Parking ili garaza u Atini/Pireju?
Napisano: 14. Jun 2008 - 15:34
Zna li neko za kakvu relativno pouzdanu javnu garazu ili parking u Pireju gde bih ostavio kola,alternativno moze i u Atini ali ako ima dobra veza metrom ili busom do Pireja da bas ne nosimo stvari po celom gradu.
Pretprosle godine sam imao isti problem kada smo naprasno resili da se ukrcamo na brod za Kos ali nisam imao hrabrosti da ostavim kola u luci mada je u prilaznim ulicama bilo dosta dvorista gde su iznajmljivali cuvani parking za 10 evra dnevno no ja sam bio skeptik prema onim dedicama kojima sam trebao da ostavim auto na cuvanje.
Mislim, nije neka limuzina u pitaju(Fabia 2000.g.) ali nezgodno bi bilo da ostanem bez prevoza 1000km od kuce!
Napisano: 15. Jun 2008 - 13:42
vladarr @ 14. 06. 2008 - 15:34
Zna li neko za kakvu relativno pouzdanu javnu garazu ili parking u Pireju gde bih ostavio kola,alternativno moze i u Atini ali ako ima dobra veza metrom ili busom do Pireja da bas ne nosimo stvari po celom gradu.
Pretprosle godine sam imao isti problem kada smo naprasno resili da se ukrcamo na brod za Kos ali nisam imao hrabrosti da ostavim kola u luci mada je u prilaznim ulicama bilo dosta dvorista gde su iznajmljivali cuvani parking za 10 evra dnevno no ja sam bio skeptik prema onim dedicama kojima sam trebao da ostavim auto na cuvanje.
Mislim, nije neka limuzina u pitaju(Fabia 2000.g.) ali nezgodno bi bilo da ostanem bez prevoza 1000km od kuce!
Sad, sto se cena tice, ne bih znao - sigurno ces pronaci i taj podatak negde na net-u.
Ali, 3, 4 dana, ne verujem da je ispod 50-ak evrica.
Napisano: 15. Jun 2008 - 18:25
Na netu sam nasao samo garazu na aerodromu koja je verovatno opterecena a ne moze se online rezervisati mesto pa zato i zelim da cujem ,,zivu rec" tj. neki konkretan predlog.
Sto se cene tice to je ocekivana cifra, mislim da bi i u Bg slicno prosao.
Napisano: 03. Jun 2009 - 13:58
vladarr @ 15. 06. 2008 - 18:25
Na netu sam nasao samo garazu na aerodromu koja je verovatno opterecena a ne moze se online rezervisati mesto pa zato i zelim da cujem ,,zivu rec" tj. neki konkretan predlog.
Sto se cene tice to je ocekivana cifra, mislim da bi i u Bg slicno prosao.
Ako nekim slucajem imas GARMIN, tvoj problem je resen, jer, kada budes bio u Atini, imaces na mapi oznaceno jako puno garaza. U svakom slucaju, treba ti nesto van Atine, tj. u blizini luke iz koje isplovljavaju trajekti. Pored velikih garaza, ima puno malih cuvanih privatnih parkinga, na kojima mozes da dobijes bolju cenu.
Napisano: 03. Jun 2009 - 14:03
Draganica @ 3. 06. 2009 - 13:58
Inace smo promenili plan pa su i kola isla sa nama na Krit, u svakom slucaju hvala.
Napisano: 03. Jun 2009 - 14:05
Ipak, nadam se da ce moj odgovor biti od koristi nekim novim putnicima.
Napisano: 04. Jun 2010 - 07:38
Napisano: 04. Jun 2010 - 10:35
Mi smo prosle godine parkirali auto na Glifadi,na obicnom parkingu u stambenom kompleksu,koji se nije placao...E sad koliko treba vremena do Pireja,nemam pojma,mi smo isli tramvajem do Atine pa je trebalo nekih 40-ak minuta.
Najbolje ce ti reci Codemaker,posto je tamo skoro ko domaci...
Pozdrav!
Ovu poruku je izmenio mimbg: 04. Jun 2010 - 10:36
Napisano: 01. Sep 2010 - 16:38
U samoj luci Pirej (ograđeni deo) postoji podzemni parking na 2 sprata.
Nalazi se na ulazu u "gate" 7 i 8.
Potrebno je doći do luke u Pireju iz bilo kog pravca i pratiti providnu čeličnu ogradu oko luke.
Ogromne table sa slovom E i brojevima se nalaze na stubovima pored ograde okrenute u pravcu puta kao svi saobraćajni znaci.
Iz bilo kog pravca da dolazite tražite ulaz za dokove E 7 i 8.
Ispred tog ulaza je semafor, pa ako zakačite crvenio imate malo vremena da pogledate ulaz.
E 7 i 8 zapamtite.
Tu treba da uđete ali...
Ulazi se u više kolovoznih traka, ali prva leva traka, gledano sa ulazne kapije (pored samog zida žute prizemne zgrade) je odvojena betonskim zidom od ostalih i vodi u garažu.
Samo ona.
Ostale vode na pristaništa i nemoguće je iz njih ući u garažu, pa ako promašite ulaz u garažu morate ići na izlaz iz pristaništa, pa na ulicu i sve ponovo.
Znači E 7 i 8 između betonskog zidića i prizemne zgrade.
Put vas vodi do rampe i automata za parking kartice.
Uzmete karticu, rampa se podigne i uđete u podzemnu garažu i nađete sebi mesto.
Plaćanje je po izlasku.
Cena je 15 eura za svakih 24 sata + 1 euro za svaki dodatni sat preko celih 24 sata. Zvanično.
Moguć je i dogovor sa osobljem koje radi na blagajni (čitaj: popust) ako ostaješ više dana.
Recimo ja sam platio 5 x 24 sata = 50 eura
Čuo sam da su neki za više od 15 dana plaćali po 5 eura dan.
Samo je potrebno unapred se dogovoriti sa osobljem.
Pozdrav svima.BO.
Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0