Viza za nezaposlene
Napisano: 18. Jul 2009 - 20:35
Za nezaposlene je potrebno:
- dokaz o nacinu izdrzavanja - da li mogu da daju roditelji koji nisu u radno odnosu (poljoprivrednici) ili moze da da i neko drugi npr. tetka (koja je u stalnom radnom odnosu)? Da li je onda potrebno nesto i od njihove odnosno njene dokumentacije i sta?
- za izdrzavane clanove domacinstva potvrda overena u opstini sa dva svedoka - jel ovo moze bili ko?
Mesam ove 2 stvari, ako moze neko da objasni, molim vas.
- dokumenta osobe koja ga izdrzava (pogledati status) - koji status? Koja dokumenta su potrebna?
Hvala unapred
Napisano: 18. Jul 2009 - 21:01
- overena izjava (u opstitin i sudu) od strane izdrzavaoca. Ja **** sa adresom **** br. lk. *** izjavljujem da izdržavam (tvoji podaci) i da ću snositi troškove njenog putovanja u Grčku od do... obično postoji obrazac u agenciji.
i onda, od te osobe koja je to potpisala (izdržavaoc) dokaz o sopstvenim izvorima prihoda (čima ona to izdržava sebe i tebe) pa ako je zaposlena, (ili penzioner, ili privatnik)... onda sva njena dokumenta koja su potrebna za zaposlene (ili penzionere, ili privatnike), kao da se i sama ta osoba vizira. - zbog toga nije preporučljivo da izjavu o izdržavanju potpišu nezaposleni roditelji. bolje baba i deda penzioneri ili zaposlena tetka.
Napisano: 18. Jul 2009 - 21:07
Da li je obavezno 2 svedoka da ga izdrzavaju ili moze samo jedan?
Ovu poruku je izmenio Rada G: 18. Jul 2009 - 21:10
Napisano: 18. Jul 2009 - 21:56
Napisano: 18. Jul 2009 - 23:19
Napisano: 18. Jul 2009 - 23:23
Ja sam kao student dobila tu potvrdu od agencije, na kojoj stoje svedoci "otac", "majka" , ali od oca mi je sve iz firme. Tako mi nije jasno za mog decka, ako popuni tu izjavu, tetka ga izdrzava, sta sa drugim svedokom?
Izvinite sto samo zapitkujem, jer me sve to zbunjuje
Napisano: 18. Jul 2009 - 23:35
Ja sam kao student dobila tu potvrdu od agencije, na kojoj stoje svedoci "otac", "majka" , ali od oca mi je sve iz firme. Tako mi nije jasno za mog decka, ako popuni tu izjavu, tetka ga izdrzava, sta sa drugim svedokom?
Izvinite sto samo zapitkujem, jer me sve to zbunjuje
U opstini treba da potpisu tu izjavu dva svedoka.To nema veze sa onim ko ga izdrzava.Hocu reci,tetka nije svedok.Vec treba dva svedoka da potpisu da ga tetka izdrzava.
Valjda me razumes
Napisano: 19. Jul 2009 - 00:30
Hvala puno svima na informacijama i pomoci
Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0