08

Napisano: 26. jun 2008 - 15:01

Za Kukunarijes plazu se slazem, sve je 5+ (Skijatos), samo sto se bas na toj plazi mesa slatkovodna i slana voda, pa salinitet nije neki, a ja volim kad je more puno soli, i ostaje na kozi... I Skijatos je znatno skuplji od Krfa...
0

#10 Korisnik je offline   Kikisvet

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 513
  • Učlanjen: 05.03.07

Napisano: 26. jun 2008 - 17:07

Ko je jednom osetio miris borova u Hrvatskoj, trazice ih uzalud na drugim mestima...zar ne, dalmatinko? ;)

Bila na Kukunariesu proslog leta, stvarno je plaza bozanstvena.
Nego...slazem se da je Krf zalen, cempresi i borovi na brdima, ali...gde ih ima na samoj plazi? Ja ne videh i ne cuh nista o tome. :huh:
0

#11 Korisnik je online   Alexia

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 618
  • Učlanjen: 21.07.06

Napisano: 26. jun 2008 - 17:52

Za Krf su vas slagali...Obisla sam veci deo, nigde ne mirise borovina...Osim na ostrvu Vido, gde zaisa rastu visoki borovi uz predivan miris koji podseca na davna letovanja u Dalmaciji..Ali na Vido se ide iz drugih razloga...
Zeljno iscekujem Skijatos i Skopelos...

Ovu poruku je izmenio Alexia: 26. jun 2008 - 17:52

0

#12 Korisnik je offline   mungosava

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 3102
  • Učlanjen: 04.03.08

Napisano: 26. jun 2008 - 17:58

Bila na Krfu proslog leta, extra, ali je Kikisvet u pravu za Hrvatsku.
m u n j o s a v a
0

#13 Korisnik je offline   suki

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Moderator
  • Poruka: 2337
  • Učlanjen: 22.02.06

Napisano: 26. jun 2008 - 19:27

Bila i na Krfu i na Tasosu, ali taj miris iz Dalmacije ja nigde nisam osetila. I ja stalno patim za njim... :ranjenik: Inace, Tasos ti je malo "prirodniji", ima i borovine, ali nekako ne mirise kao u Dalmaciji. Mirise, ali nije to-to!
0

#14 Korisnik je offline   Dragan

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 982
  • Učlanjen: 02.06.06

Napisano: 26. jun 2008 - 21:54

Pogledaj porukusuki @ 26. 06. 2008 - 19:27

Bila i na Krfu i na Tasosu, ali taj miris iz Dalmacije ja nigde nisam osetila. I ja stalno patim za njim...

Ja jesam i zato preporucujem Skopelos. Ima par uvalica oko zaliva Panormos gde je hladovina zaista do samog ulaza u more. :)
0

#15 Korisnik je offline   vladar

• turista
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 80
  • Učlanjen: 23.03.07

Napisano: 14. jul 2008 - 00:50

Što se tiče mirisa borovine i samog zelenila Grčka ima barem 15 izuzetno pošumljenih ostrva,naime moja lista najzelenijih izgleda ovako:1.SKOPELOS(NIGDE NA MEDITERANU NEMA MIRISA BOROVINE KOJI SE MOŽE POREDITI SA SKOPELOSKIM),2.KEFALONIJA ,3.ITAKA,4.SKIJATOS,.5.KRF,6.SAMOS,7.LEFKADA,8.ZAKINTOS,9.ANTI-PAKSOS,10. PAKSOS,11.TASOS,12.POROS,13.SPECES,14.AGISTROS,15.ALONISSOS,16.LEZBOS,PA TU SU JOŠ I HIOS,LEROS I PATMOS ,PA I KITIRA,ŠTO SE TIČE KONTINENTALNOG DELA GRČKE TU JE SVAKAKO SITONIJA I KASANDRA NAROČITO POTEZ OD MESTA KRIOPIGI I KALITHEA NA KASANDRI SA IZUZETNOM BOROVOM ŠUMOM KOJA SE SPUŠTA SVE DO MORA KOJA JE VRLO AUTENTIČNA, KAO I JONSKA OBALA U MESTIMA PREVEZA I PARGA. HRVATSKO PRIMORIJE SVE SA NAJZELENJIIM OSTRVIMA NEMA OVAJ BROJ...

Ovu poruku je izmenio vladar: 14. jul 2008 - 01:09

VLaDaR
0

• (4 Strane)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Poslednja »
  • Tema je zaključana

Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0

Putovanja Info je deo Infostud grupe sajtova:
poslovi.infostud.com / mojtim.infostud.com / www.kursevi.com / www.najstudent.com / prijemni.infostud.com
www.polovniautomobili.com / www.unapredicv.com / www.internet-prodaja-guma.com