Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Viza za nezaposlene

37 odgovora na temu

#1 Jagodica Bobica

backpacker

• Član
  • Poruka:39
  • nije upisan

Napisano: 15. Jun 2008 - 12:00

Grcka viza za nezaposlene? Studenti, nezaposleni bracni drug, dmacice?Iskustva od ove godine 2008.

Ovu poruku je izmenio Jagodica Bobica: 15. Jun 2008 - 12:01

#2 turista amater

backpacker

• Član
  • Poruka:14
  • ženski

Napisano: 15. Jun 2008 - 15:11

I mene to interesuje.
Radim po ugovoru o autorskom delu koji obnavljam zasad na godinu dana.
Kakva su iskustva ljudi u dobijanju viza za nezaposlene?

#3 sanjaa

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:348
  • ženski

Napisano: 17. Jun 2008 - 08:55

Mene su u agenciji savetovali da ne idem kao nezaposlena, kao tesko cu je dobiti iako je u pitanju grupna visa. Nisam htela da rizikujem i izvadila potvrdu o zaposlenju kod prijatelja.
Ako imas nekog ko ima firmu, bilo kakvu neka ti uradi te papire, sigurnije je.

#4 ElCid

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:290

Napisano: 17. Jun 2008 - 09:05

Vec sam pisao o mom slucaju (tema:grcka grupna viza). Nezaposlen sam,zavrsio fax pre 3 godine,neozenjen,"izdrazava" me cale koji je penzioner..a ipak sam dobio grcku grupnu vizu. Prikupio sam potrebnu dokumentaciju za nezaposlene i 3 dana pred polazak javili mi da sam dobio vizu.

#5 sanjaa

iskusni putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 17. Jun 2008 - 09:07

Pogledaj porukukobrior @ 17. 06. 2008 - 09:05

Vec sam pisao o mom slucaju (tema:grcka grupna viza). Nezaposlen sam,zavrsio fax pre 3 godine,neozenjen,"izdrazava" me cale koji je penzioner..a ipak sam dobio grcku grupnu vizu. Prikupio sam potrebnu dokumentaciju za nezaposlene i 3 dana pred polazak javili mi da sam dobio vizu.

AHA! TU SI!
Postavi MFT ! Cekam tvoje slike! :smorilo:

#6 ElCid

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:290

Napisano: 17. Jun 2008 - 09:33

Postavio sam nesto malo slika,uglavnom predela samog ostrva. Ipak ne mogu postaviti moje licne fotkice :uplakani: :uplakani: Neke su isuvise :crven-od-stida: :crven-od-stida: ..valjda me razumes

#7 sanjaa

iskusni putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 17. Jun 2008 - 10:33

Pogledaj porukukobrior @ 17. 06. 2008 - 09:33

Postavio sam nesto malo slika,uglavnom predela samog ostrva. Ipak ne mogu postaviti moje licne fotkice :uplakani: :uplakani: Neke su isuvise :crven-od-stida: :crven-od-stida: ..valjda me razumes

Nisam ni mislila na licne. Kad si ih postavio? Nema ih :ljutko:

#8 Batonja

backpacker

• Član
  • Poruka:2

Napisano: 20. Jun 2008 - 18:00

E ovako da objasnim moj slucaj...
Rezervisao sam jedan aranzman aranzman..
Zaposlen sam (ali ne prijavljen) znaci ne zaposlen..
Komplikacije nastaju tako sto ja kao nezaposlen treba da
izvadim znaci potvrdu da sam nezaposlen...i uverenje da me neko izdrzava...e sad posto meni otac radi ali isto na crno..(moler) itd.. ne mogu da stavim da me on izdrzava jer mi u agenciji i traze fotokopiju radne knjizice lica koje me u uverenju izdrzava...
Pitanje je sledece da li ja mogu da iscimam mog dedu da on bude lice koje me izdrzava a pri tom ja ne zivim kod njega i on je penzioner...i sta mi treba kao uverenje o njegovom prihodu? da li je to samo zadnji cek penzije?

I da josh neshto... u agenciji su mi rekli da najbolje odem u neku firmu (bilo koju za koju iam vezu) I da samo pokupim potvrdu i pecate kao da kod njih radim (kapirate?) tj mene zanima koliko je to sigurno???? Molim odgovor!

#9 galoperr

putnik

• Član
  • Poruka:141
  • muški

Napisano: 20. Jun 2008 - 18:08

Pogledaj porukuBatonja @ 20. 06. 2008 - 18:00

E ovako da objasnim moj slucaj...
Rezervisao sam jedan aranzman aranzman..
Zaposlen sam (ali ne prijavljen) znaci ne zaposlen..
Komplikacije nastaju tako sto ja kao nezaposlen treba da
izvadim znaci potvrdu da sam nezaposlen...i uverenje da me neko izdrzava...e sad posto meni otac radi ali isto na crno..(moler) itd.. ne mogu da stavim da me on izdrzava jer mi u agenciji i traze fotokopiju radne knjizice lica koje me u uverenju izdrzava...
Pitanje je sledece da li ja mogu da iscimam mog dedu da on bude lice koje me izdrzava a pri tom ja ne zivim kod njega i on je penzioner...i sta mi treba kao uverenje o njegovom prihodu? da li je to samo zadnji cek penzije?

I da josh neshto... u agenciji su mi rekli da najbolje odem u neku firmu (bilo koju za koju iam vezu) I da samo pokupim potvrdu i pecate kao da kod njih radim (kapirate?) tj mene zanima koliko je to sigurno???? Molim odgovor!
To ti je najbolja opcija,samo ti izudaraju pecat na kopiju radne knjizice i picis dalje..

#10 ibi

svetski putnik

• Član
  • Poruka:3933
  • ženski

Napisano: 20. Jun 2008 - 22:37

Vrlo je sigurno.Ja sam to radila pre par godina.

#11 bee

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:261
  • ženski

Napisano: 21. Jun 2008 - 00:41

Pogledaj porukusanjaa @ 17. 06. 2008 - 08:55

Mene su u agenciji savetovali da ne idem kao nezaposlena, kao tesko cu je dobiti iako je u pitanju grupna visa. Nisam htela da rizikujem i izvadila potvrdu o zaposlenju kod prijatelja.
Ako imas nekog ko ima firmu, bilo kakvu neka ti uradi te papire, sigurnije je.

kako mozes da "uradis" papire za nekog ko je nezaposlen. mislim, on mora da se prijavi ili? ili samo mu se izda "kao povrda" da radi tu, pa to niko ne proverava, sta?
[url="http://www.TickerFactory.com/"][/url]

#12 sanjaa

iskusni putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 21. Jun 2008 - 16:52

Ja tako idem ove godine!

#13 Batonja

backpacker

• Član

Napisano: 21. Jun 2008 - 20:31

hvala ljudi na odgovorima :**********
ako uspem da to zavrshim,super.

#14 likla

backpacker

• Član
  • ženski

Napisano: 04. Apr 2009 - 18:03

Zanima me procedura dobijanja vize za Norvesku. Nezaposlena sam, zavrsila sam srednju medicinsku i ne studiram. Isla bih kod prijatelja, pa me zanima da li mi treba potvrda sa biroa i izjava roditelja.

Hvala svima unapred na odgovorima.

Ovu poruku je izmenio mirarbi: 11. Apr 2009 - 14:50

#15 CEJLON

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:460
  • muški

Napisano: 04. Apr 2009 - 18:52

Ja sam skoro dobio sengen kao nezaposlen,al sam im odneo potvrdu iz banke o novcanim sredstvima,tako da ti to preporucujem.Mada ako nisi ranije imala sengen slabe su ti sanse da prodjes kao nezaposlena .

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0